Dog.bg Форуми : Кучка роди кученца на Орлов мост

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучка роди кученца на Орлов мост

#1 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 July 2011 - 03:00 PM

Здравейте, от няколко дена пред работата ми има една млада кучка с новородени. Избрала си е абсурдно място да ги роди. В една от триъгълните малки градинки над подлезите - буквално е между булевард Цар Освободител и локалното платно до непрестанния автомобилопоток. :ud_009:

Едва ли ще останат там дълго, за което реших да поразпитам тук за това, дали може с нещо да им се помогне. Аз мога да помагам с малко пари, храна и евентуално транспорт, но повече не мога.

Дали имат някакво бъдеще тези мъници и какво е редно да се направи?

#2 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2011 - 10:21 PM

Здравейте.
За съжаление в нашата държава тези мъници имат бъдеще само ако Вие или някой друг се заеме да им помогне. Тук всичко си правим сами. При наличните два приюта, които пращят по шевовете вече и няма никакви места не може да се разчита на такъв. Обикновено ние тъй наречените "доброволци" се справяме сами в такава ситуация. Какво може да се направи? Най-добрият вариант (който почти никога не се случва) е някой с дворче да ги вземе в приемен дом. За съжаление приемния дом трябва някой да го открие с обяви, разпитвания по дворовете, от уста на уста и т.н. Има вариант с хотелче, докато оцелеят мъниците и започнат да се раздават, но то ще струва доста. Друг вариант е да се изтегли кучката на по-безопасно място, ако има такова наблизо. Това може да стане с храна. Започвате да я храните редовноза да Ви опознае и полека лека изтегляте храната към мястото, където искате да се установи кучицата. Наснимвате бебоците и започвате да пускате теми и обяви навсякъде, където се сетите за да задомите поне някое. Ако се заемете с това, Вие автоматично ставате Герой. Докато бебоците още цокат нищо не може да се направи. Спрат ли да цокат, следват обезпаразитявания, при добро желание ваксинки и т.н. И обяви, обяви, молби, фейсбук, сайта без дом, малки обяви, безплатни обяви. Не е лесно. Тук, в този форум стана така, че си даваме съвети и се подкрепяме, било финансово или морално. От този форум трудно се намира дом, защото си го четем едни и същи и всички ние имаме вече по една дузина кученца и котенца за осиновяване а и собствени. Но съвет винаги можете да получите. Все още мечтаем за времето със зоополиция, спешна помощ за животни, анимал планет-българия. Може и да не го дочакаме скоро това време.
Пробвайте да пускате снимки и зов за помощ във фейсбук. Там има доста общности: Заедно срещу насилието над животните; Помощ за животните в беда; За животните без дом и техните хора. Може пък нещо да се случи. Не случайно сте ги видели точно Вие, не случайно сте пуснали тема. Значи Ви пука. Качена снимка
Дано не съм ви досадила или обезкуражила, но това е нашата действителност. Успех.

#3 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 08:05 AM

Явно единственото нещо с което може да се помогне е да се премести някъде другаде.
Това с маменето с храна няма как да стане според мен. Ще ми отнем,е доста време, а съм на работа все пак. Трябва да я накарам да мине през подлеза, след това два пътя да пресече, та да отиде примерно в парка. Обаче в парка къде? Там е пренаселено.
Може би , ако се упои само може да се премести някъде, ама нямам идея как да стане и къде да отиде....

Филма с хотела съм го играл. Много пари отиват там и става непосилно.

Иначе , ако си стои там, където е какво следва?
Все някой ще се обади да дойдат да я приберат. Къде ще я закарат?

:dry:

#4 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 July 2011 - 08:37 AM

Показване на мнениетоverter, в 19 July 2011 - 08:05 AM, написа:

Иначе , ако си стои там, където е какво следва?
Все някой ще се обади да дойдат да я приберат. Къде ще я закарат?

:dry:

Ако си стои там има два варианта. Да се обади някой и да я приберат в концлагера Сеславци, където бебетата няма да оцелеят със сигурност. Другият вариант е да я прегази кола, докато тя пресича в опит да си намери храна. Бебетата ще я последват и те ще загинат също.
Кучинка дава ли да я пипате?
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#5 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 10:59 AM

Бебоците няма как да слезнат на платното скоро, защото градиката е на височина поне половин метър. Тя и кучката не им дава да излизат от храстите - прибира ги бързо.
Не съм пробвал да я пипам, но като и сипвам вода не се плаши от хора - че то на ден покрай нея минава стотици хора. Пази само от кучета и ги гони, но се сещате и че някои хора се плашат покрай това.

#6 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 July 2011 - 12:03 PM

Помолете АРС да ви помогнат с преместването. Тя там не може да остане. От Екото ще я вземат, защото е опасност за движението.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 July 2011 - 11:31 AM

Повдигам темата, въпреки че аз самата не мога да направя нищо, но мисълта за тия обречени душици не ми дава мира...
Вчера ги видях - 6 кутрета, новородени, пълзят, слепички. Майката си ги пази, страхува се, лае и се зъби милата, тя е средна кучица на размери. Разбрах от Вертер, че вчера едно е паднало на тротоара и трудно са го върнали, защото кучката, както вече казах, пази. Ако някое падне от другата страна е директно на платното на булеварда, а от третата страна е най-високата част на стълбите на подлеза.
Направо си е трагедия, не виждам нито къде и как могат да се преместят, нито кои би се ангажирал след това.

#8 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2011 - 11:53 AM

Аз се чудя единствено къде може да се премести.

Идеята ми е да си ги гледа докато поотраснат след което аз се наемам да ги ваксинирам. По натам каквото стане.

Дайте идеи къде може да се премести на по-спокойно място. Не знам и как ще реагира кучката, като види че е на ново място.
В момента я няма от 2-3 часа. Остави кученцата сами. Да не би да търси ново място......

#9 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 21 July 2011 - 12:02 PM

Сещам се за едно място, коет съфорумецът Мати предложи за едно кучило малки кученца, които изчезнаха. Ако искате, свържете се с него ако се съгласи. Единственият ангажимент, който бих могла да поема е да ги храня 2 пъти в седмицата на това място, понеже съм сравнително в района.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2011 - 06:25 PM

И аз днес следобяд минах оттам - наистина кучица е избрала абсурдно място - дребосите нямат никакъв шанс да оцелеят.Те от сега се придвижват пълзейки и вече е опасно,а след седмица-направо не ми се мисли. :dh_188:
Когато наминах,кучицата спеше в храстите,първоначално дори не я забелязах - нито нея,нито кученцата.Доста се загедах и най-напред видях две бебета - бяха на ръба и също спяха.Загледах се в тях,но си признавам,че не посмях да ги пипна.а кучицата изобщо не ме "регистрира",май съм извадила късмет
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#11 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2011 - 06:56 PM

Много благодаря, че се опитвате да помогнете. Дано колегата Мати откликне и да им дадем повече шанс на тия мъници.

Като малки хипопотамчета са. Кръгли, дебелички и с къси розови крачета. Слепи са още.
Днес майката почти цял ден се скита. Не ходи за храна, защото една жена от кооперацията помага с храненето. Няколко човека и наливаме вода, но това не подобрява много положението.
Вчера кучката скъса панталона на една жена. АКо някой спре и се загледа в малките и тя го напада, иначе стои отстрани и наблюдава минувачите.
..и добре че се разхлади тия дни, че страшно се печаха на жегата малките.

#12 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2011 - 07:52 AM

Тази сутрин преистигайки на работа чувам как едно малко хленчи. Излизам и гледам майката се опитва да го носи, но трудно, защото са дебеланчета. Премести кутрето в съседния иглолистен храст. Явно и другите са там, защото не виждам никое.
Сега въпросът е дали всички са в иглолистния храст или е просто междинна спирка. Вчера се лута почти цял ден и както предполагах иска да ги премести.
Има частична готовност да я махнем оттам, но като не съм сигурен дали малките са в храста (нищо не се вижда) как да викнакучкарите да я хванат?
Някакви съвети?

edit.
Кучката стои в градинката и пази. Явно всички малки са в храста. Трябва днес или утре да ги махнем оттам, защото храста е в дълга, но много тясна ивица градинка. Кученцата са на метър от булеварда и колите, а отдругата страна е 3-4 метров подлез. Изпълзят ли от храста - падат и край :-(

#13 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2011 - 09:56 AM

Опитвам се да се свържа с хората , които могат да я хванат, обаче на Енимъл Рескю имах телефон на Надя, който вече не е актуален. В сайта им няма телефони. Писал съм им имейл и чакам отговор.

Другият човек, който лови кучета и една позната ми даде координати му също в момента е с изключен телефон.

Според вас много ли е опасно да се стрелне кучката?

#14 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 July 2011 - 10:41 AM

Опасно е много, ще хукне, може би ще измислят друг начин, хващане с примка, но трябва да се мести веднага, ох, стискам палци всичко да е наред
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2011 - 10:47 AM

Не е толкова лесно. Стрелецът трябва да е опитен и да успее с първия път, ако това не се случи, после кучето ще стане още по-недоверчиво и ще бъде по-трудно. Рисковано е, защото те не заспиват веднага и може да се дезориентира и да излезе на уличното платно, което, както описвате, е много натоварено. Можете да обсъдите с някой лекар упояване с хапчета скрити в храна, по-малко стресиращо е, а и може да остане на мястото си.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#16 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2011 - 11:08 AM

Извиках кучкарите и ги чакам да дойдат. И те искат да я хванат с примка.
Дано всичко мине успешно!

#17 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 July 2011 - 11:10 AM

Стискам силно палци!

#18 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2011 - 12:00 PM

Нищо не става хора! Не могат да я хванат. Бяга от кучкаря, пресича пред колите....много кофти ситуация!

Човекът каза, че ако я упои малките ще умрат после от кърмата. Т.е. с упойка няма да стане.

Жената, която я храни се разплака и не ми вярва, че и мислим доброто. Моли да не и причиняваме нищо лошо и не мога да я убедя, че го правим за добро ... Направо ме намрази....

Нямам представа какво да се прави....

Единствено се сещам, ако се намери голяма мрежа и да се хвърли върху храста докато ги кърми, иначе няма хващане.
Мрежата трябва да е поне 4-5 метра квадрат.

#19 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2011 - 01:10 PM

Не знам дали е удачно, но ако преместите малките, тя дали няма да ги последва? Рисковано е, да не ги изостави после или да започне едно по едно да си ги връща на старото място.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#20 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 22 July 2011 - 01:15 PM

Планът беше да ги преместят на мястото на Мати, но явно не се получава :(
Да му се не види!
Иначе от Арс знам за Петър, че е добър ловец, но то там в тия условия на всеки ще му е много трудно.
User's Signature

Качена снимка

• (15 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни