Dog.bg Форуми : Моля ви за съвет

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Моля ви за съвет Малка немска овчарка проблем с задните крака

#1 Потребителят е офлайн   toni_ton Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 August 2011 - 05:41 PM

Много ви моля за съдействие и помощ включително от ветеринарите във форума.Става въпрос за немска овчарка на 4 месеца направени са и всички ваксини.От няколко дни забелязвам ,че е леко нестабилна с задните крайници,не куца жизнена и игрива е но леко захожда на моменти на една страна.Преди около месец имаше подобен проблем залиташе доктора каза че е от жегите.Сега е значително по слабо почти не се забелязва но се притеснявам да не е симптом на някое заболяване.Доктора каза ,че е липса на калции.Калции и е даван преди около месец и полвина два 5 таблетки за 10 дена .Много ви моля кажете възможно ли е липсата на калции да даде такива симптоми.Само да добавя ако е от значение ушите и са изправени и стабилни от месец.Щях да забравя преди около 2 месеца и повече скочи от верандата падна и изквича силно куцаше около минута и се оправи.Извинявам се за хаотичното писане.Още един път ви моля да дадете вашите съвети.

#2 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 25 August 2011 - 06:14 PM

Възможно е да е от всичко.Най добре заведете животината на лекар.Направете ренген и пуснете изследвания за калций и фосфор.Стискам палци да се оправите!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3 Потребителят е офлайн   toni_ton Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 August 2011 - 09:24 PM

Това е ясно но моля някой доктор да изкаже мнение дали наистина проблема да е калции защото на мен ми се струва малко нереално но говоря все пак от познания в хуманна медицина ще съм благодарна на компететно мнение на ветеринар или някой сблъскал се с аналогичен проблем.

#4 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2011 - 08:42 AM

Показване на мнениетоtoni_ton, в 25 August 2011 - 09:24 PM, написа:

дали наистина проблема да е калций

Докато не пуснеш изследването, което Конярска спомена за калций и фосфор, няма кой да отговори а този въпрос. Направи и останалите, все отнякъде трябва да почнеш, за да се стигне до точна диагноза.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#5 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2011 - 09:11 AM

Показване на мнениетоtoni_ton, в 25 August 2011 - 09:24 PM, написа:

Това е ясно но моля някой доктор да изкаже мнение дали наистина проблема да е калции защото на мен ми се струва малко нереално но говоря все пак от познания в хуманна медицина ще съм благодарна на компететно мнение на ветеринар или някой сблъскал се с аналогичен проблем.

Ами като е ясно ИДЕТЕ на ветеринар де. 5-6 лева, максимум 10 е едно изследване.
Никой доктор няма да ти каже такова нещо във форума. Нали кучето трябва да се прегледа и изследва- може да е от липса на калций , а може и да е друго.
Кое ти се струва нереално и какви познания в хуманната медицина? В тези месеци кучето расте адски бързо, сменя зъби, ставите са натоварват. Това при хората не се случва за месеци.

И това, че сте дали 5 хапчета калций преди месец... все едно че нищо не сте дали.
Правят се изследвания, предписват се добавки и кучето се следи.

#6 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2011 - 10:07 AM

Допълнителен калций към добра храна не само, че не помага, а може и да навреди.
Сменета си вета, според мен.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#7 Потребителят е офлайн   mimi8376 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2011 - 10:31 AM

А някой обмислял ли е, че може да не е болно кучето, а просто да не е изправило походката още... На 4 месеца е... Ако са му здрави задните крака и само захожда на една страна, изобщо не е повод за притеснение според мен.

#8 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2011 - 10:40 AM

Ами да - ама кой може да каже със сигурност има ли проблем или не?
Според мен - по-добре едноходене "нахалос" при доктора сега, отколкото месеци ходене по мъките после, АКО се окаже че е проблем.

#9 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 August 2011 - 11:30 PM

То това е един от най-интересните "феномени" във форума. Като четат, че раздела е "Ветеринарен кабинет" и решават, че могат да си спестят ходенето на ветеринар и някой оттук дистанционно ще прегледа кучето и ще каже какво му е, демек ще използва джедайските си способности. :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 August 2011 - 11:43 PM

Аз се чудя - дали не може да ми се врътне една рентгенова снимка тук? :ab_041:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#11 Потребителят е офлайн   toni_ton Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 August 2011 - 08:47 AM

Много благодаря на всички за отговорите.Защо си мислите ,че не сме водили кучето на лекар.За тези 3 месеца от както сме го взели е водено 4 пъти и един път втиринарят идва да го види това си е много даже и за новородено бебе.Друг е въпроса дали той е достатъчно компетентен именно за това се обърнах към вас за съвет.Лошото е ,че няма към кой друг лекар да се обърна,в населеното място където живеем просто са двама и този го препоръчаха като по добър.Няколко пъти му споменах за изследвания но подозирам ,че просто няма лаборатория за такива.Не е въпроса за парите.

#12 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 August 2011 - 08:57 AM

Тогава отидете в по-голямо населено място и потърсете друг лекар. При всички положения ще е по-добре от гледна точка на здравето, а и от финансова ми се струва ще бъде удачно, защото с едно ходене ще спестите време за да изясните проблема (ако има такъв). Иначе ще си плащате на някой, който очевидно не прави това, което считате за необходимо и няма да имате удовлетворение от резултатите.
В този форум могат да ви помогнат с мнения относно посещения при ветеринарни лекари - впечатления, резултати, обслужване и т.н. Ако споделите къде е най-близкото по-голямо населено място може би ще се намерят потребители, които да ви кажат при кой доктор бихте могли да отидете (според впечатленията си от него).
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#13 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 03 September 2011 - 04:03 PM

Показване на мнениетоtoni_ton, в 27 August 2011 - 06:47 AM, написа:

Много благодаря на всички за отговорите.Защо си мислите ,че не сме водили кучето на лекар.За тези 3 месеца от както сме го взели е водено 4 пъти и един път втиринарят идва да го види това си е много даже и за новородено бебе.Друг е въпроса дали той е достатъчно компетентен именно за това се обърнах към вас за съвет.Лошото е ,че няма към кой друг лекар да се обърна,в населеното място където живеем просто са двама и този го препоръчаха като по добър.Няколко пъти му споменах за изследвания но подозирам ,че просто няма лаборатория за такива.Не е въпроса за парите.

Кажете от къде сте и ще ви препоръчам колега в близост , който да се заеме с кучето ви .
Освен това искам да знам с какво се храни и какви добавки давате в момента - на 4 месеца немските овчарки са в най усилената фаза на растеж и смяна на зъби до 6 -8 месец израстват почти двойно - така че има някой специфични изисквания по време на растежа .

#14 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2011 - 04:33 PM

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И НА ВСЯКА ЦЕНА направете рентгенова снимка на задните крайници!!!!!!!!!!!!! ....ако аз бях направила такава профилактична на моя куч в ранна бебешка възраст,можеше и да не се стигне до отстраняване на дясна тазова ябълка..../резекция на бедрена глава/....
Вече всичко,което е свързано с омекване на лапите,залитане,"сутрешно" схващане и накуцване при кучета от едри породи,ми се струва МНОГО плашещо...заради горчивият ми опит ...
НЯМА ЗНАЧЕНИЕ каква ще Ви е диагнозата и дали изобщо ще има такава! Дано дори да е фалшива тревога,НО трябва да знаете,че сте направили точно това,което е било нужно за палето и то СВОЕВРЕМЕННО!!!:ba_025:
User's Signature

Дори и най-гордите птици слизат на земята,за да пият вода!

#15 Guest_Неви_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 September 2011 - 03:24 PM

Не съм ветеринар,но съм сигурен,че кучето е болно от тазобедрена дисплазия.Попитай ветеринарния лекар за болестта,за симптомите и изследвай кучето за ставни проблеми.Препоръчвам ти да потърсиш едно специално лакомство,наречено ''TOP 10 Joint Ploblems'' на марка beaphar,прекрасно възстановява всички костни и ставни проблеми и е без предписание от ветеринар.Успех и дано немската овчарка се оправи!Стискам палци! :dog:

#16 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 05 September 2011 - 10:19 AM

Показване на мнениетоНеви, в 04 September 2011 - 01:24 PM, написа:

Не съм ветеринар,но съм сигурен,че кучето е болно от тазобедрена дисплазия.Попитай ветеринарния лекар за болестта,за симптомите и изследвай кучето за ставни проблеми.Препоръчвам ти да потърсиш едно специално лакомство,наречено ''TOP 10 Joint Ploblems'' на марка beaphar,прекрасно възстановява всички костни и ставни проблеми и е без предписание от ветеринар.Успех и дано немската овчарка се оправи!Стискам палци! :dog:

Само не разбирам как ветеринарните лекари, които са специалисти може да не са сигурни пък ти си. И ако този препарат помага всички ставни и костни проблеми ела да ти подаря клиниката си. Хайде стига с глупостите, че може и някой да ти повярва.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#17 Guest_Неви_*

• Група: Гости

Публикувано: 05 September 2011 - 01:32 PM

Вижте сега,няма какво да се караме.Освен това ''препарата'' е само една хранителна добавка,просто укрепва костите.Но да сме наясно,че заради вашият нелюбезен отговор,уважаеми д-р Коко,ще препоръчам на всички мой познати с кучета да не ходят при Вас,имайки предвид,че повечето от тях се намират в Пловдив.

#18 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 September 2011 - 03:41 PM

Нямам никакво намерение да се карам с никой. Но ако познатите Ви са с разбирания като вашите и "професионални" преценки като вашите, наистина ще съм благодарен ако им кажете да не идват при мен.
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2011 - 07:07 AM

Показване на мнениетоНеви, в 05 September 2011 - 01:32 PM, написа:

Вижте сега,няма какво да се караме.Освен това ''препарата'' е само една хранителна добавка,просто укрепва костите.Но да сме наясно,че заради вашият нелюбезен отговор,уважаеми д-р Коко,ще препоръчам на всички мой познати с кучета да не ходят при Вас,имайки предвид,че повечето от тях се намират в Пловдив.

Спам: Неви, наистина ли спорът по-горе Ви накара да си сложите такъв подпис?!? Как може да твърдите, че някой е шарлатанин от едно мнение в някакъв форум? Или имате личен опит? И, моля, дефинирайте какво за Вас значи шарлатанин!
Щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#20 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 September 2011 - 11:05 AM

Моля администратора да предприеме мерки. Такива хора нямат място във форума.
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни