Здравейте! Нова съм тук, но ви пиша с молба за помощ. От около 5 дни забелязах, че под паркираните коли пред блока ми в Люлин се крие голям, черен, пухкав котарак с жълти очи. Разбрах, че е изгубен, защото си личеше, че е ужасно стресиран, а и познавам уличните котки в района - такъв котарак няма. Пуснах обява и днес стопанката му се свърза с мен. Оказа се, че преди живеели във Волуяк, но след като съпругът и починал, се преместили в Люлин 6 при роднини. Котаракът скочил от първия етаж на 7ми август вечерта. За последно го видях вчера - 18 ти, пред моя блок 369. Днес обаче го нямаше. Предполагам, че снощи са го уплашили глутница кучета, които чух долу.
Жената е много нещастна, първо е загубила съпруга си, а сега и котарака, който е бил донесен от него като бебе. Подозира, че може би иска да се върне във Волуяк, но е възможно да отиде навсякъде. Котарачето е много уплашено, бягаше и се криеше, като се опитвах да му дам храна. Предполагам, че ще продължи да се крие под колите, а вечер и сутрин да се опитва да търси храна. Моля ви, оглеждайте се за него. Дори за опитни улични котки е трудно да оцелеят, какво да кажем за домашен котарак.
Изгубен е голям, черен, пухкав котарак в ж. к. Люлин, София
Страница 1 от 1