Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#901 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2006 - 01:10 PM

можете да видите развъдниците за Северни кучета в България на техния сайт:
www.ndbkc.dir.bg
повечето развъдници си имат и собствен сайт.
малки самоеди има в Славена фон Блранддорф, но са родени на 31.10.06 и на 28.11.06 няма да можете да вземете кучето - много е малко.

#902 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 02:22 PM

Цитат

можете да видите развъдниците за Северни кучета в България на техния сайт:
www.ndbkc.dir.bg
повечето развъдници си имат и собствен сайт.
малки самоеди има в Славена фон Блранддорф, но са родени на 31.10.06 и на 28.11.06 няма да можете да вземете кучето - много е малко.

Ами ако стане на 2 месеца?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#903 Потребителят е офлайн   Nikitoo Икона

Публикувано: 06 November 2006 - 02:30 PM

Blagodarja za informacijata:)Az sas sigurnost 6te obi4am nogo tova ku4ence i 6te se grija za nego.Razhodkite v dajda ne me radvat mnogo,no...No pri men ne6tata se uzlojniha-bez da spomenavam za namerenijhata mi za ku4e vka6ti slu4ajno mi kazaha,4e ne biha iskali drugo ku4e,a az ve4e po4ti sam go vzela i njama vra6tane...

МОД: Моля те, пиши на кирилица!

#904 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 10:32 AM

Цитат

Ами ако стане на 2 месеца?

на два месеца няма никаккъв проблем - дотогава развъдника е сложил и втората ваксина и микрочипа / говоря разбира се за Славена фон Бранддорф, защото сме взели решение, че ще слагаме микрочип от тази година и няма да чакаме 01.01.07!/

#905 Потребителят е офлайн   DanyJS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 01:20 PM

не е лошо да си поиграеш с други кучета ,особено ако са на твоята възраст fow

RozaLiq: МОЛЯ, не публикувай снимки по широки от 600 пиксела!

#906 Потребителят е офлайн   sibirski samoed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2006 - 12:13 PM

Съжалявам че се меся,но и моето куче е самоед и споелям мнението ви.Таэи порода е невероятна! super best

Прикачени файлове

#907 Потребителят е офлайн   DanyJS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 November 2006 - 01:16 PM

надявам се, че вече снимката е по-малка super best

Прикачени файлове

#908 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 09:29 AM

sibirski samoed, тази снимка ми е много позната r)
разкажи повече за снимката и кучето на нея w)

#909 Потребителят е офлайн   sibirski samoed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 11:52 AM

Таэи снимка я намерих докато се рових иэ интернет и много ми хареса!

#910 Потребителят е офлайн   sibirski samoed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 11:57 AM

А това е кучето ми като малко(на 6 месеца)

Прикачени файлове

#911 Потребителят е офлайн   sibirski samoed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 12:00 PM

Тоест част от него r) r) r)

#912 Потребителят е офлайн   Oddster Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 01:03 PM

Моля ви кажете ми колко време след поставянето на третата ваксина можем да извеждаме кученцето? Т.е. в кой момент тя започва да действа? Благодаря ви предварително!

#913 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 02:26 PM

Цитат

Моля ви кажете ми колко време след поставянето на третата ваксина можем да извеждаме кученцето? Т.е. в кой момент тя започва да действа? Благодаря ви предварително!

две седмици търпение и хайде с другите да тичаме d)

#914 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 02:33 PM

Цитат

Таэи снимка я намерих докато се рових иэ интернет и много ми хареса!

въпросната снимка е на развъдник Славена фон Бранддорф. на нея е нашата CHBG Айрин Мария Славена фон Бранддорф родила току що първите си рожби: Early Morning Slavena von Branddorf / живее в Свиленград/ и Easy Life Slavena von Branddorf /живее във Франция/ (малкото краченце, което се вижда е на една от двете ) w)

радвам се,че си си харесал точно тази снимка.

как се казва твоя самоед?разкажи ни повече за него.

#915 Потребителят е офлайн   sibirski samoed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 11:06 AM

Първо да се представя:аэ съм 13годишна седмокласничка и съм много эапалена по северните породи;Моят самоед се каэва Шарлот -- една много красива млада дама(на 30 ноември ще навърши 1 годинка)Като всички самоеди тя е енергична и палава; d) А любимката ми от вашите кучета е Аляска -- тя наистина е прекрасна!

#916 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 12:59 PM

Ето го Чари с неговия по-малък приятел -- самоедчето Флик l) super best

Прикачени файлове

User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#917 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 01:00 PM

[SIZE=1]

Цитат

Първо да се представя:аэ съм 13годишна седмокласничка и съм много эапалена по северните породи;Моят самоед се каэва Шарлот -- една много красива млада дама(на 30 ноември ще навърши 1 годинка)Като всички самоеди тя е енергична и палава; d) А любимката ми от вашите кучета е Аляска -- тя наистина е прекрасна!

много се радвам да видя почитател на нашата снежна виелица Аляска! w)

поздрави и целувки на Шарлот d)

#918 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 01:04 PM

СМЯТАМ ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО ДА ОТБЕЛЕЖИМ ПОДОБАВАЩО, ЧЕ АНГЕЛ АЙОНА КЕВИН Е ОЦЕНЕН ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИСОКО НА СВЕТОВНОТО В ПОЗНАН! victoryVVV

ТОЙ Е ТРЕТИ В СВЕТА ПРИ МЪЖКИТЕ КУЧЕТА!

БРАВО КЕВИН!
ЧЕСТИТО НАНКО! victoryVVV

ОЩЕ ПОВЕЧЕ И ПО-ПРЕСТИЖНИ НАГРАДИ ДА ПЕЧЕЛИТЕ cheers

СВЕТЛА И СЛАВЕНИТЕ d)

#919 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 November 2006 - 10:06 PM

Няколко дни вече преосмислям всичко ... къде бяхме и какво стана. Всъщност бяхме на най голямата изложба за самоед в света за последните години. 116 кучета ... бяла зала, когато влезнах и загубих ума и дума от кучета от нашата порода. Никога не бях си и представял, че мога да видя толкова самоеди на едно място. От поляците разбрах, че за първи път се събират толкова много, хората бяха довели и екип, който снима ринговете и обащаха да издадат всичко на ДВД и да го изпратят безплатно на всички участници, дано си спазят обещанието. Иначе ... цвета на самоедското войнство от всякъде - поляци, руснаци, украинци, свовенци, датчани, норвежци, финландци, французи, италианци, американци ... хора от всякъде, влюбени в самоед и дошли да покажат своето любимо куче. Има ли някой от любителите на самоед, който да не знае Yoshi & Us, Sonata Arktika, Chatanga, Angel Ayona, Bely Vovk, Snegnoe Tango, Del Baffin, Snowmist, Sammantik, Polar Legend, Funy Fabric, Karasea, Sabakas, Anatina, Roybrigde, Humoresque, Ikiliikkujan, Vanderbilt's, Polar mist ... Най добрите развъдници за породата с едни от най добрите кучета. Магия .. да видиш на жива легенди като Cabaka's YACKER OF MCCOY - топ куче на Дания за 2005 година, като Vanderbilt's PLAYIN IT COOL - най добър мъжки самоед на Америка за 2006 година, FIRST LADY del Baffin, White history del Baffin, Polar Mist Cekret code, Fany fabrik Whoppe Weditdit, Sam-Ways FROM JOSIE-TERYKY LE LOTHA, Sunnu Dream of Karasea и още толкова много други, отварям и сега каталога и се чудя какво съм видял и къде сме били. Аз чета за тези кучета, но никога не съм и предполагал, че ще мога да ги видя на живо. Сбъдната мечта.
В класа Кевин бе с още шест кучета, общо седем. Като видях в нашия клас и ROYAL STARWHITE del Baffin - новата звезда на най добрия италиански развъдник - син на First Lady del Baffin и Humoresque Snow, полубрат на Кевин - Angela Ayona Lourens, Bely Volk Lukas - страхотно младо куче от Русия, Angel Diamant D Obreka, C _heers FOR AZI Yoshi & Us и Tvorvig of Azzis Sonata Arktika и ... нещо загубих ума и дума. Добре, че беше Пламен, който запази спокойствие като за световно. Влизаха в ринга един по един, аз стоях отстрани и гледах. Съдията Реваз Хамсуридзе строг и навъсен, от руснаците разбрахме, че много трудно дава отлични оценки и ако даде такава, помни кучето завинаги. Дойде и нашия ред и ни опипаха, гърба, постав на опашка, предни, задни лапи, гръб, отдолу .. стойко и последва описание. Кевин стои в стойка перфектно, чак не мога да повярвам. Отивам към съдийската маса с надеждата да чуя нещо за оценката и виждам Мина и Валя и ми става приятно, че има и приятелска подкрепа. Приключи съденето и съдията даде знак за тичане в кръг. Два кръга, стоп и започват да раздават оценителните листове на тези, които напускат. Ние оставаме !!! Отново кръг и съдията започва да подрежда кучетата по своя преценка. Кевин е втори, Пламен се движи добре, куче тича страхотно, но иска да настигне първото куче. Знак на съдията да минат първи и аз вече бях на колене ... Пламен прави такива големи крачки, Кевин тича прелест с него в крак, виждам го как изтласква задния крак и как опашката му гордо е горе - вижте ме, аз съм самоед, чувам как всички около ринга пляскат с ръце и викат "Браво" .. два кръга и "стоп" и посочва към Пламен - 1 място и .. малко ми се губи оттам нататък. После разбрах, че много съм викал, прегръщах Пламен, Мина, Валя, някакви хора ми казваха честито и ни стискаха ръцете .. въобще няма такъв адреналин.
След това излизахме за CACIB. Първи Кевин, после BOLD PRINCE F XAMBA Yoshi & Us - победител от клас Открит и Cabaka's YACKER OF MCCOY от клас Шампиони. Отново съдене, кръг, знак на съдията и постявят YACKER на първо място, зад него остава Кевин и трети другото куче. Безапелационно, когато съдеха клас шампиони, просто ... мен очите ми течаха покрай ринга, толкова красота .. CACIB за Cabaka's YACKER OF MCCOY и на негово място влезе R CAC oт клас Шампиони - Vanderbilt's PLAYIN IT COOL. Два кръга, движение напред и назад, още един кръг и R CACIB за него, ние останахме трети. Оттук натам нямам спомени какво се е съдило. Стоях в един ъгъл и си говорехме с Кевин сами и нищо и не ме интересуваше. Година труд, тичане по стълби, колело, гуми, колко пъти тичахме в дъжд като луди, ресане, къпане, изложби ... Нямам думи да изкажа благодарността си към хората, които не познавам и които са създали моето куче, не само на тях, а и на развъдчиците преди тях, на предците му, на Юлия Велкова, която го избра сред толкова кучета, когато си търсех куче - Юлия, БЛАГОДАРЯ, на Пламен - без него нямаше да стигнем до тук, това класиране е и оценка за неговия труд - Пламен, БЛАГОДАРЯ, на Мина и Валя, които вярваха в нас, на още толкова много хора, които познавам от Dog.bg и които винаги са ни помагали с съвет и помощ за всичко - голямо, човешко БЛАГОДАРЯ ... когато човек има приятели и вярва в мечтите си, той може да ги постегне. Пожелавам го на всеки !

Прикачени файлове

#920 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 November 2006 - 10:16 PM

Ето и пълното класиране на Word Dog Show при самоедите, има и галерия с много снимки - можете да я видите - Тук
Male

Puppy Class
1. APOLLOS MOONBEAM SHADOW of Sevbernaya-Sam
2. DIAMOND'N'XAMBA Yoshi & Us
3. MOON OF THE SKY Chatanga
4. RUN TO YOUR DREAM Chatanga

Jonior Class
1. Cabaka's GUCCI OF ROCK STAR CAJC
2. SKYDERPRINCE di Casa Kaly
3. Draviken's HANNIBALL OF SAMSON
4. Belyi Volk SEMYON SEMYONYCH

Intermediate Class