Черен Руски Териер
Публикувано: 23 January 2005 - 08:02 PM
Поли е суперррр!Пожелавам и да настигне по успехи кака си /не ми се сърди Люси r) знаеш че обичам Льoвачка/ w) И да стане един наистина достоен представител на семейството на черните териери,и да бъде толкова мачкаема като кака си ;)
d)
d)
Публикувано: 07 February 2005 - 10:06 PM
Браво на вас ;) Поздравления!!! Тъй като знам от колко време работите и се борите за този клуб, искрено ви се възхищавам и ви поздравявам - теб и Иван ;) Желая успех и единство на клуба!
П.с. Кои бяха кучетата, които показаха в предаването по БТВ вчера... bl)
П.с. Кои бяха кучетата, които показаха в предаването по БТВ вчера... bl)
Публикувано: 08 February 2005 - 09:25 AM
Поздравления за клуба и много бъдещи успехи на вас и вашите кучета!

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 08 February 2005 - 11:21 PM
Стискам ви всички палци, които имам да съберете много и истински почитатели и притежатели на породата ;) w)
Питах за кучетата, защото ми изглеждаха доста ... неподдържани и може би затова изглеждаха ...различни bl) Нали съм свикнала да гледам Льова наконтена и напудрена, а и кучетата на Крос не падат по-долу ...абе - контета, изкривихте ми предтсавата за страшния ЧРТ - рошав, несресан, гледащ мръсно под сплъстения бретон... b)
Още веднъж - успех ...и да почерпите почитателите за новия клуб w)
Питах за кучетата, защото ми изглеждаха доста ... неподдържани и може би затова изглеждаха ...различни bl) Нали съм свикнала да гледам Льова наконтена и напудрена, а и кучетата на Крос не падат по-долу ...абе - контета, изкривихте ми предтсавата за страшния ЧРТ - рошав, несресан, гледащ мръсно под сплъстения бретон... b)
Още веднъж - успех ...и да почерпите почитателите за новия клуб w)
Публикувано: 09 February 2005 - 09:07 AM
Ох,
сещам се за кои кучета става въпрос a)
Първия път когато ги видях по телевизията ми идеше да се обадя и да им се скарам. Това е същото ако Пламен с Фини му кажат: "Ааааааа знам какво е пудел - онова рошавото нещо там в кварталното градинка" bl)
И то не защото кучетата не са качествени, за това не мога да съдя, не съм ги виждала на живо, а защото собствениците им не полагат нужните грижи за космената им покривка. Странно ми е защо някой си взема дългокосместа порода с красив външен вид и имаща нужда от поддръжка, и не се грижи за нея s)
По добре е да си изберат друга голяма и също така хубава порода, но с по малки изисквания за поддръжка.
сещам се за кои кучета става въпрос a)
Първия път когато ги видях по телевизията ми идеше да се обадя и да им се скарам. Това е същото ако Пламен с Фини му кажат: "Ааааааа знам какво е пудел - онова рошавото нещо там в кварталното градинка" bl)
И то не защото кучетата не са качествени, за това не мога да съдя, не съм ги виждала на живо, а защото собствениците им не полагат нужните грижи за космената им покривка. Странно ми е защо някой си взема дългокосместа порода с красив външен вид и имаща нужда от поддръжка, и не се грижи за нея s)
По добре е да си изберат друга голяма и също така хубава порода, но с по малки изисквания за поддръжка.
Публикувано: 09 February 2005 - 09:13 AM
Да, и аз така си помислих - по-добре да си бяха взели куче без козина, отколкото да не поддържат космато куче... Но забелязах и друго - едно или две от кучетата бях с опашки bl) и това ме накара да се замисля дали вече и ЧРТ ще си промени вида и ще заприлича на шнауцер с опашка или просто собствениците така са решили... bl) Май доста въпроси станаха, но ми е любопитно - мога да сравнявам само с Льова и кучетата на Иван, както и с две кучета - наше производство (които за улеснение ги подстригват като шнауцери;)) ... и определено онези кучета ми изглеждаха много странно bl)
Публикувано: 09 February 2005 - 10:24 AM
В стандарта на ЧРТ е записано, че некупираната опашка е порок!
И тъй като породата е руска, а руснаците нямат намерение засега да променят това положение от стандарта, опашката на ЧРТ трябва да бъде купирана.
Знаеш обаче, че в няколко страни от Западна Европа е забранено отглеждането на домашни любимци с купирани уши или опашки. За това за кучетат от породата живеещи в Германия и Финландия, например се оставят опашки и съдиите си затварят очите на изложбите и не ги дисквалифицират.
От собствениците на тези ЧРТ /казаха го по БТВ пролетта в предаването на Росица Кирилова/, разбрах, че те дори не са знаели, че тяхните мъжко и женско са се заплодили и кученцата не са планирани. Явно са им останали кученца от кучилото с неотрязани опашки и сега тях сте видяли по БТВ. За съжаление не съм гледала това предаване.
И тъй като породата е руска, а руснаците нямат намерение засега да променят това положение от стандарта, опашката на ЧРТ трябва да бъде купирана.
Знаеш обаче, че в няколко страни от Западна Европа е забранено отглеждането на домашни любимци с купирани уши или опашки. За това за кучетат от породата живеещи в Германия и Финландия, например се оставят опашки и съдиите си затварят очите на изложбите и не ги дисквалифицират.
От собствениците на тези ЧРТ /казаха го по БТВ пролетта в предаването на Росица Кирилова/, разбрах, че те дори не са знаели, че тяхните мъжко и женско са се заплодили и кученцата не са планирани. Явно са им останали кученца от кучилото с неотрязани опашки и сега тях сте видяли по БТВ. За съжаление не съм гледала това предаване.
Публикувано: 09 February 2005 - 12:50 PM
На мен кучетата ми се видяха весели и доволни от живота,това че не бяха подстригани и сресани едва ли ги прави по - малко черни териери.Подстригване се прави за един ден,а грижата за кучето е за цял живот.Сигурен съм че ако има къде да си заведат кучетата за подстрижка - ще го направят.В предаването имаше четири кучета две възрастни и две млади/с опашките/ - голямо и щастливо семейство!!!А това както знаете без любов и грижи не се постига....