Dog.bg Форуми : Случаят на Боко, предизвикал "Известени" коментари

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Случаят на Боко, предизвикал "Известени" коментари Follow up или до какво водят експериментите?!

#21 Потребителят е офлайн   surgeon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 September 2011 - 08:50 AM

Госпожице, госпожо Dessy,

"хиляда операции и примерно година престой"- дали не преувеличаваш, примерно????
Защити позицията си, но бъди малко по - обективна.

Случаят Боко е публикуван тук, само заради въпросните коментари- може би знаеш за тях, може би не. "това куче никога няма да проходи", мъчат животното с експерименти" и т.н. Е ходи.

В сайта на клиниката имаме публикувани много по- подходящи " за хвалене" случаи. Да си ги видяла да сме ги постнали тук? Повярвай ми , заради отношение подобно на твоето никога не бих ги споделил възможностите на клиниката в този форум- твърде много хейт ще получим. Тя една статия е нещо неприемливо, подла реклама и т.н. Просто за някои участието тук е прекрасна възможност за "чешене на езика" и избиване на комплекси, по възможност анонимно.

"Можете да докажете само, че бихте приели всякакви "предизвикателства" стига те да Ви дадат възможност да направите нещо, което не е правено в България или най-малкото е авангардно"

Авангардно?????? Най- обичаме да практикуваме "авангардна" медицина. Просто това е смехотворно :wb_052:

И не ми казвай , че не си хейтър- нали с това започна, налагал съм тотална реклама. За Боко ли говворим или за личното ти отношение към дадена клиника?

Абсолютно си противоречиш:
Каза , че не е коректно да сравнявам случаят Боко с подобен при хората, а после ти го правиш- Стивън Хокинг и т.н.

П.С.
Понеже клипчетата не са информативни и не се вижда колко добре Боко си играе с мухите :), замислям да помолим екип на ББС да напарви документален филм за състоянието му. Може би това ще те удовлетвори.

#22 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 September 2011 - 01:25 PM

Господин surgeon, просто с постовете си доказвате моята позиция. Дори няма смисъл да Ви отговарям. :smile: Това, че не можете да изтъкнете дори един смислен аргумент извън собственото си его говори само по себе си за ситуацията. Дори не разграничавате иронията в част от постовете... както и да е. :smile: Дерзайте !

п.п. - Пак Ви напомням, че за да има човек "някакво" отношение към клиника или към човек, той първо трябва да познава човека или да е имал контакт с клиниката. Опитвате се да играете на лична основа, но не Ви се получава. Не убеждавайте мен в това, което сте извършили върху Боко. Явно имате нужда да убедите себе си, че сте постъпили правилно. Гневът, с който изпълвате постовете си и провокациите към колегите Ви и към мен са показатели за това. Успех в каквото и да сте решили да правите! Дано Боко се справи някак със собственото си съществуване и дано новата собственичка има много сили за него! Другото няма смисъл да се коментира. Вие сторихте достатъчно, за съжаление, без успеха, който жадувахте. :smile: :rc_036:

(Вие познавате ли ме, че да си позволявате да ми говорите на "ти"? Ако е така ще Ви помоля да ми припомните, защото определено не мисля, че някога сме се виждали) :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#23 Потребителят е офлайн   surgeon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2011 - 06:25 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 24 September 2011 - 12:25 PM, написа:

Господин surgeon, просто с постовете си доказвате моята позиция. Дори няма смисъл да Ви отговарям. :smile: Това, че не можете да изтъкнете дори един смислен аргумент извън собственото си его говори само по себе си за ситуацията. Дори не разграничавате иронията в част от постовете... както и да е. :smile: Дерзайте !

п.п. - Пак Ви напомням, че за да има човек "някакво" отношение към клиника или към човек, той първо трябва да познава човека или да е имал контакт с клиниката. Опитвате се да играете на лична основа, но не Ви се получава. Не убеждавайте мен в това, което сте извършили върху Боко. Явно имате нужда да убедите себе си, че сте постъпили правилно. Гневът, с който изпълвате постовете си и провокациите към колегите Ви и към мен са показатели за това. Успех в каквото и да сте решили да правите! Дано Боко се справи някак със собственото си съществуване и дано новата собственичка има много сили за него! Другото няма смисъл да се коментира. Вие сторихте достатъчно, за съжаление, без успеха, който жадувахте. :smile: :rc_036:

(Вие познавате ли ме, че да си позволявате да ми говорите на "ти"? Ако е така ще Ви помоля да ми припомните, защото определено не мисля, че някога сме се виждали) :tb_195:

А защо Вие, Dessy си позволявате да коментирате медицински факти, които не са ви в професионалната компетенция, спорейки с лекар? На мен ми звучи малко неуважително и несериозно да споря и обяснявам, че Боко не го боли ,а Вие да ми тропкате с крак колко е очевидно че той "вегетира" и че саморекламата няма да ми се получи Това има малко по- голяма тежест от минаването на Ти.

Най- обичам да споря с ощипани госпожици с 100 000 поста във форум, най-вероятно половината спам. После защо постовете ми били гневни и съм минал на Ти.
Аз не знам какво съм постигнал с поста си, но Вие със сигурно го разводнихте и доказахте, че обичате да си "чешете езика".

Както вече Ви благодарих , споделихте си мнението. Така или иначе поста не беше за Вас.

#24 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 September 2011 - 08:31 PM

Показване на мнениетоsurgeon, в 24 September 2011 - 06:25 PM, написа:

А защо Вие, Dessy си позволявате да коментирате медицински факти, които не са ви в професионалната компетенция, спорейки с лекар? На мен ми звучи малко неуважително и несериозно да споря и обяснявам, че Боко не го боли ,а Вие да ми тропкате с крак колко е очевидно че той "вегетира" и че саморекламата няма да ми се получи Това има малко по- голяма тежест от минаването на Ти.

Най- обичам да споря с ощипани госпожици с 100 000 поста във форум, най-вероятно половината спам. После защо постовете ми били гневни и съм минал на Ти.
Аз не знам какво съм постигнал с поста си, но Вие със сигурно го разводнихте и доказахте, че обичате да си "чешете езика".

Както вече Ви благодарих , споделихте си мнението. Така или иначе поста не беше за Вас.

:ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: рече ощипаният доктор и се препъна в носа си. :tb_195:
Естествено, че ще си "чеша езика" когато не Ви устройва мнението ми. Безсилието ражда невероятни глупости. :ab_041: :ab_041:
Както вече и аз направих - поздравих Ви за професионалните Ви дейности (нищо, че не сте го забелязали :md_064: , но се опитвате да убедите всички, че коментирам медицински факти). Ситуацията изобщо не налага коментар на медицинските факти, а на принципни решения. Така или иначе темата е поставена на видно място и няма бележка "да се чете само от еди-кой си" :ab_041: , очевидно с цел "жънене на слава". Е .... не се получи, ама ...нищо .... Вие нали търсите предизвикателства, все ще намерите някое сакато животинче. Убедена съм просто! :re_037:

п.п. - А сега, след като Ви осведомиха коя съм успокоихте ли се? :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#25 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2011 - 08:13 PM

Деси, аз пък не мисля, че е такава математика цялата работа.
Благодаря на surgeon, че писа.
Мисля, че е нужно време, за да се разбере имало ли е сисъл, и че както винаги в България докато мине това време, всички ще сме забравили. И следващият път пак нищо няма да знаем и ще спорим отначало дали е извратено или е светлина в тунела.

#26 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 September 2011 - 11:28 AM

mil_ точно защото не е математика, затова имам такова мнение. Щом е имало "известни коментари", значи ситуацията още тогава е будела съмнения относно възстановяването на кучето и смисъла от усилията. Точно затова се опитах на няколко пъти да обясня на господин Доктора, че не се и съмнявам относно професионалните му качества и най-малко коментирам медицински казуси. Но да се опитват да ме убеждават, че кучето си живее страхотно ..... малко е пресилено. Да не забравяме, че никой не става по-млад. Нито ние, нито животните. Предполагам, че не само на мен ми е ясно, че проблемите на това куче с възрастта ще се утежняват, защото след толкова "интервенции" никой не може да каже каква ще е реалната болка на животното, износването на ставите или състоянието на мускулатурата. Нека не забравяме, че животните проявяват някакви признаци на болка в много крайни стадии, защото могат дълго да компенсират и да притъпяват усещанията си за болка, но това не значи, че не изпитват болка. Инстинктът за оцеляване е толкова силен, че може да притъпи каквато и да е болка. На това ли се разчита следва да попитам?! Ако е така - ок, значи изяснихме идеята. Защото mil_ такива случаи ще се повтарят. Нормално е да се повтарят и те няма да дадат никакви идеи, решения или пък позиции. Това е много субективна материя. Решенията следва да се вземат преди да има емоционално обвързване. Когато вече се чувстваш лично обвързан със съдбата на някое животно не можеш да вземеш решението просто защото логиката го налага. Ти ,поне, изживя това лично. Затова и няколко пъти написах, че решението е взето от попечителите и аз го уважавам като такова. Докторите са направили това, което е било възможно. Ако някой е обяснявал, че кучето след 1000 операции ще се възстанови на 100%, да се разяснява лично с хората, на които е обяснявано това, а не по форуми с гриф "известни коментари". При положение, че действията са на принципа "Ще направим това, пък ще видим какво ще излезе", приемам ситуацията като експеримент и резултатите имат повече стойност за ветеринарната колегия. Но си много права, че се изисква време, защото наистина представлява интерес какво ще е състоянието на кучето, примерно, след 2 години. Въпреки, че и тогава няма да има съгласие относно усилията, положени за Боко. Едни ще мислят, че са били "хвърлени на вятъра" или че е извратено, а други, че все пак си е струвало да живее, макар и по този .... "особен" начин.
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   Ирка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2011 - 01:31 PM

По повод на рагзорелия се спор лично аз мога да изкажа само поздравления първо, за професионалните умения, и второ, за вярата и ентусиазма, с които работят ветеринари като тези в ЦВК.
Благодарение на тях някои животни живеят и подобряват качеството си на живот, въпреки че много други - ветеринари и неветеринари - биха "предписали" евтаназия.
Въпросът кое е по-хуманно звучи малко абсурдно. Първо, както посочи surgeon, самата дума си се отнася до хората. Второ, очевидно е, че когато стане въпрос за ветеринарни грижи, животното не може да изяви свободна воля. Не може да си избере дали да приеме нито ваксината, нито лекарствата, нито животоспасяващите операции или евтаназия. Отговорността пада върху този, който е поел попечителството над него, а лекарите могат само да дадат предполагаеми прогнози при различните варианти. И аз категорично предпочитам лекар, който е готов да се бори за живота - по-добрия живот - на животното, отколкото да махва с лека ръка.
Д-р Златинов е този, който се бори с всички сили за любимия ни доберман, въпреки лошите прогнози, само защото вярвахме, че има шанс.
Д-р Пейчиновски пък спаси котарака ни след криза на тежко автоимунно заболяване. И въпреки лошите прогнози, въпреки че мнозина твърдяха, че е нелепо да се полагат толкова усилия, котаракът се възстанови и след няма и месец дори не му личеше, че някога е боледувал.
Тръгнем ли да разсъждаваме кои мерки си "заслужават" и кои не, няма да стигнем далеч. Точно както човек може единствено сам или най-близките му да вземат решение за лечението му (макар и с ограничения от закона, само че в обратна посока), подпомагани от обективна информация от лекарите, така и за животното решение взимат стопаните, подпомагани от лекарите. В някои случаи животът продължава, в други - не. Но според мен склонност да се правят на богове показват повече тези, които без да е крайно наложително, избират евтаназия, отколкото тези, които използват постиженията на човешкото знание, за да подобрят живота. И както ми се иска да срещам човешки лекари, готови активно да търсят решение, така искам да има и повече такива ветеринари.
Благодаря на екипа на ЦВК именно за тази воля да намирате решение.

#28 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 27 September 2011 - 04:18 PM

Мдаа..................д-рЗлатинов,при цялото ми уважение към вас,не мога да се съглася с Вашата молба .Смятам,че никой не може да ми забрани да си изразявам мнението,дори и то да е различно от вашето. Съгласен с д-р Коко,че става въпрос за генетично или метаболитно заболяване,но Вие въобще не казахте нищо за възможното консервативно лечение в случая.Тук правилният въпрос би бил:дали хирургията би могла да излекува метаболитното заболяване и правилният отговор/колкото и да не Ви се иска/ е НЕ.
Препоръчвам Ви да гледате един стар канадски филм,който се наричаше-Чий е този живот все пак?,в него ставаше въпрос за един много богат скулптор,който след катастрофа счупи шийни прешлени и се парализира.Разбира се докторите осигуриха,най-доброто лечение в съответната зависимост многомилионната му банкова сметка,но най-накрая той/скулпторът/ избра сам да си отиде прекъсвайки,най-доброто лечение,защо ли.Може би това ще промени мирогледа Ви.
Поздравявам Ви за извършените операции,но лично аз не виждам голям смисъл от тях.Това е моето скромно мнение.

#29 Потребителят е офлайн   Ирка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2011 - 10:58 PM

В такъв случай се застъпете за правото на евтаназия при хората. Аз също не разбирам защо се отказва правото на човек сам да избере кога да прекрати лечението си, ако то му носи повече страдания, отколкото радост от живота.
Кучетата отдавна имат право на евтаназия. Доскоро обаче имаха доста по-малко шансове за живот. И както няма да съдим никой хуманен лекар защо е провел максималното възможно лечение, при това с очевидно добри резултати, така намирам за безумно да упрекваме ветеринарните лекари, че са проявили достатъчно желание и професионализъм да помогнат на едно куче да живее, след като това е била волята на стопанина му. Тук, в този форум, постоянно ставаме свидетели на чудеса с различни животинки, благодарение на вярата на хората, че ще успеят, но когато това чудо е съчетано и със значително постижение на ветеринарната медицина, вместо овации, започват да се чуват критики и оплювания. Абсурдно е.

#30 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 September 2011 - 11:56 AM

Показване на мнениетоИрка, в 27 September 2011 - 10:58 PM, написа:

Тук, в този форум, постоянно ставаме свидетели на чудеса с различни животинки, благодарение на вярата на хората, че ще успеят, но когато това чудо е съчетано и със значително постижение на ветеринарната медицина, вместо овации, започват да се чуват критики и оплювания. Абсурдно е.

А не е ли по-странен факта, че считате принципното, но противоположно на дадена позиция мнение, за непременно оплюване?! Къде точно видяхте да се оплюва ЦВК или доктор от тази клиника?! Това, че конкретния доктор се счита за лично засегнат, не означава, че някой го плюе. Получава се нещо от рода на "Гузен, негонен бяга".
Предполагам, че както Вие сте доволни от лечението в тази клиника, така ще намерите и недоволни от отношението или лечението и в това не виждам нищо страшно, нищо нередно или необикновено. Защо когато не си съгласен с нечия принципна позиция това се счита за оплюване?! Инспирира се личностен конфликт без той да е предизвикван от останалите дискутиращи, по какъвто и да е начин! Отгоре на всичко се правят забележки от рода "Ти не можеш да коментираш това или онова". Бреййй, много императивно взехме да пишем! :ab_041: Колкото и да обяснявах на господин Доктора, че не се изказвам против неговите професионални качества, той упорите се опитва да обясни, че всички са против него и клиниката, защото не са съгласни, че на кучето му е добре така. Един живот освен продължителност има и качество. Когато те се съвместяват, тогава е най-добре. Все едно дали говорим за кучета или за хора. Просто за тях все още можем да правим избор, но когато има намесени лични емоции, изборът винаги подлежи на коментари. Къде е тук проблема и защо се изисква непременното одобрение на "публиката" при положение, че за това си има попечители и осиновители?! :tb_195: Нали се сещате за онзи знаменит израз "Не е важно да прибавим години към живота, а живот към годините."
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2011 - 09:48 PM

Не съм нито ветеринарен лекар, нито специалист по поведението и мога да коментирам само от позиция на стопанин на куче-лаик. Гледах клипчетата и животинката ми изглежда добре. Личи си, че не се движи както трябва, но поведението му е на съвсем нормално куче - души, размахва опашка и обикаля с удоволствие. Възможно е да има хронична болка и най-вероятно има, но ако наистина не е толкова силна и постоянна, животът му ще бъде горе-долу нормален. Много хора живеят с хронична болка, но са пълноценни и се наслаждават на дните си. Винаги може да се евтанизира, важното е да му се даде шанс преди това.
Поздравления за хирурзите!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни