Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#461 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 February 2006 - 10:46 PM

Цитат

Здрасти Дог днес поразпитах за хамути и ме насочиха към женския пазар имало занаятчии които правили всичко по поръчка и дори били взимали размер на кучето индивидоално,а вие откаде си взехте вашия w)

Някой, някъде ... bl) говореше за шивач на хамути, беше до някакъв стадион.... Четох го преди и сега искам да го намеря и не мога... Имате ли идея?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#462 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 February 2006 - 10:52 PM

Зная една шивачка в зала Универсиада, но трябва да занесеш материали. Зная за шивач на пазара в Красно село, но не съм ходил до там.

#463 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 February 2006 - 10:56 PM

Цитат

Май няма да мога сега да се снабда със Самоед :( а много исках :( указа се че няма как да събера набързо 500лв за да го купя а отгоре на всичко военните ме отмъкват на военна служба :( ше си остана само със желанието ...а мислех днес навръх рд-то си да направа кот мога за да си го усигоря :(нищо ше поживеем пък може някой ден и да се сдобия...дано s)

ако наистина го желаеш и е вътре в сърцето ти няма ка да не се получи!!! 1super
Вярвай!
Понякога всичко става така както си го пожелаваме!Понякога не, важното е желанието. И аз бях, въпреки че не ме спирха военни и си взех кучето от обява в ...www.dog.bg
BEER

#464 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 12:36 AM

Качена снимка

съжалявам за жълтия цвят....
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#465 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2006 - 10:15 AM

bushkata, кое е това куче ? Разказвай ...

#466 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 11:20 AM

Цитат

bushkata, кое е това куче ? Разказвай ...

Преди 2 години ни беше на гости за една седмица, казва се Аксел, нищо друго не знам. Сега вече знам повечко неща и ако дойде пак - ще питам кой е и от къде е. Не разбирам от стандарат на породата - ти кажи, но изглежда добре.
Беше един такъв - самостоятелен, обичаше да се гали, но ако той поиска. Определено не е от кучетата, което излизайки на разходка ще се обръща постоянно да следи къде е човекът. Иначе беше тих и спокоен, което го прави един от любимите ми пансионери l)
Козината му беше невероятна - мислех си, че ще трябва да го реша всеки ден, но ми казаха, че не е нужно и наистина - за седмица си остана все така пухкав и сресан.
User's Signature

#467 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2006 - 11:42 AM

Не зная за стандарта, всъщност не се наемам да коментирам, просто не се чубствам готов. Аз съм фен, имам собствена визия за това как трябва да изглежда самоед b) А и по снимка е много по различно. Няма общия вид на кучето, впечатлението, което създава, визията, хармонията, пропорциите, движението и още един куп неща, които трябват, за да си създадеш някакво впечатление.
Иначе илюстрации към стандарта има тук.

#468 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2006 - 12:18 PM

Всъщност по мои проучвания първия самоед е внесен в България някъде към 80 години, бил е атракция според човека, който ми го разказваше. В момента с породата се работи в Киноложки клуб Северни кучета - там поддържат база данни с развъдниците за самоед, доколкото зная, такива има в София, Плевен, Русе. Допълнително, което е много жалко има няколко "развъдника" за самоед, които бълват кученца - засякъл съм информация за такива в София, Нови хан, Ловеч, Видин. В смисъл това явно са хора, които има един или два самоеда, които кучат както им падне, важното е да е бяло и хубаво като малко.

Голям поток също и в зоомагазините - засичам, че продават често, но въпроса ми - откъде е самоедчето, от кой развъдник ми обесняват - ами то е "оригинално", "чистокръвно", любимата дума е "внос" от еди къде си. Предимно се цитира Унгария или Сърбия, но не мога да твърдя дали е така ... е, и дежурните обещания - ами няма родословие, защото е скъпо, ако искате, ще ви "направим" !!!

#469 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 03:47 PM

Цитат

Всъщност по мои проучвания първия самоед е внесен в България някъде към 80 години, бил е атракция според човека, който ми го разказваше. В момента с породата се работи в Киноложки клуб Северни кучета - там поддържат база данни с развъдниците за самоед, доколкото зная, такива има в София, Плевен, Русе. Допълнително, което е много жалко има няколко "развъдника" за самоед, които бълват кученца - засякъл съм информация за такива в София, Нови хан, Ловеч, Видин. В смисъл това явно са хора, които има един или два самоеда, които кучат както им падне, важното е да е бяло и хубаво като малко.

