Dog.bg Форуми : Черен Руски Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Черен Руски Териер

#321 Потребителят е офлайн   JoRkAtA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 May 2006 - 02:50 PM

Първо минаваш с машинката и после опред с ножиците или ?

#322 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 03:01 PM

Е не е толкова елементарно b)
Трябваше ми година за да се науча и не мога да го обесня на пръсти.
Но имам касета и когато си вземеш ЧРТ ще ти я дам да гледаш подробно как става.
User's Signature

Качена снимка

#323 Потребителят е офлайн   JoRkAtA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 03:21 PM

Хехехе b) Ок. Ако някога си взема. Баща ми каза, че има приятел сас женска ЧРТ и ако роди може да ми вземе от него

#324 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 04:00 PM

Цитат

Хехехе b) Ок. Ако някога си взема. Баща ми каза, че има приятел сас женска ЧРТ и ако роди може да ми вземе от него

Ха сега! Дължиш ми информация! Коя и къде е женската и от кой мъжки се кани да ражда?
User's Signature

Качена снимка

#325 Потребителят е офлайн   JoRkAtA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 04:03 PM

Хехе ам тя е женска ама няма да ражда тя даже не е бременна, ако някога стане нещо тогава. b)

#326 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 04:05 PM

Кажи поне в кой град е и как и е името.
User's Signature

Качена снимка

#327 Потребителят е офлайн   JoRkAtA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 04:06 PM

Дори незнам каде е. Просто му показах една снимка на такава порода и той ми каза, че някакав познат имал такова куче женско. Но сам сигурен, че няма да ми вземе понеже знае колко грижа искат тези кучета а той няма да се разправя, а аз сам немога да го гледам защото нямам нерви.

#328 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 04:13 PM

Когато пораснеш и узрееш за тази порода ще си вземеш сам b)
User's Signature

Качена снимка

#329 Потребителят е офлайн   JoRkAtA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 04:16 PM

bl) И той така ми каза. "Когато пораснеш си вземи и си гледай такова куче". Аз нече и сега немога да го гледам просто няма да имам много време за него, а те искат игра, грижи.

#330 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 04:27 PM

на колко години си и от къде си?
User's Signature

Качена снимка

#331 Потребителят е офлайн   JoRkAtA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 04:33 PM

На 16 от Ботевград сам b) . Ти на колко си и от каде b) ?

#332 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 04:39 PM

Мога да ти бъда майка b) Единия ми син Bave е на 17.
Живея в София, през ваканцията ела да видиш кучетата на живо.
User's Signature

Качена снимка

#333 Потребителят е офлайн   JoRkAtA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 05:04 PM

Ако намря време може и да дойда. Лятото ще заминавам за Канада и незнам колко време ще сам там.

#334 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 05:19 PM

И в Канада има ЧРТ r)
User's Signature

Качена снимка

#335 Потребителят е офлайн   JoRkAtA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 06:19 PM

Със сигурност. Ама вие много сте запалена на тази тема ЧРТ r) . Някои хора ги влече футбола други баскетбола, тениса а вие как точно се запалихте по кучетата? r)

#336 Потребителят е офлайн   Вельо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 08:45 PM

Цитат

Вельо,
не четеш добре какво пишат другите, а се стремиш да се самоизтъкнеш.
Момчето иска когато се разхожда по улиците, тези който го виждат да се влюбват в кучето му. Смяташ ли, че за тази цел той трябва да го води мръсно, с намордник и синжир за да вдъхва страх и ужас. Работните качества на породата не се демонстрират на разхождащите се наоколо мирни граждани. Да не говорим, че именно спокойния и уравновесен характер е едно от предимствата на породата.
Когато видиш някоя несресана и мръсна девойка, ще се влюбиш ли в нея с идеята, че може би има добър характер, както и обратното разбира се: Не се влюбваш само във външния вид, но той те предразполага да разбереш дали обекта на възхищението ти има и добър хатактер и друди качества на които държиш.
Щом си се разтревожил за съдбата на породата, се потруди да прочетеш стандарта. Да подскажа там е написано: задължителен тримиг по установена форма.
Нима искаш да подстрижем ЧРТ до голо за да може да се насладим на това което описваш? По скоро ще си взема друга порода - късокосместа, например така харесвания от мен риджбек.

Много добре си чета и нямам никакво намерение да се изтъквам по простата причина че няма с какво към този момент.
Супер несериозно е да си вземеш куче защото хората да го харесват по улиците. Когато това се отнася до РЧТ вече не е просто несериозно, поне от моя гледна точка.
Никъде не съм казал че РЧТ трябва да бъде "мръсно, с намордник и синжир за да вдъхва страх и ужас".
Когато човек решава че иска да си вземе куче, независимо от породата, освен за външния вид трябва да помисли и за характера. За това дали пасва на неговия и т.н. Ако наистина само иска хората да му се радват на прическата по-добре да си вземе пудел. Мисля си че РЧТ е доста по-сериозна порода и трябва да се гледа по-сериозно на нея.

Всяко куче, независимо от породата има нужда от поддържане на козината.
Виж по въпроса с подстригването май не съм съгласен.
За справка сега пак отворих официално действащия стандарт по FCI. Никъде не се споменава подстригване:

Цитат

HAIR : The hair is rough, hard, ample and extremely dense.  The brokens hair length is between 1.6 and 3.9 inches (4 10 cm) and covers the entire body.  On the muzzle, the coat forms a rough, brushy moustache on the upper lip and a beard on the lower lip.  Above the eyes, the eyebrows are rough and bristled.  On the neck and the withers, the coat is longer and forms a mane.  The forelegs down until the elbows and the hind legs until the thighs are covered by a rough and long coat.  The undercoat is dense and well-developed

Не е ли това действащия стандарт? В стадндарта на РКФ е променена само горната граница на височината, или греша?
Основното предназначение на триминга не е ли за да се отстранят мъртвите косми, поради това че тези кучета не линеят? Каква е целта на подстригването тогава?

impres91-> Не се заяждам. Знаеш че искам да имам един черньо и ще имам. Ако не ми мине котка път, може би ще е скоро ;)

#337 Потребителят е офлайн   impres91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 09:09 PM

Цитат

impres91-> Не се заяждам. Знаеш че искам да имам един черньо и ще имам. Ако не ми мине котка път, може би ще е скоро ;)

Taka e, znam che iskasch. No ne obiasniavasch na Elen, che vsastnost cherniovcite ti haresvat poveche kosmati, ne mnogo oformeni, che poveche bi rabotil s tiah i che bi gi naglasil kolkoto da minat zadalgitelnite eksteriorni izlogni, i che ne napalno otrichas fasona na napravenite kucheta. PROSTO TEB TE KEFIAT PO NENAPRAVENITE. Samo i obiasniavasch, che "haraktera taka i taka, pa inache sa barbita".
Kakto i da e tova e vapros na prioriteti. Na Elen sasto i haresva haraktera na tezi kucheta, inache ne bi si vzela 2, ili ?
A otnosno pudelite-vigdal li si kak zadarga goliam pudel i to s pricheska! NApalno mogesch da go stavnisch s rizenschnauzer.
User's Signature

Качена снимка; Качена снимка
Качена снимка

#338 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2006 - 09:21 AM

'Триминг", не означава изкубване на мъртвите косми, въпреки, че много хора мислят така, но едвали имаш желание да навлизаме в темите на груминга.
Породата е руска и аз се ръководя от руския стандарт, ако нямаш от къде да го прочетеш, ще ти дам линк и чети внимателно.
Наистина не ме познаваш и не знаеш какво ми е отношението към породата и на какво държа, но има доста хора който съм запалила за породата и то не с външния и вид.
Супер несериозно е да си вземеш куче защото хората да го харесват по улиците. Когато това се отнася до РЧТ вече не е просто несериозно, поне от моя гледна точка.
това е мнението на JoRkAtA, а не моето, пак не си чел внимателно!
Между другото в проекта на новия стандарт акцента не е в промяната ня горната граница, а съвсем на друго място, но това е тема на разговор, далеч от дискусията за прическата на ЧРТ.
User's Signature

Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2006 - 10:18 AM

Замисляйки се дълбоко, тихо започвам да подозирам, че дискусията се води по един и същи въпрос и една гледна точка, просто всеки я обяснява различно...
Дайте да започнем отначало.
ЧРТ е плод на "руската грандомания" - практически единственият успешен при това. Родил се е, както московския водолаз, московската старажевая, московския боксер и един куп други в опит да се направи "по-добра руска порода", в случая "по-добра" от другите служебни кучета.
Тоест: развъждането се е водило в две направления - едното е служебната употреба и пригодност, другото (едновременно) - образуване на уникален външен вид.
Крайният резултат е бил сериозно служебно куче, отлично обучаемо, уравновесено, малко агресивно, годно за отглеждане във всякакви условия; ПО-ДОБРО от НОК във всяко едно отношение.
След това ЧРТ попада в масовата публика и грамотното му развъждане продължава в подобряване на характера и външния вид. Отстранява се неудобната за нормалния човек "суровост". Съвременното ЧРТ е идеалното домашно куче с благ, спокоен и уравновесен характер, способно както да защити собственика си, така и да бъде абсолютно безопасно за околните... разбира се, това е служебна порода и не е "за всеки". Освен това вече е разработена "идеална" прическа, която подчертава красотата на породата. Съчетанието между двете... характер и вид... е неустоимо. Поне според мен.
Тоест, бъдещият стопанин трябва да е наясно, че освен служебни качества си купува и "пудел", не може - или по-скоро не бива - да се набляга само на едното от двете.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#340 Потребителят е офлайн   dexter_sum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2006 - 10:39 AM

Ама какво сте се хванали - пудел, та пудел?

Пудела е прекрасно куче - компаньон, другар и защитник на своя стопанин, а не само манекен!
Сега на породи ли ще се обиждаме?
User's Signature

-------------------------------------------------------[br][br]Качена снимка[br][br]История на пуделите - една невероятна порода[br]Нож и виличка

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни