Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#1741 Потребителят е офлайн   Lavinja Alpi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 March 2007 - 01:53 PM

Привет и от мен,благодря на Дог БГ.за съдействието снощи!
По повод светлите очи на спечелилата САС и ВОВ самоедка, Дог БГ.по горе е разяснил,че това е недостатък, няма да го повтарям. За Белчо който толкова разбира ще помоля да ми покаже къде в стандарта пише точно до каква степен са допустими кафявите очи, като се има напредвид цветовата гама всеки един цвят преобладава от по светло-нормално - до тъмно. Но всъщност къде пише колко дълги да бъдат краката, колко голяма да бъде главата или разстоянието от носната гъба до стопа и т.н. Разберете перфектно куче няма,то е само в главата на всеки един от нас. И все пак за тези които не са наясно а мислят че са с породата самоед, мога да кажа,че нейната майка с наглед светли очи е побеждавала измежду 11 на брой самоеда при това извън пределите на България, и в същото това време и е присъждана титла ВОG (първенец на групата), където напук и съдията беше чужденец. Така че не подценявайте самоедите със светли очи, защото има и други по-сериозни недостатъци в екстериора на кучето.

#1742 Потребителят е офлайн   belcho Икона

Публикувано: 27 March 2007 - 02:51 PM

алгона ти вероятно наистина си била на друга изложба r)

Лавина Алпи обясни за по-сериозните недостатъци angelpik

Киг ти май не го приемаш много навътре, но на твоето куче се смяха най-много bravoS

Дог, май само твоето разяснение беше добре, но не разбирам защо се допускат тези неща в BG ! bgflag

#1743 Потребителят е офлайн   Lavinja Alpi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 05:44 PM

Факт е,че самоед с по-светли очи е постигнал многобройни титли та даже е стигал до няколко R.BIS за кратко време,оценен от много на брой съдии(та нали те са за това да преценяват кои са положителните и кои отрицателните черти в представеното в ринга куче).Което го прави достоен и типичен представител отговарящ на породата.Не е ли недостатък това да не влизаш в минимума или да излизаш от максималната граница дадена в стандарта за породата.Ами агресията към човека,не е ли сериозен недостатък за тази порода. По горе писах няма перфектни,всеки съдя гледа под различен ъгъл.

#1744 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 March 2007 - 06:04 PM

Сядам да чета стандарта за самоед.
В моята порода ако спечели куче с кехлибарени очи и черен нос, ще се притесня сериозно. Значи няма анатомично правилен представител с нормална пигментация на тази изложба.
Отделно се чудя защо belcho спори със себе си, намиг.

#1745 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 09:20 PM

Цитат

От това изказване, уважаеми belcho, аз останах меко казано потресена и извода, който си направих за Вас, без да Ви познавам лично, е че първите седем години Ви липсват.
Нормално е за всеки човек, собственик на куче, неговото да е най - хубаво, независимо какви титли има и колко съдии са го съдили и не смятам, че Вие сте човекът, който има право да раздава оценки и да се изказва по този груб начин.
Интересно ще ми е да науча , Вие като сте толкова вещ, кое е Вашето куче и на колко изложби сте присъствали.

пп. Като зрител, който може саво да критикува е лесно, това и аз го мога, но как се изявявате като участник???

#1746 Потребителят е офлайн   belcho Икона

Публикувано: 28 March 2007 - 08:25 AM

Не исках да обиждам никой, но все пак признайте, че повечето кучета не бяха изкъпани и мъжките бяха много агресивни.
briz bein да мнението ми е само като зрителка, защото в момента нямам куче, което да водя по изложби, но все пак съм гледала такова куче и знам плюсовете и минусите на породата.

#1747 Потребителят е офлайн   Lavinja Alpi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 09:56 AM

Здравейте на всички,ни най малко се чувствам обидена,по скоро Belchо Вие засегнахте съдята Стефан Попов.
Винаги съм подхождала скромно по повод кучетата си,но с възмощението Ви за жълтите очи се чувствах задължена да изтъкна факти.Да съгласна съм,че повечето самоеди не бяха подготвени за изложба,като се има на предвид,че това e красотата им винаги съм давала сравнение,то е като това да отидеш на конкурс за мис и да не се изкъпеш.Но аз вярвам,че това е отбелязано в оценителният лист и стопаните ще се поучат занапред.

#1748 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 10:20 AM

Цитат

Не исках да обиждам никой, но все пак признайте, че повечето кучета не бяха изкъпани и мъжките бяха много агресивни.
briz bein да мнението ми е само като зрителка, защото в момента нямам куче, което да водя по изложби, но все пак съм гледала такова куче и знам плюсовете и минусите на породата.

Аз никога не бих си позволила до заведа кучето си на изложба мръсно , но хора всякакви ;) Не виждам смисъл обаче да ги критикувам, има си съдии за това, аз или Вие в случая сме никои.
В първия Ви пост пише, че кучето Ви е нямало родословие (разбира се аз нямам нищо против това, не съм вманиачена), но след като е нямало необходимите документи, следователно не е водено на изложби и не е оценявано от компетентни лица, как тогава може да твърдите, че ще сложи всички в джоба си? Оценявали сте го единствено Вие, то и за мен моето куче е най - хубаво, но не се бия в гърдите.
Плюсовете и минусите на породата всеки може да ги прочете, има си стандарт за това, но пак казвам, че нито аз, нито Вие имаме глас.
Аз също съм виждала кучета, които не ми харесват, но никога не съм си позволявала да ги коментирам по този начин - на всеослушание, защото първо нямам нужната квалификация и второ елементарното възпитание не ми го позволява.

#1749 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 March 2007 - 06:46 PM

Цитат

къде в стандарта пише точно до каква степен са допустими кафявите очи, като се има напредвид цветовата гама всеки един цвят преобладава от по светло-нормално - до тъмно. Но всъщност къде пише колко дълги да бъдат краката, колко голяма да бъде главата или разстоянието от носната гъба до стопа и т.н.

Lavinja Alpi, привет и се радвам да те видя ! 1super

По повод очите - В стандарта на породата е записано - тъмнокафяви очи. Не кафяви с нюанси, не светли, а тъмнокафяви. Именно поради тази причина светлите очи се считат за недостатък - поне така мисля и така би трябвало да бъде - всичко, което е различно от тъмнокафяви, в това число и по светли, и черни, е недостатък. Но не е дисквалифициращ порок, за такъв са записани сините очи. Именно това се опитах да обясня на белчо - едно е недостатък, съвсем друго са дисвалифициращите пороци. Ако някой го интересува, ще ги опиша - най общо те се делят на дисквлифициращи пороци, груби и нежелани недостатъци.

За останалото :

Краката - височината до лакътя е 55 % от височината в холката.
Главата, черепа на кучето - съразмерен с тялото, клиновиден, трябва да образува равностранен триъгълник по вътрешната линия на ушите и точката на центъра на стопа.
Носната гъба е на върха на муцуната, а тя е с такава дължина, каквато е и черепната част.

п.с. - това са част пропорциите на така наречения идеален самоед. Има и други, ако ви интересуват, ще ги опиша. Но, както ви е написала Lavinja Alpi - идеално куче няма. И не трябва да има. Това е като картина, толкова хубава и красива, че .. трябва да се усеща с сърцето. Представете си една картина, нарисувана от компютър - о.к .. ще имаш много такива картини, винаги когато пожелаеш. Но те ценни ли са ? Колко е по ценна една картина, нарисувана от художник, вложил нещо истинско и свое си в нея ? Такава картина е уникат, именно с свойте недостатъци, които я правят единствена и неповторима. Така е и с кучето. Дано да сте ме разбрали.

#1750 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2007 - 09:11 PM

Цитат

Киг ти май не го приемаш много навътре, но на твоето куче се смяха най-много  bravoS

Дог, май само твоето разяснение беше добре, но не разбирам защо се допускат тези неща в BG ! bgflag

Ще го хвана аз KIG за тренировки от другата седмица, малко ринг дресура на Айс ще му е от полза, пък е и интересно. Лошото е, че аз самия съм един хендлер, b) - споко, KIG, ако имаш желание, останалото ще го измислим.

За сериозните неща - сериозно. Много неща се допускат, и не само тук, а и навън и ние не сме изключение. В предишния си пост се опитах да обясня за картините, надявам се да го прочетете. Не само тук, а и навсякъде има различни кучета, различни развъдници. Има развъдници, които развъждат работни линии. Има такива, които са професионални развъдници - работят с така наречената "шоу" класа - аз лично не харесвам това определение, използвам го като образец, защото те често оферират по този начин кучилата си, но това са развъдници, които работят дълги години и градят име на свойте кучета - в нашата порода те не са много. Има и любителско развъждане. Всеки един има своята гледна точка и оставя в поколението своята любов и стремежа си да намери идеалното куче за себе си. Именно тук идва проблема - идеалното куче за себе си не винаги е идеалното куче според стандарта. Има развъдници, които работят с години само и само да произведат едно красиво и хубаво куче, което да остане в историята на породата. Хората трябва да търсят, да имат правото да търсят идеала. А и повярвай - хубавото не може да се скрие, то се вижда, познава се.

Изложбите ... сложно е. Опитал съм го да го обясня назад в темата. Има съдии, които имат поглед върху породата. Съдии породници. Има и такива, които нямат този поглед, а съдят най общо кучето - външен вид, екстериор, походка. Те ще съдят всяко едно куче по този начин, независимо каква порода е то. Но дълбокия поглед върху породата - говоря за всяка една порода, го имат породниците, специалистите, които или развъждат и имат преки наблюдения и са виждали много кучета и могат да преценят. И най важното - не правят компромиси с породата. Такива хора не са много. И не забравай, че съдиите, които и да са те, също са хора - не са компютри, имат собствена преценка, виждане. За съжаление много от съдиите не оценяват сериозността на професията си - резултата от техните оценки и преценки е такъв, че в разплод влизат не само най добрите кучета, а и не толкова добри, но това определено не е само тук.

Хората ... и те са различни. Едни са толкова влюбени в своето куче, че .. нашето гардже е най хубавото. Сърдят се дори и на съдиите - честно, имам случай, в който скочиха на съдията, и то на Пол Стентън и едва изведоха после човека от залата с полиция. Това в Сърбия. Пак ще ти дам пример - едно и също куче, съдено от двама съдии, и то отлични - Пиер Луиджи Бурати му даде отличен с CAC, а Пол Стентън - отличен без CAC.

Така е .. за съжаление колкото и да ни се иска за нашите любимци всичко да е идеално, идеални неща няма. Идеална е само любовта, с която всеки един от нас обича кучето си или .. не знам, може би и нея я идеализираме или търсим начин да е такава. В крайна сметка целта на изложбите е една - стандарта на породата, той е целта на развъждането, а изложбите трябва да помагат на тази цел.

#1751 Потребителят е офлайн   KIG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 09:43 PM

Ние вече работим върху ринг дресурата и да ти кажа всичко е наред докато не видим друго куче d) , но нямам нищо против да поработим заедно d) d) Междо другото ми е по лесно с нормалния повод, отколкото с ринговия bl)

#1752 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2007 - 10:36 PM

Първата стъпка, за да стигнеш някъде е да тръгнеш. 1super

Давай, от понеделник свободен и когато кажеш - парка е наш, ще се справим.

#1753 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 07:20 AM

ЗДравейте сладури.
Ще има ли изложба в Пловдив тая седмица,и ако има от колко часа е?

#1754 Потребителят е офлайн   KIG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 09:35 AM

Дата: 30 (петък) март 2007г.
Място: Палата 18 на Международен Панаир Пловдив и терена пред нея.
Вход за участници, зрители и автомобили: До палата 18 от към р. Марица.
Прием на кучета: от 10:00ч. до 10:30ч.
Съдене: от 10:30ч. до 12:45ч.
Конкурсна програма: от 13:00ч. до 14:00ч.

Това е за САС-а, а за САСIB-а трябва предварително записване.

Успех на всички учасници и в двете изложби super best

#1755 Потребителят е офлайн   KIG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 09:38 AM

Цитат

Първата стъпка, за да стигнеш някъде е да тръгнеш. 1super

Давай, от понеделник свободен и когато кажеш - парка е наш, ще се справим.

Взимам си изпитите в понеделник и се обаждаме 1super
Напиши ми на лично тел., защото си смених картата и ти го нямам.

#1756 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2007 - 11:20 AM

Цитат

Успех на всички учасници и в двете изложби super best

Успех на всички, които ще участват ! 1super

#1757 Потребителят е офлайн   Lavinja Alpi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 12:15 PM

Здравейте Секулски,за CACIBA в Пловдив приемат е от 9.00до 10.30h. в местноста ''Охлюва''(между булевардите''Хр.Ботев и Копривщица'').Сигорна съм,че Оля ще се радва да Ви види ако дойдете.

Дог БГ.благодаря за разяснението на стандарта наясно съм,че го знаеш а предполагам и ти си наясно,че е редно и аз да го знам след като отглеждам и развъждам самоеди.Но въпросът ми беше отнесен до критика Белчо,който въобще не е опълномощен за това и най-вероятно е присъствал само на тази изложба.Иначе щеше да е наясно с всичко,което си обяснил за съдиите в поста към KIG.Ще си позволя да те цитирам''съдиите,които и да са те-са хора не компютри,имат собствена преценка и виждане''.Аз също ще дам някои примери:
не безизевстната Соня Фалети на''Балкански Шампионат''-22.05.2004г.присъди титла BOB на куче със светло кафяви очи,но за сметка на това с мн. добра конструкция.Въпреки че имаше мн.други с тъмно кафяви очи в това число и гръцки шампион.Също така съм била свидетел,как г-н.Тешич даде BOB на куче извън стандарта.
И дано всички участници и зрители на киноложки изложби са наясно,че все пак съдията е решаващата фигура.
Дог БГ.подробни разяснения ще ми покажеш в събота,нагледно d) за сега чао.

#1758 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2007 - 09:52 PM

d)

#1759 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2007 - 10:37 AM

CACIB Пловдив - BOB при самоед - Княз Игор и честито на неговота стопанка ! 1super

Строг съдия, съди добре и безкомпромисно. При най малките - три бебета на Кев, беше страхотно за мен да ги видя заедно. Мистер Сноуи и Макс с много перспективен, Марк - перспективен, в крайна сметка между трите братчета Мистер Сноуи стана най добро бебе. Не зная оценките на другите участници, Кевин с много добър, участваха още Арчи и две други кучета, ако не се лъжа, но браво на всички ! Доста дъжд! 1super

На снимката - Княз Игор 1super

Прикачени файлове

#1760 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2007 - 10:39 AM

Малко снимки на белите принцове 1super

Мистер Сноуи и Марк !

Прикачени файлове

• (162 Страници) +