Разбирам те, страшно си прав. Попринцим съм чел,и аз и семейството ми, много за обучение за изложби, но друго си е "на живо". Благодаря за съветите и да си говорим на "ти". Все пак Сървайвър е син на Кевин и много прилича на него

Има много синове и дъщери на моето куче, обичам и помня всички, има вечери, когато тихо си ги броя на глас - и живите, и тези, които вече ги няма. Не ги деля и никога не съм ги делил, независимо от кои връзки са, какви са и на кого приличат. А и всички освен баща, си имат и мама - в развъждането са важни и двамата родители, без добра майка никои кученца нямаше да са това, което са. И отговорни хора - сами виждате, че малките си имат родословия, актирани са от клуба - въобще - направено е всичко, каквото трябва по отношение на кучетата. За съжаление ... хората ... не им пука. От собствениците на предните кучила са еденици тези, които са подновили членството си в клуба, а с някои от тях бях на "ти" ... уж. Останалите - явно не им пука за кучетата им, нито за бащи, майки, предци - дано поне малките да са наред, да са здрави и да са обичани, те го заслужават, кученца с чудесен, усмихнат самоедски характер са. Така че нека да разделим хората от кучетата, едното няма нищо общо с другото. Ако искате да говорим на "ти", ако се видим на живо - поддържайте си членството в клуба, плащайте си членския внос всяка година, поне веднъж в годината го изкъпете и нарешете и го покажате на изложба, за да се зарадваме и най вече за да знаем, че това, което сме направили и сме искали да направим с тези кученца и че това, което ще продължаваме да правим - да развъждаме породата, намира почва и тук, в България, има смисъл. И да правите така, че бъдещите им потомци да имат FCI родословие и да бъдат самоеди, по добри и по класни дори от моето куче, от вашите кучета - това е начина да се покаже благодарност към едно куче в света на породите, когато неговите потомци са отлични породни кучета, за да имат шанса да продължат рода си, за да има порода и други хора, които да я обичат.
Грешите, ако мислите че малкия прилича само на Кевин. Ето част от дедите му по мъжка линия, вие ще си кажете мнението дали прилича на тях. Ще прилича на тях, това е смисъла от развъждането и това отличава породата от белите кучета - вие и други хора като вас имате живата история на самоед. Дано малките да ви омагьосат достатъчно, за да бъдете неини отговорни пазители - тази чест и задължение се пада на вас и на други хора като вас с породни кучета.
F2 - Дядо ви - IKILIIKKUJAN PRINCE'S PRIDE
F3 - Прадядо ви - Samarite Imperial Prince
F4 - Прапрадядо - Ikiliikkujan Snowstorm
F6 - Прапрапрадядо - Karazoe Snow Trapper
F6 - Прапрапрапрадядо - Nikara Special Edition
F7 - Пра ................... дядо ZAMOYSKI LUCKY STAR OF OSTYAK
F8 - Пра ...........................дядо HURKUR JINGLES