Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#3121 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 October 2010 - 05:51 PM

:rc_036:
Поздравления , Дог, както винаги изчерпателен в своите отговори в допълнение бих препоръчал -Интервю с Ричард Бючъмп:
Част 1
Част 2
Част 3 Любимата ми

#3122 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 08:34 AM

Показване на мнениетоSnowWhite, в 26 October 2010 - 11:44 AM, написа:

Да се похваля след 2 седмици си зимам кученце :db_046: :db_046: .С родословие вносно от владикавказ

От къде ще го вземате кученцето? Само да не е от зоомагазин и да ви излъжат,че има родословие :dh_188:

#3123 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 October 2010 - 10:39 AM

Показване на мнениетоlozev_1976, в 26 October 2010 - 05:56 PM, написа:

Качена снимка
Поздравления , Дог, както винаги изчерпателен в своите отговори в допълнение бих препоръчал -Интервю с Ричард Бючъмп:
Част 1
Част 2
Част 3 Любимата ми

Бючъмп е класика с опита си и размишленията си. Много хубаво и полезно четиво, препоръчително и за всеки, който иска да се занимава сериозно с развъждане.Качена снимка

#3124 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2010 - 11:05 AM

Показване на мнениетоrenink, в 27 October 2010 - 08:39 AM, написа:

Показване на мнениетоSnowWhite, в 26 October 2010 - 11:44 AM, написа:

Да се похваля след 2 седмици си зимам кученце Качена снимка Качена снимка .С родословие вносно от владикавказ

От къде ще го вземате кученцето? Само да не е от зоомагазин и да ви излъжат,че има родословие Качена снимка

Магическата за българина дума е "внос" Качена снимка . Наслоено с времето, всичко "вносно" е хубаво и истинско. Мисля, че се напатихме и научихме, че това не е така ...

Специално за кучетата пък съвсем. Термина "внос" се използва само за повишение на цената и за нищо друго. Под "вносни" се предлагат един куп кучета, прекупени от незнайни производители, в съвсем не малка част - български, с чужди ветеринарни паспорти, най често - руски, унгарски, словенски. Другата песен е как за родословието му се искат повече пари - ама ако искате "родословие", то струва пари, още еди колко си ... а родословието е документ на кученцето и се продава с него, не струва пари и се вади от развъдника. Другата особеност е, че за експорт или когато се изпраща кученце в чужбина е необходимо да се издаде ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ, което се издава и заверява от съответната федерация. Само с експортното родословие може да се впише дадено чуждо куче в българските регистри на породата.

Само докарването на кученце от Москва до София с самолет е от порядъка на 350 евро, това са към 700 лева без цената му и не са малко пари. За да сте сигурни какво правите :
1. Интересувайте се за името на развъдника, от което е кученцето. Проверете го дали е регистриран в FCI.
2. Интересувайте се за име на баща и майка, тези неща не се крият.
3. Интересувайте се кога може да бъде издадено ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ на вашето кученце и кога и как може да го получите.
4. Уговорете ЛИЧНО с развъдчика кога и как ще пътува вашето кученце.
5. Платете на развъдчика, не на ПРЕКУПВАЧИ.

За най сигурно - попитайте в руския форум за породата Самми ру, там хората се познават и могат да ви дадат мнение както за развъдника, неговата регистрация, така и за качеството на очакваното кучило.

#3125 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 03:38 PM

Неисках да прозвучи така думата вносно (просто казвам че ще ми го носят от валадикавка. От развъдник ще го зимам. А за транспорта ще използвам познати които ще си идват в бг

#3126 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2010 - 04:37 PM

Показване на мнениетоSnowWhite, в 27 October 2010 - 03:43 PM, написа:

Неисках да прозвучи така думата вносно (просто казвам че ще ми го носят от валадикавка. От развъдник ще го зимам. А за транспорта ще използвам познати които ще си идват в бг

Няма проблем, не го пиша само за вас ...

Още веднъж - прегледайте написаните от мен по горе точки и се опитайте да ги спазите. Радваме се на всяка ново кученце, така че нека всичко да е наред, кученце да си дойде с експортното родословие, за да може да се запишете и вие, и кученцето в Клуб "Северни кучета", както написах - радваме се и на нови членове, и на нови кучета.
Качена снимка

#3127 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 08:24 AM

Здравейте хайе и аз да се разпиша :mg_062: Четох, четох, доста четох-бая сте пописали в последно време. Този път за съжаляние няма да присъствам на слециялката на 6-ти,но се надявам на следващата през декември да съм там. Имам извесни проблеми с държанието на Каро, така и не разбрах как и кога успях да го разглезя толкова много. Пораснал е доста станал е красив и голям само за изложба, но тук идва моето притеснение,че отиде ли на специялката няма да ме слуша хич. Когато сме само двамата е света вода не напита, обаче има ли някой друг с нас си показва всичките магарий и бели на които е способен. Работим по това...но си задавам въпроса дали не го изнервя с нещо чуждото присъствие? Общителен е и игрив,на какво се дължи всичко това?

