Самоед
Публикувано: 29 October 2009 - 12:55 PM
Цитат(Тодура @ Oct 29 2009, 12:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря ви! Те вече се намериха - голямо щастие беше за всички нас!

Хубаво е, когато има щастлив край !

Публикувано: 29 October 2009 - 01:49 PM
nadety90, това "голямо,порастнало" 3-месечно момченце е много пухкаво сладурче
Да ти е живо и здраво!
Тодура, браво,че сте открили семейството му!
Всичко е добре,когато свършва добре

Тодура, браво,че сте открили семейството му!

Публикувано: 30 October 2009 - 10:02 AM
Tks! Сега, след като бях майка на самоед за 3-4 часа вече ще се чувствам съпричастна към вашата тема. Направи ми впечетление, колко трудно се поддържа козинката, опитах се да я изкъпя (беше кална и с тръни) и мисля, че аз свалих около 2 килограма
И с ресането нещата също не ни се получиха, но сега, когато е при своите хора съм сигурна, че ще получи адекваните грижи!

Публикувано: 30 October 2009 - 10:29 PM

Ние май месец направихме една мини срещичка, ето http://forum.dog.bg/...35.html&st=2600

Публикувано: 03 November 2009 - 10:24 AM
Аз знам, че докато са подрастващи кучетата е хубаво да са с нашийник. Когато са с нагръдник изкривявали лапите. Имам два самоеда и двата са с нашийник все още. Малкия е на 11 месеца, а големия на една година и 7 месеца. Ако нашийника е подходящ и се разресва честичко в областта на вратлето няма никакъв проблем. Никога не са се заплитали или оскубвали по врата.
От друга страна нашийника е по-полезен и при обучението на кучето. Докато са малки искат всичко да опитат от земята, опитват се да теглят и с нагръдника е невъзможно да се коригира това.
Препоръчвам нашийник до около годинка, а след това на който както му е удобно
От друга страна нашийника е по-полезен и при обучението на кучето. Докато са малки искат всичко да опитат от земята, опитват се да теглят и с нагръдника е невъзможно да се коригира това.
Препоръчвам нашийник до около годинка, а след това на който както му е удобно

Публикувано: 03 November 2009 - 05:06 PM
Дааа проблема със тегленето е голям ... Ние сме едва на 4 месеца и вече всички се оплкват че трудно се вкарва във правия път. Хубаото е че със рязко чукване на нагръдника се осъзнава и влиза във крачка но след секунди
... има да се учим на много неща още .... каде е тя наща

Публикувано: 06 November 2009 - 11:32 AM
Цитат(Galya_i_Niki @ Nov 3 2009, 05:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Дааа проблема със тегленето е голям ... Ние сме едва на 4 месеца и вече всички се оплкват че трудно се вкарва във правия път. Хубаото е че със рязко чукване на нагръдника се осъзнава и влиза във крачка но след секунди
... има да се учим на много неща още .... каде е тя наща

Време е вече да и покажеш, че детството и свършва. Да започнете и вие да се учите от нея и на нейния език - тя говори - с поведение, опашка, поглед, тяло ... ако познаваш добре това, което тя ти казва, ще ти бъде много по лесно с командите и послушанието. И не очаквай да е като друга порода - самоедче, винаги с собствено мнение, ще направи всичко, ако го прави заедно с теб.

След време става по трудно. Сега му е времето, докато е бебе - тези няколко месеца ще оставят отпечатък върху поведението и за цял живот.
С други думи - време е за смяна на нагръдника с нашийник.