Английски булдог - говорилня
Публикувано: 02 September 2008 - 09:49 AM
Колкото до: " Със сигурност мога да кажа за англ. бултериер,
че е адски здраво и силно куче."- 100 х съм ЗА!!! Така е, абсолютно здрави, енергични, силни, с невероятен характер кучета! Те продължават да бъдат моята любов, на за съжаление с напредване на ЕГН-то ми ;), вече ми се иска по- спокойна, не изискваща толкова много д-ние и "по-твърда ръка" порода!Поради тази причина, си намерих другата ми голяма любов англ.булдог!!!
"Общото слабо място и на двете породи е кожата"- както казах в един от другите ми постове, повечето късокосмести породи, са по-предразположени към кожни проблеми.Като чета из форумите и в дебелите книжки, виждам, че много породи имат кожни проблеми, така че не мога да се съглася, че кожните проблеми са приоритет на бултериера и англ.булдог.Да, имат проблеми и:" StyleBullet ще каже, че при правилно гледане, хранене необходима хигиена и т.н. няма проблем и кучетата са в отлично състояние. Да съгласен съм с това,а и с течение на годините и натрупания опит човек намира правилната формула за това как кучето му да изглежда възможно най-добре!"- и тука сте прав! Искам само да добавя, че прекаленото старание да поддържаме кучето чисто, с прекаленото много къпане,с най-различни препарати,мазила и т.н. води до промяна на РН-то на кожата на кучетата и нарушава нейните защитни функции- според мен, именно това води до появата на кожните проблеми при повечето кучета! "И въпреки всичко си има и проблемни екземпляри, дори и при добро отглеждане." Разбира се, в никакъв случай не отхвърлям и генетичната предразположеност при някои екземляри: при двама родители с проблемнна кожа, не можем да очакваме, поколение без кожни проблеми!
"Но пък има и такива,които не се гледат при добри услови и въпреки всичко нямат кожни проблеми.." Така е, отговорът ми е изложен по-горе:1. генетика,2. хранене,3. адекватна поддръжка! :blink:
"Тъй като се налага едно мнение в бултериер средите(и за булдога се отнася), че белите екземпляри за по-изнежени и много по-поддатливи на кожни заболявания от цветните." Така е, но отново изказвам моето виждане- собствениците на белите екземпляри, полагат много повече "грижи", за да ги подържат бели, както казах къпане, мазила и т.н. и това води до намаляване на естествените защитни функции на кожата! Забравяме, че кучето не е човек и не се нуждае от непрекъснато къпане, бих казала даже, колкото по- рядко се къпе, толкова по-добре! Разговаряла съм с дългогодишни развъдчици и на двете породи- много от тях не къпят кучетата си изобщо, използват само всекидневно изчеткване и периодично обтриване на козината със слаб разтвор на хибитан.
Бели булдоци не съм имала, но бял бултериер-да, живя 10 год., през целиат този период не е имал проблеми с кожата си. Общо разпространено мнение е, че белите кучета имат повече проблеми с кожата, възможно е, да е и така, както и при хората с по-бяла кожа, много по-падатливи са на алергии, бързи изгаряния от слънцето и т.н. Не зная, не съм експерт, нито дерматолог, но наблюденията ми за тези 25-26 години сочат, че именно прекалената ни загриженост за чистотата на кучето / имам предвид къпането / и развъждането на родители с кожни проблеми, води до всичко това!
Публикувано: 02 September 2008 - 05:08 PM
Цитат
..и аз благодаря за изчерпателния отговор! Съгласен съм за честото къпане
и прекаленото изнежване на кучетата, но най-важното наистина е какви
са родителите. Иначе за най-предпочитан цвят се посочва тигровия.
п.п. преди няколко дни видях една булдочка в Габрово с ето такава окраска:

Дали е клубно кучето, не можах да разговарям със собственика....??

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 02 September 2008 - 08:02 PM
****** AFFINITY OF RANDOM ALLURE*****
е ОТКРАДНАТА !!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------
нейни смимки ТУК и TUK
Снимките й са на сайта www.randomallure.hit.bg - женски и фотогалерия както и тази на аватара ми!
-------------------------------------------------------------------------------
Искам да помоля всеки, който види женски булдог отговарящ на нейното описание да се свърже с мен /catenceto@yahoo.com, skype:bulldogsbg, 0899636554/ където и да се намира.
Също се обръщам с молба към ветеринарите от форума да информират ако може и свои колеги - рано или късно все ще се наложи кучето да го заведат на ветеринар /ако изобщо се интересуват от здравето й/ - няма как да не остане незабелязан един булдог.
---------------------------------------------------------------------------------
Благодаря на всички предварително, които ще станат съпричастни в намирането на Афинити, което искрено се надявам да бъде скоро :'(
Публикувано: 03 September 2008 - 10:45 AM
Публикувано: 03 September 2008 - 11:51 AM
Публикувано: 04 September 2008 - 10:55 AM
Публикувано: 04 September 2008 - 11:39 AM
http://ilan.elookat....uAAN-111227.htm
Публикувано: 08 September 2008 - 07:05 PM
Но статистиката сочи,че повечето живеят до 7-8 години...има булдоци живяли над 10 години,това зависи от редица фактори.Гледане,натоварване,редовни прегледи при лекар,при женските колко пъти ще е подложена на секцио...и най-вече едно да знаем "Помогни си сам за да ти помогне и Господ"!
Дано си доволна от отговора ;)!Ако някой пък знае нещо повечко по този въпрос нека седне и да го напише,има и хора които са гледали булдоци години на ред.Може би те ще изложат повече факти за живота на булдога! :palec:
Публикувано: 09 September 2008 - 06:24 PM
Публикувано: 09 September 2008 - 09:31 PM