Dog.bg Форуми : Август - прекрасен боксер, озовал се в изолатора Сеславци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Август - прекрасен боксер, озовал се в изолатора Сеславци

#1 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 August 2011 - 10:03 PM

Кръстихме го Август.
Едва ли се е казвал така, но започвам темата му с новото му име, с надеждата, че днес освен ново име, този изстрадал боксер получава и нов старт в живота. Живот, който ми се иска оттук нататък да е прекрасен! Кучето е невероятно и наистина го заслужава!

Миналата седмица видях снимката му в темата за изолатор Сеславци. Преди известно време видях, че има пусната тук в раздел "Изгубени/намерени" тема за намерен боксер в Сеславци, с чип, гледан... Не можех да си представя, че кучето не е потърсено. Да, ама ето - разбрах, че кучето продължава да гние там, затворено вече повече от месец във вътрешна клетка, без да вижда слънчице, вечно в мокро и влажно.

Вчера отидохме с Anuk да го видим и цял нощ не спах, разбира се. Сигурна съм, че всеки, който е ходил и ходи в изолатора, знае за какво говоря...
Изкараха го вчера от клетката, едвам ходеше. В първия момент човек решава, че кучето е много старо и има пробелми с краката, но не... Просто от влагата и мокрото, в които е стоял толкова време, краката му са се подули, възпалили и разранили. Възглавничките, пръстите, ноктите... Просто ужас. Ноктите му пораснали и съответно цялата картинка се влошава и от това. Иначе кучето е прекрасно. Характерът му - слънчице. Гледа те и само се чуди какво става с него... Вчера показа, че е спокоен, уравновесен, няма проблеми с хора, с кучета, не се тегли... Чудесен просто. Не можехме да го вземем вчера, нали не дават...

Днес по обед отидохме пак, за да го вземем.
Влезнах в сградата, водеха ме към клетката, а в това време разтоварваха нови кучета... (Дърпаха ги както винаги с примките, те пищяха ужасени, незнаещи какво се случва с тях) Отвориха вратата на клетката и видях как боксерът се е свил от ужас, треперещ... Явно мислеше, че идват за него. Влезнах вътре, поговорих му, погалих го, сложих му повода и тръгнахме. Като подминахме ловците, той се опита да се забърза, нищо че едва креташе...
Излезнахме навън и той разбра като че ли, че няма страшно. Почна да се радва, да се натиска в мен и да ме гледа с гуреливите си очички и смешно кривата си физиономия.
Като излезнахме извън портата и тръгнахме към колата милият се опитваше да държи крачка с мен, порадва се на мъжа ми и като отворихме вратата на колата, той се опита веднага да се качи сам, нищо, че колата е доста по-висока от неговите реални възможност.
Помогахме му да качи дупето, той седна доволен вътре и почна да ни гледа с очакване. Малко след като потеглихме и той се увери, че се махаме, се сви на кравайче и заспа.

В момента Август се намира на стационар в Добро Хрумване, където ще бъде под наблюдение няколко дни, утре ще му вземат кръв и тн. Всъщност въпреки бавната му и мъчителна поради възпалените лапчики походка и изпилените му предни зъби, което според мен се дължи на ужасно кривата му захапка и физиономия, кучето е на може би 7 години. Дано само да е здравичък!!!

Знам, че положението с приемните домове не е розово, хич даже, но ако някой има възможност да приюти за известно време този прекрасник, ще сме много, много благодарни!! Също така ще помоля ако някой може да помогне за сметката, която ще натрупаме в стационара. Имаме доста подопечни животинки и няма да се справим сами!

Пускам снимките, които Анук направи вчера, включително и на лапичките и зъбките му.
Прикачена снимка Прикачена снимка

Кажете ми, виждали ли сте толкова симпатична крива физиономия???? :ab_041:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 August 2011 - 11:19 PM

Много е чаровен,вижда се ,че няма никакъв проблем в общуването му с хора :smile: . Anuk,благодаря и на теб.

#3 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 01:44 PM

:rc_036: :dh_188:

Не спирах да го мисля! Благодаря ви!
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#4 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2011 - 03:54 PM

Това последното звучи така, сякаш кучето е било ваше, загубили сте го и вече сте го намерили. Потвърдете ако е така, че някак не се разбира

#5 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 08:10 PM

IzrodGaden, мисля, че Раста има предвид, че го е мислила много, защото и тя самата май има слабост към боксери в беда :md_064:

Иначе мога да докладвам, че краката на Август още вчера, само 24 часа след излизането му от изолатора, където очевидно буквално е киснал месец и нещо в мокро и влажно, са много по-добре. Явно просто малко сушинка и хигиена в случая с лапичките му, му подействаха почти като чудодеен мехлем. Е, разбира се и всичките други положитлени фактори като добра храна, прекрасно отношение и разни ми ти там помощни средства от фармацията.
За съжаление от снощи Август е с ужасен абцес на кастрацията... :dh_188: Отокът е доста впечатляващ,а възпалението е доста тежко... Веднага разбира се, е започнато лечение със силен антибиотик и обезболяващо, които се надяваме, че ще позволят бързо да се овладее положението и да възпалението скоро да отшуми. Слава Богу, Август си ходи сам нормално по нуждите, т.к. това бяха притесненията, че отокът е такъв, че ще притиска... Но момчето е смело и се представя добре. Апетитът и настроението му са много добри и това ми дава надежда, че Август е боец и бързо ще се справи.

Просто незнам как да коментирам резултата от кастрацията му в Сеславци... Ясно, че няма как да се докаже, че последствията в случая са предизвикани от "прекрасния" труд на майстора-кастратор и най-вероятно на условията, в които кастрира същият, но ... мисля, че на всички ни е ясно за какво става въпрос. Разликата между Август и останалите нещастници,кастрирани там е, че Август е на лечение, а другите кой се справя с последствията, кой не... :dh_188:

Заради положението, в което е дебеланчото, реших да не го тормозим с фото-сесия днес, но се надявам утре или другиден да можем да ви се представим отново с актуални снимки.

От кръвните изследвания излезе освен разбира се наличието на възплаение, което си е и видно, също така и малък чернодробен проблем, който ще се опитаме да преборим с добавки към храната.

Ако някой има възможност да помогне с малко трохички за стационара и лечението на момчето, ще сме много благодарни! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2011 - 03:32 PM

Днес с Anuk бяхме на посещение на Август.
Лигочът е много по-добре! Отокът е спаднал и то много, краката са му идеални! Изведохме го на разходка, но се оказа, че явно само на нас ни се разхожда, защото единственото, за което си мислеше Август е, как по-бързо да се върне и да си полегне да спи... :ab_041:
Е, направихме едно почетно кръгче, поразтъпкахме се, понапече ни малко слънцето и погушкахме се, полигавихме се... Разликата в състоянието му - физическо и психическо е невероятна, кучето започва да се осафиресва и съвсем скоро отново ще може да се радва на живота си!

Август си умира да гледа с този негов невероятен крив и леко дебилен поглед :wub:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Прекрасните снимки, както винаги са на Anuk!!! :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2011 - 03:40 PM

Браво на момчето! Само дето не знам защо му разваляте хубавата почивка с някакви си досадни разходки... :db_046:
Не е истина какво отражение и на самочувствието на кучето могат да окажат 5, само 5 дни, извън изолатора...Всеки път това ме изумява - разликата е потресаваща!
Бих искала да помоля и аз за помощ за стационара и лечението на Августинчо ...ако някой има възможност, ще сме много благодарни!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#8 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 August 2011 - 06:44 PM

Много е сладък на снимките с цветята този мързеланчо.Дано в най-скоро време лежи на нечие диванче,обичан и глезен. :wub:

#9 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2011 - 10:55 AM

От снощи Август е австриец! :beer:

Откри ни се прекрасен шанс момчето да лети до Виена и не можехме да го изпуснем.
Тайминга пасна, възпалението на кастрацията на Август вече беше отшумяло и антибиотика от вчера - спрян, та всичко по подготовката му беше успешно приключено. Е, разкрасителната процедура "баня" му се размина на българска земя, защото се притеснявахме да не го надуха повреме на полета в товарното, та това удоволствие оставихме на новите му австрийски фенове :r_181:

Направихме си една хубава разходка в парка, последната на българска земя така да се каже и Август доста грогяса (а и не само той :ab_041: ), тъй като бяхме в най-голямата жега навън. После се поразкрасихме все пак малко, почистихме основно ноктите и ушите, обтрихме се с влажна кърпа, избърсахме гурелчетата и кривата муцнка, нагушкахе се и се нацелувахме.... Дълго време Август стоя с глава сложена в полата ми, гледайки ме с неговия уникален поглед, все едно ме питаше "А сега накъде? Какво ме очаква?". Обещах му, че го чакат само хубави неща, хора, които ще го обичат и ще се грижат винаги за него. И после дойде време за раздяла на летището....
Беше смело момчето, разбира се. Спечели бързо симпатиите на персонала на летището и дори ни предложиха да го пуснат към товарното едва непосредствено преди полета. Но той беше толкова гроги милият, че просто искаше да поспи, и затова решихме да му дадем време да поспи, чакайки в товарното хале на летището.

С полета всичко е било наред. Веднага след кацането му ми се обадиха и ми казаха, че всичко е наред, Август е добре и е прекрасен, мил и усмихнат. Вече пътуваше към новото си място.

Засега момчето отива в специален пансион за боксери, където ще има възможност да се възстанови изцяло както физически, така и психически от преживяното през последните месец и половина - два. Няколко дни ще бъде под наблюдение в клиниката им там, ще му направят отново някои изследвания, за да видят как е общото му здравословно състояние. Моля, стискайте му палци, да е принципно здрав мързеланчото, макар че още тук установихме някои малки болежки, които обаче би трябвало с хубава храна, разходки, спокойствие и обич, скоро да отшумят. След престоят си в клиниката момчето ще има възможност да започне с избора на своето ново семейство - това, което най-много ще му подхожда според него :ab_041:

Сега ще чакаме вести как се справя и разбира се, снимки. Веднага като имаме информация и нагледен материал, ще ви се похвалим.

И накрая (за тези, които са имали търпение да изчетат всичко, разбира се :ab_041: ) една голяма молба: Сметката по престоя на Август в клиниката за 8 дни е 256 лева. Аз внесох 50 лева в началото, ще внеса и тези 52 лева, които ще получим от продажбата на календари на дог-бг, за което сме безкрайно благодарни :rc_036: !!! Ще останат обаче още 154 лева, които ще се наложи да плащам на части, т.к. нямам друга възможност. Ако някой от вас иска и може да помогне за погасяване на сметката на Август, ще съм безкрайно благодарна! :rc_036:

Ето и няколко снимки от вчера:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2011 - 12:21 PM

grima, страшна си :rc_036: :rc_036: :rc_036: ! Много бързо стана всичко, което е чудесно, да не се лашка момчето насам-натам, а по-скоро да се паркира при себеподобните си в Австрия :smile: .
И аз ще се включа в покриването на сметката му, с голямо удоволствие.

#11 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2011 - 01:17 PM

Супер сте... Четях темата с напрежение ( то в БГ никога не се знае какво може да се обърка) ...
В понеделник пуснах малко $ за бокси, надявам се да са пристигнали.
Късмет на момчето от сега нататък:ae_085:

#12 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2011 - 01:25 PM

Показване на мнениетоgrima, в 25 August 2011 - 10:55 AM, написа:

Засега момчето отива в специален пансион за боксери,............

Боже, сякаш живеем на друга планета!

Grima, :rc_036:

#13 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2011 - 02:50 PM

Ееееххх..... :)))))))

#14 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2011 - 04:03 PM

Благодаря на всички за хубавите думи!! :rc_036:
Всъщност заслугата за бързата и успешна акция "Август" не е само моя, така че искам много да благодаря на всички замесени лица! :rc_036: :rc_036: Разбира се, най-голяма заслуга имат хората в Австрия, които толкова бързо успяха да дръпнат мързеланчото при тях!

nort2000, благодаря ти!
diadra, благодаря ти за дарението за Август - вече е налице!

:wub:
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 August 2011 - 06:10 PM

Пожелавам му на Август късмет от тук нататък.Ще чакаме още снимки на муцунчо. :af_089:

#16 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 10:20 PM

Малко новини от австриеца Август :af_089:
Хората там са единодушни, че момчето е на максимум 5 години. Най-вероятно обаче животът му не само през последните месец и половина (в Сеславци) е бил тежък, а и преди това. Има разни дребни показатели за не най-добрия и здравословен начин на гледане и живот, който е имал в миналото си. Като цяло обаче е добре и се възстановява с много бързи темпове. Крачетата вече са изцяло зарастнали, а той има вече цял фенклуб, сред който бил известен с прякора "Джакпот" - за всеки, който е виждал и познава Август, е лесно да се досети защо - той е прекрасен, ама наистина! Всички казват, че е страхотно мил, добър, любвеобвилен, весел и забавен. Правел всичко възможно, за да се харесва на хората около себе си и всички се надяват съвсем скоро Август да си има свой нов, истински дом!

Ето две снимчици на момчето, надявам се, скоро да можем да пуснем още:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2011 - 11:56 PM

Сладък и чаровен е на всички снимки.Наистина този който го вземе,няма да скучае с него.

#18 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2011 - 10:54 PM

Прекрасно е момчето! :smile:
Късметлия, попаднал на Хора, както се казва.....

#19 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2011 - 09:48 AM

Получихме прекрасната новина, че Август вече е осиновен и от 3 дни е в новия си дом!
Момчето ще си дели прекрасен дом във Виена с 9-годишна боксерка, а хората му едва са имали търпение да могат да си го вземат вече вкъщи.

Чакаме нови снимки и ще пуснем и тук, за да ви зарадваме и да се похвалим, разбира се :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 September 2011 - 07:23 PM

Пожелавам на Август много щастливи мигове с новите му стопани.Чакаме снимки :smile:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни