Кучка роди кученца на Орлов мост
Публикувано: 05 August 2011 - 09:35 PM
keti5, в 05 August 2011 - 10:12 PM, написа:
Това е една много лоша идея. Тук има цяла тема как се избират стопани.
Не е номера просто да се освободиш от кучетата, а да им осигуриш добър живот. Раздавайки ги на първия срещнат определено не можеш да знаеш какво ще се случи след време с тях. Тогава цялата процедура по "спасяването" е тотално безсмислена. Ако не можеш да подбереш стопани ги остави на улицата, ще ги вземе който и да е, както и при раздаването пред мола.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 August 2011 - 01:50 PM
Публикувано: 06 August 2011 - 02:06 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 August 2011 - 11:24 AM
Днес ми казаха, че едно от кученцата било сутринта пред един бар наблизо. Явно, е се е разхождало (паднало) от тревата и някой го е преместил пред бара, като си е мислил, че е хвърлено там.
Публикувано: 09 August 2011 - 10:37 AM
Мъниците са 7 броя. Има няколко със сини очи. Дебели топърлачета. И майката е много красива.
Трудно и тежко беше залавянето, което многократно се проваляше до днес, но сега единствено се надяваме , че сме им дали повечко шанс.
Новото място не е кой знае колко хубаво, но на Орлов мост нищо хубаво не ги чакаше със сигурност.
Благодаря на хората, които се ангажираха покрай преместването.
Ще ги наглеждаме няколко човека и искрено им желая късмет!
Публикувано: 09 August 2011 - 12:18 PM
Няколко не особено хубави снимки:

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 09 August 2011 - 01:45 PM

Има ли някой, който да минава оттам да ги храни редовно?
Публикувано: 09 August 2011 - 02:55 PM
Публикувано: 10 August 2011 - 10:11 AM

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 10 August 2011 - 02:27 PM
Така като гледам явно им харесва там, защото на Орлов мост майката се скъсваше от притеснения. По цял ден хора, някой наднича в храстите, чистачите сутрин, вечер пияници, други кучета и неспиращите коли.
Публикувано: 10 August 2011 - 03:34 PM
Публикувано: 10 August 2011 - 03:42 PM
Ma-ti, в 10 August 2011 - 02:46 PM, написа:
Идея 1 - да се кръстят на всеки от помогналите да бъдат спасени
Идея 2 - имената на всички бебоци и майката да започват с "О" /нали са "орлета"/ - например Оля, Ори, Одри, Омар, Оги, Омния, Оби, Ода, Одета, Оливия, Оджи, Отава, Офелия ... нещо такова.