Прилагам снимки на малкия разбойник,който всъшност никак не е малък вече :ab_041: доста се е променил :smile: Прикачена снимка
Прикачена снимка

Поздрави. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3128 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2010 - 11:16 AM

Имаш предвид когато има други кучета или други хора :)
Тъй като Алек не е родословен не сме го учили грам :) на рингова дресура :)
Примерно отиваме на разходка при другите кучета :) първото нещо, което прави е да мине покрай всички хора :) (имаме си прякор "манекена" ) един вид им се показва и тогава отива да играе :)
Обаче стигаме до там, че има ли кучета сред него .. е трудно да се овладее. Команди изпълнява когато си иска .. Сега определено има подобрение :) след като се наложи да бъда наистина строга с него, та видя, че имам и лоша страна :af_089:
До колкото мога въобще да съдя по нашето куче, когато то усети, че се притесняваш и всичкоооо свършва ..
Преди като му задавах команда на ум :) знаех, че няма да я изпълни и наистина не я изпълняваше .. :)
Сега като му задам команда вътрешно се нагласям, че ще го направи, ако ли не .. край .. наказан .. Като, че ли усеща моята промяна, твърдостта и сигурността, с която му говоря .. ии имаме успех :)
На мен това ми е първо куче и наистина :) незнаех как да го възпитавам. Сега, ако ми дадът втори самоед :) ще е много по-ралично ;)
Друга наша грешка е, че в началото с мъжа ми използвахме различни команди за едно и също нещо :flagbg: :flagbg: Примерно той ми казва "Стой" аз му казвам "Спри се" хахах :) Естествено аз не съм правата :) ама :db_046: живял е така година и нещо :) с две команди, сега използваме само "Стой" .
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3129 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 01:01 PM

:beer:
Дог,хайде похвали се и честито от нас !

#3130 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 09:30 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 04 November 2010 - 11:21 AM, написа:

Имаш предвид когато има други кучета или други хора :)
Тъй като Алек не е родословен не сме го учили грам :) на рингова дресура :)
Примерно отиваме на разходка при другите кучета :) първото нещо, което прави е да мине покрай всички хора :) (имаме си прякор "манекена" ) един вид им се показва и тогава отива да играе :)
Обаче стигаме до там, че има ли кучета сред него .. е трудно да се овладее. Команди изпълнява когато си иска .. Сега определено има подобрение :) след като се наложи да бъда наистина строга с него, та видя, че имам и лоша страна :af_089:
До колкото мога въобще да съдя по нашето куче, когато то усети, че се притесняваш и всичкоооо свършва ..
Преди като му задавах команда на ум :) знаех, че няма да я изпълни и наистина не я изпълняваше .. :)
Сега като му задам команда вътрешно се нагласям, че ще го направи, ако ли не .. край .. наказан .. Като, че ли усеща моята промяна, твърдостта и сигурността, с която му говоря .. ии имаме успех :)
На мен това ми е първо куче и наистина :) незнаех как да го възпитавам. Сега, ако ми дадът втори самоед :) ще е много по-ралично ;)
Друга наша грешка е, че в началото с мъжа ми използвахме различни команди за едно и също нещо :flagbg: :flagbg: Примерно той ми казва "Стой" аз му казвам "Спри се" хахах :) Естествено аз не съм правата :) ама :db_046: живял е така година и нещо :) с две команди, сега използваме само "Стой" .

Права си говоря и за кучета и за хора, но най-вече кучета. Безобразен става просто :dh_188: на никакво укротяване не подлежи, а повярвай ми, колкото и да го обичам съм доста сурова с него когато се налага. Но явно съм сурова по грешния начин знам ли и аз... Били сме на изложба само ведъж и то когато беше бебе през април. Беше му за пръв път,както и на мен. Беше неспокоен дърпаше се, мяташе се не стоя никак мирен. От части може да е бил нервен, или може и друг фактор да е имало тъй като ден преди изложбата имахме малко проблеми с преяждане... Беше намерил чувала с храната и беше ял до пръсване. Както и да е, виждам няколко от братята и сестрите му- ами доста по-спокойни и послушни са. Него незнам как да опиша, като ураган е просто нищо не може да го спре.Вярно е, че аз такова куче исках диво и игриво и ето имам си го хахах ама на специялка незная как би се държал... И това ще проверя скоро, но усещам,че аз самата имам нужда от помощ за това. И за това помолих за съвети. :dog:
User's Signature

Качена снимка

#3131 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2010 - 10:48 PM

По думите ти :) виждам същия проблем :) като мен .. ти ЗНАЕШ, че той е див и игрив .. Незнаеш каква магария може да очакваш от него на най-неподходящото мястоооо :ba_025:
Защо не се допиташ до специалист :) просто едно Общо послушание
Аз лично бях на косъм да го направя, но реших да пробвам сама и успях :) Не е перфектен, но и аз не очаквам това от него предвид възраста му :) и това, че доста сме го разпуснали ..
Пробвай сама :) давай самоуверено "Да той ще изпълни командата" повтаряй си го :) вярвай ... в това което говориш
Сигурно звучи глупаво, но при нас проработи ..
Сменете лакомствата :) примерно Алек обожава на Еукануба детските бисквитки ..
Не го хранете преди разходка ! След разходката пак е хубаво да мине време докато хапне ..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3132 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2010 - 09:48 AM

Показване на мнениетоnadety90, в 04 November 2010 - 10:53 PM, написа:

По думите ти :) виждам същия проблем :) като мен .. ти ЗНАЕШ, че той е див и игрив .. Незнаеш каква магария може да очакваш от него на най-неподходящото мястоооо :ba_025:
Защо не се допиташ до специалист :) просто едно Общо послушание
Аз лично бях на косъм да го направя, но реших да пробвам сама и успях :) Не е перфектен, но и аз не очаквам това от него предвид възраста му :) и това, че доста сме го разпуснали ..
Пробвай сама :) давай самоуверено "Да той ще изпълни командата" повтаряй си го :) вярвай ... в това което говориш
Сигурно звучи глупаво, но при нас проработи ..
Сменете лакомствата :) примерно Алек обожава на Еукануба детските бисквитки ..
Не го хранете преди разходка ! След разходката пак е хубаво да мине време докато хапне ..

За специалиста каня се все още не съм се решила. Колкото до останалите неща, той никога няма да яде преди или след разходка самият той не го иска. Щом идва време за излизане няма нищо по-важно за него :dog: С лакомствата нямаме проблем.
User's Signature

Качена снимка

#3133 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 06:37 PM

Ами явно имате проблем с лакомството след като не Ви слуша ..
По принцип кучето се обучава с лакомство :) и като му зададеш команда :") лакомството трябва да ти е в ръката :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3134 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 08 November 2010 - 12:34 PM

Малко снимки от специалката. Надявах се да се запозная с повечко хора, но не се случи. Поне се запознах със Сиси...
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#3135 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2010 - 10:43 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 08 November 2010 - 11:39 AM, написа:

Малко снимки от специалката. Надявах се да се запозная с повечко хора, но не се случи. Поне се запознах със Сиси...

А как точно очакваше да се запознаете всеки стоейки в своя ъгъл или ..... защото аз много исках да се запозная със Силвия и отидох и казах "Здравей аз съм еди кой си. Впечатлен съм от твоите кучета и така" иначе не виждам как да стане ако всички си стои в "нашия" си ъгъл
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#3136 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 November 2010 - 11:04 AM

Ами аз си имах уговорка със Сиси да се видим, защото ще си взимам кученце от нея.
А иначе Ви е как си го представяте?! Да тръгна по стопаните и на всеки да казвам "Здравейте, случайно да сте от форума на dog.bg?" Някакси не ми се вижда нормално...

Все едно, добре се получи, имаше наистина красиви самоеди, за разлика от миналата събота, когато на изложбата в Пловдив имаше само два, и то БЕЗ РОДОСЛОВИЕ... :ud_009: , а съдията си отсъждаше сам американските Акити, които развъжда...
User's Signature

#3137 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 November 2010 - 10:27 PM

След 10 дена пухчо ще е в нас :be_107: :af_089: :af_089: :af_089:

#3138 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 08:54 AM

Показване на мнениетоKaiZen, в 09 November 2010 - 10:09 AM, написа:

Ами аз си имах уговорка със Сиси да се видим, защото ще си взимам кученце от нея.
А иначе Ви е как си го представяте?! Да тръгна по стопаните и на всеки да казвам "Здравейте, случайно да сте от форума на dog.bg?" Някакси не ми се вижда нормално...

Все едно, добре се получи, имаше наистина красиви самоеди, за разлика от миналата събота, когато на изложбата в Пловдив имаше само два, и то БЕЗ РОДОСЛОВИЕ... :ud_009: , а съдията си отсъждаше сам американските Акити, които развъжда...

Ако идваш на международката на 13 пусни едно съобщение на лична ще се уговорим да се видим там.
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#3139 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 November 2010 - 11:01 AM

А, не, всяка седмица на кучешка изложба, жената ще ме зареже... :D
Следващата разходка за кучета ще е до Плевен! :beer:
User's Signature

#3140 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 11:19 AM

Показване на мнениетоKaiZen, в 10 November 2010 - 10:06 AM, написа:

А, не, всяка седмица на кучешка изложба, жената ще ме зареже... :D
Следващата разходка за кучета ще е до Плевен! :beer:

Хехе ами тя от кучетата и изложбите ако ревнува помисли си добре дали искаш куче от тази порода. Все пак после без изложби няма да мине, така че от сега се разберете хахахаха
User's Signature

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни