Dog.bg Форуми : Бруно - задомен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бруно - задомен

#21 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 September 2011 - 02:53 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 24 September 2011 - 12:48 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 24 September 2011 - 03:36 PM, написа:

Тази е друг цвят и е от Варна. При малката от темата в Изгубени и цвета е същият, и градът. Възможно е изхвърлящият да е един и същи.
Това имах предвид под "съвпадение", не по принцип всички изхвърлени сетери :md_064:

:rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 September 2011 - 08:42 PM

Според мен, по-скоро става дума не за сетери, а за вариация на тема "бретоншпаньол". Много са популярни из Пловдивско и сигурно някой ловец си е правил експерименти, ама не се е получило откъм "работа". Пък нали знаете, че те ловците много държат кучетата им да "работят" по възможност от бебешка възраст. Във всички прозират черти на бретони, а не на сетери.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#23 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2011 - 05:52 AM

Бруно и малката от Коматево си приличат доста.Друго сходство е, че и неговия нос бе изключително сух и дереше като гедория.От вчера, обаче, не е така.Дали не е само съвпадение с деня, в който го почнах и с бирената мая?От снощи и препуска през апартамента радостно в галоп-йеее....!Схвана вече как се казва, но повече идва на "Ела тук".И това ще е до време.Козината му е непривично за породата му суха,но не се скубе.Кожата е на предела да кажа, че е с пърхут и това доста ме възпира да го изкъпя с шампоан.Съвсем ще му отнеса нищожния мастно липиден слой от епидермиса.Хапва си здраво,чисти и блестящи очи,сравнително чисти ушни канали,които ще станат още по-чисти, като ги профилактирам и със спрей по предназначение, леко вече влажна гъба и...консистенция на изпражненията...като по рецепта :be_107: .Момчето е перфектно в хигиенните си навици и най-ме радва, че хапне ли,след 15 мин. го извеждам и за 5 мин. точно е напълно и всякак готов да си го прибирам.Съответно така мога да го извеждам поне по 4 пъти само по нужда и една голяяяяма разходка с престой за игра в клетката.Каката също много помага за това, а и е подела лична война срещу поднорменото му тегло, спазвайки сторого хранителния му режим.Просто е идеален за апартамент, дори и да не е голям.С женските се закача възпитано за игра,мъжките не ги отразява, ако не му досаждат.Не мога да го пусна, обаче, свободно на полянка някъде, понеже има интерес към пернатите-защо ли? :ab_041:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#24 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2011 - 08:44 AM

Здравейте отново!Бруно перманентно е с корем като на жабока Кермид-познайте защо!Горкото животинче-подложено е на строгата диета на Алф-да яде колкото и когато може :af_089: .Но не се оплаква, справя се геройски с тази калорична офанзива от моя страна и резултатите не закъсняха.След седмица при мен, вече разширих каишката му с близо сантиметър.Помните ли нежното девойче от предишните снимки, което го държи на повод?Тя, заедно с приятеля и, са го били открили и е бил при нея, докато го поема аз.Вчера двамата ни дойдоха на гости в клетката и тя остана изумена от положителната промяна -външна и витална.В сравнение с техния 6 годишен англ. сетер, Бруно изглежда като на не повече от 8 месечен.Лично мен не ме интересува колко ще расте още, дали ще приеме нормите за породата си, дори дали изобщо е някаква порода.Казвам го само за ориентир.От главата започна вече ефектът на копринения косъм да си проличава.Това, което реших, че са едри люспи от пърхут, всъщност се оказаха стари корички от дребни ранички-ухапвания като от зъб или от дребните паразити, пирували си до пръсване от него.Явно кожата му се прочиства и от тях сега.Все по-често се разхождаме без повод, когато е пусто и не рискувам да го прегази кола или да срещнем минувачи, негативно настроени.Но такива са рядкост, може би защото визията на Бруно предизвиква предимно симпатии, той припка весело около мен и не проявява нездравословен интерес към хората, с които се разминаваме.Забелязах, че ако е тъмно вече, той поналайва някой, особено ако е близко до дома.Определено се изживява на пазач вече не само в апартамента.Агресия няма към никой, с други кучета се разбира добре, обожава да го гали всеки и е моя сянка.Подгонва котките с едно скимтене, сякаш им казва "ама аз искам да се гоним и играем,къде замина под тази кола (на това дърво) ?". :ab_041: Ако и да е бит с пръчка, подхвърля ли му някоя по-тъничка и малка, с радост отива да я вземе и ми я носи.Но иначе с подозрение и сконфуз наблюдава метлата с голяма дръжка, кога премитам в нас с нея.Сега малко снимки отпреди 6 дена-отпреди да му отеснее още каишката:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   Qndrina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2011 - 08:33 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 24 September 2011 - 02:27 PM, написа:

Още една... Странно съвпадение, тия кучета не се срещат толкова често.

Същата е като Бруно, но в по-бебешки вариант :)

#26 Потребителят е офлайн   Qndrina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2011 - 08:42 PM

Ариал, благодаря ти, че пишеш толкова изчерпателно за Бруно. Аз само да си напомня, че той все още чака своя постоянен дом и ви моля да споделите историята му :)

#27 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 10:19 PM

Пълнеем си ние, цъфтим.Че к'во ни е?Шефът храни на корем три пъти дневно, аз се излежавам, очаквайки някой да мръдне и почвам да тупам килима с опашката, като ме изкарат, се правя на загрижен да не се загубя, и ми имат доверие да си тичкам на лов за котки, да си душкам и щурам -бе правя се на английски сетер и го докарвам успешно.Бирената мая ми бе по-вкусна, щото това- рибеното масло, не го усещам и все трябва да ми го спускат в гърлото-да пускат-мене ми не дреме какво човъркат в устата ми.Правя се и на схватлив-изчаквам пред вратата на коридора да ми почистят лапите, после чакам да ме поканят вътре.Да, ама английското ми хладнокръвие се изпарява, щом Шефа вземе играчката и седне на земята с/у мен-купоооооон!Даже ме пита имам ли кокали-като балеринка се въртя,челни стойки,търкал по килима...докато Шефът не му писне, даде ми гръб и уфффф-пак мога да се заема с любимото ми къпане на козината.Кой казва, че било приоритет на котките?После, докато той не се събуди на сутринта, се правя на умряла муха.Мнооого съм послушен и това му е номера.Знам как да съм най-примерното и добро куче-не искам пак да бъда на полето и да си мисля,че това е края, неее.....!Искам дом и сигурност,искаааааам!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 17 October 2011 - 10:46 PM

Ариел, чета редовно тази тема, но не съм писала досега в тази тема. То какво да пиша...да изразя възмущението си от идиотите, изхвърлили кучето - няма смисъл. Да изразя възхищението си към теб, че му даваш шанс - също няма смисъл. Ти си го знаеш. Днешния ти разказ обаче....:wub: Толкова е...сетерски! Имам си едно такова чудо вкъщи, вече на 14 години, стар, недочува, недовижда, почти без зъби, понамирисва...Любим мой!
Разказът ти ми припомни дните, в които играехме и щуреехме и правехме заедно всички онези неща, които само белите сетери могат да правят:-)
Пожелавам му много късмет натова момче! А на теб - здраве, сили и кураж!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#29 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 06:42 AM

"Ароматът" му си беше екстра, която си пазех като информация само за мен, но...ме разконспирира!Невъобразим букет от мокра кокошка-носачка, пърлена свинска кожа и върховните нотки са от отворена консерва херинга в саламура. :ab_041: Добре,че не изпуска и газове.Сега вече се успокоих- покрай хъскитата, с които съм са занимавала, бях забравила че те не са точно кучета дори и в това отношение.А бе-голямо важно- нали не си лягам с него, не ми хърка като дъскорезница цяла нощ и след работа няма чорапи, които да ухаят като нов пестицит срещу хлебарки до леглото ми?!Жените тук ще ме раберат!
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 18 October 2011 - 09:22 AM

Показване на мнениетоАриел, в 18 October 2011 - 06:42 AM, написа:

Добре,че не изпуска и газове.С

А моят изпуска :zz_020: При това яко. Направо влизат стюардесите да показват аварийните изходи и падат кислородни маски от тавана. Ама да не спамя и осмърдявам повече темата на това красиво момче:dog:
Ариел, сега сериозно. Младото куче (пък дори и английски сетер) не би трябвало да мирише. Моят започна да понасмръдква на стари години и при това най-вече от зъбите. Я му виж ушаците. Там обикновено задържат мръсотия, която наистина доста "ухае".
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 06:42 PM

Ушите ги продухах още като го взех.Прах ги после буквално в тасче с разтворен шампоан-с накисване, без центрофуга. :ab_041: Дъхът, три часа след ядене, е...страстоубийствен.Туй-башкъ.Консултирах се за него и било резонно след леченията му-знаете че е бил с кърлежова треска, анемия и...не знам още какво.Но аз просто не съм душкала куче от НОК-а си преди 20 години.То и голдънката на приятеля ми по едно време доста ми понамирисваше, после май и мина разгонването и вече толкова не я усещах.Хъскитата ми миришеха единствено на препарата за килими, щото лежаха по тях.Ясно ви е, предполагам.Дойде му вече силата юнашка и прави страхотни спринтове, като види терен пред себе си.Първа писта е.Днес и подивя, щото отдавна не бях го водила на клетката.След часа игра чак се сети да дойде при мен, за да напомни за себе си.Така го искам- не свит, плах, в краката ми, с опашка на корема залепена.Утре ще сложа вече по-свестни снимки, че си взех апарата да го наснимам в клетката днес.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Qndrina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2011 - 06:51 PM

Ирка, много се е подул, ще гръмне от някъде :ab_041:

#33 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 08:22 PM

А....то сега расте, детето.Ама не е толкова дете-неспирно гони момите с мерак на показ :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   Qndrina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2011 - 08:58 PM

Пу-пу да го поакат кокошките :ab_041: много ни е хубав бе!

#35 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 08:22 PM

Дами и господа-оркестъра, моля-туш!Бруно от тази вечер ще живее в новия си дом при кандидат осиновителките си.Млади дами, влюбени в него.Готови да му дадат цялата си нежност, грижи и внимание, а аз продължавам да се изживявам на ментор и страничен наблюдател.Пробният прериод ще е до кастрацията му до месец, когато и ще се реши вече окончателно дали Бруно завинаги да остане официално тяхно куче.Изпращането бе с подбрана делегация,представлявана от Qndrina, моя скромна милост и момчето, открил Бруно умиращ пролетта.Като стари моми на сватосване, но все пак сме загрижени къде и как ще е хлапакът.Вижда се края на дългото пътуване към новия живот и на това изстрадало ангелче, жадно единствено за човешка любов.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 08:26 PM

Ей...ама каква делегация наистина..Истинска ВИП персона.Качена снимкаКачена снимка Ами заслужава си го момчето!Дано се получи в новия му дом.

#37 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 October 2011 - 08:29 PM

Стискаме палци да стане работата :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 October 2011 - 08:34 PM

Страхотна новина! Звучи мнооого добре, сигурна съм, че ще се получи Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 25 October 2011 - 09:10 PM

Ако дамите не го харесат, значи не го заслужават! А пък Бруно съм сигурна, че ще даде най-доброто от себе си! Късмет, красавецо!
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2011 - 02:32 PM

Така...днес случайно срещнах Бруно с двете мадами на разходка из центъра, моля ви се.Показа, че ме е познал, но не изпадна в еуфория, продажникът! :ab_041: Вече са му накупили и комплект аксесоари за козината-четки, гребени, лиготии разни...кокал и шампоан.Параноята ми за неговия "аромат" се оказа верна- и на тях доста им намирисвал, което, хм, не е малко нормално.Момичетата все пак имат опит с голдън.Посъветвах ги, да му вземат сух шампоан и да редуват с нормалния.И да не прекаляват.Момчето изглеждаше прекрасно, в добра кондиция и тонус.Не страдал особено първата нощ на новото място, стискал се, напомнял сутрин, че е на зор, постоянно се натискал за галене или лягал на краката им под масата.Типично за него.Около него постоянно има човек в денонощието, който да го глезоти и обгрижва, да си играят и разхождат.Засега се очертава идилия. :be_107: Единственото ми обяснение за миризмата му е, че покрай крайното физическо изтощение,кърлежова треска и анемия, съответното лечение е виновно за тази му миризма.А сега клинично е здрав, има още плешивини, но кожата е спокойна и в процес на обрасване.Зъбите и ушите също са проверени.Мисля, че е въпрос на време да се изчисти от токсините и всичко да си дойде на мястото.
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни