Самоед
Публикувано: 10 February 2011 - 03:22 PM
Survivor - Каро не е при мен за съжаление в момента е в София, а аз съм в Плевен но съвсем скоро се надявам да сме си заедно. Качвам малко снимки от зимните ни игри с него. Голям кеф е на снега. Качи и ти някоя снимка на Сървайвар да го видя колко е пораснал и колко хубав е станал.
Публикувано: 13 February 2011 - 08:41 AM
KaiZen, в 19 January 2011 - 01:48 PM, написа:
Май ако не се караме за нещо, няма какво да си кажем... :D
Здравейте на всички,
Не е таа, но се получава малко дублиране със сайта ни на самоед и затова така.Иначе кучетата ви са прекрасни и сега е ваш ред да пишете по много. Ние писахме също много когато бяхме бебовци и имаше новини, но вече е доста по-спокойно и с по-малко емоции.
Иначе едно птиченце ми каза, че дог.бг също има с какво да се похвали. Хайде дог не се стискай пиши хихихи

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
Публикувано: 14 February 2011 - 07:23 PM
Публикувано: 17 February 2011 - 11:58 AM
Един ден, докато Бог се разхождаше край поляната до райската порта, някаква глъч го смути. Като наближи, Бог видя Ангела на кучетата да увещава пухкаво бяло куче чиято опашка беше извита над гърба му, а очите му блестяха като слънца. Изглеждаше сякаш сътворено от облаци и звезди, и имаше най-голяма кучешка усмивка, която Бог бе виждал някога. Кучето лаеше приятно, но настоятелно, пред дворите, с добре премерено откъслечно “бау-уау”- “бау-уау”. Бог повика Ангела на кучетата: “Какво правиш?”, попита той, и какво куче е това?” Ангелът на кучетата отговори – това е самоед. Той дойде преди стопаните си и сега настоява да се върне обратно на Земята, за да бъде с тях. То казва, че трябва да ги наглежда. Повикаха ме, понеже никой друг не би успял да го убеди да остане тук в Рая. То казва, че харесва Рая, но се нуждаят от него у дома.” Бог каза: ”Чувал съм да нападат дверите на Рая, за да влезнат, но не и за да излезнат. Ти не му ли каза, че да се върне обратно би било против всички правила на Рая? Неговите стопани трябва да почакат да дойде тяхното време и кучето да ги чака” Ангелът отговорил: -”Аз наистина се опитах да му обясня! Но то казва, че правилата не са приложими при самоедите, и не вижда защо трябва да почнат да се прилагат точно сега, когато стопаните се нуждаят от него на Земята.”. “Сигурен ли си, че създание толкова твърдоглаво, принадлежи изцяло на мен?” – Запитал Бог Ангела. Последният помисли малко и рече. “Вярно е, че има палава, непокорна жилка в това куче, за което аз не мога да съм отговорен, но те уверявам, че то е изцяло създание на Рая и че мястото му е у дома.”
Междувременно, кучето продължаваше да лае пред дворите, като спираше за малко да се поогледа, сякаш казваше - ”Ами, ако можете да отворите дворите пред мен, какво ви спира?” Тогава Бог протегна ръка и повдигна кучето. Подържа кучето близо до лицето си и прошепна нещо в ухото му. Както Ангелът на кучетата видя, самоедът се сви доволно на кравай в божията ръка и леко и бавно заспа. Изглежда сънуваше хубави сънища; лапите му леко потрепваха, и на муцунката му бе изписана щастливата самоедска усмивка. Скоро се чуха миниатюрни звучни похръквания, като лек камбанен звън от много далеч. И Бог гушна заспалото куче в една от гънките на искрящата си бяла роба. Беше трудно да се определни кое блести повече – Божията роба или спящият самоед.“Тук”,- обясни Бог,” дори аз не бих могъл да наруша правилата, дори и за самоед. Но вече му обещах, че ще спи до сърцето ми, докато неговите стопани дойдат при него. То ще бъде с тях в сънищата си и те ще се съберат, когато настъпи правилният час. Дотогава, лично аз ще ги наблюдавам, така че самоедът да е спокоен.”
Докато бог и ангелът се отдалечаваха от дворите на Рая, придружени от откъслечно, тихо звучно похъркване, Ангелът на кучетата се обърна за да хвърли един поглед на щастливата самоедска усмивка и спокойствието отново се спусна над дворите и сияние озари въздуха в Рая.
Публикувано: 18 February 2011 - 10:18 PM
Астър най-вероятно е прескочил оградата на двора заради разгонена женска - избягал е от къща в с. Бутан, община Козлодуй, вчера следобяд, явно е прибран или качен в някоя кола, защото вчера и днес е търсен непрекъснато,но няма и следа от него,продължават да го търсят и утре ще проверят всяка къща в района. Ако някой го е намерил или има информация ,ето телефон за контакт със собственика: 0889917754 - Милен Петков
Публикувано: 18 March 2011 - 10:22 AM
" Разхождал си сутринта един човек кучето ....в Перник.
Срещу него един с голямо любопитство го пита:
- Ейй никога не съм виждал такова, каква порода е кучето?
- СамоУед!
И перничанина отговаря:
- Да бе да ....ВертоУет"
Публикувано: 22 November 2011 - 05:11 PM
Преди няколко дни попаднах в интернет на една мисъл на един американски развъдчик на Волф шпиц.Много ми хареса и горедолу преведох текста на български ....DOG SHOW PEOPLE това се превежда но ако го преведа няма да е същото...затова го оставих !Дано и на Вас да ви хареса
Само DOG SHOW PEOPLE трябва да ПРОЧЕТЪТ ТОВА, защото те са може би единствените, които ще разберът написаното ! DOG SHOW PEOPLE са специална порода. Те имат разхвърляни къщи, но техните развъдници са неопетнени. У тях винаги може да намерите шоу каталог в едната ръка. И те имат деца, които знаят повече за ...... птиците и пчелите, когато те са на пет, отколкото повечето хора знаят, на 40години . За да посетят изложба ще карат 200 км, ще похарчат 50лв за бензин и 20лв за храна за да се върне в къщи с Диплома за стотинки ! Имат проблеми с спазването на работното време когато са на работа , но могат да бъдат на ринга от 8:00 часа сутринта. Истинските DOG SHOW PEOPLE ще се откажат от къща за 150 000лв у дома, за да се премести в една колиба на 10 дка, така че те могат да имат развъдник . DOG SHOW PEOPLE имат деца, които растат вярва, 'Bitch "е просто още един домакински дума. DOG SHOW PEOPLE може да плаща ипотеката 10 дни закъснение, но не пропуска крайния срок за вписванията. DOG SHOW PEOPLE могат да говорят по телефона в продължение на часове с друг човек за куче с думи разбираеми само на DOG SHOW PEOPLE !
Публикувано: 23 November 2011 - 10:04 AM
Могат да говорят с напълно непознат човек за кучета повече от час
Сега се сещам за едно интервю на което ходих скоро и ме попитаха за хоби :) аз реших да им отговоря с една думичка, за да не изпадам в подробности, думата беше "Кинология". И тримата ме гледаха ето така
А почти всеки месец
но все още им е трудно да асимилират :) всичко на веднъж ..

www.luckydogs.alle.bg
Публикувано: 23 November 2011 - 08:52 PM
nadety90, в 23 November 2011 - 10:04 AM, написа:
Могат да говорят с напълно непознат човек за кучета повече от час
Сега се сещам за едно интервю на което ходих скоро и ме попитаха за хоби :) аз реших да им отговоря с една думичка, за да не изпадам в подробности, думата беше "Кинология". И тримата ме гледаха ето така
А почти всеки месец
но все още им е трудно да асимилират :) всичко на веднъж ..
хихи
и мен ме гледат като гръмнат като и казвам, че събирам 220лв за добавки на кучето

Вход

Горе
Цитиране +