Dog.bg Форуми : Помогнете, търся вариант за кучето си след заминаване в чужбина

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помогнете, търся вариант за кучето си след заминаване в чужбина

#1 Потребителят е офлайн   dteneva Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 05 September 2011 - 06:38 AM

Здравейте, много ми е тъжно, но се налага да пътувам до САЩ. Ще са ми нужни минимум 6-8 месеца, доато се установя там. Имам куче на 3 г. м/у немска овчарка и каракачанка. Гледам го от бебе и го обичам като дете. Майка ми е възрастна и живее сама, затова не може да се грижи за кучето, докато ме няма.
Имам 4 опции:
1. да го подаря (но не мога да намеря хора, които наистина да се грижат добре за кученцето ми досега)
2. да му намеря приемен дом
3. да го оставявя в хотел,приют (но съм чувала, че там не се отнасят добре с кучетата)
Аз живея в Бургас.
4. да го оставя у дома, като плащам на човек да го разхожда (но ако майка ми реши да пътува някъде, пак няма да има къде да остане)
Ако някой може да ми даде съвет, моля, нека помогне. Незнам как да се разделя с това животинче. Ще го направя само в случай, че наистина съм сигурна, че е при добри хора. Както на мен, така и на него ще му е тъжно. Той вече преживя смъртта на баща ми...
Кучето е много възпитано, с добър нрав, добър приятел. Казва се Пух, обича хората и общува с удоволствие. Социално куче е.
Никой не го иска, защото било кръстоска... а е толкова умно и добро... Дава лапа, ляга, сяда, слуша като му се говори, успокоява те, любвеобвилен е.
Аз заминавам в края на октомври. Направо вече се чудя кой път да хвана. Като ме няма това куче плаче като бебе. Има и още една подробност. Кучето ми живее с още едно, но то е мъничко. Те живеят заедно от бебета. Събрахме ги от 2 къщи - аз бях на квартира с голямато, а другото беше на баща ми. Баща ми почина и малкто много страда... КАто изляза само с малкия навън и Пухчо му чуе гласа, се качва на прозореца и започва да скимти и да плаче, търси го... Представям се и мен как ме търси като ме няма, като знам колко ме обича. Всъщност, изобщо не помислям и за приют, виждала съм за какво става въпрос. Ако намеря наистина добри хора, колкото и да ми е мъчно - ще с еоткажа от него. Дано го видя пак някога... Като си гледам снимките с това куче... Благодаря ви за разбирането. Едно ми умря в ръцете... и това няма да живее вечно, но не искам аз да съм причина за мъките му.
А той наистина има невероятно добър характер. Просто имах късмет с него. Малкото кученце остава при майка ми. То е по-лесно за разхождане, хранене и транспортиране, ако е необходимо. Проблемът е, че жената е болна и възрастна и няма сили дори да изведе голямото, а какво остава, ако се наложи да пътува, нямаме автомобил, няма как.
Той вече веднъж е бил гонен. КАто беше още бебе, ни намери с мъжа ми на главната улица в Бургас, сред всички хора, които се разхождаха ( а те бяха стотици), той седна в нашите крака и не стана, докато не го взехме с нас. беше с каишка, чист... но беше със счупено и заздравяло накриво краче. явно е било тормозено. сега е здраво и добро куче. в момента лежи до мен и ме целува... Ако имаше приемни семейства в българия, бих плащала на такова, но кое ли ни е развито тук, та това ли... А ако знаете само съседите ми как го мразят. те мразят целият свят. Един човек ни замерва с буркани, дъски и камъни от терасата като ни види долу... Не искам да коментирам.

Ще съм много благодарна, ако някой ми помогне със съвет, дом или каквото и да е...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2011 - 07:33 AM

Има и добри приемни стопани,и свестни хотели.Както и хора,които не страдат от скруполи за породисто куче.Търсете и ще намерите.За Б-с не мога да препоръчам,но може да дадете обяви в нета за приемен дом с/у заплащане и да проучите после внимателно кандидатите.А такива ще се появят.Успех!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#3 Потребителят е офлайн   dteneva Икона

Публикувано: 05 September 2011 - 08:20 AM

Благодаря ВИ!

#4 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2011 - 09:24 AM

Аз не зная дали ще съм Ви от помощ, но, щом имате възможност да плащате на човек, който да разхожда голямото куче, смятам, че това е най-добрият вариант. След 6-8 месеца, когато се установите, ще имате възможност да си приберете кучетата - в САЩ не гледат с погнуса на непородистите и имат принципно положително отношение към домашните любимци. Ако имате възможност, не се отказвайте от момчето - той също Ви обича и ще страда ... Дано успеете да намерите някой, който да разхожда Пух и, ако се наложи, да може да го гледа за по няколко дни ... Ох, силно Ви стискам палци да намерите вариант ...
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   dteneva Икона

Публикувано: 05 September 2011 - 10:36 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 05 September 2011 - 09:24 AM, написа:

Аз не зная дали ще съм Ви от помощ, но, щом имате възможност да плащате на човек, който да разхожда голямото куче, смятам, че това е най-добрият вариант. След 6-8 месеца, когато се установите, ще имате възможност да си приберете кучетата - в САЩ не гледат с погнуса на непородистите и имат принципно положително отношение към домашните любимци. Ако имате възможност, не се отказвайте от момчето - той също Ви обича и ще страда ... Дано успеете да намерите някой, който да разхожда Пух и, ако се наложи, да може да го гледа за по няколко дни ... Ох, силно Ви стискам палци да намерите вариант ...

Много благодаря за положителното отношение, но разхождането не е проблем, а къде ще остава кучето, ако майка ми евентуално реши да отсъства временно. Тя е категорична - не иска голямо куче, малкото също не го иска, но се примири с факта, че няма да го дам и ще си го носи с нея. Аз по принцип помагам на децата от дома в Бургас и те ми разхождат кучето с удоволствие. Пухи ги обича и познава. Мога да наема жена, която да чисти в къщи, да му купува храна, да го храни... но не, майка ми не е съгласна. Притиска ме, нервничи... ужасно ми е мъчно. Цял живот е все така с моите животинки. Нямам си никой друг близък човек. Не искам да губя Пухи... Дори и да намеря хотел за кучета и човек за разходка, така, че докато майка ми си е у дома, да й го разхождат, а когато замине - да го оставя в хотела - тя е категорична - НЕ Й СЕ ЗАНИМАВАЛО!!!

Остава ми само опцията - приемно семейство или да го подаря... Това е.

Ето това е Пухчо...

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Lidycat Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Мини шпиц,Художествена гимнастика,Акваристика,Костенурки,Арт,Модел.Мини мис Варна 2011 ....
Публикувано: 05 September 2011 - 11:13 AM

Много е сладък!Жалко ,че не можеш да го вземеш със себе си :dh_188: Да те радва още дълги години ! :flagbg:
User's Signature

Качена снимка
Направи добро-изяж л***о!!!
Facebook:Lidi Dimitrova

#7 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2011 - 12:17 PM

Пухи е такъв сладур ... Дали пък не може някой отговорен човек да го отглежда срещу някакво заплащане за времето, през което Вие не можете да се грижите за него ... То, ние българите ставаме по-сговорчиви, като стане дума за пари ... Разбирам прекрасно дилемата Ви, защото след две седмици аз също заминавам за чужбина, но, слава Богу, моите родители се съгласиха да се грижат за моето злато, докато се устроя ... И пак знам, че ще ни е тежко и на двамата - страшно много сме си свикнали един с друг ...
Дано да намерите най-добрия вариант и за Вас и за кученцето! Стискаме Ви силно палци и лапи ...
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   dteneva Икона

Публикувано: 06 September 2011 - 08:15 AM

Ако намеря такъв човек ще бъдесупер, но засега удрям на камък... Разбира се, че съм наясно, че покрай едно куче има доста разходи, както и ангажименти - разходки, обезпаразитяване, а също и човешко внимание.
Около 60 лв. излиза храната за месеца, заедно с другите разходи е около 80 лв. общо. Около 100 - 120 лв. на месец как ви се струва? Малко ли са или са ок?
Моля, ако някой е плащал за приемно семейство, да ми каже колко и как са се разбрали със семейството. Аз се надявам да се върна напролет. После ще видим, сигурно няма да се налага. Но за 6-7 месеца отсъствие, как да загубя куче, което мога да гледам още 10 години?
И наистина благодаря за позитивните мнения. Много малко хора около мен смятат, че Пухи е сладур. Повечето казват че е грозен и страшен... А той е такъв лигондър, все гледа да подаде лапа на всеки за здравей и да го целуне...

#9 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 09:54 AM

Грозно и страшно...бря,големи разбирачи ще да са били,които са му лепнали подобен етикет.И кучелюбци,нали?!Смятам,че минималното заплащане при приемен стопанин е 5 лв.на ден.Ако кучето заболее и се налага лечение,ако в този перид е правена ваксинация,обезпаразитяване и други манипулации при вет-с касвота бележка може да осребрите на човека разходите.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 09:55 AM

Грозно и страшно...бря,големи разбирачи ще да са били,които са му лепнали подобен етикет.И кучелюбци,нали?!Смятам,че минималното заплащане при приемен стопанин е 5 лв.на ден.Ако кучето заболее и се налага лечение,ако в този перид е правена ваксинация,обезпаразитяване и други манипулации при вет-с касовата бележка може да осребрите на човека разходите.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   _Siska_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 08:07 PM

Много е хубав, не се разделяйте с него, след това ще го мислите години наред :dh_188:
В София има поне няколко много приятни хотели за кучета, устроени са като дом, с диванчета, с двор, с други кучета, няма да е в клетка. 10 лв. на ден, но за дълъг престой правят големи отстъпки. Предлагат и live камери денонощно, та така ще може да го наглеждате когато поискате :ba_025:

#12 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 September 2011 - 08:36 PM

В цивилизованите страни, а силно сенадявам да заминавате именно за такава страна, отношението към куче и човек с куче далеч не е така примитивно както у нас. Защо просто не заминете с кучето си? В Европейските държави, в САЩ и в много други страни няма никакъв проблем да отседнете в хотел с куче, дори и за квартира няма никаквъ проблем.
Тук е страшно. Убедена съм, че по-лесно лбихте се справили там с куче, от колкото да намерите тук адекватен вариант.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#13 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 September 2011 - 07:38 AM

Приемен дом е много трудно да намерите. Препоръчвам ви хотел за кучета. Този е идеален, всички от форума познаваме добре хората там, които много пъти са приютявали и спасявали наши кучета. Обадете се и се разберете, мисля, че това е идеалният вариант.
http://www.galiadogs.com/
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 07 September 2011 - 07:55 AM

Ако можете да си позволите хотел за този период - това е решение.
Свестни стопани се намират невероятно трудно.

Плащане (дори и на роднина, не на познат) за грижите също често се оказва подвеждащо. Случвали се много истории, когато парите не достигат до животното въобще.
Освен посочения горе сайт (и ние даваме кучета там) мога да ви препоръчам и този.

И на двете места кучето ви ще бъде гледано много добре, обичано, наиграно и няма да има време да плаче и скучае :) Знаем го много хора тук от личен опит :))

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни