Аз съм Белинда, а това е моето писмо на надеждата! Белинда търси някой, който да сбъдне най-съкровената й мечта!
Публикувано: 05 August 2011 - 07:25 PM
Моят живот е подобен на този на мама, с тази разлика, че аз имах стопани за известно време. Не си спомням много за тях, само съм чувала хората, които сега ме хранят да казват, че са ме изгонили от дома, защото имали твърде много кучета и не можели да се грижат за всичките...
Аз не им се сърдя, може би защото не ги помня, а може би защото не умея да се сърдя на никого. Това, което умея най-добре е да се сгуша в нечии крака и да се милвам. Много обичам, когато хората ме галят и си играят с мен. Обичам и другите животни - с тях игрите са още по-весели и забавни. Хората, които ме хранят ми дават редовно хапчета за паразити, даже ме водят на ваксини, аз съм им благодарна, защото не ме тормозят досадни бълхи. Всяка сутрин ги чакам с нетърпение да излязат от входа, аз ги съпровождам навсякъде, играя си с децата им, пада голямо забавление. Вечер ги изпращам до входовете, където живеят, те се прибират и затварят вратата, аз оставам навън, понякога ми става мъчно и много ми се иска да разбера, какво има зад тези врати, че така всички бързат да се приберат зад тях, иска ми се да ида с някого от тях, сигурно е хубаво и много интересно...Иска ми се поне да остават с мен по-дълго.... но тъгата лека-полека отминава и аз отивам да си легна под някоя спряла кола до следващия ден, когато те пак ще излязат от входа и ще ме повикат. Случвало ми се е понякога, някои хора, които излизат от входове да не ме викат да си играят и галят, понякога са много груби, посягат да ме ударят и ми причинявят болка, не зная защо и не разбирам. Аз не хапя и не лая, никога не ходя при някого, ако не ме повика... Но не искам да мисля за тази болка, за това винаги, когато някой се развика по мен или посегне да ме удари - просто си тръгвам...
Днес едно дете на колело поиска да ме сгази, удари ме по предната лапа, много ме заболя. С мен имаше една какичка, която ме храни, тя се развика по хлапето, а аз избягах, защото ме е много страх, когато някой се кара. Бащата на детето обаче дойде и се нахвърли върху какичката, щеше да я удари по лицето, обиждаше я и беше пиян. Закани се, че ще отмъсти на мен, заради забележката направена на детето му..
Страх ме е от този човек, а знам, че и хората от квартала ги е страх от него - той има пушка, пие много, често и детето му стреля по гълъби и свраки...Дано не ми посегне, защото знам, че много, много ще боли...
Аз Белинда имам една мечта: да разбера какво има зад вратите, зад които хората вечер се прибират. Сигурна съм, че е нещо хубаво и приятно и знам, че ще бъда щастлива, ако разбера, ако го докосна. Ще бъда най-добрата, най-послушната, игрива и благодарна на света, ако някой ми позволи да видя, да почувствам, кое е това ценното, което остава далеч от мен всяка вечер, когато вратата се затвори и ме кара така да потръпвам с такъв копнеж! Много ми се иска някой да ме вземе, поне за малко у дома си. Зная, че хората, които ме хранят не могат да го направят, иначе досега да са го направили, но силно се надявам, че някъде там, някой ще прочете моето писъмце на надеждата и няма да затвори вратата и сърцето си за мен.
Дори и да не се намери такъв човек, аз няма да се сърдя, защото наистина не умея. Това, което умея е да обичам с цялото си сърце, хората и всички живи твари - такава съм си аз: Белинда.
Публикувано: 05 August 2011 - 09:53 PM
По-добре се обадете в полицията и им кажете че ви е заплашил. Просто им обяснете , че често е пян и стреля и затова приемате заплахата му сериозно и ви е страх.
А ако със сигурност знаете , че и детето стрели , мисля , че има закон за това , че не може да се дава оръжие на малолетни.
Стискам палци някой да приюти Белинда поне временно
Публикувано: 06 August 2011 - 01:10 PM
Дали е казал , че ще стреля по вас или покучето е без значение. Без значение е и дали има ловна пушка или просто газов пистолет. без значение е по кого се е целил, пък кого е улучил и всякакви други детайли. Ако ви заплашва и ако е известно че стреля, подавайте оплаквания навреме
Идиотите са прекалено много.
вижте това
А.Ж. на 11 г. е приет в Детската пироговска секция, след като е бил ранен с въздушна пушка от неизвестен стрелец в жк „Хаджи Димитър", около 22 часа, в петък вечерта. Няма опасност за живота на момчето.
от тук
http://news.ibox.bg/news/id_1122967444
Tе по деца стрелят, та какво остава за куче
Публикувано: 06 August 2011 - 01:29 PM
greeneyed, в 06 August 2011 - 12:10 PM, написа:
Дали е казал , че ще стреля по вас или покучето е без значение. Без значение е и дали има ловна пушка или просто газов пистолет. без значение е по кого се е целил, пък кого е улучил и всякакви други детайли. Ако ви заплашва и ако е известно че стреля, подавайте оплаквания навреме
Идиотите са прекалено много.
вижте това
А.Ж. на 11 г. е приет в Детската пироговска секция, след като е бил ранен с въздушна пушка от неизвестен стрелец в жк „Хаджи Димитър", около 22 часа, в петък вечерта. Няма опасност за живота на момчето.
от тук
http://news.ibox.bg/news/id_1122967444
Tе по деца стрелят, та какво остава за куче
+1

Иначе темата е поднесена по начин, които те центрира в сърцето и точка.
Нямате идея колко съжалявам, че нямам възможност да помогна на тази прекрасна душа...
От сърце и с всички възможни стиснати палци и лапички, Ви пожелаваме всички вкупом да и се размине на малката доверчива красота съдба, която не заслужава, а да я видим утре доволна и усмихната на своето лично диванче.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 08 August 2011 - 04:06 PM
Публикувано: 20 September 2011 - 04:31 PM
Пиша отново по темата, макар и силно да се опасявам, че няма интерес към нея, защото обстоятелствата ни притискат доста, а Белинда все още скита навън немила-недрага, зная, като много нейни братя и сестри по съдба.
Но нека ви разкажа още мъничко за нея, може би това ще й помогне на нейния си Човек да я разпознае и поиска, там някъде отвъд безразличното интернет пространство...
Белинда все още живее навън на една малка полянка пред един магазин на жилищен блок в кв. "Овча купел"1. Всеки ден излизам да й дам да хапне и да й налея водичка. А тя, като по часовник ме чака, върти опашка и ми се "усмихва" по нейния си уникален и чаровен кучешки начин. Имаме си ритуал: първо изтичва радостно при мен, после облизва ръцете ми и се качва с един скок на пейката. Сяда като човек, слага глава на рамото ми и започва да се гали и умилква. Не започва да се храни, докато не я погаля хубавичко и не си "поговорим", аз й казвам колко мила и добра е, а тя ми "отговаря" с тихо, деликатно скимтене. Обикновено, докато я храня при нас идва и едно друго бездомно кученце - Лиса. Тя е дребна и рижавка. Белинда споделя храната си с нея и след като се нахранят започва една играааа - тичане по полянката, премятане, гоненица. Белинда много обича да играе с Лиса, а и Лиса предпочита да играе с нея, защото, Белинда макар и по-едра на ръст, никога не я стъпква, докато играят и не я хапе. След като се наиграе, Белинда отново идва при мен, поглежда ме дъъъълго в очите и не отмества поглед, докато не започна да й говоря, тогава слага глава на скута ми и стои да я милвам. После ляга в краката ми, обгръща ги с лапи и така заспива. Толкова е прекрасна и доверчива в тези моменти!
Преди да се засели пред магазина, Белинда е живяла пред някакъв друг вход... Един човек й е бил направил колибка и дюшече да спи на сушинка. За съжаление, колибката от доста време я няма, а дюшечето е изхвърлено от "добри" съседи, които са успели да надделеят над човечеца, който междувременно преживява инсулт и вече почти не излиза от дома си. Съседите искали да правят цветни лехи пред блока. Все още никой от "активистите" не си е направил труда да направи въпросните лехи на раздора, за сметка на това има в излишък изсъхнали буреняци.
Принудена от обстоятелствата Белинда за втори път в живота си загубила "дома" си (първият път било, когато била изгонена от жената, развъдила повече кучета в дома си, отколкото можела да гледа и взела радикално решение просто да пусне някои от тях навън). Тогава Белинда се преместила на полянката пред магазина, където се запознах и привързах към нея и огромното й благородно сърце!
Децата, които са си играли с нея пред входа на бившия й "дом" още я помнят обаче. И когато идват да пазаруват от магазина се застояват при нея, за да си играят. Не мога да опиша с думи радостта на Белинда, когато ги види. Тя просто обожава деца!!! Играе с тях, облизва ги, закача се, скимти възторжено, ляга на земята и протяга лапи към тях, просто е неописуемо! Но колкото и да й се играе, тя е изключително деликатна с децата, много е внимателна при игра и много грижовна. А отношението й към бебета е уникално! Аз имам приятелка, чието бебе е на година и три месеца. Белинда изпитва някакъв особен дълг към малкия Марти - да го пази и закриля. Той обикновено й дърпа ушите, опашката, бърка й в устата, а тя само кротко го ближе по ръчичките. Но когато се разплаче за нещо, Белинда наостря уши, отива веднага до количката, ако е седнал в нея или до него, ако е прав, върти опашка и скимти жално, облизва го и се опитва да го успокои. Много често, когато Марти се разплаче, тя първо отива при него да го оближе, а после отива при майка му и също започва да я ближе по ръцете и да гледа към Марти. Просто не мога да ви опиша колко интелигентно е това куче! Имаше случай, в който няколко кучета се разлаяха и разтичаха по една каруца с кон. Белинда също понякога тича и лае по каруците, които преминават, а те в нашия квартал са нещо обичайно. Но този път не хукна, а отиде право при количката на Марти, защото той спеше и се стресна от кучешкия лай, събуди се с рев, а Белинда изтича при количката му и застана между нея и кучетата, които лаеха и тичаха и остана така, докато останалите кучета не се махнаха надалече, тогава се обърна и започна да го ближе по ръцете. Тук е мястото да успокоя майките, които може би ще се скандализират от факта, че улично куче ближе бебе на година и три месеца: кучката е напълно вътрешно обезпаразитена, а дори и външно сме я мазали против бълхи и кърлежи, водя я на ветеринар, макар че живее навън и контактът й с деца е напълно безопасен за тях.
Имахме още едно приятно преживяване с Белинда, което отново ми показа колко много обича децата: приятелско семейство ни беше дошло на гости, те също имат бебе, дори по-малко от Марти - само на годинка. Отидохме на сладкарница и по едно време Белинда цъфна при нас. Малкият Жорко изпадна във възторг от кучето, а и то от него. Белинда за първи път виждаше това дете, но не пропусна да го оближе хубавичко, а той не пропусна да я дърпа, тегли, гали, разрошва и дори се опита да я язди. Когато приятелите ни си затръгваха и сложиха малкия в колата, Белинда буквално посърна. Тя отиде до отворената врата и почна да скимти толкова жално, че майката на Жорко чак възкликна, че кучето плаче за детето й и не го пуска.
Такава е Белиндичка, търпелива, мила и грижовна. Тя търпи, дори когато я замерят с камъни, а за съжаление и такива случаи имаме...
На пръв поглед животът й може би отстрани изглежда добър на читателите, които не я познават, но повярвайте ми, животът й не е по-лек от този на което и да е бездомно животинче!... Нея също я грозят всички опасности, които крие животът на улицата: коли, мотори (при нас са в изобилие), лоши хора: отровители, биячи, маниаци... Наскоро имаше едни жени, които се заканваха да "видят сметката" на кучетата на полянката пред магазина, защото там не живее са мо Белинда - има и други, а едното от тях доста лае и скача по коли и каруци. То ги дразни много и са решили да се саморазправят с кучетата. Чух дори едно "прекрасно" изказване от една майка на дете: "Мрете, мръсни бълхарници гнусни, ще ви спукам черепите!" Та това само за пример...
Разбира се идва и студеното есенно време, а след него още по-студеното зимно такова....Тогава вече няма да може да спи на полянката, да не говорим, че с плановете на някои от "добрите" съседи, може да бъде прогонена или нещо дори по-лошо и по-рано. За жалост на никой не му пука, че това куче не е грам агресивно, фактът че живее на улицата автоматично го прави мишена...
В момента аз ползвам доста дни отпуск от работата си, но когато се върна на работа нещата доста ще се променят, защото ставам по нощите и се прибирам късно, а Белинда милата ще чака на пейките, но с едното чакане ще си остане горкинката, но дори това не е най-страшното, приятели, защото аз все някак си ще ходя да я търся след работа, за да й дам залък хляб... Най-страшното поне за мен е, че някой ден ще отида, а нея няма да я има на пейките, няма да чака, няма да завърти опашка и да ми се усмихне...защото всички вие във форума отлично знаете какво се случва рано или късно с кучетата живеещи на улицата и каква е причината да не се появят на обичайното място......Толкова много кучета, а и котки съм оплакала именно поради тази причина...
Какво да ви кажа, ако имаше и минимален шанс да я прибера, нямаше да се замислям дори за секунда! Не можете да си представите как ми се къса сърцето, когато вечер ме изпраща до входа ми и аз й затварям вратата пред муцунката! Не мога да опиша очите й в този момент, а също не мога да опиша как се чувствам, когато си тръгне, защото аз продължавам да я гледам през стъклото, докато си отива към полянката с пейките, примирена, свита, като прогонено детенце! Наистина много се привързах към нея, но повярвайте ми, тя е куче, което просто се раздава на сто процента! Да не говорим, че разбира само от поглед - такова умно животно е!!! Аз съм се занимавала повече с котки, макар че обожавам кучетата също, но действително подобно куче просто влиза дълбоко в сърцето, както казва моята приятелка: "- Като човек е, дори е по-умно от човек и много по-добро". Какво ли не правих, за да мога да я прибера, какви ли не преговори не водих, но няма никакъв шанс за съжаление.....
Аз имам четири големи котки, но те не са основния проблем. Макар и на 30г. аз живея в апартамента на моя баща, който е собственик, с чието мнение трябва да се съобразявам. За жалост големината и разположението на апартамента ни не позволява да мога да отделя кучето в стая, където няма да се засичат с баща ми. Той е категоричен. Все още не може да прежали нашето куче, което почина на 21г., по-скоро се наложи той да го заведе да го приспят. Мъките му бяха страшни след масивен инсулт и баща ми не може да забрави какво преживя покрай всичко това и дори при споменаването на думата "куче" у нас става страшно!
Наистина не зная какво да направя и да предприема, за да намеря дом на Белинда. За съжаление колкото и да е мила и чаровна, явно не е трогнала ничие сърце достатъчно, че някой човек да пожелае да сподели дома си с нея.
И все пак надеждата ме накара отново да седна и да напиша този безумно дълъг пост в темата, като се надявам, че ще имате достатъчно нерви да го изчетете без да ви досади безкрайно и че телефонът ми ще звънне и ще има запитване за миличката Белиндичка. Искам също да кажа, че ако някой реши да даде дом на Белинда, аз ще поема ваксинациите на кучето. както казах, водя я на вет, обезпаразитила съм я, но ваксина е желателно да й се постави, както каза моя вет,, когато е в домашни условия. Белинда е идеална дори за апартамент, макар че е наполовина хъски не е чак тоооолкова едра, тя е кротка като котка и не заема много място, изпълнителна и послушна е. Какво да кажа повече - не зная.... Може би само още едно: има едно момченце, което си играе с Белинда всеки ден, казва се Денис, живее в моя блок и днес има рожден ден, става на 8г. Той я обожава, но не може да я прибере, защото си има папагали, а родителите му не разрешават на този етап по-едри домашни любимци. Денис ми каза вчера нещо, което ме разтопи и натъжи едновременно: "Щом не мога да си я взема вкъщи, утре ще си пожелая едно от желанията ми за рождения ми ден да е Белинда да си намери стопанин, който да я обича поне колкото мен!"
Ами това е хора...Ако има човек готов да отвори вратата на сърцето и на дома си за милата Белинда, телефонът ми е: 0897311186 - Елица
Аз сега ще изляза да я потърся, за да я нахраня преди да е заваляло и ще се надявам да е там - на полянката при пейките, да ме чака и да ми се "усмихне" по нейния си уникален кучешки начин...Обичам те, Белинда! И дано се сбъдне желанието ти Денис!
Публикувано: 21 September 2011 - 11:35 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 21 September 2011 - 01:12 PM
Да, наистина и аз мислех за чужбина по едно време, но не съм запозната как се случва изпращането там, още по-малко с финансовият ресурс, който ще е необходим за целта... За това с радост бих приела съвети и инфо от вас в тази насока. Няма да крия, че много ми се иска да намеря осиновители за Белинда тук, но ако това е невъзможно - чужбина е вариант - просто искам да има покрив над главицата й... Не знам колко ще струва, не знам какво ще правя, за да набавя парите, обаче трябва да опитам всичко, за да й намеря дом! Защото няма да ви казвам как ми се скъса и днес сърцето..... Виждате всички навън какво е времето, как вали и пр. Аз не мислех, че ще я заваря на пейките, там просто няма къде да се скрие от дъжда. Обаче въпреки всичко взех паничката и наденичката и излязох да видя дали не се навърта наоколо. Когато отидох на полянката пред магазинчето Белинда беше там!!! Мокра - мокреничка, стоеше си под дъжда настръхнала, върху една от пейките! Всички други кучета, които се навъртат там се бяха изпокрили - само тя седеше и ме чакаше!!! Не знам просто... Отказа да яде, искаше само да я галя и си буташе главицата в краката ми. Аз бях с чадър и тя милата застана под него заедно с мене! Ревала съм като магаре, че не мога дори във входа да я пусна! После ме изпрати по целия път, аз трябваше да пазарувам, а тя все по мен. Опитах да я придумам да остане под една стряха, където имаше сушина, като й начупих от наденичката там, но тя пак тръгна по мен... Изпрати ме до входа и остана да гледа след мен...Повярвайте ми, Белинда не е никак глупава! Със сигурност не изпитва удоволствие от студения дъжд, който се сипе върху нея, нито от вятъра, който я пронизва...Просто е толкова вярна, че пренебрегва себе си и нуждите си, заради човека - не знам какво да кажа...Аз просто не знам защо това кученце си няма късмет, а е с толкова огромно сърце и би била невероятен другар на своя стопанин!
Публикувано: 21 September 2011 - 02:02 PM
Какви са й габаритите? Кила,височина?
Публикувано: 21 September 2011 - 06:08 PM
Публикувано: 21 September 2011 - 08:23 PM
ev, в 21 September 2011 - 04:08 PM, написа:
За съжаление нямам никакъв шанс с баща ми... Точно днес за пореден път го умолявах и преговарях с него - непреклонен и категоричен е, това е нещо, което няма как да променя за жалост, колкото и доводи да излагам, колкото и да обяснявам за дъжда и студа и пр., уви - нямам шанс...
Публикувано: 28 September 2011 - 04:16 PM
Публикувано: 05 October 2011 - 07:50 AM
vp04, в 28 September 2011 - 02:16 PM, написа:
Благодаря ти!:)
Публикувано: 05 October 2011 - 09:47 AM
Здравословни проблеми ме възпрепятстваха да пиша по-рано какво се случва с нашата Белиндичка, но ето ме пак тук, за да ви разкажа малко новини:
Белинда вече е ваксинирана, понесе ваксината много добре. Отново я обезпаразитихме и предстои да я чипираме. Сложих й нашийник с медальонче, на което са гравирани нейното име и моят телефон. Това го направих от чист страх за нея, защото има стадо баби, които се събират на пейките при полянката и които са подали сигнал до "Екоравновесие" да събере кучетата, понеже има едно от тях, което много лае и дори скача върху някои от тях... Е, не знам колко ще я предпази нашийникът от посегателство на "Екоравновесие", но понеже никой още не е дошъл от въпросната фирма, бабите заплашиха мен и приятелите ми, че ще вземат нещата в "свои ръце" и ще отровят кучетата.... Онзи ден масово бяха отровени в района на полянката над 10 гълъба и един таралеж. Сутринта, когато отидохме на полянката, заедно с приятелите ми и част от майките, които се събират там с децата си открихме труповете им. Една от жените предположи, че са отровени с напоен с отрова хляб, защото нямаше поне тогава отровени кучета. Но нищо не пречи на отровителя или отровителите следващия път да сложат отровата в нещо, което кучетата ще ядат.... Труповете на гълъбите все още се валят там - а малки деца на не повече от година и половина - две си играят в близост и тичат по поляната около труповете!!! Не желая да коментирам какво ще се случи, ако някое от децата попадне на отровен комат скрит в треволяка и се отрови! Просто нямам думи за безхаберието и злобата човешка, които се ширят в нашата държавица!!! Да не говорим, че една от "майките" - гордо заяви, че ако въпросното лаещо куче не бъде отровено в най-скоро време, тя лично ще се погрижи мъжът й, който има пистолет да дойде и да "реши" проблема с кучетата на полянката... Ето как дъщеря й един ден, когато порасне ще "решава" възникнали проблеми с хора и животни по "светлия" пример на майка си и баща си!!! Тук искам да отбележа, че единственото агресивно куче е споменатото. Останалите четири кучета живеят на въпросната полянка от години, те са кротки, кастрирани и за тях се грижат няколко жени от съседните блокове - дават им хапчета за паразити и ги хранят. Тези кучета лаят само по преминаващи каруци с коне - иначе по цял ден спят. Те дори приеха присъствието на Белинда без обичайните ежения и спор за територия. Е да, през нощта пазят магазина в близост, но пък това е добре, защото не допускат наркоманите да сядат по пейките и да вилнеят.
Страх ме е за Белиндичка, защото колкото и да е кротка, ако някой реши отново да се саморазправя с кучетата - няма да пита: кой кротък и кой не...
Иначе тя е любимка на няколко по-големи деца на около 8г., които всеки ден ходят на полянката специално заради нея, понякога й носят храна - друг път само си играят с нея и я милват. Вече има и войни между децата - тези, които я обичат и тези, които я тормозят и ритат.
Оказа се също, че Белинда освен към децата е изключително миролюбива и към котките... Веднъж ме придружи до зоомагазина и докато ме чакаше отвън в голяма близост до нея се приближи едно коте. То явно беше изхвърлено, защото мяучеше жално и се щураше насам-натам. Не беше по-голямо от 4-5 месеца. Тя само го погледна и продължи да си лежи все едно няма котка, даже си сложи главата върху лапите и започна да дреме. От зоомагазина ми казаха, че ще опитат да привъртят котето и поне да го нахранят. Вчера пък една от майките на по-големите деца ми разказа, че с очите си е виждала как Белинда защитава котките при един от входовете, където е живяла. Там имало една жена, която хранела 4 улични котки всяка вечер, както и кучетата на привъртели се при блока, включително и Белинда. Няколко пъти се случвало други преминаващи кучета да се впуснат да гонят котките, тогава Белинда скачала и им се хвърляла, така прогонила няколко пъти песове, които нападнали котките. Допуснах, че може да е приемала котките, като собственост на жената, която храни и нея и за това ги е защитила, защото са нейни, но каквото и да е, това е хубаво, защото говори, че тя може успешно да съжителства и с котки без да им навреди, стига и те да я допуснат.
Приятели, за съжаление, лошото време все повече приближава, а решение за Белинда все още няма на хоризонта.
Ще опитам още няколко варианта, които вие - хората от форума ми предложихте. Стискайте ми палци, както и на Белинда!!!
А междувременно, ако някой има възможност да й предложи поне временен дом - аз ще бъда безкрайно задължена и благодарна!!! Поела съм изцяло здравната грижа за кучето, ще осигуря и храна за поне месец. Ако от Animal Rescue имат възможност да ми съдействат за задомяването й в чужбина, аз ще поема всички разходи, които мога за заминаването й. Тя е красавица и съм сигурна, че някой в чужбина ще я хареса много и бързо ще намери там нов дом. Въпросът е само - да бъде прибрана във временен дом тук в България, докато замине, за да не бъде отровена, сгазена и пр. до тогава... Така че ако някой може да помогне в това отношение - телефонът ми е: 0897311186 - Елица. Става дума за месец - два.
Ето и малко нови снимки на Белинда:)