Dog.bg Форуми : Английски булдог - говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (147 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Английски булдог - говорилня

#2561 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 September 2009 - 06:26 PM

eй че много бебета бе af_089.gif ...още веднъж, да са ти живи и здрави ha_081.gif ..., благодаря ти за снимките wb_052.gif Като станат на около 50 - 60 дена, се надявам да ни ги пуснеш вече в стойка, за да добием по-добра представа за техните качества mg_062.gif

#2562 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 09:34 PM

здравейте,искам да ви попитам за гънката над нослето...повечето англ.булдоци имат такава.прилагам снимка на която кученцето няма такава..това означава ли че не е чистокръвно?http://www.slando.gr/photos/live/31/11193531_1_F.jpg

#2563 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 September 2009 - 10:35 AM

Цитат(StyleBullet @ Sep 5 2009, 08:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(elia123 @ Sep 5 2009, 07:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
STYLE BULLET,наистина съм много доволна---РАЯ никога не е яла с такъв апетит по цяла купа.храната се води висок клас и е доста скъпа ,ама за идеята да ми изглежда добре капризното куче ,а добрия изглед е и здраве...казва се ORIJEN,CHAMPION PETFOODS,CANADAS BEST PETFOOD-----WWW.CHAMPIONPETFOODS.COM---ОТ ТОВА КОЕТО ЗНАМ Е ,ЧЕ НЕ СЕ използват житни растения в нея ,както и никакви оцветители и овкусители,влез да разгледаш.

наистина хубави работи пишат за нея, сигурно си заслужава...поне да се пробва при злояди животни, защото казваш, че е доста скъпа. Ако човек има едно-две кучета, може и да се пробва само с нея да храни, но в моя случай..., направо ще си е убийствено... ab_041.gif Все пак ще взема един чувал да пробвам..., имам един злоядец..., като глист е, дано пък да я хареса ab_041.gif

Цитат(Nickey @ Sep 2 2009, 10:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучето ми беше на Роял Канин от малко (женски шар-пей, в момента на 2г и малко), но тъй като само като бебе беше лакома, после стана каприз... Опитахме Хилс и Еукануба - не пожела да ги опита изобщо. Опитахме и Орижен и Акана (с риба и двете) - яде ги със супер апетит, но стана очевидно по-унила. След направени изследвания се оказа, че 40те процента протеин са й завишили чернодробните показатели, не й понесе добре. Пак се върнахме на РК (с добавчици за овкусяване) и куч се чувства и изглежда супер.

Цитат(Nickey @ Sep 2 2009, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Храних първо с Orijen 6 Fish Dog (40% протеини), после с Acana Pacifica (33% протеини), сега сме обратно на Royal Canin Medium Adult (25% протеини).
И двете канадски давах когато кучето беше на година и 9-10мес., изяде си целия чувал Orijen (13,5kg) и Acana до половината (значи към 7кг), но това, че за този период стана видимо по-унила ме беше притеснило много, тъй като тя миналата година имаше пиометра.

Не твърдя, че на всяко куче ще се отрази така- напротив, възможно е за моето куче да не е добра високопротеинова храна. Язък само, че очевидно харесва рибния аромат, а за момента не намирам друга добра, но с риба.

Запазих си малко от храната и слагам като добавка от време на време, защото действително е мазничка и буквално смърди на риба!
User's Signature

Качена снимка

#2564 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 04:52 PM

Благодаря за разясненията Nickey! На мене също ми направи впечатление, високият процент на протеина в тази храна, което за подрастващо куче приемам, но за куче над 12 мес., ми се струва доста в повечко! Тази храна, може би ще е добра за доста активни и служебни кучета, подложени на натоварвания, но за кучета като англ.булдог, при които няма никакви натоварвания, ми се струва неподходяща. Високото съдържание на протеин, при неактивни кучета, предразполага за образуване на уратни камъни на пикочоотделителната с-ма. Може би, добавянета на малки количества, към друга храна, наистина ще е подходящо - просто за овкусяване и повишаване апетита на злоядците zi_182.gif zh_112.gif . Както казах, имам един злоядец, затова ще взема един чувал да го пробвам ab_041.gif , дано да помогне ab_041.gif

#2565 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 05:03 PM

Цитат(delakavlita @ Sep 8 2009, 07:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
здравейте,искам да ви попитам за гънката над нослето...повечето англ.булдоци имат такава.прилагам снимка на която кученцето няма такава..това означава ли че не е чистокръвно?http://www.slando.gr/photos/live/31/11193531_1_F.jpg

Не, не означава! Дали едно куче е чистокръвно или не, говори неговото родословие /документ, доказващ произхода на кучето, а така също, че при това куче е проведена селекция при развъждането и неговите родители, притежават здраве и качества, които им позволяват да бъдат допуснати до разплод! Всичко останало по неговият екстериор, говори за неговото качество!

#2566 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 09 September 2009 - 08:01 PM

Цитат(StyleBullet @ Sep 9 2009, 05:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за разясненията Nickey! На мене също ми направи впечатление, високият процент на протеина в тази храна, което за подрастващо куче приемам, но за куче над 12 мес., ми се струва доста в повечко! Тази храна, може би ще е добра за доста активни и служебни кучета, подложени на натоварвания, но за кучета като англ.булдог, при които няма никакви натоварвания, ми се струва неподходяща. Високото съдържание на протеин, при неактивни кучета, предразполага за образуване на уратни камъни на пикочоотделителната с-ма. Може би, добавянета на малки количества, към друга храна, наистина ще е подходящо - просто за овкусяване и повишаване апетита на злоядците zi_182.gif zh_112.gif . Както казах, имам един злоядец, затова ще взема един чувал да го пробвам ab_041.gif , дано да помогне ab_041.gif

ЗНАЧИ за моето куче е екстра,тича като хрътка от бебе ,нищо булдожко няма в това отношение,много трудно се уморява.............. dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#2567 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 09:44 PM

ac_007.gif elia123, това за тичането като хрътка при твоята булдочка, е вследствие на израстването и от бебе с големите вълкодави и френча wb_052.gif Ами тя горката, през цялото време им е подражавала и това, и е станало начин на живот. От малка е направила яка мускулатура и сега е неуморна, всичко е въпрос на тренинг. Моите мързеливци, по цял ден се излежават, а на слънце, а на сянка...., пък и като не ги извеждам, по цял ден са си в двора, свободни, кой каквото иска си прави.... няма кой да им провежда физ. зарядката... ac_007.gif

#2568 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 10 September 2009 - 12:40 AM

не,не,ШАНЕЛ я взех когато РАЯ беше на година,а вълкодавите и се появиха в живота когато беше1,4месеца ,от малка е така.................... ab_041.gif dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#2569 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 06:33 PM

Цитат(elia123 @ Sep 9 2009, 10:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
не,не,ШАНЕЛ я взех когато РАЯ беше на година,а вълкодавите и се появиха в живота когато беше1,4месеца ,от малка е така.................... ab_041.gif dry.gif

ac_007.gif ac_007.gif ac_007.gif , ами кво да ти кажа- лудетина..., ама няма лошо! Затова пък сега може да си яде тази вкусна храна wink.gif ...да и е сладко ba_025.gif

#2570 Потребителят е офлайн   bente Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.facebook.com/profile.php?id=100002295794598

Публикувано: 15 September 2009 - 08:55 AM

StyleBullet,ето малко снимки в стоика на едната женска на 40 дни.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2571 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2009 - 11:20 AM

bente, благодаря ти за снимките, малката ще направи много добра линия на гърба и има много добре поставена опашка ba_025.gif Все още е много малка, но изглежда, че бебето ще стане много хубаво ae_085.gif , стискам палци, да стане бъдеща шампионка bc_086.gif Смяташ ли да си оставяш от това кучило за себе си, или от другото?

#2572 Потребителят е офлайн   bente Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.facebook.com/profile.php?id=100002295794598

Публикувано: 15 September 2009 - 02:33 PM

Мисля да си оставя някоя женска ,но като порастнат ще вида коя. и двете кучила са еднакво добри за мен ,направени за коригиране на дефекти,няма значение зависи от качеството на малките.
Има и голям проблем с мястото,всичко ми е натъпкано , имам и бая йоркита и незнам каква ще я правя за напред.

#2573 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 07:20 PM

...ей, къде се загуби аудиторията, нещо съвсем се покрихте всички... r_181.gif
...или може би вече всички сте много заети,... с подготовката на своите любимци за клубната изложба... ae_085.gif ac_007.gif
Клубна изложба "Клуб Булдог-България"
24.Октоври 2009, София.
Съдия: Пат Дейвис (OCOBO Kennel)UK

Повече инфо за начина на подаване на заявките на клубният сайт :
http://clubbulldog-bulgaria.com
...хайде стягайте се за поредният ни годишен празник, нека го направим както винаги незабравим wink.gif , знаем че го можем bc_086.gif

#2574 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2009 - 08:13 AM

StyleBullet Живот и здраве - там сме af_089.gif бях пуснала заявката още отдавна - преди да се оьяви датата, но никой нищо не ми е подтвърдил... ea_103.gif tb_195.gif дали трябва да я пусна отново? r_181.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#2575 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 26 September 2009 - 08:50 AM

Клубна изложба "Клуб Булдог-България"
24 Октоври 2009 г., София.

Съдия: Пат Дейвис (OCOBO Kennel) UK

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

!!! Миналата година специалката беше на европейско ниво- като се започне от съдията, организацията, наградния фонд и се стигне до най-важното внушителния брой участващи англ. булдоци- 63 ! Тогава съдия беше г-жа Сю Гарсайд! Намерих си каталога от миналата година и с усмивка си припомних специализираната изложба mg_062.gif !

Вярвам, че тази година ще бъдем още по-добри, ще има още повече участници и ще сътворим истински киноложки празник flagbg.gif !

#2576 Потребителят е офлайн   Henry Lee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2009 - 12:52 PM

Здравейте, моля някой да сподели как се справя с дъвченето на мебели. Хенри вече е на 1 година и въпреки, че е много послушен когато сме вкъщи, напада всякакви мебели когато ни няма. Списъкът с бели стана дебел и вече не знаем какво да правим, защото не можем да го хванем на местопрестъплението, а не знам дали съзнава че прави нещо непозволено. Може и да съзнава защото никога не го прави пред нас, но все пак трябва да направим нещо. Вие как се справяте с подобни проблеми. Ако му даваме дървени пръчки, дали се решава проблема или се отлага. Когато има пръчки за гризане не напада мебелите, но не се ли стимулира желанието му да дъвче дървени неща. После дали ще прави разлика между пръчка и шкаф?

#2577 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2009 - 08:47 PM

Цитат(Henry Lee @ Sep 28 2009, 01:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, моля някой да сподели как се справя с дъвченето на мебели. Хенри вече е на 1 година и въпреки, че е много послушен когато сме вкъщи, напада всякакви мебели когато ни няма. Списъкът с бели стана дебел и вече не знаем какво да правим, защото не можем да го хванем на местопрестъплението, а не знам дали съзнава че прави нещо непозволено. Може и да съзнава защото никога не го прави пред нас, но все пак трябва да направим нещо. Вие как се справяте с подобни проблеми. Ако му даваме дървени пръчки, дали се решава проблема или се отлага. Когато има пръчки за гризане не напада мебелите, но не се ли стимулира желанието му да дъвче дървени неща. После дали ще прави разлика между пръчка и шкаф?

Здравеййте! Ние нямаме такъв проблем. Още в началото той взе да гризе един диван и го предадохме на него и си го гризе, но що се касае други мебели - знае, че там не бара. ea_103.gif Когато ни няма, той почтипрез цялото време спи и няма как да прави бели от сорта пикане в апартамента и гризане на мебели. Не че не се изпуска някой път, но това вече са дребни работи wb_052.gif ae_085.gif
Чувала съм, че в Русия има препарат, казва се "Антигризин", продават го при ветове и зоомагазини, който е горчив на вкус (всъщност не знам, не съм го опитвала,но казват, че е доста неприятен ab_041.gif ), с който се намазват мебели в места, където кучето обича да дъвче. След няколко опита да посегне към дъвчене на горчив мебел, той спира да го прави. Не знам, дали има такова нещо в България - би трябвало - но ако не, със сигурносто може да се измисли няккъв аналог, който да е безвреден и да се направи в домашни условия. tb_195.gif
Успех на вас и кучо! ae_085.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#2578 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 04:57 AM

На мен ми хрумва нещо друго.Що не пробваш да се занимаваш повечко с изразходване на енергията му навън (докато сте на разходка),че като се приберете и да лежи и да си почива ,а не да се чуди кво да дъвче.
Аз така правя с моята кучка.Пускам я наволя да се натича и наиграе колкото си иска докато сама се спре накрая и едвам се добере до колата че да си ходим в къщи.Спи до следващата разходка и все едно нямам куче (толкова е незабележима в къщи.....през ум не и минава да се разиграе или да гризе нещо)
Успех ae_085.gif

#2579 Потребителят е офлайн   lilia9532 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 05:03 AM

Много са ви хубави кученцата

#2580 Потребителят е офлайн   Henry Lee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 10:35 AM

Благодаря за мненията. За препарата съм чувал, притеснява ме само, че през определен период се премества на нов мебел който да гризе. Предполагам гризенето е свързано и с нервност и неспокойност. Пробваме номера с изтощаването и наистина в доста случаи действа, но в някои случаи, дори да е уморен, когато си хапне и бесовете отново нахлуват в мозъчето му, почва да се въргаля и да си лае, да мята леглото си и да го прескача, изведнъж му идва нова енергия, която ако ни няма се сещате какво става :) Иска ми се дори когато има енергия някой път да прави дивотии но не и да гризе всичко. Някой да си е слагал камера, с цел да го хване веднага ? или някаква друга приумица? ab_041.gif

• (147 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни