Какво да правим при ухапване от змия или стършел, когато сме далече от ветеринарния кабинет?
ЗНам, че при ухапване от змия, дори за човек не е препоръчително да си бие сам противоотрова, а имаше някакъв препарат против алергични реакции. Но в какви количества за кг телесно тегло се дава, не знам, нека, ако някой има опит да каже, защото ще ходим в планината с кучо, а там змии има...
Какво да правим при ухапване от змия или стършел
Публикувано: 14 July 2011 - 05:59 PM
Виж по-нагоре "Първа помощ при кучета".
Публикувано: 15 July 2011 - 12:16 PM
Не знаех, че в учебниците пише глупости.
И двете теми за помощта (при кучета и котки) са превод от руски ветеринарен справочник.
Ами дано тогава някой друг даде по-полезен съвет, изключващ рязането. Не знам отречено ли е или не, дано въобще да не ви хапе нищо и не ви се налага да прибягвате до каквато и да е помощ.
И двете теми за помощта (при кучета и котки) са превод от руски ветеринарен справочник.
Ами дано тогава някой друг даде по-полезен съвет, изключващ рязането. Не знам отречено ли е или не, дано въобще да не ви хапе нищо и не ви се налага да прибягвате до каквато и да е помощ.
Публикувано: 15 July 2011 - 01:10 PM
Ето какво съветват от Планинската спасителна служба. Там също не препоръчват рязване на мястото!!!!! Мисля че може да се прилага и на животни.
Срещу оси нося Урбазон. Нашия док. ми даде спринцовка с игла, пълна с урбазона. Обесни ми къде се бие, мускулно е, но дано не се случва да я ползвам....Този урбазон е същият както за хората, така че трябва да знаете, че той силно подтиска имунната система. За моят дивак сето е 37-38 кг спринцовката е пълна, но не знам каква е дозата на кг. Бе да не се случва.....
Срещу оси нося Урбазон. Нашия док. ми даде спринцовка с игла, пълна с урбазона. Обесни ми къде се бие, мускулно е, но дано не се случва да я ползвам....Този урбазон е същият както за хората, така че трябва да знаете, че той силно подтиска имунната система. За моят дивак сето е 37-38 кг спринцовката е пълна, но не знам каква е дозата на кг. Бе да не се случва.....

Публикувано: 15 July 2011 - 10:26 PM
Ами някъде прочетох, че при хора също се бие Урбазон при ухапване от змия. Но аз лично не бих предприела самолечение. Въпросът е колко време имаш след като бъдеш ухапан. Така като чета никъде не се споменава,ч е ти остава 30 мин примерно. Но пък ако си някъде по планината..... на отдалечено място. Да питай и сподели после :)

Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +