Басет
Публикувано: 02 October 2004 - 08:42 PM
Басетите са наистина прекрасни кучета,големи клоуни и невероятно сладки!Може би след време ще се сдобия с едно бебе с огромни уши,нищо не се знае :)
Публикувано: 03 October 2004 - 10:12 AM
Цитат
Прочетох на майка ми,това което си написал и тя се обажда-"И ние покрай него".Много се радвам!!Чакам отговор от тези хора.Хубаво е че женската е по-млада,до сега повечето,с които се запознаваме са на по 6 години,а това вече е най-късната възраст за заплождане на женска и бях малко несигурна.При по-стара женска току-виж се нложило да се прави цезарово сечение и допълнителни главоболия.
Цитат
Басетите са наистина прекрасни кучета,големи клоуни и невероятно сладки!Може би след време ще се сдобия с едно бебе с огромни уши,нищо не се знае :)
Повярвай ми ,няма да сгрешиш ако си вземеш кученце-моментално ще се влюбиш!!!Гарантирам.Нойзи както знам е ориентирана към ромънски развъдник Swede Sun-видях им кучетата и ако се получи ще се очакват много хубави шампиончета!
Публикувано: 10 October 2004 - 02:00 PM
Значи последно как се казва този нейн съпруг?Няма ли да е Ch. Swede Sun's Vilbur?
Публикувано: 12 October 2004 - 01:59 PM
Цитат
Значи случайно попаднах на един чешки развъдник за басети и страшно много ми харесаха кучетата им.По принцип аз не си падам по басета със страшно много кожа,която закрива даже и красивите му очи,корем влачещ се по земята...абе общо взето някаква си ходеща топка от кожа.Например не ми харесват повечето английски басети..Но ето от този много се възхитих...Ch. Indrack Uvalsky BobrДо колкото можах да разбера това е един от най-титулованите басети в Чехия,да не кажа най-титулования..
Публикувано: 13 October 2004 - 08:23 PM
Moravia Bento
В Dog de Ianka на румънците живее Swede Sun's Elof, както и други басети, включително една женска от Hollandheim.
Само че румънците изобщо не искат и да чуят за развъждане с нашите български басети (не само Нойзи, а изобщо), така че ще ходим по-далеч.
И румънците са прави: у нас басетите имат да наваксват 20 години история... за Dog de Ianka няма смисъл да се почва от нулата. И ние, българите, сме прави обаче да мислим, че ако не се почне от нулата, до никъде няма да се стигне. Освен това и аз не съм привърженик на прекалено кожестите басети и все си мисля, че от нашия по-стар, но за сметка на това не-толкоз-кожест тип и от по-съвременните басети ще излезе разумен компромис между двете. Ще видим.
Във всеки случай разликата с трите кучета, които румънците доведоха в Русе и Добрич е огромна.... два пъти по-големи/масивни, с по-различни глави и крака... започвам и аз да се чудя струва ли си да се почва "от под нулата" или не.

Публикувано: 13 October 2004 - 09:54 PM
Цитат
Знаеш ли,че може да си права.На нас просто ни трябва малко кожа и по-голям гръден кош :-))
Попаднах на един развъдник с прекрасни кучета,само трябва да разшифрирам езика им-някаква разновидност на немски,но не е немски..Ebbazz kennel
Ето на този красавец съм му метнала око...:-)))
Bellman Ebbazz Kennel
Той е от този развъдник-май,защото не е в галерията на техните кучета,а в отделна галерия.Аз ше метна няколко снимки от този сайт в Dog.bg
Публикувано: 29 October 2004 - 01:30 PM
Например знаете ли че басета е използван за лов на вълци?Да, така е било, колкото и невероятно да звучи.Но тогаващните басети не се сравняват по нищо с днешните мързеливци,които могат само да се изфукат с някоя награда от изложба(в този случай Нойзи прави изключение,съдейки по спорти фигурата й сигурно много тича).
Другото любопитно нещо е, че басета се е ползвал за търсенето на тази толкова трудна за намиране гъба-трюфела(въпреки че трюфела всъщност е вид плесен-май)Номера е следния-оставят малък басет 2 дена без храна-само на трюфели.После са заравяли няколко трюфела леко под земята или под камък и когато кучето намерело гъбата му давали парче хляб.Тази тактика после се прилагала за намиране на трюфел в гората.Какво ще кажете свинчовци- не сте единствените които могат да надушат тази гъба,а!
Това ли е съпруга на Нойзи????

Боже колко къси предни лапи!!Хич не е лош-даже е много добър!Перфектен е.С нетърпение чакам резултатите.
Публикувано: 30 October 2004 - 12:04 PM
Публикувано: 31 October 2004 - 09:33 PM
*Ще трябва да поцензурирам малко 2,3 и 4 страница от тази тема, че токувиж Дърмова попаднала на "хубавите" ми писания....
Публикувано: 05 November 2004 - 07:15 PM
Публикувано: 05 November 2004 - 11:33 PM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 06 November 2004 - 03:21 PM
Цитат
Принцеса я си кажи името да се подсетя коя си.Мисля си за Елена и Поли, и Ася, но коя е незнам:-))
Поздрави от мен и Дру.
Радвам се, че има хора които уважават труда ми и ми го казват,защото сайта ми се посещава, но рядко ми пишат(направо никога) за да ми кажат че им е харесал.
Публикувано: 06 November 2004 - 04:05 PM
:-)Радвам се да те видя(прочета) тук;-)
Публикувано: 10 November 2004 - 12:09 AM
Публикувано: 10 November 2004 - 02:34 PM
Радвам се че си тук.Има още една жена-Елена, която чака за басетче и нея ще я навия да дойде тук.
Тя казва че няма смисъл да идва, защото няма още куче, но като има и нея ще я прибавя към любителите на породата.Много се радвам:-)))
Като събера достатъчно хора ще правя срещи, кучетата да се виждат ще се появяват нови приятелства и т.н...