Самоед
Публикувано: 09 December 2006 - 06:18 PM
Ако трябва да разгледаме по обширно темата, то бих казал, че козината е следствие на гени, които се предават от родителите. Ако кучетата - родители нямат хубава козина, то тогава няма как и малкото кученце да има. Тук нещата опират до породни белези, предавани по наследство. Невъзможно е да имаш дълга и хубава, гъста, самоедска козина, ако ги няма гените. Само с хранене не се получава, независимо с какво храниш. Допълнително има много самоеди, които имат прекрасна козина, но много от стопаните им са я занемарили - не я разресват или решат само с четка отгоре. Мисля, че съм го писал назад в темата - самоеда има два пласта козина - по къс, гъст подкосъм и дълга козина. Когато се реше, трябва да се реше от корена на подкосъма, безмислено е само да срешеш кучето отгоре с четка. Разресания подкосъм дава обем на козината, прави я да стои красиво и хубаво.
Хубавата козина на самоед с достатъчно дължина трябва да образува отпред нещо като грива, а на гърба е подобно на плащ, характерните "гащи" отзад. Загледайте се някой път в някои от снимките или ако видите добри представители на породата.
Публикувано: 09 December 2006 - 06:25 PM
Цитат
С какво решеш ? И как ? Шампоана FRISKIES - както решиш, аз не бих го ползвал. Има по хубави шампоани от него. И как така къпеш веднъж седмично ? Това е .... много на често, не трябва. По принцип трябва да къпеш възможно най рядко, да кажем веднъж на два или три месеца. Кевин го къпя по активно само в изложбения сезон, иначе само ресане. И с какво сушиш ? Това също е важно.
Не къпи веднъж седмично, още повече ако използваш всеки път сапун или шампоан. Не трябва. С вода можеш да миеш всеки ден, но с шампоани и сапуни - не.
Публикувано: 09 December 2006 - 06:32 PM
Самоед не се къпе често. Всъщност, това е едно от предимствата на породата- козината им се "самоочиства", като не е необходимо да се къпе след всяко излизане, за да е чиста.това наистина е така,просто структурата на косъма е такава че като козината се изкаля,след като тя изсъхне едно разресване е напълно достатъ4но за да си върне красивия вид,когато изкарвам самоеда си на вън,особено сега когато времето е мокро е съвсем нормално корема и лапите на ку4ето да се изцапат,според степента на изцапване,аз решавам дали да му ги измия само с хладка вода или просто да ги изтрия с влажна кърпа и след това да ги подсуша.sibirski samoed според мен е грешно да къпеш самоеда си толкова често защото по този на4ин се нарушава естествения "мазен"баланс(нещо не ми идва на ум,по вярна дума,дано да разберете смисала)на козината и тя става рехава,суха и хвърчаща.поправете ме ако греша
Публикувано: 09 December 2006 - 06:57 PM
Публикувано: 09 December 2006 - 07:01 PM
Шампоан - препоръчвам ALL SYSTEMS за бели кучета. Повярвай, ползвал съм много марки, но от този шампоан съм много доволен. За съжаление не се намира в нашите магазини, сега си купих от световното. Тук ... колкото и да ти е чудно, добър избелващ ефект прави катранения шампоан, но много изсушава косъма. Доволен съм от един шампоан с норка, забравих марката, струва 10,60, прави хубава пяна и козинта е идеална.
Прикачени файлове
-
DSC_0485.jpg (11.85K)
Брой сваляния: 106
Публикувано: 09 December 2006 - 07:06 PM
Има значение според мен. Ако искаш да разрешеш подкокъма, няма как без гребен. Обикновенно там има най много възелчета и е най заплетено, най трудно се реше. Да ги кажа, не спазвам правила ... обикновенно почвам от гравата, после гърба и накрая опашката. Може и да не е правилно, не зная. Но реша само с гребен, първо с широките зъби, после с по тесните. Много ми помага и това, че имам добър сешоар, откакто го имам се родихме - той буквално разпръсква козината и само решеш, става много добре. Но с четка няма как да изрешеш подкосъма, а той придава обема.
Публикувано: 09 December 2006 - 07:16 PM
Публикувано: 09 December 2006 - 07:34 PM
Тук цялата банда от 4 момчета ! 1super
Прикачени файлове
-
DSC_0101.jpg (17.53K)
Брой сваляния: 103
Публикувано: 09 December 2006 - 07:35 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0059.jpg (17.22K)
Брой сваляния: 104
Публикувано: 09 December 2006 - 07:36 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0082.jpg (10.3K)
Брой сваляния: 92
Публикувано: 09 December 2006 - 07:38 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0110.jpg (14.25K)
Брой сваляния: 92
Публикувано: 09 December 2006 - 08:50 PM
Прикачени файлове
-
Novoto_pokolenie_v_Slavena_von_Branddorf.gif (49.01K)
Брой сваляния: 85
Публикувано: 09 December 2006 - 08:55 PM
Това са бебетата на Лора и Кевин ! b)
В случея същите на снимкита, която си сложила. Бебетата са супер, днес направо ми ... страхотни, еднотипни, отлична констуркция, прекрасна козина, много хубави глави, смели, любознателни, играят си вече, кръстосват навсякъде, реагират на дрънкане на ключове .. още съвсем малко време и ще се оформят съвсем, след 10 дни ще изглеждат по коренно различен начин.
Браво на мама и татко !

Вход

Горе
Цитиране +