едно е сигурно - кучето се храни само СЛЕД разходка. Хранила съм моите кучета като винаги дневната дажбасъм разделява на две порции (изкл. бебешкия период естествено) след сутрешна и след вечерна разходка.
Особено активни кучета като кокерите не бива да се хранят преди раходка,защото ако тичат с пълен тумбак има сериозна опастност да превъртят стомаха, а това е сериозна беля.
Относно пишкането ... много е индивидуално. Кокера ми спря да пишка постепенно наоколо 5, 6 месеца. Сегашното ми куче - ретривър - спря на 9 месеца от раз. Таман се бях отчаяла заради бърсането на огромните локви, заминахме за 4 дни на вилата, където Роджо беше естествено с денонощен свободен достъп до огромния двор. Като се върнахме спря с пишкането моментално.
Вие ще решите дали да му давате свободен достъп до банята, но имайте предвид, че са страшно изобретателни, затова махнете всички препарати, легени и парцали, кърпи и хавлии. Особено препаратите!!! Кокера ни Хъкълбери свали два реда плочки в банята в ахмашкия си пубертетен период

Вашето кученце е още твърде малко, за да ограничите пишкането. Резултати очаквайте след 6тия месец
Поздрави и успех