Английски булдог - говорилня
Публикувано: 14 January 2009 - 01:34 PM
Като вметка към него мога да кажа следното:Заплодих куче през лятото на 2008 за първи път ,което е на 3 години.
Нямаше признаци на бременност-нито зачервени млечни жлези, нито се опипваше коремче или плод, нито имаше движения, които да мога да усетя.
Обаче кучето изглеждаше надебеляло, като общо състояние.2 седмици преди предполагаемата дата на раждане я изкъпах и докатоя грумирах и подстригвах ми направи впечатление,че изглежда като трупче- дебеличка и без талия.
Предположих,че вероятно не е забременяла, но в главата ми светна червена лампичка -просто така.
В 11 ,30 вечерта,преди да си легна виждам,че госпожицата е започнала да ражда - подава се мехур.
Алармирам докторката, която каза да и дадем време да опита сама, и след 5 часа в които нямаше и една контракция или напън, само се въртяхме в недоумение откъде ни идва дискомфорта,в 5 .30 сутринта се понесохме към секциото.
Извадихме бебе 120 гр,което по никакъв начин не можеше да се роди само.45 мин.друсах, стисках, бодох и щипах съответното бебе докато задиша нормално-то имаше вдишвания веднъж на 3-4 мин.Най-ефикасно се оказа друсането надолу с главата, като е защипано м/у пръстите , което ме хвърляше в ужас всеки път - имах чувството,че ще ми се изплъзне от пръстите и ще шльопне на пода.
Сутринта се прибрахме в къщи и започна нашата епопея-майката не си иска бебето- не го познава и не му дава да бозае.То-си слага главичката на ръбчето на стената на клетката и се плъзга по това ръбче,обикаляйки клетката докато я намери в някой ъгъл, спяща и търси мляко.Да обаче, тя я боли ,не го харесва и щом го усети квиква ,скача и се премества...И така 3 дни,аз я държа на всеки 2-2,5ч, слагам го да бозае ит.н. да безкрай.
На 3-ия ден и спря млякото.И точно преди да ме приберат в психиатрията, моя приятелка с кучка с бебета го взе при нея и тя го отгледа .
Ако си мислите,обаче че с това проблемите свършват - много се лъжете-нашето бебе е много дребно, а другите кученца хем са по едри по порода , хем са с 4 дни по-големи.В един момент на възраст 2 ,5 мес то започва да прави хипогликемични шокове, след анализ на ситуацията се оказа,че трябва да има храна при него непрекъснато даже и през нощта, защото след като вечеря в 11ч. ,в 4 сутринта вече колабира, ако няма храна.
В резултат на 2 хипогликемични гърча, му падна 90% от козината и аз си прибрах в къщи едно нещо , тежко 450 гр., с козина на главата до ушите, на опашката и на краката ,от колената надолу.
Беше толкова страшен милият за гледане,че чак да ти дожалее.Това кученце обаче искаше да живее, от самото начало ,и след като изпи 2 опаковки ВИТАДЕРМ,изяде 3 опаковки ПЕТНИЛ,много Power Plus/това е високопротеинова добавка, с черен дроб, жълтък и т.н./се превърна в бебето, което е на моя аватар от ляво- OK BOSS A MIRACLE OF JAZZ(KIWI).
В името си носи буквите на тримата човека, които му отделиха време и любов за да го спасят - М-на лекарката, J-на моята приятелка,чието куче го отгледа и К-на мен, защото много го обичам.
Много е дребен-16,5см, на 6 м.,1090гр.Но- имаше тестиси още на 49 ден, има 6 х 6 резци, правилна захапка и супер тип.Има невероятен темперамент - много уравновесен, много спокоен, излезе на ринга в зала / при шума и многото други кучета/и вървя без да се спира и запъва, само след 1 ден практика, като излизаше от вкъщи за първи път.Той стана на 4 месеца на Експото в Пловдив 01.10.08 БЕСТ БЕЙБИ на клубната изложба, при шведския съдия Пол Стентън.
И не ни стигат тези ужасии, ами преди 3 седмици падна от 20 см височина и сега куцукаме , първо на 3 крака, вече и на 4, дано да ни мине всичко като на кученце.
Имам въпрос - какава е нормалната му цена?
И има ли цена на която аз бих го продала?
Моят отговор е -няма такава цена за мен .
Публикувано: 14 January 2009 - 03:18 PM
Публикувано: 14 January 2009 - 04:23 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 January 2009 - 05:58 PM
Ясно е за всички, че ако не са развъдниците няма да може тя да се запази в този си вид през годините, но и никой не говори против тях. Важното е, че ако някой (като мен) се сдобие с куче не от развъдник а "внесено", просто не трябва да търси поколение от него и всичко ще е наред. По този начин не влияя лошо на породата, честно казано не ми и пука кой знае колко дали Хенри ще е 100% английски булдог или 70%. За мен е важното, че е сладур и ми харесва и другото няма значение толкова, стига да си расте жив и здрав. Разбира се не сме застраховани от наследствени болести, но пък кой е застрахован от болести. Аз гледам на кучето си като на живо същество и почти като на човек, и който ми каже, че имам неморално отношение към кучетата изобщо няма да му обърна внимание. Всеки ден хората по света купуват всякакви неща, за чиято история не подозират изобщо. В който и да е продукт, който не сте произвели сами може да откриете неморално отношение към животни и дори хора, и няма да се чувствам виновен че съм станал част от всичко това.
Ако толкова ви се струва неморално съществуването на тези зоомагазини и т.н. просто може да продавате кучетата на близка до тяхната цена (или поне тези които са само за любимци, шоу класа си е друго нещо) и ще стимулирате хората доста по ефективно да купуват истински английски булдог. Ако търсенето е по голямо предполагам, че няма да има съществена промяна в бизнеса, но поне ще знаете, че сте направили нещо положително за каузата в която толкова вярвате. Човек който купува куче не е задължително да чете форуми или да ползва интернет или да знае от самосебе си че зоомагазините са "лоши", и не се дръжте с новите хора които просто искат да имат такова куче все едно всеки трябва да го знае и да ги мрази по подразбиране, просто е малко грубо. Може с по нормален тон да се обясняват всички алтернативи, така че човека да разбере а не да се настрои отрицателно. Въпреки, че мисля че сте прави в голяма част от нещата, които казвате, четейки мненията тук бих се настроил веднага срещу вас само от начина по който говорите, има много хора които не са кинолози и просто търсят съвет и "съветвайки" трябва първо вие да ги разберете преди да искате те да ви разбират. Иначе нещата за случаен посетител като мен запчват да приличат на затворено общество от заядливци, които сами се хвалят и карат помежду си докато не се появи някой, който да спомене вълшебната дума "зоомагазин" и всички да наскачат отгоре му.
Ами много знаят изказващите се на кой кучето му колко е булдог, но не пропускате да изтъкнете, че всички кучета които не са от развъдник не били булдог. Дори само от този факт ми е достатъчно да отсъдя, колко обективно е мнението. По скоро ми прилича не мнение на магазинер, който без да знае приказва, че това от другия магазин не струва. Ами кажи, че твоето е качествено а за другото нямаш гаранция - това е обективно, но кажеш ли, че другото 100% не струва няма да си купя от теб дори да си прав. Схващате ли разликата. Затова призовавам, без да има обидени, просто се отнасяйте по толерантно с незапознатите с проблемите, за да могат да ви разберат а не да ви сметнат за търговци и приятели на търговци. Дано сте ме разбрали правилно, ако не просто ще изостявя тази иначе толкова интересна тема и никога няма да пиша в нея. Аз казах. Бау!
Публикувано: 14 January 2009 - 08:05 PM
Абсолютно съм съгласна с теб и ужасно ти благодаря за това изказване!
Незнам какви са Ви амбициите и за какво се пените толкова,но както казах Всеки си има собствено мнение!А що се отнася до това ''Какво значи на нормална цена?'' Eми не 1800-1500 лв за всеки случай това за мен не е нормална цена!!! И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ РАБОТЯТ ЗА 5000 ЛВ ЗАПЛАТА!!!УУУЖАС!Освен това има хора които не са с болни амбиции да притежават кои знае какво чудо а просто искат домашен любимец-животинче което да дарят с любов и за което да се грижат!Не бъдете толкова надменни защото с нищо не сте над другите хора :- :(
Публикувано: 14 January 2009 - 09:50 PM
Цитат
ако не ти пука не търси ТУК точно БУЛДОГ. когато някой пише че търси БУЛДОГ то това означава ТЪРСЯ 100% БУЛДОГ. Не 90-80 или 70%.
Хората грижещи се за всяка една порода знаят КАКВО и КОЛКО им струва това да произвеждат 100% БУЛДОГ. Не знам защо за Вас Вашите разходи са много важни...май не прочетохте КОЛКО СТРУВА едно истинско куче...знаете ли: аз на хора които си броят стотинките им казвам - най-евтиното при покупката е цената на кучето...и ако нямате 100 лв на месец за сносен живот на животното...то по-добре идете при търговеца с куче в аквариум...заслужавате си и да бъдете излъгани и цял живот да живеете с горчивия привкус на глупостта:" ...то моето не е много породисто ама нали си го обичам и ми е като човек на мен ..." В цялата ситуация е жалко единствено за животните които страдат ... за да стигнат евтинко до Вас и да Ви бъдат продадени с надслова: "хем качествено, хем евтино" ... е , на рамо да си я носите тази евтиния ... и да, хич не ми и пука дали съм популярен сред хората търсещи втора ръка стока...аз пестих пари две години за последното си куче, дреме ми за разработките Ви на тема Маркетинг и морал в кинологията!
сега ще помоля да приемете дълбокия ми поклон с цел извинение. както и ще се надявам и Вие да ме разберете ако разбирате какво искам да кажа...щото аз така или иначе ще продължа да си пиша в тази иначе толкова интересна тема. и аз казах: бау. бау.
Публикувано: 14 January 2009 - 10:05 PM
Цитат
Уважаема Госпожа...Вие имате ли представа че само по улиците на столицата скитат над 20 000 бездомни "животинчета за които Вие бихте могла да се грижите и които да дарите с любов " ... хем по-евтинко ще Ви излезе, хем и за Кармата си ще се погрижите...хем и на нас ще запушите устите ;D
Цитат
Защо трябва да се съобразяваме с Вашите критерии за това що е надменност? Ако Вие не цените Вашия си труд не е нужно да ни прехвърляте на нас своите тегоби! Ние просто ценим нашия си... БЕЗ ДА НИ ИНТЕРЕСУВА дали Вие го оценявате ... Ако пък Вие не можете да го оцените: моля - магазинерите Ви чакат с отворени обятия...все пак във Вас им е хлебеца ;D ...
Публикувано: 14 January 2009 - 10:46 PM
Публикувано: 14 January 2009 - 11:00 PM
/quote]
[quote]Незнам какви са Ви амбициите и за какво се пените толкова,но както казах Всеки си има собствено мнение!А що се отнася до това ''Какво значи на нормална цена?'' Eми не 1800-1500 лв за всеки случай това за мен не е нормална цена!!! И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ РАБОТЯТ ЗА 5000 ЛВ ЗАПЛАТА!!!УУУЖАС!Освен това има хора които не са с болни амбиции да притежават кои знае какво чудо а просто искат домашен любимец-животинче което да дарят с любов и за което да се грижат!Не бъдете толкова надменни защото с нищо не сте над другите хора [/quote]
1.Не равъждам английски булдог, а померани.
2.Много ясно написах,че гледането на едно куче не евтино, явно не съм била достатъчно ясно обаче и не сте разбрали- не е достатъчно евтино да си купите куче- тогава не търсите порода, а просто куче, но не е евтино да се грижите за него - разбирате ли?
А по втория постинг-Нямам представа кой се пени /много ми харесва това определение, особено като чета въпросния този постинг!!! ;D
След като изписах 1 страница,че нормалната цена е тази която си струва за всеки отделен човек, сред пяната на горния постинг разбирам,че 5000 лв е заплата ,която явно не получава Mailoooo.
Уви и аз не получавам такава, а работя на две места.
Когато трябваше да си купя първата двойка померани обаче не отидох в магазина, а се молих месеци на развъдници с име докато намерих кой да ми гласува доверие и да прати куче на някого в задунайска губерния.И парите никой не дойде да ми ги подари, а си изплащах кучетата 3 години.Обаче много ги исках!!
За Вашите амбиции разбрах какви са - да си вземете куче, на нормална за вас цена /по -малка от 1500лв/.
Желая ви успех наистина , каквото и кученца да си вземете- нека много да ви радва!
И понеже това все пак е форум за хора ,които се занимават с кучета професионално, нека ви споделя моите амбиции- някога, помераните с моето име да бъдат на нивото на помераните,които ми харесват сега!
Обаче според мен съдейки по внушението и тона на Mailooo ,не сумата на заплатата е важна, а желанието -какво и колко можеш да дадеш,какво можеш за жертваш за това което истински желаеш!
Публикувано: 14 January 2009 - 11:16 PM
Запитайте се -какво правят тези животни в магазин- там ли са се родили- в епруветки?
Защо хората от магазина продават кучета и котки-откъде са се взели те?Всяка федерация, занивамаща се с развъждане на племенни животни ЗАБРАНЯВА продажбата в зоомагазини -за да се избегне търговията с животни!!Защото те умират със стотици!!
Ако вие имате животно ще го оставите ли в аквариум, в магазин , за да го купи някой?Ами ако не го купи - какво ще стане с него?
Ауу- ама то котката ми случайно роди, аууу , ама няма какво да ги правя,ауууу!Ами ти какъв си ,щом не можеш една котка да гледаш и да се грижиш за нея?Що за собственик си ?
Ако не е за печалба, защо хората от зоомагазините ще продават животни -замисляли ли сте се ?
А знаете ли защо са евтини-защото са гледани толкова лошо и толкова кратко,че разходите по тях са сведени до нула- затова зоомагазините печелят 200% и повече чиста печалба!Там няма пари за ваксини,обезпаразитяване, скъпа храна, витамини, минерали, шампоани, гребени.Там няма скъпи родители,гледани с много разходи-там има само печалба, драги ми наивници!
Затова на вас ви е ЕВТИНКО!
НЕ ВИ Е СРАМ!
Заради такива като вас спестовници,УМИРАТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ КОТКИ, КУЧЕТА ,ПТИЦИ,ЗАЩИТЕНИ ВИДОВЕ,ЗА ДА МОЖЕ ДА ИЗБЕГНАТ КОНТРОЛ В/У ОТГЛЕЖДАНЕТО, ХРАНЕНЕТО И ТРАНСПОРТИРАНЕТО ИМ ЗА ПЕЧАЛБА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :huh: :huh: :huh:
ПЕЧАЛБИТЕ ИМ СА В СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЕВРО!На гърба на нещастните животни!
Искате да ви лъжат и грабят/по-нормални цени/-нека!Заслужавате си го!
Само дето нещастните жертви не го заслужават.
Купувайте си каквото искате-само не ни убеждавайте,че ние сме надменни,че ние сме много важни и т.н.
Щом това което ви казваме не ви харесва- никой от нас не може да направи нищо повече.
Само не се връщайте отново тук, след като ви умре кученцето,което сте си купили от добър чичко в зоомагазин за булдог, померан,чихуа или нещо друго.
Публикувано: 15 January 2009 - 12:32 AM
Цитат
Незнам какви са Ви амбициите и за какво се пените толкова,но както казах Всеки си има собствено мнение!А що се отнася до това ''Какво значи на нормална цена?'' Eми не 1800-1500 лв за всеки случай това за мен не е нормална цена!!! И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ РАБОТЯТ ЗА 5000 ЛВ ЗАПЛАТА!!!УУУЖАС!Освен това има хора които не са с болни амбиции да притежават кои знае какво чудо а просто искат домашен любимец-животинче което да дарят с любов и за което да се грижат!Не бъдете толкова надменни защото с нищо не сте над другите хора :- :(
Съжалявам, ако всичко казано от нас Ви е прозвучало обидно, надменно и т.н. Лично аз, в нито един пост не виждам надменност, грубост или ненормален тон! Никъде не виждам и някой да се "пени"! Така е, всеки си има собствено мнение и ние точно това правиме, изразяваме нашето мнение по въпроса, обеснявайки подробно, защо са такива цените и защо не бива да се купува от зооборси и вносители: http://images.google...i...sa=G&imgsz= , останалото Вие преценявате. Върнете се и прочетете още веднъж поста на Pomeran , кученце на нормална цена и какво е нормална цена :OK: Mailooo , да със сигурност ние сме хора с "болни" амбиции, купувайки качествени екземляри от водещи кръвни линии за по 3000 евро, без транспортните разходи, на двумесечна възраст! Работиме по специалността си, връщаме се от работа в къщи и продължаваме да работиме, защото животните които отглеждаме, развъждаме, водиме по изложби изискват много грижи и средства! За нас няма делник, няма празник, няма ден, няма нощ, ние винаги сме на разположение на нашите любимци! Не мислете, че се оплаквам- НЕ, този начин на живот сме си го избрали ние, хората с "болните" амбиции B)! Аз също не работя за 5000 лв., не работя и за 1500 лв., но когато искам да си купя куче, с качества които желая, никога не съм си позволявала да критикувам развъдчика, който е определил цената на неговите кучета, защото зная колко средства, безсънни нощи и труд е положил, за да произведе предлаганите от него бебета!
С мойте "болни" амбиции, искам да притежавам още по-добри и качествени кучета, от още по-известни кръвни линии и водещи развъдници, но за съжаление цената там е още по-висока и не мога да си я позволя! В никакъв случай, никога не съм си и помислила, колко "лоши" са тези развъдчици и с колко "болни" мозъци са, че искат например 5000 паунда за 3 месечно кученце! Напротив разбирам ги, зная какво им е струвало всичко това и ценя техният труд! , и чакам момента, в който ще събера необходимите средства, за да си позволя това удоволствие, да притежавам наистина нещо толкова качествено!!! За да мога след това, да го отгледам, да го пусна в развъждане, и да изкарам бебета с отлично качество, и да се намерят хора като Вас, които ще кажат, колко сме надменни и с "болни" амбиции, ама дайте ми ако може евтиничко, ако може и без пари, защото видите ли, има хора, -цитирам: просто искат домашен любимец-животинче което да дарят с любов и за което да се грижат
Не сме надменни и не смятаме, че сме повече от другите хора!
Претендираме обаче, че знаеме какво правиме и го правиме с отговорност и голямо желание!!!
#1612 Guest_LucaB_*
Публикувано: 15 January 2009 - 10:38 AM
Цитат

Цитат
Ако искаме куче англ.булдог, померан, хъски, нюф, доберман и т.н. се обръщаме към развъдниците, от където получаваме порода точно каквато желаем; ако искаме просто домашен любимец, за когото да се грижим и на което да дадем любов и внимание мисля, че съвсем нормално е да осиновим бездомно куче- в противен случай всичко останало е само извинения...., компромиси със самите себе си.... Трябва да знаем какво точно искаме и как да се борим за него ;)!
Публикувано: 15 January 2009 - 12:51 PM
Цитат
Цитат
и сериен филм да изпратиш на всички ни е ясно едно: имаш ПОДОБИЕ на английски булдог.
Поне виждам, че други се опитват да бъдат толерантни, и което ме радва. И пак напомням - не можете да обвинявате хората, че купуват по евтини домашни любимци при положение, че много от хората не знаят за условията в които се гледат, или не им е обяснено по правилния начин, но дори тогава(както е в моя случай) пак имат право на свое мнение, за което не бива да бъдат обвинявани. Има си виновници и те са тези които отглеждат по този начин животните. Глобално се решава пробема със закони и от съответните органи, както и на маркетингов принцип, но виждам, че на никой не му се намаля цената за да повлияе на купувача, но това го разбирам. Както виждате нито развъдчика нито купувача е готов да се откаже от тъпите 600 лв разлика в името на морала, това също разбирам защото е нормално. А в личен план всеки заема своя позиция, моят личен принос приемам също за хуманен, защото взимайки дадено куче му осигурявам "ваксини, обезпаразитяване, скъпа храна и шампоани" и не може за това да бъда наричан едва ли не главния виновник за това положение. Доста по малко съм виновен, отколкото когато купувам месо за ядене от магазин, но това е съвсем друга тема вече. Нормално е хора които си изкават хляба с развъждане на кучета да си го пазят и защитават. Уважавам това право. Просто не ме изкарвайте убиец докато си го защитавате, защото в такъв случай и аз имам право да се защитавам. Към тези които продължават да е палят наистина няма да се обръщам повече, а на другите по-търпеливите пожелавам успех в развъждането и запазването на породите, а на мен и на непородистите кучета пожелавам да има наистина след време начин всички животинчета да бъдат отглеждани с любов от самото им раждане.
Публикувано: 15 January 2009 - 01:04 PM
И толерантността ми е 0 обаче,когато говорим за прекупвачи на животни-надявам се правилно да сме се разбрали поне този път! ;D ;) :blink: ;D ;) :blink:
А моето изказване не беше срещу Вас , а по повод писанията и воплите на Mailoo,с която не съм съгласна!
Зоомагазините обаче допринасят за изчезването на защитени видове-съжалявам!
И наистина СТОТИЦИ животни умират заради тази търговия- тук нямам никаква толерантност!
Публикувано: 15 January 2009 - 02:20 PM
Публикувано: 15 January 2009 - 02:31 PM
Цитат
е разгеле...такива сме си ние...много сме зле и сме вманиачени и сме жалки... разгеле разкарай се от хубавото ни форумче...и с ПУФФ и без ПУФФ знам ще прочетеш написаното ... да не кажеш после че не си ни се заканила да ни напуЩаш...
Публикувано: 15 January 2009 - 02:38 PM
Знаеш ли, че кучетата в зоомагазините идват от такива места. (писанията за "добри" магазини са пълни глупости, те и за това са по-евтини, защото за тях не са положени никакви грижи).Тук са описани подробности.
Би ли рискувала да влезнеш в тази хроника? Не всички, но доста кучета умират. Доста от тях и боледуват - физически И психически.
Много се надявам да ми отговориш.
след известно изчакване:
п.п. Като попитам нещо конкретно и се замлъква... :(

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com