Няколко дни вече преосмислям всичко ... къде бяхме и какво стана. Всъщност бяхме на най голямата изложба за самоед в света за последните години. 116 кучета ... бяла зала, когато влезнах и загубих ума и дума от кучета от нашата порода. Никога не бях си и представял, че мога да видя толкова самоеди на едно място. От поляците разбрах, че за първи път се събират толкова много, хората бяха довели и екип, който снима ринговете и обащаха да издадат всичко на ДВД и да го изпратят безплатно на всички участници, дано си спазят обещанието. Иначе ... цвета на самоедското войнство от всякъде - поляци, руснаци, украинци, свовенци, датчани, норвежци, финландци, французи, италианци, американци ... хора от всякъде, влюбени в самоед и дошли да покажат своето любимо куче. Има ли някой от любителите на самоед, който да не знае Yoshi & Us, Sonata Arktika, Chatanga, Angel Ayona, Bely Vovk, Snegnoe Tango, Del Baffin, Snowmist, Sammantik, Polar Legend, Funy Fabric, Karasea, Sabakas, Anatina, Roybrigde, Humoresque, Ikiliikkujan, Vanderbilt's, Polar mist ... Най добрите развъдници за породата с едни от най добрите кучета. Магия .. да видиш на жива легенди като Cabaka's YACKER OF MCCOY - топ куче на Дания за 2005 година, като Vanderbilt's PLAYIN IT COOL - най добър мъжки самоед на Америка за 2006 година, FIRST LADY del Baffin, White history del Baffin, Polar Mist Cekret code, Fany fabrik Whoppe Weditdit, Sam-Ways FROM JOSIE-TERYKY LE LOTHA, Sunnu Dream of Karasea и още толкова много други, отварям и сега каталога и се чудя какво съм видял и къде сме били. Аз чета за тези кучета, но никога не съм и предполагал, че ще мога да ги видя на живо. Сбъдната мечта.
В класа Кевин бе с още шест кучета, общо седем. Като видях в нашия клас и ROYAL STARWHITE del Baffin - новата звезда на най добрия италиански развъдник - син на First Lady del Baffin и Humoresque Snow, полубрат на Кевин - Angela Ayona Lourens, Bely Volk Lukas - страхотно младо куче от Русия, Angel Diamant D Obreka, C _heers FOR AZI Yoshi & Us и Tvorvig of Azzis Sonata Arktika и ... нещо загубих ума и дума. Добре, че беше Пламен, който запази спокойствие като за световно. Влизаха в ринга един по един, аз стоях отстрани и гледах. Съдията Реваз Хамсуридзе строг и навъсен, от руснаците разбрахме, че много трудно дава отлични оценки и ако даде такава, помни кучето завинаги. Дойде и нашия ред и ни опипаха, гърба, постав на опашка, предни, задни лапи, гръб, отдолу .. стойко и последва описание. Кевин стои в стойка перфектно, чак не мога да повярвам. Отивам към съдийската маса с надеждата да чуя нещо за оценката и виждам Мина и Валя и ми става приятно, че има и приятелска подкрепа. Приключи съденето и съдията даде знак за тичане в кръг. Два кръга, стоп и започват да раздават оценителните листове на тези, които напускат. Ние оставаме !!! Отново кръг и съдията започва да подрежда кучетата по своя преценка. Кевин е втори, Пламен се движи добре, куче тича страхотно, но иска да настигне първото куче. Знак на съдията да минат първи и аз вече бях на колене ... Пламен прави такива големи крачки, Кевин тича прелест с него в крак, виждам го как изтласква задния крак и как опашката му гордо е горе - вижте ме, аз съм самоед, чувам как всички около ринга пляскат с ръце и викат "Браво" .. два кръга и "стоп" и посочва към Пламен - 1 място и .. малко ми се губи оттам нататък. После разбрах, че много съм викал, прегръщах Пламен, Мина, Валя, някакви хора ми казваха честито и ни стискаха ръцете .. въобще няма такъв адреналин.
След това излизахме за CACIB. Първи Кевин, после BOLD PRINCE F XAMBA Yoshi & Us - победител от клас Открит и Cabaka's YACKER OF MCCOY от клас Шампиони. Отново съдене, кръг, знак на съдията и постявят YACKER на първо място, зад него остава Кевин и трети другото куче. Безапелационно, когато съдеха клас шампиони, просто ... мен очите ми течаха покрай ринга, толкова красота .. CACIB за Cabaka's YACKER OF MCCOY и на негово място влезе R CAC oт клас Шампиони - Vanderbilt's PLAYIN IT COOL. Два кръга, движение напред и назад, още един кръг и R CACIB за него, ние останахме трети. Оттук натам нямам спомени какво се е съдило. Стоях в един ъгъл и си говорехме с Кевин сами и нищо и не ме интересуваше. Година труд, тичане по стълби, колело, гуми, колко пъти тичахме в дъжд като луди, ресане, къпане, изложби ... Нямам думи да изкажа благодарността си към хората, които не познавам и които са създали моето куче, не само на тях, а и на развъдчиците преди тях, на предците му, на Юлия Велкова, която го избра сред толкова кучета, когато си търсех куче - Юлия, БЛАГОДАРЯ, на Пламен - без него нямаше да стигнем до тук, това класиране е и оценка за неговия труд - Пламен, БЛАГОДАРЯ, на Мина и Валя, които вярваха в нас, на още толкова много хора, които познавам от Dog.bg и които винаги са ни помагали с съвет и помощ за всичко - голямо, човешко БЛАГОДАРЯ ... когато човек има приятели и вярва в мечтите си, той може да ги постегне. Пожелавам го на всеки !