Dog.bg Форуми : Търся женска пиренейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся женска пиренейска овчарка Оцени темата: -----

#1 Guest_Неви_*

• Група: Гости

Публикувано: 05 September 2011 - 06:46 AM

Здравейте!Заинтересован съм от закупуването на чистокръвна пиренейска овчарка.Породата е сравнително рядка и сигурно няма развъдници в България,но все пак можете да ми предложите чужди развъдници.Също така бих се радвал да споделите опит в отглеждането на породата,интересни факти,подходяща храна,груминг и т. н.Ето мойте изисквания за идеално куче:
1. Напълно социализирано,да може да котактува с по-големи и по-малки от него кучета
2.Добро поведение с деца (пастирските кучета често подбират децата като овце по инстинкт,едрите породи пък често ги събарят при игра)
3.Женски пол
4.Добри физически качества
5.Без дефекти (да не е пет клас)
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 September 2011 - 07:44 AM

Заповядайте http://www.eurobreed...s_pyrenees.html Наясно сте мисля, че когато си взимате малко кученце от развъдник /обикновено на 2,5 месеца/ всички тези изисквания, кото сте написали не е ясно дали ще са налице, когато кученцето порасне. Ако нещо не е наред и кучето е с "дефекти" да не би да се откажете от него? А относно социализацията и поведението с деца - има си треньори, книги и т.н. Ако се отглежда правилно мисля, че няма да има проблеми. Имайте предвид, че козината на това куче се поддържа трудно. Иначе и на мен ми харесва Оскар от рекламата на Педигри, обаче си представям колко часа е бил грумиран преди снимките, за да изглежда така. Вижте по-внимателно снимките от самите развъдници и ще забележите, че когато са оставени "по-неглиже" тези кучета не са толкова атрактивни /това последното е мое мнение, да не обидя някого..../

#3 Guest_Неви_*

• Група: Гости

Публикувано: 05 September 2011 - 08:37 AM

Знам,че наистина повечето кучета сменят характера си когато станат полово зрели,а и дори напълно укрепналата имунна система на кучето не винаги е гаранция за здравето му - тазобедрената дисплазия и ракът за почти неизбежни.Но едно добре обучено като малко куче никога няма да има проблем с нас,че дори и да не се обучи добре - кучето си е куче,то само решава как ще се държи.А и да не забравяме че не говорим за малки деца.Благодаря за линка;

#4 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 12:43 PM

Показване на мнениетоНеви, в 05 September 2011 - 08:37 AM, написа:

Знам,че наистина повечето кучета сменят характера си когато станат полово зрели,а и дори напълно укрепналата имунна система на кучето не винаги е гаранция за здравето му - тазобедрената дисплазия и ракът за почти неизбежни.Но едно добре обучено като малко куче никога няма да има проблем с нас,че дори и да не се обучи добре - кучето си е куче,то само решава как ще се държи.А и да не забравяме че не говорим за малки деца.Благодаря за линка;

Първо - поздравления за решението да си вземете куче от развъдник. Така шансът да има наследвени болести е минимален, както и характера на кученцето ще бъде такъв, какъвто е типичен за породата.
Второ- Няма такова нещо като добре обучено малко куче. Моля ви, кажете ми, че не очаквате от пале на 2, 3 или 4 месеца да знае как да се държи и да не прави бели :wa_048: Ако го оставите само да си решава , уверявам ви, че ще имате много проблеми.

#5 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 02:32 PM

Показване на мнениетоНеви, в 05 September 2011 - 06:46 AM, написа:

Здравейте!Заинтересован съм от закупуването на чистокръвна пиренейска овчарка.Породата е сравнително рядка и сигурно няма развъдници в България,но все пак можете да ми предложите чужди развъдници.Също така бих се радвал да споделите опит в отглеждането на породата,интересни факти,подходяща храна,груминг и т. н.Ето мойте изисквания за идеално куче:
1. Напълно социализирано,да може да котактува с по-големи и по-малки от него кучета
2.Добро поведение с деца (пастирските кучета често подбират децата като овце по инстинкт,едрите породи пък често ги събарят при игра)
3.Женски пол
4.Добри физически качества
5.Без дефекти (да не е пет клас)
Прикачен файл Great pyreneese.jpg
Прикачен файл Great pyreneese 2.jpg
Прикачен файл Great pyreneese 3.jpg

Виждайки снимката, която сте качили явно Вие търсите Пиренейско планинско куче, а не Пиренейска овчарка. Породите са коренно различни като произход, визия и ползователно направление.

Ако наистина имате предвид Пиренейско планинско куче, имайте предвид, че в момента това е една от породите обременена с най-много генетично обусловени заболявания поради често практикувания тесен инбридинг, за да се получат красиви изложбени животни, които в крайна сметка – освен да бъдат демонстрирани по изложбените рингове (и да носят здравословни проблеми на собствениците си), за нищо друго не стават.

Ако търсите наистина качествено Пиренейско планинско куче, търсете директно в Испания или Франция и то при условие, че развъдчикът е и действащ пастир, а не производител на изложбени кучета.

Това за „подбирането на деца” е валидно основно за Бордър коли, което е пастирска порода, а не пазач.

Колкото до „събарянето” – това зависи от няколко фактора: едрина на кучето, едрина на детето и най-вече – социализация на кучето спрямо хора, в частност - малки деца.

П.П. Втората снимка, която сте качили не е на Пиренейско планинско куче.

#6 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 12:45 PM

Неви, и от мен приветствия по повод решението да вземете кученце от развъдник!
Относно породата - красивият "Оскар" от рекламата е Great Pyrenees, а Berger de Pyrenees е не толкова атрактивно и не толкова едро работно пастирско куче!
Вие каквото и да искате, свържете се с хора във Франция и Испания, наистина, както е написано в един от по-горните постове. Ако искате помощ - можем да се опитаме!
За събарянето на деца /а и не само/ - не е приоритет на пастирските породи, а на всички едри, които се "радват" по този начин. За да не се случва - социализация и обучение, чест контакт с деца, хора и други животни и няма да скача и да събаря. Като собственик на "пастирка" (berner sennenhunde) мога да ви кажа, че няма никакви "работни" желания.... Не всички бернери, обаче са така, въпреки, че мойта произхожда от наистина работещи родители... Животът в града, обаче, променя естествените заложби на кучето, за добро или за лошо...Но не докосва и не доближава деца без разрешение! С две думи, трябва кучето да е обучено - едно - се обучава да работи с кравите, друго - да живее и да се държи подобаващо в града...
За "пет" клас - още развъдчикът ще ви каже ако кученцето е "пет"-клас, съответно цената му ще е по-ниска; това, обаче, не значи че то ще е болно, а по-скоро, че има някои екстериорни отклонения. Те не го правят в никакъв случай по-малко сладко, нито по-малко гледано и обичано; просто това, най-вероятно, не е бъдещият голям шампион...нищо повече.../При мъжките в "пет-клас" се продават кученцата с отклонения в спускането на тестисите в скроталната торбичка, внимавайте!/
Нито стойката, нито окончателния вид на захапката, нито способността за възпроизводство можеш напълно и със 100% сигурност да оцениш на 2 месечна възраст. Затова се гледат родителите на бъдещите паленца със съвкупността от всичките им качества - екстериорни, работни, здравословно състояние, продължителност на живот...Ако има някой, който разбира от породата да помага - най-добре!
Успех от сърце!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#7 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 01:05 PM

http://www.chiens-des-pyrenees.com/
Сайт на френския клуб на "Пиренейците"!
User's Signature

www.monasterymeadows.com