Dog.bg Форуми : Загуба на зрение и обоняние след операция!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Загуба на зрение и обоняние след операция! ПОМОЩ

#1 Потребителят е офлайн   Vladislava Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 08 August 2011 - 09:50 PM

Здравейте, моето коте Джина - синя британка на 9 месеца - падна от 3 ет на 16.03.2011! "Беше малкия Дявол"- казаха лекарите! нямаше счупвания , а само изкривяване на долната челюст. Беше упоена и и направиха луксация /наместване/, но не беше успешна и на следващия ден я упоиха отново , за да и сложат скоби на челюстта. По време на втората упойка котето спряло да диша - за 1-2 мин /поне така казаха лекарите/, в следстие на което тя получила мозъчен хипокс.След като излезе от втората упойка- котето ми беше като труп 5-6 дена- не се движеше, не си отваряше очичките, пишкаше след като и се масажираше пикочния мехур и я храниха само със спринцовка с пастет.......... На 6 ден я изписаха от болницата и казаха , че трябва време, грижи и любов да се възстанови. В деня ,в който си я доведох в нас разбрах ,че тя не вижда:-(((( Вече 5 месеца е така , не вижда , НО ПРОБЛЕМЪТ Е ,че не иска да пишка и ака в нейната тоалетна, а го прави навсякъде другаде , но не и там. Апаратамента стана тоалетна- пръсках с какви ли не препарати , за да я накарам да се изходи в нейната тоалетна - и не. Нощнж време ако се изпишка или изака ме буди с мяукане да стана да изчистя- това е вся ка нощ поне по 1 2 пъти.................................................
НЕ ЗНАМ ВЕЧЕ КАКВО ДА ПРАВЯ - борих се 5 месеца с надеждата ,че ще оправим това , но лекарите казват, че няма такава операция която да и помогне и че при спирането на въздуха доста и се е увредило мозъчето. Моля ако някой е чувал такъв случай до сега - нека ми пише - или нова идея как да я "дресирам " да не пишка навсякъде?
Благодаря ви предварително!
Всякаква информация ще ми е от полза!

Владислава - 0888 328 0888
Sofia

#2 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 August 2011 - 10:02 AM

Здравей Влади,

за съжаление няма кой знае какви съвети за твоя случай. Сигурна ли си че напълно е загубила обонянието си? Това е първо и много важно.
Второто е че след установяване на действителните увреждания на животинката, вие трябва да се приспособите към нея, защото тя не може да се приспособи към вас, мисълта ми е не можеш да я дресираш като нормално коте. Трябва да бъдеш много наблюдателна и да си правиш изводи какво тя може и какво не може в момента. Това че пишка навсякъде може би говори че не може да се сдържа. Забележи дали има някакви места на които тя предпочита да се изхожда. Дали прави опит да стигне до тези места, но се изхожда по пътя. Сложи и тоалетни на няколко места в апартамента, примерно по една или две във всяко помещение. Не използвай само купени тоалетни. Прави проби с истински пясък и наскубана истинска трева в тоалетните. Опитай същото като при кучетата - напой вестник в урината и и го сложи в тоалетната където трябва да се изхожда. Надявам се да има поне малко обоняние останало. Виж как реагира на мириса на консерва, която обича, като я поднесеш близо до носа и, усеща ли я , от какво разтояние я усеща? Нормална ли е в другите неща освен зрение и обоняние? По принцип слепотата не пречи на котките да си живеят като нормални и да се чувстват добре. Но обонянието е друго нещо. Трябва да си търпелива, да се опиташ да я разбираш и предугаждаш и да и даваш много любов, на нея също не и е лесно. Прави проби - гледай и реакциите. Така ще знаеш кое е най-удобно за теб и за нея, по отношение на тоалетни, храна и всичко останало. Ако успееш да намериш решение и тя започне да се изхожда не на пода, а в някоя от тоалетните си и си го зарови, мисля че вече няма да те буди през нощта да чистиш каквото е направила. Прави ли опит да си заравя това което е изходила? Дори да е на пода, нормално тя би трябвало да направи поне 1-2 движения с лапите все едно го заравя. Мисля че подобрите ли нещата с тоалетната, ще може да си живеете с нея като с нормално коте и да се радвате взаимно на компанията си! Сигурна съм че тя ви дава много любов!
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни