Самоед
Публикувано: 27 January 2006 - 11:30 AM

Публикувано: 27 January 2006 - 06:18 PM
Публикувано: 27 January 2006 - 07:01 PM
Бих ти препоръчал да им направиш ваксина за гъбички. Има при ветеринарните лекари, слагат се две инжекции през две седмици. Питай.
Добър ветеринар - зависи в кой квартал си. Аз посещавам клиника ИтаВет, когато е за нещо по така, иначе ходя при кварталния ми ветеринар. Ами .. как да ти кажа - разпитай в квартала. Убедил съм се, че добрите ветеринари са като добрите лекари - всички ги знаят и ходят при тях. Ако някой се издъни, то при него вече ходят твърде малко хора .. хората си обичат кучета, някои даже повече от себе си.
Публикувано: 27 January 2006 - 07:15 PM
За първо време можеш да намажеш с низорал, ако имаш - има и в човешките аптеки. Но отиди на лекар, аз не съм вет и се страхувам да давам съвети, може да е нещо съвсем различно, от това, което си мисля.
Чеше ли се ? Спокоен ли е ? Ако се чеше .. лошо. n)
Публикувано: 27 January 2006 - 07:21 PM
Цитат
Нямам богат опит . Кевин е първия самоед, който имам.
Сменя козина .. пада. Бебешкия пух го смени постепенно, първо започнаха да израстват дългите косми по гърба и отдолу, постепенно пуха падна. Не съм имал проблеми .. как за го кажа - да пада прекалено много. Повече ресане, в момента в който усетиш, че пада козина. След това я сменихме края на август, началото на септември .. ресах като луд и къпех по често. Давах му витамини за козина, а и в момента му давам бирена мая.
Даваш ли вякакви добавки към храната ? С какво ги храниш ?
Публикувано: 27 January 2006 - 07:38 PM
Публикувано: 27 January 2006 - 07:53 PM
Калций не съм давал нито едно хапче. Храня и досега го храня с Нутра Нугетс, в зависимост от възрастта различните видове. Давам му кисело мляко, кашкавал и риба, обикновенно един път в седмицата. Като добавка в храната - Айриш кал за бели кучета, много хубава добавка.
Сега ще пробвам с Бош, имат специална храна за бели кучета, която е и за добър косъм. Така че ще пиша super
Добавям - трябва да избягваш всякаква храна, в която има йод или производни на йод, както и сол. И много вода ... самоед гладен стои, не е проблем, но без вода не може, поне Кевин е така. Пие доста вода и гледам винаги да има.
Публикувано: 27 January 2006 - 07:53 PM
Публикувано: 27 January 2006 - 08:02 PM
Цитат
Пазарувам в магазина на Алабин, там я има. В нея има калций и различни неща за козина, витамини ... затова не давах калций. Когато храниш с хубава храна, в нея обикновенно има, а давах и добавката. Затова не давах калций на хапчета.
Публикувано: 27 January 2006 - 08:15 PM
Публикувано: 27 January 2006 - 08:42 PM
Когато взехмах Кевин, той пристигна заедно с изискванията на развъдчицата. Там бяха написани храните, които са подходящи за него. Даймонд, Хилс, Нутра нугетс. Питах я изрично за Royal Canin, нейното мнение бе, че не е подходяща за самоед. И затова ..
Имам много приятели, които хранят с Royal Canin, това е хубава храна. Но както ти писах - следвам това, което ми е казала жената, от чийто развъдник е Кевин. Тя се занимава с породата от много време и ценя нейните съвети.