Dog.bg Форуми : Кожна болест при куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кожна болест при куче

#1 Потребителят е офлайн   ангелче... Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 August 2011 - 01:18 PM

Здравейте, нова съм и за първи път пиша ! Става въпрос за 4 годишната ми мъжка болонка. От около 1 година , започна да се чеши много, козината и на места опада , оредря и се получи по тъмна пигментация. А на някои места се появиха ранички с корички. Водена е от тогава 3 пъти на лекар, като и изписаха шампоани, антибиотици и витамини и всички без ефект. Този проблем се появява лятото, предполагам е от бълхите , защото зимата почти отшумява. Важно е да кажа, че миризмата на самото куче се влоши- започна да мирише много неприятно, не на неизкъпано а , на болест. Както и на места предимно коремчето и около опашката има черни малки точици, които като се опитам да махна с нокът стават леки ранички. Хигиената му е на ниво, пробвах с различни препарати за бълхи и нищо не помага ! Вече съм решила да взема противопаразитна каишка, дано се спре този ад. Много съм притеснена да не е някаква сериозна болест, защото никой лекар не намера правилното лечение, от гр.Шумен съм и ви ,моля , който е имал подобен проблем или знае решение да пише. Съмнявам се за краста , болест от кърлежите или някаква алергия. Помагайте искам да излекувам животинката час по скоро !!!

#2 Потребителят е офлайн   fornarina_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 05:46 PM

Направете изследване за гъбички и краста. ако са отрицателни се замислете за алергия...проблемите няма да се оправят от самосебеси..преди всичко си намерете кадърен лекър, който да направи изследвания на кучето!!! И ние бяхме така и се влачихме по разни лекари, които лекуват по метода "Вземете това лекарство, ако не помогне пак елате!" - Няма смисъл да си губите времето, да тровите кучето с лекарства, които не помагат и да давате маса пари на вятъра. Ако решите да дойдете до Варна, пишете ми на лични да ви кажа къде ще ви помогнат!

#3 Потребителят е офлайн   jivaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2011 - 10:03 PM

Моето куче има абсолютно същия проблем.Правени и са всички изследвания.Предполага се че е алергия от треви, която се проявява само на пролет, на есен вече отшумява.След всички възможни лечения алергията пак е на лице. Незнам и аз какво да правим, напоследък по-малко се чеше, но козинката тук там и е опадала, особено около ушите.:(

#4 Потребителят е офлайн   ангелче... Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 August 2011 - 11:03 AM

За изследванията аз съм от много малък град, и удобно ми е да пътувам до Шумен, където и както казах съм ходила вече стотици пъти... Ще предприема крачка към Варна и ще ти пиша задължително, след края на септември, за да може да приключи последното назначено лечение...Имат съмнение за гъбички и му изписаха 1 пипета дермокол/не съм сигурна за името/ зелена на цвят , прилагат се 2 пипети в рамките на 1 седмица, незнам това ще има ли ефект или пак си давам парите за нищо...

#5 Потребителят е офлайн   fornarina_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2011 - 06:28 PM

Според мен трябва поне да го заведете на изследване, във Шумен 100% правят изследване за гъбички и краста. Цената не е висока, вземат около 5-7лв за изследването..не си заслужава да лекувате кучето заради "съмнения"

#6 Потребителят е офлайн   ангелче... Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 August 2011 - 01:21 PM

fornarina_87, А би ли ме насочила къде по точно да отида в Шумен, понеже досега съм ходила при доктор Джамбазов и Д-р Атанасов , но никой от тях не ме насочи към такова иследване. Само първия взе пробичка от козината на кучо и го гледа под микроскоп, но не откри нищо притеснително....А проблема му си стой и стой... И сега нова беля при нас , кучо има раничка на окото и му е зачервено и сълзи , с капки го лекуват и сега незнам това поредната въртележка ли е ??? Даже не ми обясниха тази раничка от какво се е появила !!!

#7 Потребителят е офлайн   fornarina_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2011 - 08:48 PM

Така.....щом са взели проба и не са открили нищо притеснително, значи няма гъбички или краста. Това е изследването, чрез което ги откриват, т.е. няма за какво да лекувате от гъби или краста. И при нас беше подобна ситуация и излезе алергия. Лекаря, който излекува кучето ни предписа бирена мая (за козината), двуседмична СТРОГА диета само на ориз (за пречистване на организма), човешки антибиотик и някъкви кучешки хапченца за кожни възпаления. След двуседмичната диета започнахме да го храним с храна на Визан Оптима (синьо-зеления чувал). И вече сме ок, няма рани, чесане и плешиви петна...Също така естествено спряхме да даваме храната, която сме давали преди това и спряхме да го къпем с шампоани от рода на марка фрискис. Сега го къпем с бебешки сапун. Но пак казвам това беше проблема и решението в нашия случей. Ако искаш ще ти дам телефона на лекаря, който излекува нашето куче. Имам само един въпрос: С какво сте хранили и къпали кучето преди да се появят проблемите??

#8 Потребителят е офлайн   ангелче... Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 September 2011 - 01:46 PM

Показване на мнениетоfornarina_87, в 01 September 2011 - 08:48 PM, написа:

Така.....щом са взели проба и не са открили нищо притеснително, значи няма гъбички или краста. Това е изследването, чрез което ги откриват, т.е. няма за какво да лекувате от гъби или краста. И при нас беше подобна ситуация и излезе алергия. Лекаря, който излекува кучето ни предписа бирена мая (за козината), двуседмична СТРОГА диета само на ориз (за пречистване на организма), човешки антибиотик и някъкви кучешки хапченца за кожни възпаления. След двуседмичната диета започнахме да го храним с храна на Визан Оптима (синьо-зеления чувал). И вече сме ок, няма рани, чесане и плешиви петна...Също така естествено спряхме да даваме храната, която сме давали преди това и спряхме да го къпем с шампоани от рода на марка фрискис. Сега го къпем с бебешки сапун. Но пак казвам това беше проблема и решението в нашия случей. Ако искаш ще ти дам телефона на лекаря, който излекува нашето куче. Имам само един въпрос: С какво сте хранили и къпали кучето преди да се появят проблемите??

При нас , точно бебешкия проблем заключиха, че е бил проблем. Понеже аз само с такъв го къпах. Сега минахме на шампоан и пипета на марката Dermoscent , има леко подобрение , но ми се струва, че е временно. Хранихме го с всичко , можеби там е грешката ни...Да искам номера и ако може адреса на вашия доктор ако няма успех нашето лечение да пробваме и с него.

#9 Потребителят е офлайн   fornarina_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2011 - 09:01 PM

http://ultravet.eu/contact.html - Д-р Венцислав Тодоров (всеки ден между 12 и 3 правят операции, така че му звъннете преди да отидете) . Пишете тук после като отидете, за да кажете какво е станало.

#10 Потребителят е офлайн   ангелче... Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 September 2011 - 09:49 AM

Благодаря за координатите. Да ще пиша ще изчакам месец от днешна дата за да може да приключа със сегашното лечение и ако няма успех ще посетя доктора и ще споделя резултатите ! Благодаря на всички за оказаната помощ !

#11 Потребителят е офлайн   fornarina_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2011 - 10:25 AM

За нищо! Дано се оправи домашния ви любимец!

#12 Потребителят е офлайн   Barona Икона

Публикувано: 20 September 2011 - 02:15 PM

Показване на мнениетоfornarina_87, в 01 September 2011 - 08:48 PM, написа:

При нас е същото...било атопичен дерматит..само когато спи ,не се чеша..какъв е бил антибиотика,ако се сещате..?и аз давам мая,но има пърхот от доста време и няма минаване..какво ли непробвахме..мегадерм,спец.шампоани..и пак си има..спряхме роял канина и сме на ориз с дробчета.

#13 Потребителят е офлайн   Sharenata Икона

Публикувано: 23 September 2011 - 07:35 PM

Здравейте :) И аз имам същия проблем с моята кокерка от поне 2 години. Водихме я при трима ветеринари и никой не успя да й помогне. Според единия било гъбички, а според другите двама алергия, но от какво не бяха сигурни ( може би от бълхи). Горкото животно направо се побърква лятно време :( Почти без козинка остава :(( Има една хранителна добавка "Петнил", която ни бяха препоръчали, но вече не се произвежда и трудно се намира, само тя я облекчава, но не е решение. Ако някой успее да я намери, може да пробва с нея поне докато се намери решение, но имайте предвид, че много повишава апетита.

#14 Потребителят е офлайн   emkatsia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 November 2011 - 11:57 PM

Здравейте!!! Живея в гр.Перник и имам джак ръсел териер - Дъсти се казва и на 13 ноември 2011 г. ще навърши 2 годинки. Имаме същият проблем със обриви, които явно не могат да разберат по каква причина се появяват. Водя го в клиниката " 101 любимци" в София. Лекувахме го с какво ли не ("clindavet" 2x1 таблета, "prednivet" 2x1 таблета и по схема). Възпалиха му се очите и ушите, и тях лекувахме с какво ли не (капки за уши "митекс", капки за очи "тобракулин", след това пак капки за уши "ауризон вет"). Тъкмо се пооправиха ушите и очите и пак получи обрив (целите крачета му се покриха с пъпки) и започна едно диво чесане и хапане на лапите, пъпките плъзнаха по гръбчето му. Отведох го в клиниката и казаха да започна да му давам "клемастин" - 20 дни и кучето се успокои. Това успокоение трая само 10 дни, кучето получи отново обрив( който представлява едри пъпки по целия гръб, по концентрирани в задната част на тялото при опашката и хълбоците и при предните плешки). Чеше се непрекъснато, хапе си и лапите, но за сега козината не му опада. Отведох го за пореден път в клиниката, поставиха му диагноза "атопичен дерматит" и казаха да му давам отново "преднивет"( за който разбрах, че не е полезен, но сме нямали друг избор). Но на вторият ден след даването на "преднивета" Дъсти го хвана разстройство. Кучето е обезпаразитявано редовно с "фронтлайн" - против бълхи и кърлежи и против глисти и теня на всеки 3 мес. с "дронтал+". Много Ви моля, ако някой е имал същия проблем да ми каже как се е справил и къде да отведа Дъсти на лекар, да ми препоръчате клиника в София, в която ще ни помогнат!!! [email="emkatsia@abv.bg"][/img]

#15 Потребителят е офлайн   GUSH4E Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 01:08 PM

Пробвайте с почистване на аналните жлези ( при мъжките само) често им се възпаляват и симптомите са подобни, поне при моето куче ,лошото е че когато веднъж се почистят ,после трябва постоянно да се ходи на лекар за поредното почистване !

#16 Потребителят е офлайн   emkatsia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 08:14 PM

Много благодаря, вече я изтискваха. Попитах ветеринаря при който го водя, дали е от жлезата проблема, но той каза че не е от нея. Беше доста категоричен. Каза, че ако е от жлезата, кучето ще си търка дупето от земята. А той не си търка дупето, но пък се чеше по гърба от всички стърчащи мебели в къщи. А ето го и моя красавец Дъсти.Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#17 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 04:07 PM

С какво се храни Дъсти?
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   emkatsia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 10:19 PM

С "роял канин", в която му слагам нарязан кремвирш или извара, или някакво месо, или ядене, което съм готвила за нас. Обича много риба, която приготвям за нас. Яде всякъкви зеленчуци и плодове, които ядем и ние. Но все пак е основно на гранулирана храна ("роял канин"). Много Ви моля да ми дадете съвет за по-подходяща гранулирана храна за кучета с алергични проблеми.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#19 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 09 November 2011 - 11:22 AM

Купете лечебни гранули даващи се на кучета с хранителна алергия/хипоалергенни/,хранете кучето само с тях и с НИЩО друго,поне един месец.....................кренвиршите не са храна за кучета......мисля,че във форума трябва да има някаква тема как правилно да се храни кучето,прочетете я ще ви бъде от полза,а пък ако няма такава, се обърнете към вашият лекар той ще ви разясни.

#20 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2011 - 11:45 AM

темата за храненето

хипоалергенна храна
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни