Dog.bg Форуми : Тики кърлежчето

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Тики кърлежчето изхвърлено кученце, Варна

#1 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 September 2011 - 04:04 AM

Винаги, когато си помисля, че подопечните ни кучета ще понамалеят и ще мога да глътна малко въздух, се случва точно обратното.

Беше се свряло в храстите в полето, криещо се от слънчевите лъчи в рехавата сянка. Погледът ми всъщност бе привлечен от чувал. По близкия асфалт пробяга още едно кученце, мернах го два пъти, но повече не го видях. Нашият герой обаче почти не мърдаше. Изджафка обаче. Нямаше какво да направя, но по-късно се върнах с гранули и вода. Момченцето почти не мърдаше. Хапна няколко гранулки от ръка, поднесох му вода пред устата, пи. Поразгледах го внимателно и ... се ужасих!

Толкова много кърлежи и бълхи никога не бях виждала на едно място! Просто нямаше свободно място, бълхите припряно ходеха напред-назад с надежда да открият свободна територия, а кърлежите (пасищни ли са, какви не знам точно, но не се надуват) бяха окупирали ушите, муцунката, лапичките между ноктите и във възглавничките ...

Трагедия!

Върнах се след известно време с пудра Тапилан, единственото, с което разполагах. И с половин хапче Цестал, че като гледах издутото коремче на тънките краченца, със сигурност и стомахчето беше обитавано от разни гадории.

След което оставих куч за около 3 часа, докато аз си вършех моята работа. Веднага си го кръстих Тики, от английската думичка tick - кърлеж.

Когато си тръгвах, Кърлежчо си лежеше на същото място. Като ме видя, излезе от храсталаците. По това време обаче се появи стадо крави, а мен ме е страх от тези животни, твърде големи ми се струват и едни такива рогати и оставих Тики да се справя сам, а аз забегнах зад храстите. Кравите проявиха неприлично любопитство към Тики и гранулите. Когато отминаха установих, че Тики също го е било страх от тях - и той се беше наврял в храстите.

Тапиланът беше подействал може би на половината паразити. Другата половина щъкаше жизнено и не даваше признаци за умирачка. Така че нямах голям избор - постелих един чувал от кучешки гранули на пода и се молех на Тики да стои мирно, за да ръси каквото ръси само върху чувала. Той обаче напук на моите молби изрита чувала и се сгуши в постелката на колата. За по-приятно повърна два пъти - пак върху постелката, но в крайна сметка се транспортирахме благополучно до вет кабинета.

Момченцето е на около 3 - 3,5 месеца, тежи 5 килограма, не шава много, вероятно не му е останала много кръвчица.
Иначе няма температура или други тревожни признаци.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 September 2011 - 12:48 PM

Страшен е този - с фешън разцветка и нос на Пинокио, надявам се да не се застоява много :)
Wind, при вас няма празно :rc_036:
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#3 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 11 September 2011 - 08:51 AM

Хе хе, наистина муцунката му е дълга, Пинокио много му приляга :)

А ето го и момчето, как подскача! Когато го видях беше толкова неподвижен, пред вет кабинета докато чакахме около час някъде изобщо не помръдна и не прояви интерес към нито едно от кучетата наоколо, а сега ...

User's Signature

#4 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 30 September 2011 - 03:30 AM

Тики се оказа кученце с голямо желание да изпълнява команди. За малкото време, което му отделям, научи да върви редом (сравнително добре), да сяда, ляга, да носи играчката, да скача.
Малкият е голям чаровник, вижте сами :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 11 December 2011 - 10:26 PM

Тики не нарастна много на размери, но нашишкавя. Вероятно се подготвя за зимата. Много е смешен, не е фотогеничен, скримуца и иска внимание, но страшно обича да го галят, ако можеше, щеше да замърка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 12 March 2012 - 04:29 AM

Милото ни момченце замина и пристигна благополучно в Холандия!

Засега е в приемен дом, но темичката може да се мести в хубавия раздел!

Остава да пожелаем по-скорошно намиране на постоянен дом за емигрантчето ни!

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 19 March 2012 - 05:36 AM

Нашето момче се представяло отлично, много са доволни от него и много му се радват!

Макар че не успявам да помогна на повече животинки, макар че на няколко пъти ми е идвало твърде нанагорно и ако имаше как бих се отказала от това, с което се захванах преди около 4 години, такива щастливи развръзки ми дават сили, и вяра, и надежда и ми помагат да преодолявам несгодите, страховете, мъката ...

Много съм благодарна на хората от този форум, които ми помагат по един или друг начин и най-вече на Илит, без която нямаше да имаме шансове да задомяваме в чужбина.

Знам, че в България също има чудесни осиновители, но ... все още са твърде малко и вероятно вече си имат животинки и ... е трудничко да се открият. А няколкото неуспешни опита са ме отказали от желанието да търся тук, защото вече нямам възможност да реагирам и след време при нужда да си прибирам подопечните... А е жалко, защото нашите бездомничета са чудесни приятелчета и могат да дарят толкова много щастие и обич, въпреки че нямат порода, въпреки, че не се знае нищо за това какъв характер ще имат, колко големи ще порастнат ...

Така намерих Тики в началото на септември миналата година - лежащ безпомощно в полето, под ярките лъчи на слънцето, в рехавата сянка на храст, неподвижен и целият пълен с бълхи и кърлежи до такава степен, каквато никога преди не бях виждала - кърлежи в ушите, между пръстите на лапите ...
Прикачена снимка

И ето го сега момчето, гушнато в завивки - нещо, което аз нямах възможност да му предоставя ...
И с хора при себе си, които няма нужда да дели с още една дузина други четирикраки събратя ...
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 March 2012 - 10:22 PM

Нашето момченце Тики много бързо е пленило сърцето на съсед на временната му стопанка в Холандия и вече ни се хвали задочно, че си има СВОЙ дом!

Първото ни задомено кученце от около половин година насам! Дано да им потръгне и на останалите при нас, че да можем да помагаме и на други кучовци в нужда!
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2012 - 08:45 AM

Страхотна новина за Тики! Стискаме палци да повлече крак, както се казва :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 01 April 2012 - 06:49 PM

Да се похвалим с новини и снимки на наш Тики, наречен вече Бикел!
Има си за компания мъжко куче Сейлър, с когото се разбират чудесно!
Разхождат се дълго дълго всеки ден!

Късметлийче!

Дай Боже един ден и в България да има повече надеждни осиновители за нашите си бездомничета!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема