Пекинезоподобен Тути от Варна
Публикувано: 01 September 2011 - 09:16 AM
Момчето е на около година и половина, две. Засичах го два-три пъти и все си обещавах, че като се поосвободи малко място, ще го прибера. Вчера обаче се изпречи пред мен тъкмо като си бях купила закуска, разделихме си я, позагледах го отблизо - клепачите му покрити с гной, целият нападнат от бълхи и кърлежи ... няма как, промени ми плановете за деня. Честно казано, с тази захапка има малко страшен вид, сякаш всеки момент ще те захапе, особено ако правиш нещо против желанието му. Обаче ... не ме захапа. Вкарах го в колата, но Тути се оказа акробат. Как успя от задната седалка да прецени движенията си ... скочи от предната врата през смъкнатия до долу прозорец.
Ех, реших, че не иска да бъде спасяван. Той обаче ме чакаше отвън. Почуди се дали да ме захапе като го хванах отново, но не предприе действия. Така в жегата се возихме на почти затворени прозорци, как не се сварихме.
Оказа се, че Тути понася доста добре возенето, освен това иска да шофира. От задната седалка се присламчи отпред, на тази до шофьора. Там обаче не му се понрави и реши да седне на моето място, но тъй като аз не отстъпих, седна върху мен. Имах чувството, че ще хване волана със зъби.
Момчето е 7 кг, с конюнктивит. Напръскаха го със спрей против паразитите и той от благодарност взе да ми ръси бълхи и кърлежи навсякъде из колата навръщане. Надявам се да са умрели.
В момента Тути (името му се появи съвсем естествено от tooth) е на безопасно място. Момчето се привързва доста бързо. Освен това е и добричък към хора, към други кучета още не знам. Всички процедури по мерене на температура и вземане проба за гана изтърпя малко с мрънкане, но безпроблемно. Е, и устата му беше вързана за всеки случай, че ... знаеш ли какво си мислят тези зъби ...
Търси си дом, май няма нужда да го казвам, но за всеки случай да спомена, че да не останете с впечатление, че съм си го прибрала за мен. Което много бих искала, но ... кученаселението у дома е с доста внушителна цифра.
Ех, реших, че не иска да бъде спасяван. Той обаче ме чакаше отвън. Почуди се дали да ме захапе като го хванах отново, но не предприе действия. Така в жегата се возихме на почти затворени прозорци, как не се сварихме.
Оказа се, че Тути понася доста добре возенето, освен това иска да шофира. От задната седалка се присламчи отпред, на тази до шофьора. Там обаче не му се понрави и реши да седне на моето място, но тъй като аз не отстъпих, седна върху мен. Имах чувството, че ще хване волана със зъби.
Момчето е 7 кг, с конюнктивит. Напръскаха го със спрей против паразитите и той от благодарност взе да ми ръси бълхи и кърлежи навсякъде из колата навръщане. Надявам се да са умрели.
В момента Тути (името му се появи съвсем естествено от tooth) е на безопасно място. Момчето се привързва доста бързо. Освен това е и добричък към хора, към други кучета още не знам. Всички процедури по мерене на температура и вземане проба за гана изтърпя малко с мрънкане, но безпроблемно. Е, и устата му беше вързана за всеки случай, че ... знаеш ли какво си мислят тези зъби ...
Търси си дом, май няма нужда да го казвам, но за всеки случай да спомена, че да не останете с впечатление, че съм си го прибрала за мен. Което много бих искала, но ... кученаселението у дома е с доста внушителна цифра.
Публикувано: 02 September 2011 - 10:34 AM
Този младеж редовно го засичам с един мъж в квартала. Не съм сигурна, че е бездомен, по-скоро е на саморазходка. На живо е много по-симпатичен и е с размерите на дребна котка.

Публикувано: 02 September 2011 - 04:45 PM
Бях разпитвала за него хората от магазинчето за разни евтини стоки за домашни потреби. Според тях е бездомен. Но и домен да е, такова опаразитяване не говори никак добре за стопаните. За конюнктивита да не споменавам.
ПП. По-едър е от дребна котка. 7 кила тежи момчето.
ПП. По-едър е от дребна котка. 7 кила тежи момчето.
Публикувано: 07 September 2011 - 08:19 AM
Не знам по какво си избират враговете, обаче Тути си нарочи Чейни от тази тема и му се хвърля да го хапе. При положение, че се срещат само на неутрална територия, на разходките навън. С другите 8 четирикраки няма такива проблеми.
И едно клипче да видите Тути в движение!
И едно клипче да видите Тути в движение!
Публикувано: 07 September 2011 - 12:00 PM
wind, в 02 September 2011 - 02:45 PM, написа:
...не говори никак добре за стопаните. За конюнктивита да не споменавам.
wind, имам пекинез и предвид екстериора на породата, те са предразположени към заболявания на очите. И най-малкото замърсяване може да доведе до раздразнение. В такива случаи на нас ни помага отвара от лайка - с едно движение и отделно тампонче се почиства всяко око.
Успех на Тутко!
Страница 1 от 1