Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#3041 Потребителят е офлайн   gloria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 October 2010 - 08:03 PM

Искам и аз да се включа по темата.Чак днес успях да прочета всички мнения.Първо,огромно ЛОШО впечатление ми направи Дог с първото си мнение за самоедските срещи.Аз съм собственичка на родословно куче.Родителите му имат много награди от различни държави.Това би било най-лошата идея,да се организират срещи с цел заплождане.Всичко това се прави,за да се наиграят кучетата,ако има хубави представители да се сравнят и най-вече обмяна на опит с другите стопани.Все пак не всеки може да пътува до София за специалката.При нас вече не се организират изложби-в Пловдив.
Другото нещо-за развъдниците.Всички хубави развъдници,които хранят с качествена храна и развъждат и отглеждат правилно нямат почти никаква печалба,поне според мен.Познавам се с няколко развъдчика предимно от чужбина.Печалбата за тях не е най-важното или поне не я изтъкват.
Подкрепям и мнението,че не всеки има възможност за родословно куче,но според мен с време и желание се постига всичко.Типичен пример съм аз.
Дог,нищо лично към вас,все пак не се и познаваме,но първите ви мнения бяха доста обидни и ако мога да кажа нахални.Все пак сте модератор,не би следвало да се държите така.И още нещо,който иска да развъжда да ходи по изложби и така нататък.Моето куче не съм го взела,за да вадя пари от него.Да,ще му направя изследвания,ще отидем на още 3-4 изложби (имаме само една оценка отличен) и да,ако намерим подходяща женска,ще се стремим за развитието на породата.
Друго нещо,което не подкрепям е \"шуробаджанащината\" по изложбите.Да,има много хубави кучета,но има и други,на които примерно поведението им е зле.Моето куче не е \"цвете за мирисане\",но и не се ядосвам,гледам да направя каквото мога.Виждала сам куче да се изхожда в ринга,да ляга,да се измъква от повода,да ХАПЕ съдията,но нищо оценка Отличен,просто защото са известни по ринговете

#3042 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 09:55 PM

Чакайте да вкарам и малко ротвайлерско в темата...Защото иначе няма да е достатъчно цветна мисля... :af_089:
Чета ви тука дневните изригвания от няколко дни и се чувствам гадно(това е персонално твърдение)
Как не успяхте да се разберете,какво искате да кажете на финала всички?!...
Запънали сте се ,като в последна фаза....
Всеки си говори и никoй не слуша.... :ud_009: :dh_188:
На Mускулестия Aнгел...Ще посъветвам да спре да крещи истерично,колко е интелигентен и какви дипломи има :ud_009: ...Първо на никoй не му пука ,второ идва малко прекалено... :wb_052:
Човек,който наистина осъзнава ,че има някакъв интелектуален капацитет...Не го крещи така натрапчиво...Даже напротив...
Да не говорим ,че един ИНТЕЛИГЕНТЕН човек,НИКОГА не би си позволил да ОБИЖДА Персонално които и да е... :mg_062:
За Девойката с голямото самочувствие... с претендирана и така изтъквана лошотия(като позитив)...Ами ,какво да кажа...
Кучето Ви е прекрасно и до там.... :mg_062:
За Дог.бг...Да той си говори....И не се отказва...
Пише си някакви неща,които чувства Наистина...Ма кой ше го чуе,особено хора обладани от идеи за докaзване кой е по по най...Не мисля... :dh_188:
Което е жалко всъщност...
Всички имате еднакви стимули и идеи принципно...От това ,което казвате и показвате,но Невероятно защо не можете да се разберете по същество....
Както и да е....
Жалко е ,когато хора,които има вероятност да се разберат и мислят позитивно...Отиват в крайности на обиждане,изтъкване,грубости и т.н...Все неща,които няма да ви докарат до никакъв позитив....

