Миналата седмица забелязах изгубено куче руска хрътка , което обикаляше в Люлин. Кученцето гледаше всички в очите и при най -малкия знак за внимание махаше с опашка. Освен това беше и капризно за ядене, от което ми стана ясно, че е било домашно. Пуснах обява в без дом, но вместо стопаните, ми се обади жената, която заедно със съпруга си го е прибрала. Според нея кучето наистина е руска хрътка. Изкъпано е, обезпаразитено и го е научила да ходи на каишка, защото първоначално не е искало. Кучето е младо, може би 6 месечно. Тя ме помоли за помощ, тъй като не може да го задържи дълго - съседите не искали куче на етажа и са се обадили на хазяите им, които са им дали ултиматум да го махат. Не знам дали темата е за тук, но тя се надява някой да го осинови или поне да му се намери временен дом. Ще гледа да го задържи максимално дълго, но наистина е принудена да го пусне пак на улицата, а то изобщо не е наясно как да се пази от колите - ходеше си преспокойно по средата на булеварда. Посъветвах я да пише във фейсбук и да звъни по приютите, с надежда да го приберът. Обаче самата аз звънях по всички приюти преди дни за две улични кутрета и ми казаха, че навсякъде е претъпкано, така че не разчитам много на това. Ако познавате някой, който би го осиновил или приютил временно, моля свържете се с нея. Казва се Зори, тел. 0899854963
Намерено е куче порода руска хрътка м ж.к. Люлин
Страница 1 от 1