Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#1161 Потребителят е офлайн   krasko_kj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 December 2006 - 06:23 PM

n) тук сме малко мръсни и несресани но вие гледайте хамута не Аксел,хамута е като правен по поръчка 1super а ми отне по малко от седмоца плюс това че го разших два пъти wink

Прикачени файлове

#1162 Потребителят е офлайн   DanyJS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 08:30 AM

Цитат

DanyJS Флик много е пораснал,а друго да те питам ,от тоя ланец дето му е на врата не му ли потъмнява козината,защото аз имам сащия много хубаво му стои на за ден два и се образува тъмна лента,незнам козината окислява ли се или какво,при тебе как е ?

Потъмняла е , но в момента кучето не е при мен.Работата ми е такава,че по празниците работя почти непрекъснато и нямам никакво свободно време да излизам с кучето.За него сега се грижи един мъж - той обучава кучета и ланеца е негов.Когато си прибера кучето след празниците ще го изкъпя и се надявам,че ще изчезне.

#1163 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 December 2006 - 11:43 AM

krasko_kj, браво за хамута ! Супер сте ! Ще има здрав отбор за теглене от Кърджали ! 1super

Какво мислите да теглите ? Шейна или количка ?

#1164 Потребителят е офлайн   krasko_kj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 12:08 PM

първо да се похваля и за ботушките,направих ги и сега свикваме с тях w) а иначе за тегленето сигурно щее шейна,с аксел начело,като най-послушен и най-заякнал,но сега пък имаме проблем с въжета не знам точно как се връзват, колко трябваат и пр.но ще се справя,ето и ботушките

Прикачени файлове

#1165 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2006 - 12:28 PM

krasko_kj, 1super

Имай предвид, че впряга от три кучета може да се разположи по няколко начина. Може да има едно куче отпред и две отзад, може да са трите кучета едно след друго. Има различни начини на разполагане на кучетата, имам нещо по въпроса, ще потърся довечера.

Предвиди на края на въжетата за теглене да има нещо като гума. Тя играе ролята да обира луфта и не позволява на кучетата да дърпат изведнъж при тръгване или ако нещо стане по пътя. Ще дам снимки довечера и на това приспособление.

Иначе сте страхотни ! bravoS

#1166 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 02:24 PM

Цитат

Как мина днес без вас ? Плака ли много ? b)

b) Да докладвам какво се случи през последните 2-3 дни. Значи... нещо много странно... Направо още не мога да го "вдена". Когато е сам и сме навън - всичко е спокойно, стои си кротко в коридорите, дъвче си кокалчетата или спи. Може да ни няма и 4-5 часа - никакъв проблем. Когато обаче има някой в къщи и той си е затворил през деня вратата /защото спи през деня - синът ми s) / и го оставим уж сам в коридора- тогава се скъсва да лае и да плаче. Явно усеща присъствието на сина ми в другата стая, но не иска да е сам... Не знам - нямам обяснение все още. bl)
Със спането вечер е същата странна работа - той спи в коридора и е спокоен, ако моята врата на стаята е леко отворена. Тогава - не влиза в стаята, или най-многото да влезе веднъж, да се завърти, да се убеди, че всичко е ок и си излиза в коридора. Ако обаче реша да си затворя вратата - тогава ще я изкърти! - драска, лае, плаче... bl)
А иначе - вчера хапнахме и рибка. bravoS
Купихме електронен кантар и сега мога да кажа колко тежи: 3,700 кг Не знам това дали е много или малко. Но вече ще мога да го следя b)

#1167 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 02:35 PM

Цитат

Mister Snowy, следи теглото, а нея ограничавай в грамажа на харана.
на 8 седмици трябва да тежи 4.500кг
на 10 седмици 6.800кг

Ние сме в 10-та седмица и сме 6.700кг. Не я ограничава, тя сама си го прави.
Иначе яде всичко, Банани, Ябълки(обелени без семки), Кисело мляко, Кашкавал, Риба, Пилешко(филе, дропчета, сърца), Телешко, Пуешко, Яйце (добре сварено), ориз кафяв (за препоръчване) и бял.
Понеже не изяжда повече от 50г гранули на ден (набляга на месото) и даваме добавка SA-37 (по 2-3гр. на ден). Като направи 65 дни и даваме 'Калции Плус' 10 таблетки са. Още 2 и останаха и ги приключва.

Прочетох колко сте големи! Ние сме 3.700 bl)
Да не би да го храним малко? Той си изяжда всичко... но май ще му увеличим малко дажбата!
Къде има таблици, според които да можем да следим килограмите му. Апетитът му е голям и ако го недохранваме поради опасение да не бъде прехранен - направо няма да си го простя! ouu

#1168 Потребителят е офлайн   KrazyIvan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 05:35 PM

Mister Snowy,
Ние се опасявахме, че сме дебели bl) , затова се разрових и намерих
за жалост таблица само за 8 и 10 седмица. Намерих я в The Samoyed Club of America.
ето как растяхме ние:
ден 45 - 3.800кг
ден 47 - 4.000кг
ден 55 - 4.700кг (на влизане в 8-ма седмица малко сме понатежали с 200грама)
ден 59 - 5.000кг
ден 65 - 5.800кг
ден 72 - 6.700кг (10- седмица тук се движим добре) на 25.12.2006

Не сме я ограничавали, но тя и не яде много, около две купичка на ден - месо варено бяло без кожа пилешко и риба (или извара+лъжица зехтин) и със зор около 50г гранули (Нутра Нугетс Пъпи) на ден (само гранили не иска).

От утре минаваме на Бош, да се надяваме, че ще ги хареса повече. 1super

#1169 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 07:39 PM

ох! Като гледам таблиците - ние определено сме под норма! s)
Но пък му давам 4 пъти по 55 гр. гранули на ден. Той ги харесва много! Когато му давам нещо друго - тогава прескачаме гранулите. Какво да направя? Може да се каже, че спазваме това, което е указано на пакета с храна като грамаж.
Стискам палци преминаването към новата храна да е леко!
Тя по добра ли е от Нутра Нъгетс?

#1170 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 07:52 PM

Цитат

n) тук сме малко мръсни и несресани но вие гледайте хамута не Аксел,хамута е като правен по поръчка 1super а ми отне по малко от седмоца плюс това че го разших два пъти wink

От какво направи хамута.Какъв материал.Моляте пиши на лс или тук в тази тема.Иначе ботушките и хамута са страхотни.
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#1171 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2006 - 08:36 PM

Цитат

Не знам - нямам обяснение все още.  bl)

Обяснението е в породата на самоед. Това са силно контактни кучета. Те искат, стремят се, щастливи са, когато са до хората, когато се чубстват част от едно цяло с човека, когато не са пренебрегнати. Малкия се е почубствал изолиран и е започнал да изразява недоволството си.

За теглото - всяко едно куче е индивидуалност. Въпроса не е колко тежи, а как изглежда. Ако кученцето е добре, в кондиция, играе си, не е слабо или не е прекалено пълно, можете да я увеличите леко, но го наблюдавайте внимателно и при нужда регулирайте. Колко и как ще порасне кученцето, колко високо ще бъде, каква козина ще има, формат, дължина на муцунката, стоп - това е ген. С добро гледане можеш да се опиташ да постигнеш максималното, но не можеш да надхвърлиш това, което е.

#1172 Потребителят е офлайн   KrazyIvan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 08:39 PM

Mister Snowy, ти с какви гранули го храниш?
за Бош казват че е по-хубава, а и в нея няма соя и миришат хубаво.

#1173 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 09:02 PM

Цитат

За теглото - всяко едно куче е индивидуалност. Въпроса не е колко тежи, а как изглежда. Ако кученцето е добре, в кондиция, играе си, не е слабо или не е прекалено пълно, можете да я увеличите леко, но го наблюдавайте внимателно и при нужда регулирайте. Колко и как ще порасне кученцето, колко високо ще бъде, каква козина ще има, формат, дължина на муцунката, стоп - това е ген. С добро гледане можеш да се опиташ да постигнеш максималното, но не можеш да надхвърлиш това, което е.

Мисля си, че всичко е наред! Много е пъргаво и игриво... и в същото време - много спокойно в повечето време. Има една стая, която е табу и не го пускам. Ляга на прага на стаята когато съм там и спокойно си гризе кокалчето. Важното е да е наблизо и да има визуален контакт!
Вече преминахме на Nutra Nuggets - Puppy - за подрастващи кучета. Преди това хапна малко Royal canin - пак за бебета, но вече сме на новата и я хапва с апетит!!!
b)

#1174 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2006 - 09:40 PM

b) Разбира се, че е наред.

Само съвет, който давам и на другите хора, които имат бебета сега - зная, че са малки ангелчета в момента, но не им отстъпвайте. Възпитавайте ги, учете ги. Вашето не трябва да бъда не завинаги. Как да ви кажа - възпитанието трябва да им бъде от първия ден, всеки ден. Те разбират и са много умни, но трябва да бъдете и търпеливи, за да има краен резултат.

Да имаш самоед си е приключение, повярвайте ! b)

#1175 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 09:47 PM

Цитат

b) Разбира се, че е наред.

Само съвет, който давам и на другите хора, които имат бебета сега - зная, че са малки ангелчета в момента, но не им отстъпвайте. Възпитавайте ги, учете ги. Вашето не трябва да бъда не завинаги. Как да ви кажа - възпитанието трябва да им бъде от първия ден, всеки ден. Те разбират и са много умни, но трябва да бъдете и търпеливи, за да има краен резултат.

Да имаш самоед си е приключение, повярвайте ! b)

b) Щастлива съм, че той е с нас и когато ще съм твърда - то ще е главно за негово добро! Още от първия ден разбрах, че си имам работа с много интелигентно същество! И то "захитрява" с всеки изминат ден все повече! l)
Знам, че още малко време ще е бебе - ангелче angelpik
Усещам, че приключението започва! bravoS b)

#1176 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2006 - 10:17 PM

Цитат

Усещам, че приключението започва! bravoS b)

А, тъпърва ... има време. Те са странни ... като малки не се отдеят от тебе. Примерно като беше бебе Кевин - всичко знае, всичко може, върви до крака ми, пускам го на полянката и само да се обърна и той - веднага след мен. Няма да забравя как смешно тичаше и скачаше, един смешен такъв ... ангелче. После се успокоих и го изтървах в възпитанието. Много странно ... отиваме на полянката, аз решавам да се занимавам с него, започваме - легни, стой тук, ела, до мен - 15 минути прави всичко както трябва. Хоп, пусна го аз да тича и след това - а, няма никой ... ела тук - не идва, стой - не спира b)

Единия път го гоних до пазара, обърнах се за малко и изчена. Добре, че хората го познават и ми казват - натам, натам отиде. Втория път пресече улицата нашия. Тръгна по едно куче, което няма стопанин, то се уплаши от него и хукна да бяга, нашия след него, аз викам накрая на опашката и ... кучето пресече улицата, на нея коли, след него Кевин ... сърцето ми изскочи тогава.

Иначе няма проблем, но ако му обръщаш внимание. Иначе - решава и тръгва, където има човек - трябва да го види, където има друго куче - трябва да отиде. Но ако си играеш с него и го забавляваш, не обръща внимание.

Интересно ми е дали бебетата ще имат подобни характери и доколко ще си приличат, като порастнат. Ще е интересно да се види и да преценим.

#1177 Потребителят е офлайн   sibirski samoed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 10:56 PM

Хей - новина има порода Канадска лисица!!!Днес се поразрових в интернет и разбрах,че и други хора имат такова куче!!!

#1178 Потребителят е офлайн   KrazyIvan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 11:32 PM

.......Канадска лисица ........... ;) е то има но не прилича на това от твойта снимка.. по скоро на мини коли cheers
Канадска лисица на 6 години:
Качена снимка

........... Интересно ми е дали бебетата ще имат подобни характери и доколко ще си приличат, като порастнат. Ще е интересно да се види и да преценим........
това май важи за всики самоеди. И наща е съща. Ела,седни, до мен.... до момента в който мине човек или си намери нешо по-интересно, тогава все едно не се говори на нея.. прави си каквото си е наумила.

#1179 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2006 - 11:35 PM

Цитат

Хей - новина има порода Канадска лисица!!!Днес се поразрових в интернет и разбрах,че и други хора имат такова куче!!!

Къде я има тази порода?
извинявам се за офф-а.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#1180 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 December 2006 - 11:37 PM

Цитат

Цитат

Къде я има тази порода?
извинявам се за офф-а.

Ето тук b)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема