Dog.bg Форуми : Нежелан, натирен, нещастен...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нежелан, натирен, нещастен... Бездомен кокер

#1 Потребителят е офлайн   Kamunyak Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Animals

Публикувано: 17 August 2011 - 09:35 AM

Аз съм "домашен кокер". Даже си имам и име - Бък. Живея на улицата... пред "моята" къща. Преди имаше дупка в мрежата и спях в двора, но сега е вече запушена. Обаче това е "моята" къща и аз не мърдам от там! Хапвам предимно каквото намеря и ако някоя добра какичка или леличка ме види и ми даде нещичко. "Моят" човек понякога ми подхвърля сух хляб и аз го обичам, а и той мен... предполагам... щом ми дава да спя пред къщата. Лапичката много ме боли. Спя на улицата и една кола мина върху крачето ми, сега съм по - добре... вече леко стъпвам на него, нищо че още ме боли. Не се погнусявайте от външния ми вид, една какичка искаше да ме подстриже, но "моят" човек каза, че той щял да се оправи. И ето, все пак отряза част от спластената ми, висяща до земята козина... защото ме обича! Имам кърлежи, които много ме морят, ушичките ми тежат, козинката им е станала твърда като кора, лапичката ме боли, гладен съм, зимата спя пред "моята" къща под валящия дъжд и сняг. Няма да лъжа, студено ми е. Вече съм уморен... Искам някой да се погрижи за мен, както аз се грижа за "моя" човек. Ще ме направиш ли ТВОЕТО куче?

Бъки се намира в кв. Банево, гр. Бургас. Не знам възрастта му, предполагам, че не е първа младост. Ако някой има желание да се погрижи за това страдалче, нека се свърже с мен.
За контакти:
e - mail: radost_taurus@abv.bg
Телефон: 0898689755

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 August 2011 - 11:56 AM

Като първа помощ не можете ли да напудрите кучето, да му дадете обезпаразитяващо хапче.Бълхите и кърлежите могат да му донесат смърт, отделно в този вид ще отнесе доста ритници
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Kamunyak Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 August 2011 - 01:07 PM

Пудрила съм го заедно с други бездомничета, но кърлежи продължават да имат, особено по клепачите. Не го ритат, хората го знаят там, но го отбягват...
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 August 2011 - 02:42 PM

Миличкият Бъки ... :dh_188: А и всички останали бездомничета!!
Побеснявам от "собственици", като "човекът" на Бъки :eg_033: :eg_033: :eg_033: ... Но това надали що помогне на малкия страдалец. :dh_188:
Защо не пробвате да пуснете темата му в подфорума за породата ... Може пък от там някой да го поиска ...
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2011 - 03:04 PM

Показване на мнениетоKamunyak, в 17 August 2011 - 01:07 PM, написа:

Пудрила съм го заедно с други бездомничета, но кърлежи продължават да имат, особено по клепачите. Не го ритат, хората го знаят там, но го отбягват...

Като човек без финансови възможности,но пък често сблъсквал се с опаразитени с кърлежи бездомни мога да препоръчам да ги мажете със себацил,помага.Доза за 10 кг струва левче.Аз лично слагам ръкавица ,накапвам на нея от препарата и директно "погалвам" с тази ръка бабалюгите.Също пудра (препоръчвам пак от личен опит Тапилан) пак на ръката и с нея директно по кърлежите.За броени дни изсъхват и падат.

Бъки е готин,само трябва да се приведе в малко по-търговски вид и ще има опашка за него.Стискам палци.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Kamunyak Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 August 2011 - 04:30 PM

Благодаря на всички! Вече имаме кандидати, ще гледаме събота или неделя да мине преглед, а днес ще поогледам около мястото, където е, искам да се убедя, че няма да си имам проблеми да го махна от там!
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 17 August 2011 - 04:41 PM

Човече, направо го "отвличай" без да питаш никого! Ако тръгнеш уж с добро, най-много да навлечеш още повече проблеми на кучето, че и на себе си. С идиоти като стопанина на кучето няма как да се действа цивилизовано. Ако имаш възможност, приюти го някъде, сигурна съм, че бързо ще му се намерят свестни стопани.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#8 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 04:43 PM

Показване на мнениетоDDG, в 17 August 2011 - 02:41 PM, написа:

Човече, направо го "отвличай" без да питаш никого! Ако тръгнеш уж с добро, най-много да навлечеш още повече проблеми на кучето, че и на себе си. С идиоти като стопанина на кучето няма как да се действа цивилизовано. Ако имаш възможност, приюти го някъде, сигурна съм, че бързо ще му се намерят свестни стопани.

И като нищо този "собственик" като види че някой иска кучето ще се заинати и ще прави проблеми.

#9 Потребителят е офлайн   Kamunyak Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 August 2011 - 08:21 AM

Точно поради такава вероятност първо разпитах каква е точно ситуацията с момчето, за да не стане някоя бела. Та ето и историята му - къщата, пред която спи и която споменавам в историята му е на една възрастна жена и сина й /който непрекъснато е пиян между другото/. Те са имали квартирант и именно той е бил така наречения собственик на Бъки. Решава, обаче, да си грабне чукалата и зарязва животното на произвола на съдбата... а то стои там и чака, и чака... Няма никакъв проблем да го взема във всеки един момент! Няма къде да го приютя, ако имах такава възможност нямаше да моля за съдействие и помощ, в Бургас има невероятен дефицит на приемни домове, което е огромен проблем! В събота водя Бъки на лекар, за да установим общото му здравословно състояние, имаме кандидат - осиновители вече за него, да се надяваме, че историята ще е с щастлив край! Имам ли новини, веднага ще публикувам! Благодаря на всички за заинтересоваността!
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2011 - 02:58 PM

Стискам палци на клетничето. Дано намери любов и дом.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#11 Потребителят е офлайн   Kamunyak Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 August 2011 - 09:38 AM

В събота заведохме Бъки на ветеринар. Обезпаразитиха го вътрешно и външно, пуснаха му изследвания и го поостригаха, за да придобие малко по - търговски вид... Всичко благодарение на финансовата помощ на Evanjelina Ⓥ Dju профил фейсбук/! Нямате представа какво нещо падна от ушите му - сплъстена, мокра, мухлясала козина с боклуци, станала на кора! А под нея - милиони кърлежи! Просто беше нещо страшно, напълнихме и клиниката, и колата си с кърлежи :D Голямо чистене падна :))) По преценка на лекарите, Бъки е на около 3 до 4 години, изследванията му показаха, че е в отлично здраве, само дето има анемия от глада и кърлежите, но с хубава и редовна храна, бързо ще преодолее и този проблем.
Храним се редовно и вече нямаме кърлежи, поприпкваме лекичко и се чувстваме значително по - добре! Бъки си търси сериозни осиновители, които ще го гледат вътре в апартамента или къщата си /естествено достъпа до двор е плюс/ и НЯМАТ НИЩО ПРОТИВ КАСТРИРАНЕТО МУ! При всички положения, той ще бъде кастриран, само малко да събере силички! Имахме кандидат, който настояваше да не бъде кастриран, така че той отпада, не толерирам въденето и не искам утре да чета обява за кокерчета...
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Kamunyak Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 August 2011 - 10:08 AM

Ето и малко снимки :)

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 August 2011 - 09:06 PM

Пълна промяна :)
След месец в дом, ще е неузнаваем.
Браво, момичета!Дано скоро се появи подходящ кандидат.

* Еванжелина тук е Снуупи, аз да издам :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Kamunyak Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2011 - 12:04 PM

Нали, не прилича на себе си... и един по - пъргав такъв! :) Даже вече познава колата и като спрем до него застава пред вратата и чака да изляза и да му дам храна :) Бабата, дето спи пред нейната къща ни вика - Така и така се хванахте, обраснете го цялото, ма! :D Казах й да не се притеснява!
Аз знам, че е Снупи, да, преди като четох ваши истории за кучовци тук, бях попаднала на нея и видях, че беше писала за кокерчето си и сметнах, че е живяло 14 години и си спомням, че тогава ми дойде на ум /Арни още беше жив/, че най - вероятно и той ще живее колкото нейното, четох й историята и адски ми напомни на нашата :(
Тя ми каза да махна тази инфо от албумчето, за финансовата помощ, в бука го махнах, ама тук не знам как! Нова съм и още разучавам :)
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Kamunyak Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 August 2011 - 10:05 AM

Нашето момче вече е прибрано от няколко дни, но не бързах да обявявам, за да видим дали всичко е наред. Свикнал с хората, къпали са се, така че вече сме чистички и само в началото сме направили някоя и друга беля, вече сме послушни :) Днес ще водят Бъкчо на вет, защото нослето му е непрекъснато сухо и е хубаво да го прегледа специалист, все още не обявявам, но се надявам това да се превърна от приемен в постоянен дом за момчето!

Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2011 - 10:09 AM

Показване на мнениетоKamunyak, в 31 August 2011 - 08:05 AM, написа:

Днес ще водят Бъкчо на вет, защото нослето му е непрекъснато сухо и е хубаво да го прегледа специалист, все още не обявявам, но се надявам това да се превърна от приемен в постоянен дом за момчето!

Дано всичко с момчето да е наред! И дано се уреди с постоянен дом! :ba_025:

#17 Потребителят е офлайн   Kamunyak Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 November 2011 - 10:26 PM

Моля модератора да премести темата в щастлив край - осиновени сме! Ето още снимчици на момчето :)

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията