Dog.bg Форуми : Дисплазия при боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дисплазия при боксер 8 месеца

#1 Потребителят е офлайн   Luka_tony777 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 August 2011 - 10:05 PM

Здравейте, пиша ви с много неприятен проблем. Днес откриха на боксера ми, който е на 8 месеца дисплазия на задните крачета, но не успяхме да разберем коя степен е и дали е необходима хиругична интервенция.Докторите ни казаха че за момента все още израства и няма как да се направи, но искам да знам какви са ни опциите. А що се отнася за степенуването на болеста разбрахме от форумите.Направиха му снимка в Blue Cross в София и ще се опитам да я кача. Моля ви, ако има компетентен човек да ни насочи кум коя степен на заболяването е, дали може да се чифтосва( защото доколкото разбирам ако е по-лека форма има такава), и изобщо какво ни чака оттук нататък. Много го обичаме и искаме да се грижим по възможно най-добрия начин за него при тази ситуация.Той е изключително любвеобвилен и мил, просот няма по-добро същество от него. Благодаря предварително!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Luka_tony777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 August 2011 - 06:12 PM

няма ли поне един човек компетентен , човек които може да разчете ренгеновата снима и евентуално да ми каже в коя степен е . колеги Моля Ви

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 03 August 2011 - 09:04 AM

Кучето Ви наистина е с дисплазия. Доверете се на колегите, които са открили заболяването. Те ще ви кажат различните алтернативи на лечение и поддържане на животното. Личното ми мнение е, че независимо от степента, това куче трябва да се изключи от разплод, защото не се знае в поколението му колко от кученцата и в каква степен ще я развият. Разрешаването от някои клубове разплод на животни с по-ниска степен на дисплазия е чиста форма печалбарство според мен и е в пълен разрез със стремежа да се запазват чисти породите.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#4 Потребителят е офлайн   Luka_tony777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 10:59 AM

Показване на мнениетоD-r Koko, в 03 August 2011 - 09:04 AM, написа:

Кучето Ви наистина е с дисплазия. Доверете се на колегите, които са открили заболяването. Те ще ви кажат различните алтернативи на лечение и поддържане на животното. Личното ми мнение е, че независимо от степента, това куче трябва да се изключи от разплод, защото не се знае в поколението му колко от кученцата и в каква степен ще я развият. Разрешаването от някои клубове разплод на животни с по-ниска степен на дисплазия е чиста форма печалбарство според мен и е в пълен разрез със стремежа да се запазват чисти породите.

Здравейте , вече изобщо не мисля за разплод . Искам само да направя наи доброто за кучето ми . В момента е на 8 месеца и видимо няма никакви недъзи в крачетата . Дали при растеж ще се влуши или ще се подобри състоянието му

#5 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 11:36 PM

Слушайте какво ви препоръчва д-р Георгиев. Няма да сбъркате. Рано е да се отчайвате. Молосите са са голям толеранс на поносимост към дисплазията, т.е. може, ако е рекъл Господ да имате съвсем нормално и външно здраво куче. Добре е, че знаете как са ставите му, това е половината от лечението. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 02:06 PM

Кучето имаше ли някакви симптоми преди да направите снимката?

#7 Потребителят е офлайн   Luka_tony777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 02:22 PM

Показване на мнениетоpbs, в 04 August 2011 - 02:06 PM, написа:

Здравей . ами при игра с друго куче си навехна леко крачето . доктора му даде няколко обезболяващи през 3-4 дена и слад като минаха 10-тина дни и не се оправи ми каза че е наи добре да му направим снимка . Снощи говорих с него и ми каза че направо съжалява че ни е пратил на снимка . дисплазията в някои случаи не се развива напулно и сме могли изобщо да не разберем за нея . Сега просто ще гп ограничавамв в физ натоварвания , ще му давам по малко храна и се опитам да го пазя да не скача , но тои е толкова енергичен и луд че вообще незнам как ще се оправя

#8 Потребителят е офлайн   Luka_tony777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 02:25 PM

Показване на мнениетоLuka_tony777, в 04 August 2011 - 02:22 PM, написа:

Здравей . ами при игра с друго куче си навехна леко крачето( разтегнал е колянови вруъзки - така ни казаха в Син Кръст) . доктора му даде няколко обезболяващи през 3-4 дена и слад като минаха 10-тина дни и не се оправи ми каза че е наи добре да му направим снимка . Снощи говорих с него и ми каза че направо съжалява че ни е пратил на снимка . дисплазията в някои случаи не се развива напулно и сме могли изобщо да не разберем за нея . Сега просто ще гп ограничавамв в физ натоварвания , ще му давам по малко храна и се опитам да го пазя да не скача , но тои е толкова енергичен и луд че вообще незнам как ще се оправя Изписаха ни флексикокс - 5 хапчета за 10 дена по половинка

каза ми още че кучето е в 4 степен от възможни 5 степени на ТБД

#9 Потребителят е офлайн   Luka_tony777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 02:28 PM

Показване на мнениетоLuka_tony777, в 04 August 2011 - 02:25 PM, написа:

Показване на мнениетоLuka_tony777, в 04 August 2011 - 02:22 PM, написа:

Здравей . ами при игра с друго куче си навехна леко крачето( разтегнал е колянови вруъзки - така ни казаха в Син Кръст) . доктора му даде няколко обезболяващи през 3-4 дена и слад като минаха 10-тина дни и не се оправи ми каза че е наи добре да му направим снимка . Снощи говорих с него и ми каза че направо съжалява че ни е пратил на снимка . дисплазията в някои случаи не се развива напулно и сме могли изобщо да не разберем за нея . Сега просто ще гп ограничавамв в физ натоварвания , ще му давам по малко храна и се опитам да го пазя да не скача , но тои е толкова енергичен и луд че вообще незнам как ще се оправя Изписаха ни флексикокс - 5 хапчета за 10 дена по половинка

каза ми още че кучето е в 4 степен от възможни 5 степени на ТБД

Сега се сетих , майка му и баща му ги видях + баба му и дядо му , гледах ги дълго време нямаха никакви признаци на накуцване или изкривяване на ставите .
ДАНО ИМА СИЛА , КОЯТО ДА МУ ПОМОГНЕ

#10 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 09:23 PM

Прочети тази лекция на Др.Новак ще ти е полезна http://labrador.bg/s...ocuments/_1.pdf

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни