Dog.bg Форуми : Три красиви селски моми :)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Три красиви селски моми :) желаят да ги набучат на кол невинни :(

#1 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:непородисти кучета

Публикувано: 13 September 2011 - 11:10 PM

Здравейте, искам да ви помоля за помощ, но не за себе си, а за една своя приятелка - Надя!

Ветераните от този форум сигурно помнят преди години (2006) темата ми за малкото кученце Графиня! Та Надя е нейната осиновителка :) Но сега тя е в положение да има нужда от нашата подкрепа!

Историята е следната - това лято, когато Надето е на вилата си - в едно село на 40 км от София - някой изхвърля майка с две женски новородени кученца. Надето започва да ги храни.

Майката обаче пази бебета си и лае селяните, което ги настройва срещу кучетата. Те, като всички високоуважаващи се български селяни, се заканват, че щом Надето се прибере в София, ще убият кучетета .
Надето се опитва да се спогоди с хората, предлагайки трите кучета да останат там, като тя поеме храната им, но не само че това не се приема, ами и положението става още по-сложно:

Вече има издадена заповед от кмета, че в селото не може да има бездомни кучета - единствения вариант за тях е убийство, както са били убити с кол пет предишни кучета. Цялата тази история с убийството на предишните бездомни кучета я има черно на бяло, написана от селяните в заплашително писмо до Надето!!!!

За сега Надето е прибрала кучетата в двора на вилата и ги гледа, но могат да останат там до края на месеца, защото после тя се връща в града. След това няма вариант за тях :dh_188: .

Може би трябва освен да се търси осиновител за тричките, да се търси и вариант за приемен дом. Кученцата са свикнали да общуват с хора, с това няма проблем. Обезпаразитени са, и се хранят без проблем с гранули.
Посъветвах Надето да попита някоя баба там дали не би се съгласила да ги приюти, при условие че й се оставят храна и някой лев. Но имайки предвид, че селото е от 20-30 човека, явно все "големи кучелюбци", едва ли ще се намери някой. :dh_188:

Горките кученца явно са попаднали на много неподходящо място :dh_188: А са тоооооолкова прекрасни (както можете да се уверите от снимките). Трите красавици са така млади и неусетили още хубавото в живота - майчицата е на 2-3 години, а двете й кученца са на около 2,5 - 3 месеца. Ще станат средноголеми на ръст - майката е около 20 кг.

Нея са я кръстили Джуна, едното момиченце, което е с по-големите уши, е Джуджи, а другото е Джиджи.

Това е, което знам, и знам, че историята изглежда малко без изход....Та и в това село значи чакаме бялата лястовица :wb_052: Най-добре под формата на любящи стопани, поне за малките. Майката тези дни ще бъде кастрирана в АРС.

Ако някой се заинтересува от съдбата на тези три млади селянки и желае да стане бялата лястовичка за тях, ето телефони за връзка: 0894422313 Надето, 0899998846 Борис

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

0897/878 298 Анелия
......
http://spasijivot.dog.bg/

#2 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 September 2011 - 12:33 PM

В такива моменти се питам къде са онези, много вещите и много скачащи по тв-екраните да бранят правата на кучетата?! Вместо да ходят да проверяват приюти, да вземат да поговорят с този кмет и да му обяснят какви заповеди може и не може да издава. От опит съм се убедила, че ако се отиде на място от името на организация нещата започват да изглеждат много по-различно. Особено, ако се поеме ангажимент към осиновяването на кучетата. Заплахата от съдебно преследване обикновено върши нелоша работа, но трябва да е отправена от легитимна за закона организация и да не е проформа, а реална.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#3 Потребителят е офлайн   mikhaela Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 10:58 AM

И аз точно това се питам, може би самите ние трябва да сме по-активни в търсенето на правата на клетите животни!

Аз съм приятелка на Надето и доста съпричастна към случващото се. Имате ли предложение към кого да се обърнем, за да "раздухаме" случая и най-вече заплахите и заповедите на "правоимащите"?

#4 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 11:18 PM

Нека Надето ми донесе това писмо или негово копие - и около мен хора се заинтересуваха да се направи нещо по въпроса! Кое е селото?

Пуснах обява за тричките красиви нещастничета в бездом.инфо, дано я публикуват в близките дни!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

0897/878 298 Анелия
......

#5 Потребителят е офлайн   vanyan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 September 2011 - 10:19 AM

Аз съм съседка на Надя в същото село, ходим събота и неделя там.
За първи път ги видях преди около месец. Бяха такива пухкави и мекички и аз започнах да ги галя, дори не помислих за това, че майката беше близо до тях. Тя изобщо не реагира и не ме залая. Обърнах се към нея, дадой й да ми подуши ръката и после я погалих. Аз самата се изненадах много, че като посегнах към нея, тя дори не се дръпна. От тогава като ме види, че галя някое от малките, тича и тя, навира си главата в ръцете ми, а ако те са заети, започва да ме побутва с глава и тяло, просто иска да е по-близо до мен.
И трите са страшно контактни, живяли са с хора, били са домашни.
Майката малко накуцва, задното й краче е леко изкривено.
Аз видях, че последните 2 седмици са в двора на Надя, те излизат и навън от време на време, но не знаех, че положението е толкова заплашително.
Самата аз, вече ги мислех и търсех вариант за тях, не бяхме говорили с Надя.
Когато видях темата, много се изненадах и зарадвах.
Веднага се свързах с Надя, говорихме, разбрахме се, че ще действаме заедно и ще обединим усилията си.
За сега има вариант за приемен дом и започваме подготовката - васиниране на малките и кастрация и ваксина за майката. За сега смятаме, че двете с Надя ще се справим.
Това от което имаме нужда е, вашите положителни мисли и енергия.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2011 - 09:38 PM

Ванян, какво стана с трите касиви кучони-примадони, заминаха ли за чужбинско?
User's Signature

0897/878 298 Анелия
......

#7 Потребителят е офлайн   vanyan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 02:22 PM

Да, заминаха.
В момента са в приют, още не са осиновени.
Малките играят и се чувстват добре, хвалят ги.
При мама положението е следното. Тя тук в България накуцваше със задното и предното краче. Там лекарите са направили снимки и са установили фрактура на таза и задното краче, вече зарастнали. Има и фрактура на коляното на предното краче. Може би е била блъсната от кола, а може и да са били 2 инцидента. В момента е под наблюдение, ще провеждат консултации и с други доктори, за да решат дали да се прави операция на коляното. Притеснявам се за предното краче, надявам се да се развият нещата по най-добрия за нея начин.
Модераторът може да премести темата.
Ще пиша, когато имам нова информация.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 02:57 PM

Еха браво! И трите сте успели да ги спасите! :rc_036: :rc_036: :rc_036:

#9 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2011 - 06:51 PM

Tова е страхотна новина, браво!!! Колко са пораснали двете джувки :wub: Дано скоро ги осиновят, пожелавам им по един топъл дом за Коледа и на тричките! Надявавам се с крачетата на маминка всичко да е наред, ще се радвам да пишете пак с инфо! Благодаря за снимките, Джуна е много красива!
User's Signature

0897/878 298 Анелия
......

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни