Dog.bg Форуми : Защо нок на16 месеца не показва охранителни качества

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Защо нок на16 месеца не показва охранителни качества напълно социализиран послушен изпълнява основните команди но.ди Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:German Shepherd,Car Detailing

Публикувано: 02 September 2011 - 12:06 AM

някои друг няма ли да предложи метод ,има толкова много хора в този форум които се занимават с обучение на кучето кажете някои други методи свързани с охранителни качества...?

#22 Потребителят е офлайн   levski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2011 - 07:16 AM

Показване на мнениетоevgeniy, в 01 September 2011 - 02:06 PM, написа:

някои друг няма ли да предложи метод ,има толкова много хора в този форум които се занимават с обучение на кучето кажете някои други методи свързани с охранителни качества...?

Е хайде де. дайте и други интересни предложения---- моля.

#23 Потребителят е офлайн   levski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2011 - 07:48 AM

Показване на мнениетоnavar, в 29 August 2011 - 02:57 AM, написа:

ами грешното тълкуване на прекалено модерния напоследък термин "социализация" води до това ...да не говорим че кучетата все по често се развъждат по екстериорни белези,а не по работни.работните остават на заден план,рудиментират и се появяват теми като тази ..проблемът не е само в НОК .

ами аз не мисля че е толкова екстериорен но кажете вие???

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 03 September 2011 - 01:31 PM

Евгени начинът ти е правилен. С изключение на това, че ти започваш да го учиш и той получава лошото чувство ако не пази.Или по друг начин казано - кучето не трябва да бъде учено да пази от теб, а от твой приятел който знае какво да прави, за да не нарани кучето.
Има и други варианти за подтикване към агресия, но трябва да се прилагат с човек който има знанията, за да върви всичко ок.
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2011 - 04:36 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 03 September 2011 - 11:31 AM, написа:

Евгени начинът ти е правилен. С изключение на това, че ти започваш да го учиш и той получава лошото чувство ако не пази.Или по друг начин казано - кучето не трябва да бъде учено да пази от теб, а от твой приятел който знае какво да прави, за да не нарани кучето.
Има и други варианти за подтикване към агресия, но трябва да се прилагат с човек който има знанията, за да върви всичко ок.

Ами като няма желаещи мои приятели започнах да го уча просто да пази това кооето му оставя а да не пази от мен лесно се приучва след това идва реда на приятеля които го играе чужд това лесно се постига след като вече е отработена командата пази...около две седмици работа после иска ежедневно занимавне,лошото е че приятеля които играе лош завинаги си остава такъв за кучето,исар започнах още на 3-4 мес. Да го уча също и да захапва ръка това е че идка контрол след това....на моя му идва в повече пазенето но ще се корегираме по нататък...

#26 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 03 September 2011 - 05:22 PM

Знам Евгени имаш страхотно куче.
Много поздрави от мен :rc_036:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 03:32 AM

Следващият цитат е специално за levski.Това са резултатите от съветите дадени Ви от 'evgeniy.
Хубаво си помислете къде и какви съвети търсите,за да няма после"защо НОК на ...години нахапа......"

[quote name='evgeniy' date='03 June 2011 - 07:28 PM' timestamp='1307125692' post='954358']
Здавейте на всички! Имам голям проблем с моето НОК и търся специалист, който да ми помогне. Кучето ми е мъжко, на 7 месеца, доста едро за възрастта си и проявява агресивно поведение. Всичко, което е в дома ни и всеки, който влезе в него се превръща в негова собственост, която се “пази”. Става невъзможно съжителството с него, разходките навън са кошмар, защото всеки, който доближи е потенциална заплаха за него и той се спуска да хапе. Проблема е и в това, че на мен ми се наложи да замина в чужбина, а бях основния, който се занимаваше с него и сега близките ми не могат да го контролират. Решихме, че ни трябва специалист, но сме от Ямбол, а там такъв не намерихме. Обръщам се към всеки, който може да се ангажира с обучението на кучето, с евентуални предложения как може да стане и съответно колко би ни струвало. Пишете ми на e-mail: viper2441evo@yahoo.com или на skype: riddick_evo. На всеки, който прояви интерес ще разкажа в по-големи подробности. Благодаря на всеки, който се отзове, проблема е сериозен и спешен, кучето става опасно за околните.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#28 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 03:58 AM

това съм го публикувал понеже както се вижда не съм в България наложи се да го оставя на маика ми а по телефона моите напътствия според нея непомагат затова публикувах написаното по горе за да се свържа с някои от "специалистите" тук да и кажат покажат същото което аз казвам по телефона да разбере кое как се прави...не виьдам нищо обезпокояващо...още повече човека иска да си "активира" охранителните качества на кучето,написал съм метода си на обучение,както и упоменавам след това трябва по стабилен контрол над животното,за да ужедомя останалите притеснени маика ми вече се запозна с кучето над което има не много но достатъчен контрол и нещата са наред ...така че desi79 кое е твоето притесние тук в момента? човека иска метод как да научи кучето си да охранява аз казах моят метод които работи и както съм подчертал многократно не съм специалист ...а и нещата в този пост от преди 2-3 месеца са доста пресилени не беше чак такава драма така ми беше пресъздадено

#29 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 09:56 AM

Aз притеснения нямам никакви.Това,че се е наложило да заминеш е просто една ситуация,която може да се случи на всеки.Нали се сещаш,че никой не прекарва 24ч с любимецът си.Самото ти изказване,че пазенето му идва в повече,но ще се коригирате по-нататък на мен не ми вдъхва никакво доверие.Моето пази,но го разхожда и 13г ми дъщеря,когато ме няма и нямам притеснения,че ще изяде всичко по пътя си.Съгласи се,че ако даден начин на "обучение"ти създава проблем,дори и най-малкият/а в твоят случай не ми се струва никак малък/,не е да го предлагаш наляво и надясно.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#30 Потребителят е офлайн   levski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 02:01 PM

Моето пази,но го разхожда и 13г ми дъщеря,когато ме няма и нямам притеснения,че ще изяде всичко по пътя си.Съгласи се,че ако даден начин на "обучение"ти създава проблем,дори и най-малкият/а в твоят случай не ми се струва никак малък/,не е да го предлагаш наляво и надясно. Ок деси 79 предложи някакъв вариянт -- нали помолих за това???? всеки коментира а почти никой не казва как да го накарам да пази........? евгени направи това и почнахте с нападките? ти например как постигна това?--- с този красавец--ица? сподели ако обичаш.

#31 Потребителят е офлайн   levski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 02:11 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 03 September 2011 - 11:56 PM, написа:

Aз притеснения нямам никакви.Това,че се е наложило да заминеш е просто една ситуация,която може да се случи на всеки.Нали се сещаш,че никой не прекарва 24ч с любимецът си.Самото ти изказване,че пазенето му идва в повече,но ще се коригирате по-нататък на мен не ми вдъхва никакво доверие.Моето пази,но го разхожда и 13г ми дъщеря,когато ме няма и нямам притеснения,че ще изяде всичко по пътя си.Съгласи се,че ако даден начин на "обучение"ти създава проблем,дори и най-малкият/а в твоят случай не ми се струва никак малък/,не е да го предлагаш наляво и надясно.

#32 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 06:44 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 04 September 2011 - 07:56 AM, написа:

деси тук говорим за варианти как да се обучи кучето да пази ако имаш вариант кажи го на момчето тои ще си прецени ...,моето куче ти казах че поста е доста пресилен този от преди 2-3-4 месеца вече,моят син също го разхожда също е на 13 год жена ми също го разхожда без никакви проблеми единствения проблем за времето беше се обясни на маика ми как да се държи с кучето и да има контрол над него беше въпрос на време просто...,та както казах никои няма проблеми с разходки на вън с други животни с хора...проблема идва в повече когато повишиш тон на някого от семеиството ми или направиш по рязко движение спрямо тях ...оставям те деси с наи мили чуства и да приключим за моето куче звяр ли е не е ли дали яде хора....става дума за методи на обучение на куче да охранява...ако имаш такъв и знаеш такъв молим те го споделиш ако не просто само чети а не пиши ....жива и здрава :re_037:

#33 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 08:20 PM

evgeniy,явно всичките ти постове свързани с твоето куче са пресилени.не ми се цитира сега.Постовете ми не са нападка,да учиш куче да пази през форум най-малкото е несериозно.Мил назад го е обяснила много добре.Има клубве за спортна дресура,където контролирано да те научат.Да те поправят,когато бъркаш.Да ти покажат.За мен това е най-правилният начин.
След като в това,което си написал виждам вариант да се стигне до нежелано поведение имам цялото право на света да го напиша,а не само да чета.Този който иска съвет може да послуша мен и да потърси професионална помощ или да послуша теб и да си експериментира.
Успех
User's Signature

Елинор Рузвелт

#34 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 08:36 PM

Ами деси аз не съм казал че съм професионалист и никого некарам да ме слуша аз си казох метода а тои дали ще го използва е лично негово решение или ще предпочете намеса на човек които обучава кучета,а относно постовете ми аз не съм поствал чак толкова много и незнам наистина за какво говориш,не обичам да повтарям едно и също нещо няколко пъти но явно се налага,преди няколко месеца пуснах няколко поста по отношение на поведението на кучето ми казвам пак че бяха пресилени за да привлекат внимание от "специалисти" няма да цитирам имена и да ти казвам какво ми се препоръча...пълни глупости бяха, така че нямакакво да ми споменаваш постоветд зная какво съм писал как и защо....

#35 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 08:47 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 04 September 2011 - 06:20 PM, написа:

evgeniy,явно всичките ти постове свързани с твоето куче са пресилени.не ми се цитира сега.Постовете ми не са нападка,да учиш куче да пази през форум най-малкото е несериозно.Мил назад го е обяснила много добре.Има клубве за спортна дресура,където контролирано да те научат.Да те поправят,когато бъркаш.Да ти покажат.За мен това е най-правилният начин.
След като в това,което си написал виждам вариант да се стигне до нежелано поведение имам цялото право на света да го напиша,а не само да чета.Този който иска съвет може да послуша мен и да потърси професионална помощ или да послуша теб и да си експериментира.
Успех

И още нещо исках да ти кажа,предполагам си от софия или пловдив или незная някои по голям град аз съм от ямбол кажи ми кои учител да търся ами ако този човек е като мен от малък град къде и кого да търси остава му той сам да се справи...тук повечето от вас не го мислят това мислите си че като вие живеете в софия или по голям град и можете да намерите всичко и всеки...,зная предимството да живееш в столица от 11год живея в дъблин и зная недостатъка на малкия град израстнал съм в ямбол...съобразяваите ги тези неща докато четете и пишете не всеки е от софия

#36 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 08:50 PM

Деси кои обучи твоето куче?

#37 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 10:23 PM

Не не съм нито от София нито от друг по-голям град.Дори не живея в България,излиза ми под аватара както и на теб.И да,съобразяваме се ако е дадена информация.Ако въпросът беше зададен живея еди къде си,имам еди какъв си проблем,препоръки към кой да се обърна....темата щеше да се развие по друг начин.Спорът ни с теб е безмислен :smile:
Дайте повече инфо как се държи кучето в различни ситуации,може да се включат повече хора,защо не проявява охранителни качества.
Успех
User's Signature

Елинор Рузвелт

#38 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 10:41 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 04 September 2011 - 08:23 PM, написа:

Не не съм нито от София нито от друг по-голям град.Дори не живея в България,излиза ми под аватара както и на теб.И да,съобразяваме се ако е дадена информация.Ако въпросът беше зададен живея еди къде си,имам еди какъв си проблем,препоръки към кой да се обърна....темата щеше да се развие по друг начин.Спорът ни с теб е безмислен :smile:
Дайте повече инфо как се държи кучето в различни ситуации,може да се включат повече хора,защо не проявява охранителни качества.
Успех

аз нямам спор с никого деси,аз самия когато исках да се свържа с някои специалист бях упоменал от къде съм що съм...всичко както трябва да бъде отзивите бяха ела до софия до варна до...незнам си къде ,е как да стане ?човека в случая просто си пита за метод ,е както виждаш освен мен някои друг да е писал нещо къде са тренерите специалистите да кажат направи така и така пробваи с това и това...?аз съм си самоук имал съм немец преди години смея да твърдя обучен на всичко необходимо за мен,сегашния ми за в момента е бг но след някои друг месец ще кацне при мен и всичко ще си доиде на мястото...ние с теб го обърнахме на лична кореспонденция което не е добре за темата на човека боя се че ще се получи подобно на "обучение на кучета" та кажи кои обучи твоето куче и виждам че живееш в испания там ли ти го обучиха или ти сама се занимаваш с него,нок имаш ли или само кане корсо?

#39 Потребителят е офлайн   pepsun Икона

Публикувано: 05 September 2011 - 08:50 AM

Показване на мнениетоlevski, в 02 September 2011 - 07:16 AM, написа:

Показване на мнениетоevgeniy, в 01 September 2011 - 02:06 PM, написа:

Е хайде де. дайте и други интересни предложения---- моля.

Привет,

Съмнявам се някой тук да ти даде повече инфо по този въпрос. Не защото са лоши хора и не искат да помогнат, а защото "проблемът" е малко по-специфичен. Подобни неща не е хубаво да се учат задочно от нета. Особено когато ти самият не си съвсем наясно кое как се прави. Представи си, че оплескаш нещата и накрая кучето ти почне да яде хора... Мислиш ли, че някой иска да поеме такава отговорност?
С две думи - дори да знаех как да ти помогна (а аз не знам, отскоро имам куче и още се уча на разни неща - като например че няма такова нещо като "прекалена социализация"), пак нямаше да ти кажа какво да правиш, защото не мога да бъда сигурен дали няма да се получи "развален телефон" и в крайна сметка да стане фал. Разбирай - кучето ти да нападне някое дете например.
Мога и още да изпиша, ама съм сигурен че става ясно какво имам предвид.

поздрави,
пепсън.

#40 Потребителят е офлайн   levski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2011 - 12:45 PM

ЕЕЕ... хайде моля толкова много специалисти а само един вариант на обучение????благодаря Евгени. всичко друго е общи неща нищо конкретно на въпроса ми !!

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни