Един от малкото ни бездомници голям, красив, млад и мил
Публикувано: 19 August 2011 - 07:40 AM
От два-три месеца си имаме нов бездомник. И все хвърлят млади кучета, и красиви, и мили. Този е доста висок, с голяма тиква и невероятно мил. Вчера най-накрая успях поне малко клипче да направя. Често се разхожда с нас, изпраща ни, заиграва се, бута главата да се галим.
Страшно много го харесвам и тайничко си мечтая един ден да го видя домашен, глезен и обичан. Ще се старая и снимки да направя за да го видите какъв е хубавец :)
Ето го, момчето:
Публикувано: 22 August 2011 - 07:40 PM
+ млад (няма годинка), голям (70см ги има в холката, ама мисля, че е по-висок), днес му преброих зъбите (т.е. ми го пзволи без проблем). Ще го кастрираме в близките дни, ако всичко е наред.
На снимките не се вида, но е слаб. Пред блока, където явно го хранят, днес една жена сподели, че има хора, срещу които лае и не ги обича. С мен се закача, играе, явно му харесва да бъде гален и гушкан.
Бихме могли да го приберем евентуално на хотел, ако има желаещи да помогнат с финансите. На мен много ми е на сърце този младеж, но просто няма как

Публикувано: 22 August 2011 - 09:48 PM

И аз се чудя на хората. Той се появи преди два-три месеца, най-много четири и беше по-малък. Сега е абсолютен хубавец. Страх ме е като лае да не реши някой да го отрови. Наскоро отровиха няколко кучета, които бяха известни с това, че лаят и ми е доста притеснено.
Публикувано: 23 August 2011 - 07:35 AM
малко кученце, в 22 August 2011 - 10:58 PM, написа:
Към моите кучета не проявяваше агресия, с децата не зная как е. За чужди хора ми казаха, че избирателно лае срещу някои.
dmm, мерси! :)
Има възможност момчето да постои на хотел с обучение. Цената е 7 лв на ден. Това би му дало много повече шансове за осиновяване, ще се кастрира, ваксинира на спокойствие ...
Още изплащаме престоя на Чери и Рижко и не можем да си го позволим.
Ще сме много благодарни за всяка трохичка

Публикувано: 23 August 2011 - 07:44 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 23 August 2011 - 07:00 PM
Ариел, в 23 August 2011 - 07:44 AM, написа:
Но красотата му може да подведе някой,който няма опит с превъзпитаване на кучета,защото тепърва ще се налага да му се вмени,че вече има Шеф,с който да се съобразява. ....
+1.
Момчето явно иска много общуване, игри, занимания. Тъй като има желаещ да поеме две седмици от престоя му на хотел, утре ще пробваме да го закараме. Обикновенно идва в едно и също време пред блока, където го снимах и утре ще се опитам да го прибера :)
Стискайте палци и огромни благодарности на дарителя!

Публикувано: 26 August 2011 - 05:00 PM
В сряда го хванахме малко преди обяд. Беше заспал в една трева с грамаден кокал до него. Дойде сам като го повиках, малко се стресна от повода, но след пет минути разговори тръгна.
Заведохме го първо за кастрация.... И тук ни се случиха ред неприятни неща. След упойката се отпусна момчето, но не съвсем. Сложиха му още. След което вече уж заспа. И по време на операцията започна много да плаче. Сложиха му още - нищо, продължи да плаче. После се успокои най-накрая.
Качихме го в колата и тръгнахме към Галя. То къде другаде :)) По пътя хайвана започна да кърви и се наложи да го закараме в клиника в Пловдив. Там го почистиха, направиха му превръзка и казаха да видим колко бързо ще се напълни превръзката. Но кървенето спря и превръзката останала чиста. Правиха му три пъти изследвания за да се види дали не кърви вътре. Показателите на последното бяха ниски, но не за да се наложи операция. Венците на кучо станаха розови (по пътя бяха побелели направо) и ни пуснаха с уговорката, че на следващия ден (вчера) задължително ще го докараме пак за изследвания. Най-вероятно причината за това кървене беше, че кучето е голямо, има големи кръвоносни съдове и е възможно да се случи такова подобна ситуация.
Като пристигнахме на мястото куча вече ходеше сам, полегна си в двора, беше още замаян и заспа. После го вкарахме вътре, дадохме му вода и той пак заспа. През нощта се е държал добре и не си е близал където не трябва.
Вчера пак бяхме на преглед. В колата сидеше и любопитно зяпаше какво става навън. Вчерашните изследвания бяха добри, докторите ни почерпиха с много вкусни солети и си тръгнахме. До днес безобразника не искаше да яде, само вода пиеше. Днес, разбрах, че е шетал при Галя и им почистил разни манджи

Нарекохме го Скай. Слагам няколко снимки от последните два дни и много благодаря на Галя, на семейството и, на докторите от клиника "Новет". Благодарим ви, приятели!

Публикувано: 01 September 2011 - 04:45 PM

Скай вече е едно щастливо, жизнерадостно, закачащо се куче. Чувства се страхотно и изглежда по същия начин.
Но имаме един проблем - желаещ да поеме две седмици от престоя на Скай, повече не се е обадил. И се налага пак да помолим за помощ. Престоя му в момента е 7 лв на ден.

А сега приятната част - снимките на разкошника

Публикувано: 03 September 2011 - 01:05 PM
Публикувано: 14 September 2011 - 05:58 PM
И малко снимчици след това :) Между другото, момчето се обучава много бързо, вече знае да сяда и да ляга и умира от желанието да ти угоди ... и да получи бисквитка, разбира се

Отново моля, коойто има възможност да ни помогне с трохички за този красавец! Престоя му е 7 лв на ден.

Публикувано: 02 November 2011 - 01:50 PM

И да ви покажем хубавеца, който вече е напълно готов за нов дом - много послушен и лигав :)
И пак да помолим за помощ за престоя му, мина повече от месец как не сме плащали, ако някой може да ни прати малко трохички .... ще се радваме много