Самоед
Публикувано: 17 December 2009 - 12:58 PM
Нямам думи...Саша...

Публикувано: 21 December 2009 - 10:15 AM
Дог, Саша е ... невероятна
имах удоволствието да я видя на изложбата - тя просто е особена

Публикувано: 23 December 2009 - 09:23 PM
На 27.12 (неделя) от 14.00 ч. на поляната на Младежкия хълм в Пловдив ще си организираме последната самоедска среща за годината.Нека се съберем повече ентусиасти,които не се плашат от студа.Взимайте снежинките,аксесоарите,коледните шапки и Ви очакваме.До скоро

Публикувано: 01 January 2010 - 04:24 PM
Цитат(dog.bg @ Dec 16 2009, 08:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нейни снимки от парка за разходки, тук вече цивилизована - повод, изкъпана и наресана 

dog.bg имаш едно НЕВЕРОЯТНО куче.Поздравления от мен

Публикувано: 11 January 2010 - 04:04 PM
Цитат(dog.bg @ Jan 11 2010, 09:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>

С едно добре, с две - още по добре !

Прав си ! С две е много по-весело и забавно,вечно все някаква беля са сътворили

Публикувано: 12 January 2010 - 12:17 PM
Цитат(nadety90 @ Jan 11 2010, 11:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
С коя гранулирана храна е най-правилно да се храни Самоед ? В коя има най-малко оцветители ?
Няма такава храна, с което е "най правилно" да се храни. Всяко едно куче си е индивидуаност и като такава, една храна може да му се отразява по добре или не толкова добре. От стопаните зависи да наблюдават кучето си, апетита му, поведението му - с желание ли приема храната, какъв е "изходния" резултат, обща функционалност. Оцветители не зная в кои храни има, имам познати които хранят с Педигри, Фрискас - храни, които не са висок клас и няма промяна на цвета, кучетата са в добра кондиция за възрастта си. Възможно да има в по неизвестни "куче" марки, но те така или иначе не са подходящи за постоянно хранене - обикновенно са в чували без надпис, предимно в малките магазинчета.
Ако готвите, готвите без сол и не му давате редовно човешка храна, в която има йодирана сол, червен или черен пипер, подправки за човешкия вкус като люти чушлета и такива неща. Ако пържите, пържете без олио, направо на тигана.
Като съвет - пробвайте, не се притеснявайте, не робувайте на марки или други мнения и кучето само ще си покаже. А и храненето с естествена храна се отразява чудесно.
И най вече - осигурете му нужното движение. С каквото и да храните, ако няма достатъчно движение, нищо не правите.
Публикувано: 15 January 2010 - 01:57 PM
Цитат(neoself @ Jan 12 2010, 04:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ние храним с pro plan i orijen и сме много доволни добре му се отразява.
Но готвеното си е готвено.
Но готвеното си е готвено.
Привет и на Рино !
За готвеното - обичат, но поне аз предпочитам да готвя отделно за куче месо, риба, почти сурови, а не да им давам от нашата храна. Обичат, няма такива танци докато се приготвя храната им.

Иначе, и в връзка с горния пост - храненето не е само даване на храна, а цялостен процес, който не може да се разглежда отделно от начина на живот на кучето и неговата активност. Някои казват, че е наука и съм склонен да се съглася с тях.