Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#3061 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 October 2010 - 11:38 AM

Направи ми огромно впечатление това ..

Качена снимка

Petworld, в който има и това ..

Качена снимка

Чудно ми е има ли такова чудо в страните близо до България ?!!? :) Това, ако не се лъжа е Китай или Япония :) все са ми еднакви :laugh:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3062 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 15 October 2010 - 12:33 PM

Показване на мнениетоSnowWhite, в 14 October 2010 - 10:19 PM, написа:

Да кажа честно не мога да отделя толкова пари пак и аз него искам за изложби искам да си го обичам да имам приятел.

Варианти за покупка има много - да си събирате пари, за да осъществите мечтата си, да вземете кученце в съсобственост с някой развъдчик, да ви позволят разсрочено плащане. Не е въпроса в парите, никога не е бил в това ... въпроса е в отношението към една порода, в отношението към кучето като цяло.

То хубаво ще ви бъде приятел, а дали вие ще можете да се наречете приятел на породата му ? Ако обичате самоед, ако харесвате веселия и открит характер, ако искате вашата любов да има смисъл, помогнете да го запазим, за да може и други хора след вас да се радват и да му бъдат истински приятели, за да може този невероятен и обаятелен характер да живее и да топли човешките сърца. Това е да си му приятел, когато има смисъл от това да сте заедно, когато от това заедно остава нещо, когато обичта ти има бъдеще.

Любовта и приятелството са отговорност, съзидание, бъдеще и надежда, а не разруха.

Темата за изложбите е смешна. Ако не можете да изкъпете и нарешете кучето си два пъти (!) в живота му, ако не може да върви в крак до вас, ако не можете да тичате заедно за пет минути, ако сумата от 30 лева годишно за членство в клуб по порода ви се вижда "много" - кастрирате и не се занимавате - и това значи да сте му приятел. Изложбите не са за вас и за вашето его, не са оценка за това дали добре гледате кучето си, те са елемент на развъдната дейност. Имат смисъл, за да видите как върви вашето кученце, да прочетете оценителния лист, за да може да коригирате нещо, ако криви лапички примерно, да имате стимул винаги да изглежда добре, наресано и чисто, имат смисъл да ви видят и преценят и останалите хора с кучета, за да ви потърсят за връзка, да се оценят поколенията, имат смисъл за да се запознаете с хора, които работят с породата от години, да беседвате и общувате за нейното бъдеще, да се почубствате част от големия свят на самоед. Иначе - да имаш и поддържаш расово изложбено куче не е за всеки, не е лесно и се изисква много, много труд и обучение. Пък и не всеки човек става за това, в крайна сметка. Но да не можеш два пъти в живота му, повтарям - два пъти (!) да го изкъпеш и срешеш и да отидеш на изложба, за да покажеш собственото си куче - това не го разбирам.

За приятел - кучето е най добрия приятел на човека. Като нямате пари, а искате да имате приятел - осиновете кученце от изолатор или приют, има стотици, които чакат дом. Ще ви бъде отличен приятел и няма да отстъпва в нищо на което и да е куче и ще бъде "вашето куче" и като такова ще бъде най доброто, умно и заслужаващо любовта ви.

Но за да няма там в бъдеще бели самоедоподобни кученца - избора е един - НЕ на междусъседското размножаване, НЕ на случайни обяви, НЕ на зооборси и зооферми - порода куче се взема от развъдник, регистриран в FCI !

#3063 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 15 October 2010 - 12:44 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 14 October 2010 - 10:12 PM, написа:

Аз те съветвам да си вземеш от развъдник. Моето не е от развъдник и прилича на самоед може би към пет клас :) .. върви.

В случая едно кученце може и да е пълно копие на някое известно куче, да са си лика прилика ... - няма ли валидно родословие, не се развъжда. На много хора може да се вижда странно, все пак нали е важно кучето, а не документите - в крайна сметка е така. Друг е въпроса, че кученцето може да изглежда чудесно и да има перфектно родословие, но човека му да не членува в клуб по порода и кучето да няма исканите оценки за допускане до разплод - пак не се развъжда.

Усмихвам се ... порода не значи само кучета, значи и хора. Едното без другото е немислимо, двете неща са свързани и неделими. За това феновете на една порода трябва да са много, за да я има - колкото повече хора, толкова повече кучета, колкото повече кучета, толкова повече възможности за връзки, толкова повече нова кръв и линии, толкова по жизнена порода.

#3064 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 04:03 PM

Ние не че нямаме пари (несме от най богатите или наи бедните но си имаме ) но аз за куче от развъдник немога да отделя толкова пари.А за разсроченото плащане хммм надали някои ще се съгласи :dry:

#3065 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 05:02 PM

Да попитам то може и да го има някаде тук но немога да го намеря.На колко дена най -рано мога да вЗема кученце и с какви ваксини трябва да е че доста четох по форумите и всички пишат различни неща засмърт на кучета и т.н

#3066 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 05:36 PM

Показване на мнениетоSnowWhite, в 15 October 2010 - 05:07 PM, написа:

Да попитам то може и да го има някаде тук но немога да го намеря.На колко дена най -рано мога да вЗема кученце и с какви ваксини трябва да е че доста четох по форумите и всички пишат различни неща засмърт на кучета и т.н

Ако го вземеш от борса или зоомагазин 100% ще те излъжат за възрастта и ваксините.. Правилно сте чели за смърт на кучета и те са купени точно от тези магазини-борси. Събери парите и си вземи истинско куче. :dog: Аз бих го взел на 5-6 месеца, дори годинка. Ако има в развъдниците кутрета на тази възраст ще си спестиш доста ядове по обучение и др.. Ще вземеш социализирано куче, което няма да плаче като остане само и няма да пишка на дивана. :ab_041:

#3067 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 05:51 PM

обмислихме го и решихме да го земем от 1 . Кучетата са му породисти в перфектно састояние 3 поколения вече продава без проблем страхотни маници . Каза че на 37 ден слага първата ваксина а в Самоед в България пише че мога да го зема след навършване на 45 дни и като има 2 ваксини .В ч вет саи четох че 1вата ваксина се слага на 30 или 40 ден а как до 45 да има 2 вакини нали са през 20 дни .Помогнете притеснен съм

#3068 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2010 - 06:07 PM

Най-добре е кученцето да има поставени и 3 те ваксини - и да е навършило 3 месеца .
В краен случай , поне да е на 2 месеца . Да се вземе кученце на 40 дни е безотговорно .
Без значение от къде , освен че няма изграден имунитет все още има нужда от майка си .

п.п.Мое лично мнение е че правите грешка вземайки си куче НЕ от Развъдник
Още повече след като всички ви казаха мненията си ЗА и ПРОТИВ , да направите такъв избор за мен е НЕЛОГИЧНО
Как преценихте че въпросните кучета са "Породисти " ???
Колко РОДОСЛОВНИ кучета от породата сте видели наживо ???
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#3069 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 06:35 PM

Объркахте ме наживо като от самата порода или от техните . Ако е от породата доста имам 2-3 приятела които имат родословни самоедд-чета .Нз пишете безотговорно ми в Самоед в българия пише цетирам "в диапазона от 45 - деневна възраст" е то сащност е поччти 2 месеца .И ако някои зн каде се дават породисти кучета от развъдник на изплащане да пише :)

#3070 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 15 October 2010 - 07:27 PM

Аз пък мисля, че трябва пъво да се научите да пишете и да се изказвате грамотно , тогава да си вземете кученце, каквото и да било то.......не знам как другите ви разбират, аз лично не разбрах и дума от това което сте написали...
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#3071 Потребителят е офлайн   CVETKA_IRA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 08:08 PM

Показване на мнениетоSnowWhite, в 15 October 2010 - 06:40 PM, написа:

Объркахте ме наживо като от самата порода или от техните . Ако е от породата доста имам 2-3 приятела които имат родословни самоедд-чета .Нз пишете безотговорно ми в Самоед в българия пише цетирам "в диапазона от 45 - деневна възраст" е то сащност е поччти 2 месеца .И ако някои зн каде се дават породисти кучета от развъдник на изплащане да пише :)

Две - три самоедчета не са достатъчни! Виж повече , наблюдавай как се държат с хора , деца и себеподобни! А за да видиш ИСТИНСКИТЕ самоеди , заповядай на 06.11.2010 г. от 10 часа в зала Локомотив ( стадион Локомотив кв. Илиенци )
Моето мнение е че кученце е най-добре да се вземе на 3,5 месеца с поставена трета ваксина . Защо го казвам?
Защото взех Нокси на 43 дни с поставена първа ваксина и когато сложихме втората тя едва не умря !Само аз си знам какво ми беше и какви решения трябваше да взема тогава , но за мой късмет бяха правилните и сега се радваме на едно здраво и щастливо куче!
А развъдник който дава на изплащане не мога да ти посоча- всичко е на лични договорки.
И друго - когато човек много иска нещо той , ако трябва и заем взима , но пак си постига целите!

#3072 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 08:37 PM

Показване на мнениетоelsss, в 15 October 2010 - 06:32 PM, написа:

Аз пък мисля, че трябва пъво да се научите да пишете и да се изказвате грамотно , тогава да си вземете кученце, каквото и да било то.......не знам как другите ви разбират, аз лично не разбрах и дума от това което сте написали...

Ааааииии супер готино....Любимата ни игра...
Всички срещу Един... :af_089:
Изядохте детето(може и да греша)...Тази подробности,Не са от кой знае ,какво значение всъщност...
Хайде стига с тези отчаяни вопли за грамотност(присъстващи, забелязвам САМО,когато някои Hяма ,какво да каже по същество,просто иска да изпъкне в пространството и да се Опита да се направи на компетентен... :dry:
Или по скоро хора,които нямат психика и компетентност ,да посъветват Адекватно и да заемат позиция...

Това била Ужасна работа Интернет -пространството... :dh_188:
Какво означава Грамотност в пълния смисъл на думата?!...
Направо не е истина...
Горчиво ми е....Напоследък...
Ма що ли се занимавам и Аз с глупости...И се връзвам ,като някоя малоумна ученичка... :eg_033:
Скапана и отчайваща ситуация...
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#3073 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 09:01 PM

Имали вероятност да се зарази вкъщи без да излиза ?? .А за правописа несам на моя клавиатура и не е много удобна като пиша бързо и стават грешки :) .А колкото до заема ако му стани нещо недай си боже да умре ...... или да избяга

#3074 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 09:02 PM

а елссс хммм какво общо има кучето с грамотноста.Да не разваляме форума с глупости :rc_036:

#3075 Потребителят е офлайн   CVETKA_IRA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 09:16 PM

Показване на мнениетоSnowWhite, в 15 October 2010 - 09:06 PM, написа:

Имали вероятност да се зарази вкъщи без да излиза ?? .А за правописа несам на моя клавиатура и не е много удобна като пиша бързо и стават грешки :) .А колкото до заема ако му стани нещо недай си боже да умре ...... или да избяга

При мен имаше риск и то голям . Аз имах Ира и тя беше голяма и се разхождаше навън . Зарази също се пренасят и с обувките на хората .
За това когато има малко бебе ( куче или човешко е все тая) хубаво е да се събувате пред вратата и да си държите обувките в помещение до което кученце да няма достъп . Правилото важи и за ваши гости!
До колкото за това дали има риск ? Да такъв винаги има .Те са живи същества , боледуват , не слушат като малките деца , което води до трагедии от сорта изгубено куче или така нататък.
Просто всеки си преценява ! За себе си когато трябваше съм го преценила и сега си имам това което винаги съм искала!
За мен няма значение как и на каква цена го имам .
Нокси е най-голямото съкровище за мен , тя е безценна!

#3076 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 11:30 AM

Да попитам каква височина трябва да са възрастните самоеди ?

#3077 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 11:42 AM

Толкова ли е трудно да се прочете стандарта на породата ?!?
http://forum.dog.bg/...BE%D0%B5%D0%B4/

#3078 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2010 - 12:13 AM

Съжелявам ако не е тук мястото но ако мога да попитам през колко време раждат самоедите (или попринцим ку4етата)

#3079 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2010 - 12:17 PM

Показване на мнениетоSnowWhite, в 17 October 2010 - 09:18 PM, написа:

Съжелявам ако не е тук мястото но ако мога да попитам през колко време раждат самоедите (или попринцим ку4етата)

Този въпрос сте го задали и другия форум и там са ви отговорили вече.

#3080 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2010 - 02:12 PM

Да там ми отговориха :)

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155