Реших да споделя това клипче с вас, защото на мен много ми въздейства..след като го изгледах ми се искаше да изтичам и да гушна силно моя куч - Хектор. Надявам се и на вас да ви хареса. Ето го и клипчето: http://vbox7.com/play:b328c12efb
Най-преданото куче в свта (по дейсвителен случей) клипче, което ще ви накара да заобичате още повече вашето куче
Публикувано: 22 July 2011 - 12:39 PM
Хачико (на японски: 忠犬ハチ公) е куче от породата акита ину, което става символ на верността и предаността към стопанина си, дори години след неговата смърт.[1] В Япония, на гара Шибуя е издигнат паметник в негова чест.
Хачико е роден на 10 ноември 1923 година в японската префектура Акита. Фермерът решава да подари малкото куче на професор Хидесабуро Уено, работещ в Университета в Токио. Професорът му дава името Хачико (осмият).[2]
Професор Уено ежедневно пътува с влака на работа и кучето всеки ден го изпраща сутрин, а след това се връща да го посрещне на гарата точно в 3 часа следобяд. На 21 май 1925 г. Хидесабуро Уено получава инфаркт и умира. По това време Хачико е на 18 месеца. На този ден той дълго чака стопанина си, който никога не идва. Въпреки това кучето продължава да го чака всеки ден, пристига в 3 часа следобяд и седи до късно.[3]. Въпреки че много роднини и познати се опитват да вземат кучето при себе си, то неизменно се завръща на гарата. Местните търговци и работниците на гарата започват да го хранят, възхищавайки се на неговата преданост и постоянство. Това продължава години наред.[4]
Става известен на цяла Япония през 1932 г. след публикация на статията „Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт“[3].
Хачико продължава да идва на гарата в продължение на 9 години до самата си смърт на 8 март 1935 година. Една година преди това, на 21 април 1934 година му е издигнат паметник. В деня на неговата смърт е обявен ден на траур. По време на Втората световна война, когато има нужда от метал, паметникът е разрушен, но през август 1948 година е възстановен и се налага като пример на любов и вярност.[2].
През 2009 година по мотиви от тази история е направен филма „Хачико:история на едно куче“ с Ричърд Гиър в главната роля.
Хачико е роден на 10 ноември 1923 година в японската префектура Акита. Фермерът решава да подари малкото куче на професор Хидесабуро Уено, работещ в Университета в Токио. Професорът му дава името Хачико (осмият).[2]
Професор Уено ежедневно пътува с влака на работа и кучето всеки ден го изпраща сутрин, а след това се връща да го посрещне на гарата точно в 3 часа следобяд. На 21 май 1925 г. Хидесабуро Уено получава инфаркт и умира. По това време Хачико е на 18 месеца. На този ден той дълго чака стопанина си, който никога не идва. Въпреки това кучето продължава да го чака всеки ден, пристига в 3 часа следобяд и седи до късно.[3]. Въпреки че много роднини и познати се опитват да вземат кучето при себе си, то неизменно се завръща на гарата. Местните търговци и работниците на гарата започват да го хранят, възхищавайки се на неговата преданост и постоянство. Това продължава години наред.[4]
Става известен на цяла Япония през 1932 г. след публикация на статията „Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт“[3].
Хачико продължава да идва на гарата в продължение на 9 години до самата си смърт на 8 март 1935 година. Една година преди това, на 21 април 1934 година му е издигнат паметник. В деня на неговата смърт е обявен ден на траур. По време на Втората световна война, когато има нужда от метал, паметникът е разрушен, но през август 1948 година е възстановен и се налага като пример на любов и вярност.[2].
През 2009 година по мотиви от тази история е направен филма „Хачико:история на едно куче“ с Ричърд Гиър в главната роля.
Публикувано: 22 July 2011 - 10:06 PM
Филмът е уникален!!!! МНг трудно можеш да го изгледаш, защото прелива от емоции и просто сълзите напират...... Уникално куче. Вярвам, че няма човек, който да гледа куче и да не се трогне от филма, а и не само, но някак си всеки ще припознае своят любимец...

Публикувано: 27 July 2011 - 06:54 AM
Само да допълня-японците първо правят филм за кучето-доста е стар,почти черно бял.Там сценарият се придържа по-строго към фактологията и...съответно няма този типично холивудски жизнеутвърждаващ край.Разбирайте-въздейства безпощадно и ако ревеш на американската версия,на тази направо не можеш се спреш.Изрових го преди време от нета.Вече ми е ясно как това куче е оцеляло толкова време без стопанин-това са силни и духом и физически кучета,умеят и да се съхранят,и да надделеят над всякакъв четириног противник.Все пак са били използвани като бойни кучета в Япония.Има още един стар филм за вяно куче-съветска кинопродукция (с популярният Щирлиц от "17 мига от пролетта" Вячеслав Тихонов) -"Белия Бим,черното ухо".Аналогична е историята,а кучето е кръстоска с английски сетер,ако не се лъжа-бяла окраска,с черни петна.Те този филм обаче,съм го гледала по тв преди 30 години и надали някой го е качил в нета.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 24 January 2012 - 11:52 AM
И двата филма са много хубави и са по действителни случай - много са тежки обаче......Преди година гледах отново "Белият Бим - черното ухо" и три дни не бях на себе си........върна ме в детството ми........
Ето малко снимки на моите акити, ако не сте ги видяли в темата "Акита" - освен, че са много красиви имат страхотен характер
Много се привързват към стопанина си и членовете на семейството, много обичат децата, умни са, много ревниви и добри пазачи.....Удоволствие е да се общува и съжителства с тях! Има поверие, че акита ину носи успех, щастие и любов във семейството, затова акита се падарява на семейство което е слючило брак или когато му се роди дете.......В Япония породата е обявена за национален символ!
Ето малко снимки на моите акити, ако не сте ги видяли в темата "Акита" - освен, че са много красиви имат страхотен характер

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +