Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#2921 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 06 April 2010 - 10:02 AM

Нямам други снимки на малкия, а и не познавам хората. Силвия ми я изпратила на скайп, отсъствах от София и дори и и с нея почти не съм говорил. Не съм много по общуването с хора, предпочитам кучета, колкото и да е налудничаво, но съм си такъв ba_025.gif

Но е хубаво да има кучета от нашата порода по ринговете, а ако се представят така - още по добре !

#2922 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 April 2010 - 10:10 AM

Разбира се smile.gif Много ме е яд,че неможем да дойдем,но на следващата ЗАЪЛЖИТЕЛНО сме там. ae_085.gif И ако мога да те помоля да качиш снимки на Кевин,защото много го харесвам. smile.gif

#2923 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2010 - 11:11 AM

Никога не се заричайте за това "Задължително" ... понякога ни се иска, но кучетата ни не са такива, които могат да се показват по всяко време. Едно куче се показва само когато е в добра форма, а при нас - линеем, след това има израстване на козината, кучетата ни не винаги са в подходяща форма за изложба ... допълнително по един начин се показва малко бебе, когато е все още водимо, съвсем по друг начин се показва израстнало куче, което ако не е тренирано и не знае за какво става дума, трудно се поставя в стойка, върти се, пада, ляга, неспокойно е в ринга ...

Въпрос на цел, желание и работа на хората преди всичко ... а и повярвайте, много са хората, които тръгват с желание за изложби, когато кученцата са малки, малко са тези, които остават след първата година ... самоед е труден за изложби, труден за подготовка както откъм поддържка, така и като възпитание - иска се работа от малки, за да може на възраст около девет месеца кучето да се представя добре .. е, зависи и от целите, които хората си поставят най вече - дали целта е просто да се покаже кученцето или целта е да се представи възможно най добре - за това се иска и помощ от хората, кучето само не може да се справи и научи.

За Кев - имам някакви снимки от планината, но там кучетата ми са в уникално състояние - мръсни, кални, но с изплезени езичета и щастливи. Подгониха нещо - имам ягдтериерче, то е първи разбойник и ловец, а другите го следват и се върнаха целите в тръни и кал, но пък ... не зная, има някакъв блясък в очита на кучетата, когато са тичали волни, несравнимо е с разходките в парка примерно, за тях явно по някакъв начин е по различно ... за това и не ги ограничавам, ягдчето е обучено да се връща и си намира къщата, а те ходят по него, така или иначе - голяма работа е глутницата ! Снимах ги след това, ще видя за някоя снимка довечера.

#2924 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 11:27 AM

Напълно съм съгласен с теб. smile.gif Междо другото ние вече знаем няколко команди-ела тук,седни,не,сега работим върху стойката и място,но всичко с времето си.Абе много сме си умнички. ab_041.gif

#2925 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2010 - 12:03 PM

О, те сега очароват - на тази възраст, бебешката, всичко запомнят много бързо, всичко знаят, не се отделят много от хората си, изпълняват - чудо са. Бъдете по умни от тях - постоянно повторение на команди, не се успокоявайте че всичко знаят - бързо "забравят", когато има нещо по интересно от стопанина и командите му или са ги правили няколко пъти.

Учете се и вие заедно с тях. Следете ги, те си показват всичко, свиквайте да подавате команда само като ще бъде изпълнена, заедно усвоявайте не само командите, а и взаимния контакт с кученцето, опитвайте да виждате света през неговите очи - така ще ви бъде по лесно, а и повярвайте - ще има време, когато ще забравя "командите" - такива са си. Не зная дали има разлика при всички кучета в зависимост от това дали са мъжки или женски, но при мен Кевин е по неподатлив на команди, Саша повече приема и изпълнява с удоволствие. Но и тя, като мерне нещо, трудно я спирам, за това с цялото си нахалство ползвам за разходки една детска градина до нас, поне е затворена отвсякъде и ми е по спокойно, когато ги пусна да тичат, че иначе само на повод - не си е работа за тях, не мога да ги уморя никак, кипят от енергия. След час някъде игра, като са се натичали свободно, почват да изпълняват с по голямо желание и повече спокойствие, но сме далече от добре възпитани кучета - правя сравнение примерно с едно лабче на няколко месеца, с което вървим нормално и в крак и без повод доста дълги разстояния, с немската ми овчарка - коренно различна кучешка психика, но на мен такива ми харесват - някакси истински, непокорни, само с команди и натиск "изпълнявай" не става, искат уважение и разбиране.

За стойка - ако ще водите кученцето сериозно на изложби, по добре не опитвайте сами. За да го научите него, първо вас трябва някой да научи какво точно да искате от него, как да застава най добре и правилно, от коя страна да се води - не че не можете да се справите и сами, когато има желание всичко може, въпроса е да ви е по лесно и на вас, и на кученцето. Потърсете услуги на професионални хендлери или на хора, които редовно извеждат кучета, които да ви покажат как и защо "на живо", за да може после вие да затвърждавате наученото заедно с малкия.

Ще ви пусна линкове довечера да видите как тренират малки кученца от нашата порода.

#2926 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 01:57 PM

Разбирам те, страшно си прав. Попринцим съм чел,и аз и семейството ми,много за обучение за изложби, но друго си е "на живо". Благодаря за съветите и да си говорим на "ти". Все пак Сървайвър е син на Кевин и много прилича на него ab_041.gif

#2927 Потребителят е офлайн   Eli_snow Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2010 - 08:19 PM

Здравейте и от нас! re_037.gif Представям ви на вашето внимание бялото мече Сибирия, родена е на 22.12.2009 в развъдник Snow Sisi! zz_223.gif Вече се гледаме месец и малко,всеки ден е различен и изпълнен със смях. Ходим на разходки по 2-3 часа на ден и се чувства многоооо добре. af_089.gif

#2928 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 09:14 PM

Ели това е чудесно.Вие сте ни сестричка af_089.gif Пусни снимки на малката,как се казва. smile.gif

#2929 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2010 - 10:00 PM

Цитат(Eli_snow @ Apr 6 2010, 08:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте и от нас! re_037.gif Представям ви на вашето внимание бялото мече Сибирия, родена е на 22.12.2009 в развъдник Snow Sisi! zz_223.gif Вече се гледаме месец и малко,всеки ден е различен и изпълнен със смях. Ходим на разходки по 2-3 часа на ден и се чувства многоооо добре. af_089.gif

wub.gif rc_036.gif

#2930 Потребителят е офлайн   Eli_snow Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2010 - 10:02 PM

Казва се Сибирия

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2931 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 10:05 PM

ug_119.gif
Добре дошла при нас Eli Snow !

#2932 Потребителят е офлайн   Eli_snow Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2010 - 10:14 PM

Благодаря!
Най-накрая се реших да се присъединим и данамерим нови приятели.И най-важното-някой с който да играем многоооооооооооо dog.gif

#2933 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 10:08 AM

Малката е страхотна. smile.gif wub.gif wub.gif

#2934 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 04:26 PM

Цитат(Survivor @ Apr 6 2010, 02:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Разбирам те, страшно си прав. Попринцим съм чел,и аз и семейството ми, много за обучение за изложби, но друго си е "на живо". Благодаря за съветите и да си говорим на "ти". Все пак Сървайвър е син на Кевин и много прилича на него ab_041.gif

Има много синове и дъщери на моето куче, обичам и помня всички, има вечери, когато тихо си ги броя на глас - и живите, и тези, които вече ги няма. Не ги деля и никога не съм ги делил, независимо от кои връзки са, какви са и на кого приличат. А и всички освен баща, си имат и мама - в развъждането са важни и двамата родители, без добра майка никои кученца нямаше да са това, което са. И отговорни хора - сами виждате, че малките си имат родословия, актирани са от клуба - въобще - направено е всичко, каквото трябва по отношение на кучетата. За съжаление ... хората ... не им пука. От собствениците на предните кучила са еденици тези, които са подновили членството си в клуба, а с някои от тях бях на "ти" ... уж. Останалите - явно не им пука за кучетата им, нито за бащи, майки, предци - дано поне малките да са наред, да са здрави и да са обичани, те го заслужават, кученца с чудесен, усмихнат самоедски характер са. Така че нека да разделим хората от кучетата, едното няма нищо общо с другото. Ако искате да говорим на "ти", ако се видим на живо - поддържайте си членството в клуба, плащайте си членския внос всяка година, поне веднъж в годината го изкъпете и нарешете и го покажате на изложба, за да се зарадваме и най вече за да знаем, че това, което сме направили и сме искали да направим с тези кученца и че това, което ще продължаваме да правим - да развъждаме породата, намира почва и тук, в България, има смисъл. И да правите така, че бъдещите им потомци да имат FCI родословие и да бъдат самоеди, по добри и по класни дори от моето куче, от вашите кучета - това е начина да се покаже благодарност към едно куче в света на породите, когато неговите потомци са отлични породни кучета, за да имат шанса да продължат рода си, за да има порода и други хора, които да я обичат.

Грешите, ако мислите че малкия прилича само на Кевин. Ето част от дедите му по мъжка линия, вие ще си кажете мнението дали прилича на тях. Ще прилича на тях, това е смисъла от развъждането и това отличава породата от белите кучета - вие и други хора като вас имате живата история на самоед. Дано малките да ви омагьосат достатъчно, за да бъдете неини отговорни пазители - тази чест и задължение се пада на вас и на други хора като вас с породни кучета.

F2 - Дядо ви - IKILIIKKUJAN PRINCE'S PRIDE
F3 - Прадядо ви - Samarite Imperial Prince
F4 - Прапрадядо - Ikiliikkujan Snowstorm
F6 - Прапрапрадядо - Karazoe Snow Trapper
F6 - Прапрапрапрадядо - Nikara Special Edition
F7 - Пра ................... дядо ZAMOYSKI LUCKY STAR OF OSTYAK
F8 - Пра ...........................дядо HURKUR JINGLES

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2935 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 04:32 PM

Цитат(Eli_snow @ Apr 6 2010, 10:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Казва се Сибирия

wub.gif Какво хубаво момиче с толкова красиво име !

Здравейте и добре дошли ! rc_036.gif

#2936 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 06:07 PM

Eто и тренировки и занимания на бебе самоед ... ae_085.gif

#2937 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 06:31 PM

Разбира се,че майката е великолепна.Страшно много си обичам кучето,постоянно сме двамата и много ме интересува бъдещето на кучето,на породата и на поколението.Още преди да го зема научих всичко за самоеда,четох интересувах се,видях и майката и бащата на Сървайвър и от пръв поглед се влюбех в него,ако мога така да се иразя.Още преди да го зема видях дедите му от бащина линия и смело мога да кажа,че прилича на тях. smile.gif Определено омагьоса цялото семейство и всички го обгръщаме с любов. ae_085.gif Искам много да благодаря на теб и на форума,страшно ми помогнахте,помагате и надявам се ще помагате. smile.gif Клипчето е страхотно. ae_085.gif

#2938 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 06:37 PM

Между другото вече намерих кой ще ми ушие хамут-дядо ми той е шивач,обаче има време още сме малки.Ако не може ще помагате как точно се зимат размери и къде може да ми го ушият. ab_041.gif

#2939 Потребителят е офлайн   Eli_snow Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 07:34 PM

Цитат(dog.bg @ Apr 7 2010, 04:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Eli_snow @ Apr 6 2010, 10:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Казва се Сибирия

wub.gif Какво хубаво момиче с толкова красиво име !

Здравейте и добре дошли ! rc_036.gif

Здравейте и благодарим за посрещането!

Трябва да се разберем и да направим една самоедска среща в София......... dog.gif

#2940 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 07:36 PM

По повод клипчето - дори и да не ходите на изложби, не е задължително, купете си един такъв изложбен повод и опитвайте да го водите така в парка, в кръг, или просто да върви до вас, играйте заедно - това създава контакт между вас двамата и желание у кученцето да ви бъде полезно, да получава наградка за нещо, което е направило, създава доверие към ръката ви, учи се да ходи до вас, а и вие ще се научите да усещате по добре настроенията му.

Време им е да учат, всичко научено сега до една година ще е това, което ще бъде кучето за цял живот. Не че не може да се правят корекции и след това, но е доста по сложно и с повече време.

ba_025.gif

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема