Самоед
Публикувано: 20 November 2010 - 07:30 PM
Публикувано: 21 November 2010 - 11:13 AM
renink, в 20 November 2010 - 06:35 PM, написа:
E, нали уж е от развъдник? Ако е спазил(а) съветите на dog.bg не би трябвало да има проблем с родословието.
Мдам.... сега видях в другия форум.
За пореден път се пише ли пише, и накрая се взима неродословно.
Аз от няколко дни сънувам самоеди, ужас! Ама си чакам, какво да правя. В началото поглеждах и обяви в нета, но го подтиснах в себе си и затвърдих решението си за породист.
Само като чета темите в този форум, на моменти се депресирам. Дори и да съм бил на друго мнение преди, сега никога не бих взел куче, развъждано просто ей така. Не е въпрос на снобария, нито на желание да му размахвам родословието и да го развявам по изложби. Въпрос на ПРАВИЛЕН избор е - нищо повече!
Все пак да е живо и здраво кученцето, много щастливи мигове ви пожелавам!
А аз, продължавам да чакам...

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!
Публикувано: 21 November 2010 - 09:25 PM
Искам да попитам....днес ходих да взема на куч храна. Взех Royal Canin, но в магазина ми казаха, че в нея имало някакъв екстракт, който щял поне малкко да оцвети козината на куч. Даде ми доста примери, от бяла щяла да придобие някакъв жълтеникав отенък. Вярно ли е? А сега се сещам, че навремето когато баща ми гледаше НОК ( и то много) им даваше моркови заедно с яденето, за подранване (подсилване) на оранжавия (жълтеникавия) цвят. Та в магазина ми казаха, че точно този екстракт бил нещо такова..... може да не се изразих правилно, надявам се да сте ме разбрали. Другото, което е аз лично съм свидетел как и от фронтлайна
Публикувано: 22 November 2010 - 12:55 PM
My link
My link
Публикувано: 22 November 2010 - 02:23 PM
Относно храната аз ползвам BOSCH, избягвай храни които имат в състава си моркови/те оцветяват/ !
Относно шампоани и балсами нямам опит и поглед върху такива атрибути !
С риск да ми се смеете аз къпя моята самоедка с шампоан "ПА-ПА" !
Публикувано: 22 November 2010 - 04:39 PM
Роял Канин съдържа доколкото ми е известно цвекло, което има същия ефект, който описваш за морковите и не е подходящ за бели кучета. За твоето хъски обаче въпроса може да е спорен. Наскоро на една изложба станахме подгласници със Зевс на едно бебе хъски, което беше с жълта окраска, която лично по мое мнеие беше абсолютно от храната, а не от породата. Така че когато се отнася за небяло куче това понякога както става ясно може да бъде и +.
Що се отнася до козметиката ето един цитат от форума ни за самоед, за да не го пиша на ново като се извинявам за пре-цитирането:
В момента ползваме All systems # 1
Преди това сме имали опит с Chris Christiansen, Biogroom и Plush Puppy Whitening Shampoo.
Всички те изсушават косъма много и препоръчвам задължително да се използва балсам след отмиването.
Всеки един от тези шампоани е концентрат, разрежда се с вода според указанията на опаковката. Има силни концентрати, които се разреждат до 10 към 1. Слагате част от избелващия шампоан в бутилка от минерална вода или безалкохолно. Доливате с топла вода и започвате да разтръсквате шишето, докато се получи бледо син разтвор. С този разтвор напоявате добре кучето, като не търкате във всички посоки козината, а само в една. Първо третирате по - оцветените места - мишници, интимна зона, там, където кучето има видими петна. Оставяте го така, насапунисано десетина минути и изплаквате. Изплакването е много важно, трябва да внимавате да не остане от шампоана, тъй като това често води до алергични реакции и е съсипващо за кожата и козината. Можете да повторите операцията с насапунисването, престоя още десет минути и отново обилно плакнене. Когато сте сигурни, че кучето няма шампоан по себе си, слагате балсама- върху чиста и измита козина. С него кучето стои поне 10- 15 минути и чак тогава изплаквате финално. След това- изсушаване, сресване и кучето става снежно бяло.
Звучи лесно, но истината е, че цялата операция отнема около час- час и половина само къпането.
При правилна употреба белият ефект е изумяващ и все пак нямам идея как ще се отрази избелването върху тъмните краски на хъскито.

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
Публикувано: 22 November 2010 - 04:42 PM

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
Публикувано: 22 November 2010 - 07:37 PM

Публикувано: 22 November 2010 - 08:26 PM
flamme_froide, в 22 November 2010 - 04:42 PM, написа:
Ей, тва българина е уникален екземпляр, просто, признавам си и аз. Не мисля да обсъждам вашия отговор, относно "пънждосването" (каквото и да значи). Писах си и в нашия подфорум, там също получавам мнения, но ме посъветваха да пиша и тук, защото не се срещат често бели хъскита и мисля, че вие може да ме посъветвате нещо повече. Явно съм объркала. Съжалявам за което.
А относно въпроса на renink казах, че куч е бял и за това питам, иначе нямаше...съжалявам , ако съм ви обезпокоила с въпросите си.
Публикувано: 22 November 2010 - 10:56 PM
Letty, в 22 November 2010 - 07:31 PM, написа:
И аз не разбрах какво е "пънджоса"...
Много е сладък малкия! Пишете го при самоедите ;)
Не всички са толкова негостоприемни!

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!
Публикувано: 23 November 2010 - 12:03 AM
KaiZen, в 22 November 2010 - 08:01 PM, написа:
Благодаря ви! Просто искам да науча малко повече относно подръжката на бялата козина
Много усмивки за вас
Публикувано: 23 November 2010 - 12:19 AM

Публикувано: 23 November 2010 - 08:22 AM
Letty, в 21 November 2010 - 06:30 PM, написа:
Искам да попитам....днес ходих да взема на куч храна. Взех Royal Canin, но в магазина ми казаха, че в нея имало някакъв екстракт, който щял поне малкко да оцвети козината на куч. Даде ми доста примери, от бяла щяла да придобие някакъв жълтеникав отенък. Вярно ли е? А сега се сещам, че навремето когато баща ми гледаше НОК ( и то много) им даваше моркови заедно с яденето, за подранване (подсилване) на оранжавия (жълтеникавия) цвят. Та в магазина ми казаха, че точно този екстракт бил нещо такова..... може да не се изразих правилно, надявам се да сте ме разбрали. Другото, което е аз лично съм свидетел как и от фронтлайна
Без коментар!!!
Не съм се засегнала, спокойно. Айде със здраве
Публикувано: 23 November 2010 - 10:43 AM
Letty, в 23 November 2010 - 07:27 AM, написа:
Без коментар!!!
Намирам продължението за дискусията за безмислено, но тъй като използвате три ! очевидно за да подчертаете нещо, а не намирате за по-нормално да кажете поне едно благодаря след като аз обясних моята гледна точка и се извиних ще кажа че в пост-а никъде не пише че хъскито е БЯЛО заради което се усъмних, а и аватара ви не е също с бяло хъски и нямаше от къде да предположа че е бяло или че това на аватара вероятно не е вашето. Това че съм бил мнителен поради зачестилите кражби на кучета не ме прави "низвергнато" същество, каквото някой мембъри се опитват да ме изкарат.

Публикувано: 23 November 2010 - 10:54 AM
flamme_froide, в 23 November 2010 - 07:48 AM, написа:
Letty, в 23 November 2010 - 07:27 AM, написа:
Без коментар!!!
Намирам продължението за дискусията за безмислено, но тъй като използвате три ! очевидно за да подчертаете нещо, а не намирате за по-нормално да кажете поне едно благодаря след като аз обясних моята гледна точка и се извиних ще кажа че в пост-а никъде не пише че хъскито е БЯЛО заради което се усъмних, а и аватара ви не е също с бяло хъски и нямаше от къде да предположа че е бяло или че това на аватара вероятно не е вашето. Това че съм бил мнителен поради зачестилите кражби на кучета не ме прави "низвергнато" същество, каквото някой мембъри се опитват да ме изкарат.
Да, безсмислено е. Но само да подчертая, че в целия абзац се споменава как ме притеснява факта, че козината му от бяла може да придобие отенък... Както и да е. Не искам да се заяждам за глупости. Благодаря за мнението ви. Лек ден и повече няма да досаждам.....надявам се, но без заяжданици

Вход

Горе
Цитиране +