Самоед
Публикувано: 09 December 2006 - 09:49 PM
Эа името на родителите ще питам леля ми. Тя ни я подари ! Само энам от родословното свидетелство че баба и е WHITE STAR`S DIAMOND EBONI и дядо и е WINNER OF IDITAROD FAVORIT (по майчина линия),а по бащина CH.BG.Винсент Сноу Сиси и баба Бети Парси. Баща и е Алекс Парси.
Публикувано: 09 December 2006 - 10:15 PM
Кучето не е съзряло все още. По принцип е прието женско куче да не се запложда под 15 месеца - това е минималната възраст за връзка. Ако мога да дам съвет, елате на една изложба за експертна оценка, ако мъжкия дойде и той - още по добре и бъдещите бебета също ще имат родословни справки.
Но преди да направите връзка, по добре помислете - защо я правите, какво търсите и какво целите, има ли смисъл от нея. Как да ти го обясня - аз лично не харесвам "развъждане" с цел малки бели кученца. Трябва да има смисъл в това, което се прави. Дълга тема, ще говорим някой път.
Но преди да направите връзка, по добре помислете - защо я правите, какво търсите и какво целите, има ли смисъл от нея. Как да ти го обясня - аз лично не харесвам "развъждане" с цел малки бели кученца. Трябва да има смисъл в това, което се прави. Дълга тема, ще говорим някой път.
Публикувано: 09 December 2006 - 10:42 PM
за да се допусне едно куче до разплод,независимо дали е мъжко или женско,то трябва да премине през експертна оценка,освен това 4ух 4е кучето трябва да е преминало през тест за тазобедрена дисплазия,от нея често страдат и северните кучето,а самоеда е точно такова куче,ако кучетата няма родословие не може да се докаже че те носят характерните белези на породата и 6те ги предадат на малките,колкото и "оригинани"самоеди да изглеждат те ева ли 6те носят добри белези и качества на породата.вси4ко това го казвам като аматьорка а не като експерт защото не съм такава.аз също имам самоед и за съжаление е без родословие,и много ми се иска да го пусна до разплод но незнам......нали все пак трябва да пазим и развиваме породите.
Публикувано: 09 December 2006 - 10:53 PM
w) Това е Шарлот..... w)
Прикачени файлове
-
post_29_1165697589.jpg (33.5K)
Брой сваляния: 82
Публикувано: 09 December 2006 - 11:02 PM
В клуб Северни кучета има правилник за развъдна дейност и тя се води според него. На 17 мисля, имаме Общо събрание за промяна на развъдния правиник, ще се опитам да намеря проекта и да го сложа в интернет, за да го видите. До момента тазобедрената дисплазия не е задължителна, надявам се с новия развъден правилник тя да стане, въпреки че има много ... въпросителни около това. В България няма оторизирана клиника, която да сертифицира степента на дисплазия, което се явява проблем. Освен това може би ще станат задължителни и изследванията за очите - това също е важно. Кое е най добре ще решават всички членове, надявам се да решат най доброто за нашите кучета.
Публикувано: 09 December 2006 - 11:06 PM
Цитат
А ти с каква цел си дал на Кевин да има поколение?
С цел подобряване на популацията самоедите в БГ. Кевин е най-успешния самоед в БГ през последните една, две години от киноложка гледна точка. А за дог.бг е и много повече от прекрасен екземпляр bgflag
Публикувано: 09 December 2006 - 11:52 PM
sibirski samoed, харесва ли ти това куче ?
Ikiliikkujan Snowstorm
Ikiliikkujan Snowstorm
Прикачени файлове
-
Ik_Snowstorm_st_f.jpg (31.18K)
Брой сваляния: 88
Публикувано: 09 December 2006 - 11:52 PM
А това ?
Samarite Imperial Prince
Samarite Imperial Prince
Прикачени файлове
-