Голям поток също и в зоомагазините - засичам, че продават често, но въпроса ми - откъде е самоедчето, от кой развъдник ми обесняват - ами то е "оригинално", "чистокръвно", любимата дума е "внос" от еди къде си. Предимно се цитира Унгария или Сърбия, но не мога да твърдя дали е така ... е, и дежурните обещания - ами няма родословие, защото е скъпо, ако искате, ще ви "направим" !!!

Можете ли да цитирате подобни развъдници в София, или поне кварталите , в които се намират?
Интересувам се, защото на скоро си взех самоед

#470 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2006 - 03:59 PM

За квартали не зная, това, което зная е от разговори с хора по градинките в отговор на въпроса от къде е вашето куче. Мога да направя друго - да публикувам имената на легитимните развъдници за породата.

Ако наскоро сте си взели самоед, просто трябва да имате родословието на кучето. Ако то е от легитимен развъдник, то би трябвало да е у вас. Ако не е, значи ... за съжаление, има вероятност вашето куче да е от тези " развъдници".

#471 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 23 February 2006 - 04:30 PM

Цитат

Цитат

Можете ли да цитирате подобни развъдници в София, или поне кварталите , в които се намират?
Интересувам се, защото на скоро си взех самоед

Ето сайта на клуба Северни кучета
разгледайте го 1super
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#472 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 05:49 PM

Благодаря!
Вече съм убедена

#473 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2006 - 06:00 PM

Цитат

Благодаря!
Вече съм убедена

В кое сте убедена ? Разказвайте, за него, за вас, откъде го взехте, как се казва .. въобще - всичко 1super

#474 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 06:43 PM

Взех го от София, казва се Бризбейн и е син на Цара и Клиф Од Мано.
За мен родословието няма голямо значение, защото наистина обожавам кучето си с или без документи.
Имала съм и други кучета преди това, от които само 2 с родословия, така че не бих се притеснила от това.
Въпреки всичко проверих и в сайта Северни кучета и се убедих.
Още веднъж Ви благодаря.
Форумът е чудесен и наистина ми помога за доста неща в отглеждането на малкия.

#475 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2006 - 07:44 PM

Заповядайте и се радваме да ви видим и вас, и малкия Бризбейн d) Как е на галено ? Радвам се, приятелите на самоедите се увеличават !

Разказвайте .. какво изяде вече ? Прави ли бели ? Имате ли негова снимка ?

#476 Потребителят е офлайн   Bager Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 10:08 PM

Dog може ли клипа http://www.westminst...eo...rk|samoyed
The Westminster Kennel Club | Video Player
да се свали в някакъв формат така че да го запиша на компютъра, или не е много редно.

#477 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 10:46 PM

едва ли и аз се пробвах за моята порода s) Все пак ако има нчин кажете??? dribble

#478 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 11:00 PM

Цитат

едва ли и аз се пробвах за моята порода s) Все пак ако има нчин кажете??? dribble

и аз пробвах, ама... n)
User's Signature

#479 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 12:41 PM

Цитат

Заповядайте и се радваме да ви видим и вас, и малкия Бризбейн d) Как е на галено ? Радвам се, приятелите на самоедите се увеличават !

Разказвайте .. какво изяде вече ? Прави ли бели ? Имате ли негова снимка ?

За щастие изяде само моите чехли, веднага след това отидох в един магазин , където има голямо разнообразие на кучешки аксесоари и му накупих доста играчки и така решихме проблема с "изяждането" на мебели и подобни.
Първите дни , след като го взех през цялото време си пишкаше и акаше в къщи, защото дотогава не беше разхождан навън и незнаеше какво да прави като го изкарвам, мислеше си , че само ще си играем, но вече свикна и не се изпуска у дома.
Притесняваме обаче факта, че когато сме навън той постоянно лапа боклуци от земята и не винаги успявам да реагирам на време и да му ги извадя от устата, какво да правя?

#480 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 01:16 PM

Спокойно и нйе сме така,каквото докопаме и хоп в устата l) dribble

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25