Около 20 - 25, а може би и повече котки и котета се нуждаят от малко помощ
Публикувано: 05 August 2011 - 09:40 PM

Ако стопанина е направил нещо, не си го изкарвай на кучето му!
Не са ме хапали животни ... само ХОРА!
Публикувано: 05 August 2011 - 10:15 PM
Публикувано: 06 August 2011 - 12:06 PM
Публикувано: 06 August 2011 - 01:00 PM
dikari, в 06 August 2011 - 11:06 AM, написа:
+1

Принципно малките стъпки дават големите резултати.
Няма да захващам темата как е възможно да се чака, докато ситуацията излезе извън контрол?!!Само ще посъветвам да се задействате, ако наистина ви пука за невинните мацурани и да следвате следната схема, която се прилага обикновенно...
1.Първо се кастрират най належащите(тоест най бременните или съмнения за такива.
2.После се продължава по тази линия с останалите женски.
3.Когато се приключи с наличните женски се подхващат мъжкарите.
4.Тъй като при вас се е сформирала колония е препоръчително да се остави най силния и препотентен мъжкар, които всъщност функцията му е да не допуска приходящи и да защитава колонията.Лошото е , че в България е малко трудно изпълнима тази схема поради милионите странични фактори тип...Улични кучета, безмозъчни двукраки индивиди

Препоръчвам наистина да се задействате и дори ако е възможно да потърсите подкрепа и помощ и от съседите...тъй като в интерес на истината сами сте си виновни за ситуацията и ако сега, когато маците са достигнали цифра 25, не се ориентирате и задействате, после ще е още по тежко и зле...за които му пука де...
И Bярвайте ми Hе е толкова трудно...По една- две на седмица да оправяте, ще видите всички, че нещата доста по бързо от мисленото се вкарват в ред.Тъй като сте допуснали ситуацията да излезе от контрол, ви се струва на всички, че е отчайваща

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 08 August 2011 - 08:37 AM

Публикувано: 08 August 2011 - 10:26 AM
natali_hera, в 08 August 2011 - 07:37 AM, написа:
Кастрацията РЕШАВА проблема в основата му.

Виж минала съм по този път и съм съвсем наясно колко е трудно хем да се овладее ситуацията, хем да си с спокойна душа, че мацунки са на сигурно място в нечии дом.Но както и да ги мислиш и пресмяташ нещата принципно трябва да започнеш с масово кастриране.По този начин ще се овладее наистина изпускане от контрол ситуацията.Същевременно снимаш всичко, каквото успееш и обяви навсякъде.Наистина би било хубаво някоя организация или които има възможност да ти помогне, защото е наистина изтощително цялото това упражнение...особено след като говорим за такива цифри.
Преди време една от моите ученички всеки Божи ден ми идваше разплакана на тренировките.Първоначално не искаше да ми сподели, причината да е винаги толкова разстроена, но по натам ми се довери...
Значи живее в ловна зона и имали 4 котки, които обаче не били кастрирани и се разхождали свободно.За отрицателно време станали повече от 20 бройки.И започнал някакъв цикъл, които се превърнал в някакъв кошмар...През ловния период ловците убивали и осакатявали, каквото можели, през останалото време котките си попълвали бройките, като некастрирани продължавали да се размножават.Проведох разговор с родителите и ми станаха ясни 2 неща.
1.Че са хора, които въобще не са наясно и едва ли биха се занимавали, особено след като наистина ситуацията била изпусната.
2.Не взимали по сериозни мерки, най вече, защото не искали да си създават проблеми със съседите...(Тук това е основна причина, особено в по малките населени места

След не знам си колко разговори и съвсем умишлено концентиране от моя страна в посока психичното здраве и стабилност на детето им и съвсем умишлено омаловажаване на фактора котки,като такива...Успях да постигна единствено, че ми позволиха Аз да се заема с проблема, с каквито мерки преценя.И понеже съм много умна, та се вкарах в някакъв филм на ужасите, които вече си имах в мойта си зона, къща и лична ситуация(защото и аз живея в ловна зона), но явно тъй като бях успяла донякъде да се преборя, та малко ми е било

Ловците убиват и осакатяват, Аз кастрирам и лекувам...Така се стигна до момент, в които откачих тотално(все пак не съм от желязо и само аз си знам, как съм изживявала нещата) и въпреки, че нямах разрешение от възрастните се обадих на няколко организации и заведох дела...В крайна сметка наистина най вече ме интересуваше психичното състояние на детето и здравето на маците...Така на финала успяхме да овладеем ситуацията и намерихме дом на повече от половината...Останаха няколко маци, които те си ги гледат и в резултат на масовото кастриране и законови екшъни с въпросните ловци нарушители, засега нещата са под контрол.Ееее за благодарност получих упреци и каквото още ти дойде на акъл

Разказвам ти тази история с единствената цел, ако мога с нагледен пример да те амбицирам да се размърдаш и да започнеш стъпка по стъпка да действаш.
Направи си план и ще видиш , че лека полека нещата ще се наредят.Най вече ти разказвах този мой опит с цел да си подготвена, ако някои наистина се реши да изтрови каквото може...Не трябва да мислиш и да се концентрираш върху такъв евентуален развой на събитията.Защото дори и да се случи, ще дойдат нови(щом се е стигнало до просъществуване на колония, значи условия има и всичко ще започне отначало)...А и всъщност целия акцент идва върху факта, че ако се задействаш има доста голяма вероятност наистина за отрицателно време да се успокои всичко и най вече да не ти се налага в последствие да се бориш с чувството на вина...а каквото и да се случи оттук-натам да знаеш, че Ти си направила всичко по силите си и си помогнала на възможно най голям брой невинни душички.
Успех...

p.с...Единственото, което ме притеснява в цялата ситуация е, че не ми звучиш много ...как да кажа...амбицирана и решена наистина да направиш нещо по същество?!Защото всъщност, особено сега, когато има и безплатни кастрации и милион други варианти за реакция ти досега освен да пишеш в интернет и да си преброила котките, друго май не си свършила?!Ако съм в грешка, моля да ме извиниш, Но откакто си пуснала темата...Не ми стана ясно дали си кастрирала поне една-две маци и снимки и обяви, че търсят дом пуснала ли си?!

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 08 August 2011 - 05:35 PM
Напиши точно от какво имаш нужда - клетка, превоз,помощ за хващане, някой за подкрепа. Започни с малко, ще си доволна и ще имаш резултати , гарантирам ти. Но кажи точно какво искаш, че да знаят хората. Моля те, не отлагай повече. Ще родят и други котки.
Публикувано: 12 August 2011 - 08:24 AM

Публикувано: 17 August 2011 - 10:19 AM
Решила, че точно по същото време трябва да си свърши някаква си нейна работа, без дори да отмени срещата.
Горките животни едва ли имат много голям шанс, след като такива "спасителки" като тази се грижат за тях.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 17 August 2011 - 12:44 PM