Цитат
Беэ теэи кучета ще се появят всевъэможни мелеэи !
Да, права си. Как да ти го обесня по добре - всеки човек обича своето куче, всеки. Харесва неговата порода, вярва в легендата за него, гради свои мечти и разбирания. Тук ходенето по изложби няма нищо общо. В цял свят породата се крепи на ентусиасти и професионалисти. Ентусиастите са тези, които обичат свойте кучета, дори и те да не са ... как да го кажа ... еталон на породата. Те са самоеди, разбира се. Много от тях са с родословия, други без, на трети просто не са им потърсени. Другата порода хора, ако мога така да кажа, се опитват да гледат по различно на нещата. Малко по професионално, по отговорно. Любителите, ентусиастите - говоря в чист вид, са феновете. Професионалистите са тези, които създават облика на породата за феновете. Развъждат по определени правила, поставят си критерии, за да продължат рода и осъществят дадена връзка. Повярвай, едините без другите не могат и не трябва да се разделят - пона аз мисля така. Отговорността за породата е обща и на всички.
Всеки гради своята представа. Може би именно в това е любовта и привличането - всеки има своята бяла мечта, наречена самоед. Аз имам своята, ти твоята, друг друга ... това е хубаво в крайна сметка, нали ? Дано да има повече бели мечти, така си мисля аз. 1super