Отплеснах се май...Но не забравяйте,че Аз съм Pотвайлерска майка :md_064: :ab_041: ...така че са ми позволени някое и друго изригване :md_064: ...Ако е и по същество,още по добре... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#3043 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2010 - 10:11 PM

Първо :) grigo009 :) не изтъквам моята лошотия и не я споделям с ПОЗИТИВЕН характер. След като човек се държи нагло с мен получава същото, а отностно самочувствието ми :) не си човека, който ще го коментира :) Всеки в нета се представя по един начин, а реално е съвсем друг :) разбирай го както искаш. :)
В крайна сметка от твоето мнение :) излиза, че ни правиш забележка за държанието, а не говориш по темата следователно :) излишно се напрягаш, а да обощаваш чужди думи :) ... хммм незнам дали имаш такава компетентност :) :flagbg:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3044 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 10:57 PM

Заклевам се ,че Hезнам ,какво очакваш да ти отговоря(Не ми се случва често)... :mg_062:
Но ти просто ме накара да се усмихна...Наистина Вярвай ми...
Желая ви лек ден и по усмихнато ежедневие...Недейте да си избивате взривовете,на неподходящи места...Моля ви...От сърце...
Тук се изтегля благородно... ротвайлерското присъствие ...и оставя зона на снежно белите Aнгели ,които заслужават повече от глупавите ви човешки препирни...МАЛОУМНИ.... :mg_062:
Все едно не съм го казала това последното...Грешка на езика :ab_041: :dh_188: ....Хайде със здраве.... :re_037:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#3045 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2010 - 11:19 PM

Радвам се, че карам хората да се усмихват :ba_025:
Извинявам се на всички почувствали се засегнати :)
Все пак между нас :) има прилика, колкото и странно да звучи..
Всеки от нас защитава своето мнение :) и принципи :) Всеки от нас има свое разбиране за нещата, но това не бива да ни прави врагове, може би истината е някъде посредата. Всеки от нас каза по някоя истина :) и всеки от нас прекали в даден момент :)
Нека приключим до тук :)
:ba_025:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3046 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 October 2010 - 04:02 PM

Отсъствах, за това не съм писал по темата ...

Не разбирам с какво направих лошо впечетление. Явно с това, че самоедски срещи се наричат специализираните изложби. Да, така е - това е единственото място, където се виждат и събират представителите на която и да е порода, за да могат да бъдат сравнени, да може да се направи анализ на състоянието на дадена порода, да може да се види развъждането, работата на отделните развъдчици, да се сравнят линии, да се видят перспективи. За това има и каталог, всеки, който се интересува, може да види дадоно куче в ринга кое е, кои са родителите му, от кой развъдник е произведено и да направи връзка с стопанина му.

Който иска да развъжда да ходи на изложби и т.н ... - изложбите са за всички, не са само за развъдчиците. Лично аз си мисля, че би било хубаво да са задължителни или хората да са задължени да покажат кучетата, които се водят в племенната книга на България поне веднъж на две години, но това си е само мое мнение. В случая - в клуба ни работят хора на доброволни начала, тичат, опитват се да организират изложби, да канят съдии от чужбина - въпрос и на уважение към клуба, към хората, към породата, към кучето. Това не може и не трябва да се замества с срещи по парковете, защо - написал съм го в предните ми постове. А и не чакайте пред вас да се организира изложба - за една изложба пътуват хора от цяла България все пак, а Пловдив е на един хвърлей място от София. Организират се и ще дойдат хора от цяла България, дано да са повече и да направим хубава специалка и дано самоедите да са най многобройната група.

Сами виждате какво се получава от такива срещи. Взели кучета от където намерили, за по евтино и започват да изкарват кинологията виновна, че я нямало, развъдчиците виновни, че развъждали, от девет кладенеца вода ще се докара, само и само да се докаже, че бяло куче е самоед. Вместо вие, хората с прекрасни родословни кучета да бъдете защитници на тази порода, да убеждавате тези хора да си кастрират кучетата, да им кажете че са сгрешили, изведнъж излиза, че развъдчиците са грешни, че развъждат и продават. Да се стигне до там, че човек с кученце на няколко месеца, събирал си пари за куче с години по неговите думи да обеснява, че развъдчицата му е търговец - това нормално ли е ? И как едни хора могат да чакат с години, търпеливо да си събират пари, да питат, да разпитват, да чакат, а други не могат ? Сама казвате, че и вие сте пример - значи може, нали ? И какво общо имат кучетата - ами нищо общо нямат, то до хора опира. Ако купувачите ги няма, няма да има и продавачите - важи за всичко, не само за кучетата. Но не би ... отиват да си купуват ето това Прикачена снимка
и после - юруш на "самоедски" срещи, където никой не им казва - "Извинявайте, така не се прави, така не се пази порода", напротив - ау, колко е хубавичко, ау, колко е беличко, ама то същото като твоето, ама те не се различават, аз моето го взех за без пари на далавера, ех тия развъдчици какви са, как са ти продали твоето за толкова пари, печелбари мръсни, само парите гледат, само на изложби ходят титли да събират ... до там се стига, както виждате. И като им кажеш - кастрирай, всички скачат обидени, че неговото не е по долу от нашите кучета и как така нашите можели да имат поколение, а тяхното не ! И кръга се върти, защото се мълчи. Защото никой не им казва - не, така не се прави ! Защо не дойдат да ни го кажат това на специалките, когато показваме поколения кучета и как вие, хората, събирали си пари, за да осъществят мечтите си, може да ги слушате и да търпите да обиждат по този начин развъдчиците ви и труда им, бащите и майкита на вашите кучета, които са ходили на изложби, за да бъдат гордо показвани, да обиждат вашите мечти, вашата обич към породата ? И съм лош, защото не го търпя ... Защитавам любимата ми порода, правилния начин на избор на куче от породата, правилното отношение към него, правилния начин на поведение на човек с породно куче, правилния начин за оценка, правилното място за среща на кучета от породата - на специализирана изложба.

А иначе ходя на "самоедски срещи", колкото и да ви е чудно. Ходя, от България бяхме двама човека на Втората световна самоедска среща - до един хора развъдчици и хора с родословни кучета, до един отговорни хора, лектори от цял свят - удоволствие да слушаш и да разбереш, че си част от нещо наистина голямо и истинско, че не си сам, че това, което правиш има смисъл и се разбира и споделя от общност и хора, достойни за уважение, някои и от тях за преклонение, развъждайки над 30 години !

За изложбите ... хора сме. Не винаги всичко е честно, разбира се че понякога има и некоректни съдии, има и такива, които не разбират от дадена порода, но съдят, има и пристрастни, винаги има един победител ... в крайна сметка една изложба нищо не решава. Отиваш на втора, трета, пета - ако и останалите съдии решат, че не става - какво толкова, всеки от нас се прибира у дома с най хубавото и обичано за него куче - неговото. Самия аз неведнъж съм се възмущавал на съдийски решения и не казвам, че всичко е идеално. Но все пак истината за изложбите е една - за съжаление, в 21 век, когато е трудно да потърсим други маркери за породно развъждане, този начин на сравнение е единствения, който може да ни даде някаква посока не само откъм екстериор, но и към характер. И отново - в 21 век се е променил нашия начин на живот, който неминуемо влияе и върху кучетата. Не зная кой е правилния начин, не съм гуру или ясновидец, който да вижда в бъдещето, днешните популации имат съвсем не малки проблеми, вече видими различия между отделните линии, между работните и шоу кучетата, здравни проблеми и не зная какво би станало след 100 години, но зная, че благодарение на този начин на развъждане ние, хората, пазим тази порода от 1909 година, ако не се лъжа, тогава е първия самоед клуб и всички ние, които сега членуваме в клуб, сме продължители на тази традиция и трябва и има защо да се гордеем с това - времето е показало, че това е правилния начин. Няма друг кой да защитава породата, разберете го, ако не ние. А тя все повече ще има нужда от защита поради голямата си популярност и красота, поради чистия си обоятелен самоедския характер, тези кучета все повече ще бъдат размножавани на случаен принцип - кой, ако не ние, трябва да защитава запазването и съществуването и ? Кой ? Тези с купените кучета от битака и да искат, не могат. Тези, които са несъвестни и не членуват в клуб - и да искат, не могат. Не казвам, че тези групи не си обичат кучетата, напротив, но колкото и да ги обичат - не могат да запазят това, което имат, не могат да запазят породата, времето го е доказало.

Могат само тези, които развъждат по правилата. Защото не са важни титлите и шоуто, важни са поколенията. Защото моментната слава отминава бързо, а те остават. И за един развъдчик няма нищо по хубаво неговите поколения да са не само по паркове и градинки, а там - на ринга, където им е мястото, изкъпани, наресани, показвани така, както се показва самоед. За да може да се види неговия труд, за да може да се покаже уважение към него и към неговия избор за връзка, неговите кучета, неговата любов.

Няма среден път. Има верния път, пълен с трудности - който има сили, желание, страст, уважение, обич към породата - стъпва на него и го върви и дано тези хора да стават повече. Който не може - не си купува куче от измислени обяви, ако си е купил - кастрира, не размножава и си гледа кучето с любов, писах го - няма нищо нито страшно, нито срамно в това. Няма други принципи, освен породно развъждане. Хората могат да имат и сто истини, всеки си има негова си, но за породата истината, доказана с времето е една - сигурно за кой ли път - отговорни хора, членуващи в клуб, кучета вписани в племенна книга, спорт, изложби, породно развъждане - това е породата, не друго.

Друга истина няма.

#3047 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2010 - 05:43 PM

Дрън - дрън та пляс .. :) приключихме темата :) останалото ще говорим наживо .. нека не занимаваме аудиторията с тези работи :)

Ако има някой, който отглежда самоеда си в двор :) искам няколко съвета ..
Тъй като почнахме да правим проекта :) за нашия нов дом:) ме интересуват няколко въпроса отностно кучето ..
Има ли проблем кучето да се къпе в басейн за хора предвид .. химията, която се излива вътре hammer head или да се направи отделен воден басейн ?
Кучешката колиба .. дърво или тухла?!!? То по план не е точно колиба .. 1.50 височина, широчина около 10кв.м... има се предвид, че точно над колибата има голям бор ...
Сега продават вече и подобие на фонтан :) за кучета от което пият вода ... Подходящо ли е според вас?
Taзи колиба ще бъде оградена с мрежа и става около 50кв., все още имаме приятели които ги е страх от АЛек laugh laugh laugh Настилката до самата колиба трудно мога да си я представя райграс .. поради навика му да рови ... ужасно много .. освен да си оставя тревата, която е сега или да се пробвам .. с райграса . Макар, че там ще му сложим малък пясъчник ..

Друго важно нещо е отровните цветя .. някой, ако има информация за тях .. Той не си пада :) по цветя, ама знае ли го човек .. то един път става белята .. hammer head

Как да предпазя двора от дупки .. :) Гледах едно предаване на говорещия с кучета, където на мястото което ще рови кучето му се слагат лакомства и като рови .. хоп изненадаа и продължава да си рови там .. уж .. Някакви други идеи .. Той ще е в колибата само когато имаме гости които ги е страх от него .. през другото време е Free :)

Мястото е терасирано .. досега не съм виждала да падне куче от 2.50 височина, но ако са две при игра възможността да стане беля е двойна .. :) по тази логика ограда .. на терасите, но пък Алек като види ограда, ако не е достатъчно висока я прескача, а не можем да сложим 1 метър висока ограда на всяка тераса .. Shocked Идеи?
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3048 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2010 - 08:22 PM

:ba_025:
Дог поздравления, както винаги си прав !
Това за задължителните изложби веднъж поне на 2 години.... не е лошо като идея !

#3049 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 10:50 AM

Показване на мнениетоnadety90, в 12 October 2010 - 05:48 PM, написа:

Дрън - дрън та пляс .. :) приключихме темата :) останалото ще говорим наживо .. нека не занимаваме аудиторията с тези работи :)

Ако има някой, който отглежда самоеда си в двор :) искам няколко съвета ..
Тъй като почнахме да правим проекта :) за нашия нов дом:) ме интересуват няколко въпроса отностно кучето ..
Има ли проблем кучето да се къпе в басейн за хора предвид .. химията, която се излива вътре hammer head или да се направи отделен воден басейн ?
Кучешката колиба .. дърво или тухла?!!? То по план не е точно колиба .. 1.50 височина, широчина около 10кв.м... има се предвид, че точно над колибата има голям бор ...
Сега продават вече и подобие на фонтан :) за кучета от което пият вода ... Подходящо ли е според вас?
Taзи колиба ще бъде оградена с мрежа и става около 50кв., все още имаме приятели които ги е страх от АЛек laugh laugh laugh Настилката до самата колиба трудно мога да си я представя райграс .. поради навика му да рови ... ужасно много .. освен да си оставя тревата, която е сега или да се пробвам .. с райграса . Макар, че там ще му сложим малък пясъчник ..

Друго важно нещо е отровните цветя .. някой, ако има информация за тях .. Той не си пада :) по цветя, ама знае ли го човек .. то един път става белята .. hammer head

Как да предпазя двора от дупки .. :) Гледах едно предаване на говорещия с кучета, където на мястото което ще рови кучето му се слагат лакомства и като рови .. хоп изненадаа и продължава да си рови там .. уж .. Някакви други идеи .. Той ще е в колибата само когато имаме гости които ги е страх от него .. през другото време е Free :)

Мястото е терасирано .. досега не съм виждала да падне куче от 2.50 височина, но ако са две при игра възможността да стане беля е двойна .. :) по тази логика ограда .. на терасите, но пък Алек като види ограда, ако не е достатъчно висока я прескача, а не можем да сложим 1 метър висока ограда на всяка тераса .. Shocked Идеи?

Не е дрън дрън ... за мен е нещо, което не е дрън дрън. Един ден, ако имате честа да имате поколения от ваше куче, ще разберете че всеки един спечелен за тази кауза човек означава десетки спасени кученца. Един изгубен човек - десетки кученца, изпаднали от породно развъждане и огромен потенциал за приюти и изолатори.

Иначе наистина сме в опасност, за това бия камбаната. Вижте какво се случи с хъски, чау чау, а и не само с тази порода - всяка придобила по голяма популярност порода започва да се въди масово, в резултат на което всичко хубаво отива на кино. Преди години на изложбите ни е имало почти постоянно присъствие на чау чау примерно, сега чау с лупа да търсиш, не можеш да намериш, иначе по дворове и в паркове - бол. Хъски същата история - всеки втори с "хъски", а развъдниците останаха няколко. А самоед тепърва набира популярност и някакси ... ми се иска да не става така, да се опитаме да прескочим тази фаза, а това означава сериозни хора, регистриращи развъдници, означава посещения на изложби, развъден процес, заплождания навън, внос на кучета ...

Темата е дълга и необхватна и то човек или разбира, или не. Просто трябва по широк поглед върху случващото се и перспектива в по далечен план, поглед няколко години напред. И зависи от преди всичко от хората, не от кучетата, кучета имаме.

За двора ...

Има проблем не само да се къпе, а и да пие вода. Поради това, че много пием вода, ако кученцето има достъп до там, ще се опитва да пие. В водата за басейните почти всички "пречистващи" препарати съдържат хлор или хлорни производни за да унищожават бактериите, което може да доведе до проблеми.

Не трябва да пие вода от там и не трябва да се къпе в такава вода. Ако все пак се къпе, то след къпане трябва да се къпе отново с чиста вода. Иначе може да станат кожни възпаления и да опада козина.

За дупките - ровят. При мен не ровят на полянката, а ходят при картофите ... хахаха ! Оградихме ги с мрежа с вратичка и сега няма проблем. Но ровят, каквото и да слагате, пак ще ровят - в двора може да има къртица, мишки - ровят и търсят. Най добре, където искате да не ровят - оградка.

Къщичка с вързано куче - трудно, поне мойте наблюдения. Имаме заградено място, посредата огромен орех, в единия ъгъл съм направил огромна и просторна колибка тип "иглу" - ягдтериерчето обича да стои вътре, но самоедите ми - не, нито Саша, нито Кевин, все под ореха лежат на открито. Като съвет - преди да му построите каквото и да е, пуснете го да си свикне да обикаля из двора - прави се една вратичка на външната врата, като проектирате къщата, помислете да не се влиза от вратата направо в стая, а да има малко коридорче, поне при мен е така и е удобно - и той ще си намери "мястото", заградете там, а не в другия край на двора. Задължително сянка, не обичат директно слънце, за разлика от Рита - ягдтериер, която умира да си прави слънчеви бани. Самоед обичат да са свободни и да знаят, че винаги може да влезнат при хората - ако са вързани, вият и нервничат, за това забравете за връзване - волиера най добре, оградено място с покрито място за почивка, не колибка с синджир - ако ще и златна да е, няма да се харесва, обичат свободата си повече от всичко. Ако искам да ги огранича като движения - пуснал съм метална жица из двора и на нея има закачен къс повод - хоп, на повод и тичат напред назад.

Предвидете една стая за къпане, която може да не е човешката баня. Там се прави дълбоко корито, за да е по лесно къпането, при мен сложих и отделен бойлер.

Отровни цветя - не зная, никога не съм виждал такова нещо, въпреки че скитат къде ли не, цветя имаме много, а и често ходим из планината, Саша ходи и на лов. Имали сме проблем с змия, едва я спасиха, последно се бориха с един таралеж, едва него спасихме ... хахаха ! Иначе ядат всичко, което си уловят сами. До сега никога не е имало проблем от вида на хранително отравяне, за което пишете - предполагам, имат инстинкт какво може и какво не. Поддържайте аптечка, гледайте срока на годност на лекарствата и знайте къде е най близкия ветеринар и за колко време може да стигнете до него.

Не забравяйте и задължителните разходки. В представата на хора, които нямат наблюдения върху кучетата, представата им че живеят на двор е едва ли не че това е достатъчно ... не, не е.

В крайна сметка винаги помнете, че няма значение къде живее кучето - апартамент или двор, а как се гледа. Винаги чиста, прясна вода, храна и преди всичко - много, много движение.

Дали може да падне от 2.5 метра - като нищо. Задължително обезопасяване на такива места.

Ако имате две кучета, мъжко и женско, задължително предвидете отделни места за всяко едно куче.

#3050 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 03:45 PM

Показване на мнениетоlozev_1976, в 12 October 2010 - 08:27 PM, написа:

Това за задължителните изложби веднъж поне на 2 години.... не е лошо като идея !

Не е лошо, но е утопия на този етап. То няма как, голямата част от хората с родословни кучета дори и не си плащат членския внос всяка година, какво остава за задължителни изложби. А и в крайна сметка всичко това е по желание и убеждение, не по задължение.

#3051 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 04:24 PM

Дог благодаря за съветите отностно двора, ако имаш снимков материал би ли ми пратил на ЛС, за да добия някаква представа (за къщичката и банята)
Алек му предстои кастриране, но има все още време докато събера смелост да го направя ... :dh_188: Знам, че ще го боли .. може би от там идва всичко. Той е НЕродословен и задължително трябва да е кастриран, така че е въпрос на време и психика от моя страна ...
Имаме намерение за второ куче женско .. ( пояснявам, че преди това Алек ще е кастриран поне от 2-3 месеца) При такива условия немогат ли да си спят заедно, когато тя не е разгонена разбира се или трябва да и се прави отделна къщичка .. Не е проблем, но мисля че е сладко да спят заедно :) Отностно басейна, за него е предвидена оградка.
"Къщичка с вързано куче - трудно, поне мойте наблюдения" НИКОГА това в моята къща няма да стане. :) имаме само няколко приятели, който имат фобия от кучета .. за това сме предвидили къща тип волиера смисъл самата къщичка оградена с мрежа .. като сме го смятали грубо излиза около 50кв.м. цялото пространство.
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3052 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2010 - 02:12 PM

Мисля, че представата ви е малко идеалистична. То не е само до разгонването, качването върху куче е и акт на доминация, така че той ще иска да я качва почти почти постоянно, за да подчертае мъжката си доминантност - все пак той ще е по големия, по възрастен, малката ви ще израства. Ще я пази, възможно е в нейно присъствие да започне да става по агресивен към други мъжки кучета, да ръмжи, да не ги допуска до нея. Глутница, няма как. Поне при мен е така, дори когато са двамата у дома и идват приятели с кучета, ако кучето им е мъжко, излизам само с нея или само с него, избягвам да са двамата заедно. Иначе игрите им са незабравими, а като се уморят и легнат един до друг, е ... някак си ... светят им очите, физиономиите им са по други. Все пак самоед е много социално животно, чубства се по добре в глутница, в която всеки си знае мястото.

Не е лесно с мъжко и женско куче на едно място. За това ви казвам - имайте идея за различни волиери, ще ви се наложи да бъдат разделяни, най малкото когато няма никой е по добре да бъдат отделно. То и да са разделени, започват да си "говорят", но това е друг въпрос ...

Иначе той няма да разбира, че е кастриран и че не може. Кастрацията премахва само възможността за възпроизводство, но инстинктите се запазват, така че дори и кастрирано, мъжкото куче си е мъжко куче, още повече че той вече е израснал. Замирише ли му, ще започне да иска да се качва, да опитва, докато се умори съвсем и едва диша, почивка и после пак ... всичко това натоварва кучето, като не може, започва да става нервно, да лае, може да почне да си "яде" опашката - в такива периоди най добре да не са заедно. Друг е въпроса, че дори и след това женската мирише, всъщност дните, в които женската може да бъде заплодена може да са малко, но целия период е дълъг - опитите да се качват и "клатят" започват преди да се разгони - мъжките разбират, че кучката ще се разгонва и си я "маркират" най общо взето казано, често в такива моменти стават и проблеми между мъжки кучета, дори и на полянката и хората се чудят - ама тя не е разгонена, те защо се бият за нея ... След края на разгонването остава миризма, която пак ги привлича ... това е така, за да може мъжките да си пазят женската, която е заплодена, като по този начин пази и бъдещите малките ... което е странното, забелязвам как сега Рита пази Саша - винаги гледа да е до нея, ако Саша почива, Рита ляга пред нея, а само доближат ли се някакви кучета, каквито и да са, е на оградата и не лае, а направо си ръмжи гърлено и само да намери откъде да излезе - всичко е разпръснато - и веднага след това отива при Сашето. Самото и поведение е променено, не го бях очаквал, но човек винаги има какво да научи от кучетата. Често дори в двойка женски кучета едната поема грижата за другата и я пази ... и това го има.

Кевин, като е сам, слуша. Съберат ли се тримата или са заедно с Саша - все едно тапи има в ушите. Качена снимка
Добре, че Саша е по послушната от него, тя почти винаги се отзовава на команда, въпреки че повод не знае какво е. Но ако искам да ги върна отнякъде, като зачезнат от погледа ми по горите, викам жените с ловната свирка, първо идва Рита, после Саша, накрая нашия се влачи отзад винаги разсеян и все ... последен. Качена снимка
Казано честно, в началото очаквах да е обратното - където Кев, там и Саша, но стана обратно - където Саша, там и Кевин. Въобще - интересна е психологията на глутницата, или поне на мен ми е интересна. Ще видя тепърва как ще се развива моята в това отношение.

Горе долу това е от опит, въпреки че той не е голям - все пак те живеят основно разделени и не са постоянно заедно, така е по добре за тях, така съм преценил. Повечето развъдници, с които се познавам имат отделни помещения за всяко едно куче. Не събират всичките си кучета на едно място, всяко куче си има отделна волиера за негово спокойствие и почивка, мъжките са отделно от женските. А .. ако имате женско куче, тепърва ще имате още ... усмихвам се, ще искате да си оставите едно малко от дадена връзка, ето място и за него, после ще искате нова кръв - ето още едно място ... така се започва, ако имах условия да гледам всички кучета, които искам да имам ... ехе ... Качена снимка

Нуша има мъжко куче и две момичета, ако я познавате, можете да говорите и с нея - тя също има къща с отлични условия за гледане, може да ви даде полезни съвети от опит. А и предполагам, че в форума има и други хора с мъжко и женско куче на едно място, възможно е техния опит да е по полезен.

Но забравете идилията, подходете практично, изхождайки от най лошите варианти - виждал и мъжко куче да бие и хапе женска, както и обратния вариант - женска да налита на мъжко куче съвсем не с добри намерения. Помещения за раждане също, ако ще се занимавате, там трябва и отопление. Ако ще ражда вътре, това значи мъжкия да е навън, докато малките отраснат и им се сложат ваксините ... пак трябва волиерка.

#3053 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 09:08 PM

Здравейте на всички.Нов съм и мисля да си зема Самоедче.Та да попитам един въпрос .Приятелка се занимава с развъдничарство и мисля от нея да си зема кученцето.Майката е с родословие но бащата не е (нз как е станало уж е развъдник).Четах по много форуми даже по какво да познаем кучето за майката няма смисъл да коментирам тя е с родословие.Бащата като го гледах е дусищ като по сниките на изложбените кучета стройно тяло добре с хубав и лъскъв косъм.Малките сащо са страходни и пак отговарят на характеристиките.Та въпроса ми е да си го зема ли ?

#3054 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2010 - 09:27 PM

Няма да имат родословие :) бебетата.. Това не е развъдник, след като се опложда с НЕродословен самоед.
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3055 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 09:38 PM

Знам че няма да имат родословие но да искам да знам дали да си го зема както казах родителите са супер

#3056 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 14 October 2010 - 09:39 PM

може да има предвид човека , "как е станало като уж е от развъдник " ....
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#3057 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 09:42 PM

И напално подкрепям мнението на дог че с всички породи стана мазало . Но пак ного ми харесват маничетата и нз какво да правя

#3058 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2010 - 10:07 PM

Мисля, че в Сноу Сиси има бебенца :) Аз те съветвам да си вземеш от развъдник. Моето не е от развъдник и прилича на самоед може би към пет клас :) .. върви.
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3059 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 10:14 PM

Да кажа честно немога да отделя толкова пари пак и аз него искам за изложби искам да си го обичам да имам приятел.

#3060 Потребителят е офлайн   CVETKA_IRA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 11:36 PM

Нека да се изкажа и аз! Имам две женски самоедки - Ира без родословие и Нокси от Сноу Сиси с родословие . В момента не правя реклама на определен развъдник , моля не ме разбирайте погрешно!
Ако ме попитат на този етап от къде бих си взела куче - веднага ще отговоря че от лигитимен развъдник .
На въпроса защо-сега като ги наблюдавам всекидневно виждам големи разлики в характера на двете , разлика във външен вид и поведение.
Всички плюсове са за Нокси !
Обичам си и двете , грижа се и за двете еднакво , храня ги с една и съща храна !
Обаче , ако трябва да взимам решение сега, бих събирала колкото е нужно пари и бих чакала колкото е нужно време за да имам кучето което на мен ми харесва като външен вид и характер.
А това дали ще го водите на изложби си е ваше решение!
Моето мнение е, че хора които имат родословни кучета поне на специализирана изложба на групата към която спада породата могат да го покажат , та било и веднъж в годината.
Успех във вашия избор!

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема