Dog.bg Форуми : Английски булдог - говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (147 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Английски булдог - говорилня

#1041 Потребителят е офлайн   Zaq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2008 - 09:36 AM

:blink: Аз бих казала че, на бялото повече му личи като се изцапа ;D ;)

#1042 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 09:49 AM

Първо искам да БЛАГОДАРЯ на LORD_BULL , ЗА:" Не съм притежавал англ. булдог и не искам да изказвам категорично мнение,за това колко здраво куче е той." Е, аз като притежател на кучета от тази порода вече 8 години, си казах мнението, това са абсолютно здрави кучета и в никакъв случай не боледуват повече от всяка друга порода! Разбира се като всяка друга порода си имат своите особености и всеки любител на породата решил да си закупи такова куче, е добре да е запознат с тях и да реши, пасва ли му тази порода,на неговият начин на живот или би искал да има по-енергично и спортно куче!
Колкото до: " Със сигурност мога да кажа за англ. бултериер,
че е адски здраво и силно куче
."- 100 х съм ЗА!!! Така е, абсолютно здрави, енергични, силни, с невероятен характер кучета! Те продължават да бъдат моята любов, на за съжаление с напредване на ЕГН-то ми  ;), вече ми се иска по- спокойна, не изискваща толкова много д-ние и "по-твърда ръка" порода!Поради тази причина, си намерих другата ми голяма любов англ.булдог!!!
"Общото слабо място и на двете породи е кожата"- както казах в един от другите ми постове, повечето късокосмести породи, са по-предразположени към кожни проблеми.Като чета из форумите и в дебелите книжки, виждам, че много породи имат кожни проблеми, така че не мога да се съглася, че кожните проблеми са приоритет на бултериера и англ.булдог.Да, имат проблеми и:" StyleBullet ще каже, че при правилно гледане, хранене необходима хигиена и т.н. няма проблем и кучетата са в отлично състояние. Да съгласен съм с това,а и с течение на годините и натрупания опит човек намира правилната формула за това как кучето му да изглежда възможно най-добре!"- и тука сте прав! Искам само да добавя, че прекаленото старание да поддържаме кучето чисто, с прекаленото много къпане,с най-различни препарати,мазила и т.н. води до промяна на РН-то на кожата на кучетата и нарушава нейните защитни функции- според мен, именно това води до появата на кожните проблеми при повечето кучета! "И въпреки всичко си има и проблемни екземпляри, дори и при добро отглеждане." Разбира се, в никакъв случай не отхвърлям и генетичната предразположеност при някои екземляри: при двама родители с проблемнна кожа, не можем да очакваме, поколение без кожни проблеми!
"Но пък има и такива,които не се гледат при добри услови и въпреки всичко нямат кожни проблеми.." Така е, отговорът ми е изложен по-горе:1. генетика,2. хранене,3. адекватна поддръжка!  :blink:
"Тъй като се налага едно мнение в бултериер средите(и за булдога се отнася), че белите екземпляри за по-изнежени и много по-поддатливи на кожни заболявания от цветните." Така е, но отново изказвам моето виждане- собствениците на белите екземпляри, полагат много повече "грижи", за да ги подържат бели, както казах къпане, мазила и т.н. и това води до намаляване на естествените защитни функции на кожата! Забравяме, че кучето не е човек и не се нуждае от непрекъснато къпане, бих казала даже, колкото по- рядко се къпе, толкова по-добре! Разговаряла съм с дългогодишни развъдчици и на двете породи- много от тях не къпят кучетата си изобщо, използват само всекидневно изчеткване и периодично обтриване на козината със слаб разтвор на хибитан.
Бели булдоци не съм имала, но бял бултериер-да, живя 10 год., през целиат този период не е имал проблеми с кожата си. Общо разпространено мнение е, че белите кучета имат повече проблеми с кожата, възможно е, да е и така, както и при хората с по-бяла кожа, много по-падатливи са на алергии, бързи изгаряния от слънцето и т.н. Не зная, не съм експерт, нито дерматолог, но наблюденията ми за тези 25-26 години сочат, че именно прекалената ни загриженост за чистотата на кучето / имам предвид къпането / и развъждането на родители с кожни проблеми, води до всичко това!

#1043 Потребителят е офлайн   Zaq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 09:51 AM

А на тати Кай много целувки :wub:...
Бъч започва все повече да прилича на него , т.е. хапе и ръмжи на ред
и няма събуждане даже и за снимки, и резултата от това е следния ;D

#1044 Потребителят е офлайн   LORD_BULL Икона

• MOD_BULL
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 05:08 PM

Цитат

......бели булдоци не съм имала, но бял бултериер-да, живя 10 год., през целиат този период не е имал проблеми с кожата си. Общо разпространено мнение е, че белите кучета имат повече проблеми с кожата, възможно е, да е и така, както и при хората с по-бяла кожа, много по-падатливи са на алергии, бързи изгаряния от слънцето и т.н. Не зная, не съм експерт, нито дерматолог, но наблюденията ми за тези 25-26 години сочат, че именно прекалената ни загриженост за чистотата на кучето / имам предвид къпането / и развъждането на родители с кожни проблеми, води до всичко това!

..и аз благодаря за изчерпателния отговор! Съгласен съм за честото къпане
и прекаленото изнежване на кучетата, но най-важното наистина е какви
са родителите. Иначе за най-предпочитан цвят се посочва тигровия.

п.п. преди няколко дни видях една булдочка в Габрово с ето такава окраска:
Качена снимка
Дали е клубно кучето, не можах да разговарям със собственика....??
User's Signature

BIRMINGHABROVO BULL FRONT

" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

#1045 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 08:02 PM

****** AFFINITY OF RANDOM ALLURE*****
                        е ОТКРАДНАТА !!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------

нейни смимки ТУК и TUK
Снимките й са на сайта www.randomallure.hit.bg - женски и фотогалерия както и тази на аватара ми!

-------------------------------------------------------------------------------
Искам да помоля всеки, който види женски булдог отговарящ на нейното описание да се свърже с мен /catenceto@yahoo.com, skype:bulldogsbg, 0899636554/ където и да се намира.

Също се обръщам с молба към ветеринарите от форума да информират ако може и свои колеги - рано или късно все ще се наложи кучето да го заведат на ветеринар /ако изобщо се интересуват от здравето й/ - няма как да не остане незабелязан един булдог.

---------------------------------------------------------------------------------
Благодаря на всички предварително, които ще станат съпричастни в намирането на Афинити, което искрено се надявам да бъде скоро :'(

#1046 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 09:14 PM

Открадната... :mazohist: ... какви хора има на този свят .Аз нямам булдог но следя вашия форум със възхищение към породата и се надявам да я намерите бързо... защо не пуснете тема в ветеринарния кабинет и във темата за бездом.
User's Signature

Качена снимка

#1047 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 September 2008 - 07:08 AM

Намерен млад мъжки булдог

#1048 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2008 - 10:45 AM

хубаво е че все пак въпросният мъжки е попаднал у хора, които целят намирането на стопаните му дано и Афинити има същият късмет :-

#1049 Потребителят е офлайн   shar- pei-ka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 September 2008 - 11:15 AM

Как са я откраднали? Моля дайте информация, че и аз много се притеснявам от подобна случка. Дано да се върне жива и здрава.
П>П. Много е красива.

#1050 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 September 2008 - 11:51 AM

здравейте извиняваите 4е ви нахълтвам в темата но имам няколко вапроса относно тази порода.. зна4и нормлано ли е да женски булдог на 3 месеца да е агресивен.? защото днеска като си разхождах ку4ето ии видяхме едно беебе англииски булдог ии то захапа за врата моето ку4е ( кокер на 4 месеца) ии някой може ли дами каже къде мога да погледна стандарта на породата?

#1051 Потребителят е офлайн   shar- pei-ka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 September 2008 - 11:59 AM

Не би трябвало. Нашето порастнало бебе е на 9 месеца и никога не е проявявала агресия, нито към хора, нито към други кучета.

#1052 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 September 2008 - 12:08 PM

ами незнам подушиха се днеска и булдо4ката ско4и изведнъж и захапа моето ку4е за врата..

#1053 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 10:55 AM

Ивелине спри да спамиш на хората в темите !!! Това, което се е случило е било игра, чиста и проста игра, вярвай ми, малки са кучетата да проявяват такава агресия. Всичко е било игра, а в твоите очи е изглеждало като касапница посред бял ден  ;D
User's Signature

Качена снимка

#1054 Потребителят е офлайн   shar- pei-ka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 11:39 AM

не мога да намеря как да сменя езика на тази страница. Моля ви помогнете. Това кюфте е сестра на моето кюфте, та ми стана интересно.
http://ilan.elookat....uAAN-111227.htm

#1055 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2008 - 05:16 PM

Бихте ли споделили знания и опит относно продължителността на живота при англичаните?Тоест за средната продължителност на живота им защото ми е ясно,че за всяко куче  това е  индивидуално.И все пак по ваше наблюдение как стоят нещата?

#1056 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2008 - 07:05 PM

raya_buldog,само Господ знае колко ще живеем, както ние така и кучетата ;)!
Но статистиката сочи,че повечето живеят до 7-8 години...има булдоци живяли над 10 години,това зависи от редица фактори.Гледане,натоварване,редовни прегледи при лекар,при женските колко пъти ще е подложена на секцио...и най-вече едно да знаем "Помогни си сам за да ти помогне и Господ"!
Дано си доволна от отговора ;)!Ако някой пък знае нещо повечко по този въпрос нека седне и да го напише,има и хора които са гледали булдоци години на ред.Може би те ще изложат повече факти за живота на булдога! :palec:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#1057 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2008 - 08:55 PM

Благодаря за бъързия  отговор  :OK: !Това ме интересуваше най-вече.

#1058 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 06:24 PM

Не съм гледал булдог, чел съм само. Един от потребителите/потребителките беше написал/а, че е гледала един или няколко/ще излъжа, ако кажа точна цифра/ и че това не харесвал/а в породата - краткия живот от 4/5 до 7 някъде. И не искала да си взема повече, макар че породата много и харесвала, качествата и всичко, но само, заради краткия живот не искал/а. Беше написал/а, че й било гадно да живее кучето й до 5 години някъде и да се раздели с него. И аз си мисля, че може да е вярно, заради прекалено чипия нос и е логично, но не съм гледал булдози и не мога да изкажа компетентно мнение с примери ;)
User's Signature

Качена снимка

#1059 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 07:00 PM

Е,то и мопса и пекинеза са чипоноси,но живеят дълго или поне доста по дълго от англ. булдоци  :(???????

#1060 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 09:31 PM

raya_buldog,нито мопса ,нито пекинеза тежи по 25-30 кг  ;) .А някои булдоци надхвърлят и 30кг...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

• (147 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема