Здравейте, моля някой да сподели как се справя с дъвченето на мебели. Хенри вече е на 1 година и въпреки, че е много послушен когато сме вкъщи, напада всякакви мебели когато ни няма. Списъкът с бели стана дебел и вече не знаем какво да правим, защото не можем да го хванем на местопрестъплението, а не знам дали съзнава че прави нещо непозволено. Може и да съзнава защото никога не го прави пред нас, но все пак трябва да направим нещо. Вие как се справяте с подобни проблеми. Ако му даваме дървени пръчки, дали се решава проблема или се отлага. Когато има пръчки за гризане не напада мебелите, но не се ли стимулира желанието му да дъвче дървени неща. После дали ще прави разлика между пръчка и шкаф?
Здравеййте! Ние нямаме такъв проблем. Още в началото той взе да гризе един диван и го предадохме на него и си го гризе, но що се касае други мебели - знае, че там не бара.

Когато ни няма, той почтипрез цялото време спи и няма как да прави бели от сорта пикане в апартамента и гризане на мебели. Не че не се изпуска някой път, но това вече са дребни работи
Чувала съм, че в Русия има препарат, казва се "Антигризин", продават го при ветове и зоомагазини, който е горчив на вкус (всъщност не знам, не съм го опитвала,но казват, че е доста неприятен

), с който се намазват мебели в места, където кучето обича да дъвче. След няколко опита да посегне към дъвчене на горчив мебел, той спира да го прави. Не знам, дали има такова нещо в България - би трябвало - но ако не, със сигурносто може да се измисли няккъв аналог, който да е безвреден и да се направи в домашни условия.
Успех на вас и кучо!