Dog.bg Форуми : Английски булдог - говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (147 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Английски булдог - говорилня

#2641 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 January 2010 - 01:47 PM

Конан, мисля че няма проблем.. wb_052.gif за мен това е хубаво нещо, защото можеш да пишеш за кучето си и да му слагаш снимки в отделна тема - това хем е по добра организация, хем който се интересува от кучето, може да влезе в темата и да погледне специално за него. ae_085.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#2642 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2010 - 04:13 PM

Разбира се, че няма нищо лошо в това, всеки който има желание, да си направи страничка на своето куче. Особенно тези, които имат по един- два представителя на породата smile.gif , защото ние, които имаме по мноооооооого такива...., т.е. развъдниците..., наистина ще дойде доста в повечко за форума, да направим сраничка за всяко едно наше куче ab_041.gif... ще го изпълним само с представяне на собствените ни кучета ab_041.gif Повечето от развъдниците имат собствени уеб страници. Така че всеки, който се интересува, може да ги посещава, за да се запознае с кучетата и работата на всеки развъдник mg_062.gif

#2643 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 19 January 2010 - 04:23 PM

Цитат(Persona Grata @ Jan 19 2010, 01:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Конан, мисля че няма проблем.. wb_052.gif за мен това е хубаво нещо, защото можеш да пишеш за кучето си и да му слагаш снимки в отделна тема - това хем е по добра организация, хем който се интересува от кучето, може да влезе в темата и да погледне специално за него. ae_085.gif
не беше КОНАН ,аз бях ,но няма значение...

User's Signature

Качена снимка

#2644 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2010 - 05:31 PM

Цитат(elia123 @ Jan 19 2010, 04:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Persona Grata @ Jan 19 2010, 01:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
не беше КОНАН ,аз бях ,но няма значение...

Цитата не се получи добре и сбърках. smile.gif
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2645 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 19 January 2010 - 09:35 PM

kучето на мечтите ми ...почти....как се води като окраска по стандарт?кой ще каже?сиво-тигрово?

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2646 Потребителят е офлайн   Biora Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 01 February 2010 - 05:27 PM

Здравейте!
Аз съм новак-авантюрист, който се впусна в едно трагикомично начинание да се опита да гледа един английски булдог без да знае нищо за булдози (просто нямах време да се информирам) и бях принудена да го върна, защото не успях да му втълпя респект навреме - или просто прибързах с решението да се откажа от него преди да видя, че всъщност имаме реален шанс да се разберем (той да почне да ме слуша, аз да се науча га до гледам).
Но както и да е. Сега пред мен стои дилемата как да го забравя (което е явно много трудно). Но преди окончателно да се настаня на тази вълна, бих искала да ви попитам някои практични въпроси директно от кухнята.

Къде го гледате това куче - навън, вътре изолирано някъде или свободно из всички стаи и т.н.
Как се справяте с лигите и със следите от лигите - просто не им обръщате внимание или има някакви трикове с които се минимизира отделянето на лиги?
Колко е нормално да са бурни английските булдози, когато вече са поотраснали и на всички ли им трябва да дъвчат непрекъснато нещо?
Когато тругвате да ги извеждате, как реагират? Бурни ли са и да лаят много или как?
Как ги возите в кола без колата да има нужда от основно почистване? А и как ги качвате в колата? Мойто всеки път е като слонче в стъкларски магазин.
Как ви слушат - в смисъл поддават ли на нормална дресировка и държат ли на нея или просто си правят каквото им хрумне независимо какво им заповядваш? или по друг начин зададев въпроса - само за персонал по обслужването ли ви имат вашите кучета?

Извинете, ако звуча налудничаво. През живота си съм имала само добермани (много по-различни), но не и в последните години, когато не съм имала домашен любимец. Просто искам да си преценя дали е за мен това чудо.

#2647 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2010 - 05:45 PM

ud_009.gif ud_009.gif ud_009.gif

Явно не се справихте с възпитанието, жалко. tb_195.gif По принцип, не трябва да са такива, каквито описвате.
Гледат се в апартамент, през зимата във никакъв случай на двора. ea_103.gif Не, не ги затваряме в стая, не ги изолираме, напротив. Булдоците са много социални. По принцип, нямат и много лиги, вероятно конкрето Вашето куче е имало хиперсаливация - голямо отделяне на слюнка - което може да се дължи на много причини.
Не съм чувала Булдоци да лаят много, когато го извеждам, обикновено не му се излиза и трябва да го влача до асансьора. ab_041.gif
В колата го возя само на предната седалка, че иначе се депресира, иска да се вози отпред. Но във Вашия случай, по-подходящо ще е кучешки колан, с който да го закопчавате, да не мърда.
Трудно, но се поддават на дресировка . За да научи нещо, трябват много усилия. Но научи ли го веднъж, запомня го завинаги.
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2648 Потребителят е офлайн   Biora Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 01 February 2010 - 06:11 PM

кучето е отраснало и беше при мен за кратко. целият под е в петна от кучето, не може една бисквита или ядка да изяде, без да му текат една локва с лиги, всички мебели вече са покрити с петна от него, когато пие вода, навсякъде от банята до хола става мокро. естествено, че го качвам на предната седалка, върху една огромна пелерина. 1во - не може да се качи без помощ, после почва да се върти навсякъде и няма полза от покривало и 3то цалата кола, всички седалки, лоста и моята ръка подгизват от лиги. Само открих, че като го уморя и някакси му пресъхват лигите поне за малко. Опитах се да приемам всичко философски, но все пак не знам аз ли съм много педантична или това не е нормално.

иначе кучето или беше решило да ми се качва на главата и не можех да си наложа твърдо думата над него, или реших, че може породата да им е такава - предполага се да е възпитано иначе. Хвана една мръсна пластмасова бутилка и не искаше да я пуска, по-скоро от инат. Трябваше да го накарам да се качи по стълбите, за да я освободи. Само с номера мога да се справя с него, но всеки номер е за еднократна употреба защото го научава автоматично (освен бисквитите и бадемите, които работят по-систематично).

с доберманите всичко беше ясно - казваш не и той спира, казваш стой, седни и всичко е закон докато не кажеш друго. тук булдога ме поглежда надменно и си продължава каквото си е решил.

вие какво правите? да си сверим часовниците и да видя дали имам шанс да направя ситуацията добра и за двама ни.

#2649 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 06:42 PM

Първо, искам да Ви попитам откъде Ви е кучето?
Сега да се опитам да отговоря на зададените въпроси:
- малкото кученце, независимо от каква порода е, се гледа на място, удобно за почистване. Когато сте си в къщи, можете да го пускате навсякъде, като го извеждате по-често навън, за да си свърши физиологичните нужди. Ако не са му поставени още ваксините, то често го завеждате на мястото, където трябва да си ги свърши. Разбира се, случва се да се изпишка и там, където не трябва, но постепенно се научава. Малките кученце са като малките деца, които пишкат и акът в памперсите, докато порастнат!

- лиги...???? английският булдог не се лигави!!!

- докато порастнат, като всички малки кученца, от която и да е порода, са по-игриви, но значително по-мързеливи и спокойни, от повечето други породи. Когато минат 15 мес., стават абсолютно спокойни и обичат да си поспиват. Не се нуждаят от продължителни разходки.

-Като всички останали породи, трябва да имат играчки, с които да се занимават, защото си сменят зъбките, това ги дразни и поради това гризът каквото им попадне. Моите кучета, най-много харесват пресованите от кожа кокали. Когато кучето се оставя само, е добре да се затваря на място където няма какво да гризе или в голяма желязна клетка, като му се оставят вътре играчките и водичка. Когато сте в къщи и можете да го контролирате, тогава го пускате навсякъде, тъкмо по-бързо ще свикне с обучението, да не гризе това, което не трябва и да си върши физиологията, там където трябва.

- когато тръгват на разходка, се радват, но в никакъв случай не са бурни, даже напротив, много са спокойни, особено пък в сравнение с добермана...

- в колата се возят спокойно, в никакъв случай не са като "слон в стъкларски магазин". Относно почистването, ако кучето е изчеткано добре, то не се налага основно почистване на колата от косми.

- ако възпитанието на кучето се започне още от съвсем малко, то няма никакъв проблем с послушанието и занапред. Никога не съм имала такъв проблем и никога не съм била обслужващият персонал на кучетата си, освен разбира се - хранене, почистване, раждане, отглеждане на бебетата. С една дума, слушат ме безприкословно!

- добермани съм имала и аз, и трябва да Ви кажа, че английският булдог е с пъти по-спокойно, и послушно куче!

#2650 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2010 - 06:49 PM

Ами НЕ, не е нормално да има толкова много лиги! ea_103.gif Пак казвам - това е хиперсаливация или повишено слюноотделяне! Причините могат да са много: проблем със задните зъби - моляри, венците, може да бъде реакция на някоя разгонена женска, проблема може да е в жлезите, които отделят слюнката, можа да е от гадене, може да е при заразяване от бяс, може да е от глисти, можа да е стоматит, може да е от заболяванията на нервна система, отравяне и т.н. Което няма как да се разбере, без да се направят изследванияна кучето. Но определено това беше здравословен проблем, не знам, колко сериозна беше причината. Може просто да е имал повишено отделяне на стомашни сокове.
А за другото...просто той Ви се наложи и от там тръгна целия проблем. Като сте гледали Добермани, предполагам сте наясно , че всяко куче трябва да се възпитава - иначе ще се качи на главата, няма как. Будоците са като другите кучета, нищо по-различно, освен това, че стопанина трябва да е по-упорит. А и го взехте пораснал вече, трябваш ви още време и още упоритост.
Като хапе шише и ръмжи, хващаш го за нашийника и го наказваш: повдигаш леко и го караш да го плюе. Същото правиш, когато хапе нещо. Ако го виждаш, че прави беля и е далеч от тебе и не се подчинява на команда, можеш да хвърлиш ключове или нещо метално пред него (внимателно, да не го уцелиш ), което ще го стресне и то ще се дръпне.
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2651 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2010 - 06:58 PM

StyleBullet

май става въпрос за пораснало куче, поне така разбрах, тъй че не мисля, че поведението му в случая беше нормално и се дължи на бебешката възраст. Също така и активността. Според мен, проблема е само в липса на възпитание, което се коригира.
Аз лично съм против затварянена куче в клетка, защото след това няма да иска да стои спокойно в клетка на изложба. Оставям го в хола. От малък е научен, че не се бара нищо, освен един диван и играчки.
Пак не знам защо става такава кочина в колата... tb_195.gif явно козината му падаше, което трябваше да се разбере от какво се получава и да се излекува. Иначе има и постелеки за "куче в кола" wb_052.gif Булдог може прекрасно да се качва сам в колата (освен, ако колата не е камион или джип ), иначе досега да съм получила дискова херния... ab_041.gif
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2652 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 07:40 PM

Цитат(Persona Grata @ Feb 1 2010, 04:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

StyleBullet

май става въпрос за пораснало куче, поне така разбрах, тъй че не мисля, че поведението му в случая беше нормално и се дължи на бебешката възраст. Също така и активността. Според мен, проблема е само в липса на възпитание, което се коригира.
Аз лично съм против затварянена куче в клетка, защото след това няма да иска да стои спокойно в клетка на изложба. Оставям го в хола. От малък е научен, че не се бара нищо, освен един диван и играчки.
Пак не знам защо става такава кочина в колата... tb_195.gif явно козината му падаше, което трябваше да се разбере от какво се получава и да се излекува. Иначе има и постелеки за "куче в кола" wb_052.gif Булдог може прекрасно да се качва сам в колата (освен, ако колата не е камион или джип ), иначе досега да съм получила дискова херния... ab_041.gif

Да, прочетох след като пуснах постинга си, че става въпрос за вече поизрастнало куче.
Явно възпитанието му е куцало.
Колкото до клетката, аз лично съм много доволна, защото кучето си я възприема като къщичка. В момента имам малък разбойник на 7 мес., когато няма никой в къщи го затваряме в нея, за да сме спокойни, че като се приберем, няма да има проблеми... ab_041.gif Като се върнем веднага я отворяме и след като той се разходи, поиграе и се нарадваме взаимно, отива и си ляга сам в нея wb_052.gif wink.gif

относно лигите,... лично аз нямам обяснение!!! Всички знаем, че здравият булдог не се лигави!

#2653 Потребителят е офлайн   Biora Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 09:59 PM

да, да, напълно пораснало куче е, не е бебе или младеж.

добре, значи когато вашите кучета си плезят езиците, не им капят капки от муцуните?? (примерно за 60 секунди поне 10-15 капки слюнка като вода. всички подгизва).
като пият вода къщата не става на локва??
не вярвам да е болно от бяс, макар че имаше пяна около устата веднъж от лаенето. не се плаши от вода, напротив, обожава я. акито му изглежда наред. и женска не е. по-скоро може да има нещо друго скрито - по стомаха или жлезите. може и зъбите да са, предвид, че все си изпуска бисквитката и си я събира от земята. доколко мислите, че лигавенето е сериозен проблем?

за колата и за послушанието явно просто му трябва малко дресировка с повечко вкусотийки. с бутилката беше голяма борба, нищо не помагаше, но после, когато ми взе една моя вещ (знам, че го направи нарочно да ме пробва какво ще направя) трябваше да го ступам леко с едно списание и пусна набързо всичко.

#2654 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2010 - 10:31 PM

Не, не става на локва къщата. "Лигавенето" е следствие на проблем, а това, колко е сериозен, и каква беше причината, може да се разбере само чрез изследвания.
А кученцето имаше ли родословие? Мисълта ми е, ако нямаше такова, твърде вероятно е някой от прародителите му да не е бил точно Булдог, и това куче да се е метнало на него по характер.
Ако решите да си вземете пак Булдоче, добре е да е бебе, и да е от развъдник ae_085.gif + възпитание от малък ae_085.gif
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2655 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 10:34 PM

Не се притеснявайте, не може да е болно от бяс. Симтомите при бяс не са само лигавенето.
Когато е изключително горещо и кучето диша с изплезен език, може да прокапва по някоя и друга капка, но чак пък всичко да подгизва...Предполагам знаете, че кучетата нямат потни жлези и в горещото време отделят слюнка при дишането, както ние се потим, в противен случай ще получат топлинен удар.
Когато пият вода, да, има капки около паницата, но в никакъв случай не и локви, и в никакъв случай не из цялата къща /само около паницата с вода/.
Дали лигавенето е сериозен проблем- не знам, само знам, че англ. булдог не е от породите, на които им текат лиги.

#2656 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 10:37 PM

Биора,говорите така за това куче,като че ли никога не сте се занимавали с обучението на по-старите ви кучета.А иначе разбираме, че сте обучавали доберманите си!!!
Подхода е винаги един и същ в обучението и е много странно,че доберманите ви слушат,а булдога, не,който също е много интелигентно куче!
Но едно е ясно,че ако булдогът ви, е усетил това ваше отношение към него,със сигурност всичко би ви правил на инат,в знак на протест!!!А той има пословичен инат,стига да го включи!
Просто му покажете,че го обичате!
User's Signature

www.streletz.eu

#2657 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2010 - 11:02 PM

Аз не казвам, че е било болно от бяс, просто изредих възможнитепричини за това голямо слюноотделяне на теория.

Цитат(streletz2009 @ Feb 1 2010, 10:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Но едно е ясно,че ако булдогът ви, е усетил това ваше отношение към него,със сигурност всичко би ви правил на инат,в знак на протест!!!А той има пословичен инат,стига да го включи!
Просто му покажете,че го обичате!

А това е много вярно! Успоредно със строго възпитание, трябва и голяма любов = щастлив Булдог със щастлив стопанин wb_052.gif
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2658 Потребителят е офлайн   Biora Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 12:14 AM

с родословие е няколко поколения назад.
някъде прочетох странен завоалиран негативен коментар за унгарските развъдници, някой нещо по-конкретно като впечатления?

аз приемам сериозно всяка хипотеза, докато не бъде отхвърлена, вкл и бяс, колкото и да е очевидно невероятна.

а за възпитанието - имам впечатления, че кучето не е дресирано (ръководено от команда и жест), а по-скоро е било накарано да се приспособи към правила (ръководено от доминиране и от определяне на територия) и затова видя в мен възможност да си извоюва по-голяма територия от предишната още в началото.

streletz2009, извинЕТЕ (много формално ми звучи да си говорим на Вие из форума, но щом се налага), но бихТЕ ли пояснил/а точно какво ми е отношението към кучето и къде го съзряхте (с кристалната си топка)?
Може да не ме слуша, но определено се обичаме (в смисъла на въртим опашки, ближем ръце, лежим в краката и се мачкаме, целуваме се за лека нощ, пази ми тишина докато спя и идва само като чуе, че съм станала) - едно куче не би го правило, ако не ме харесва, но и това не означава, че той трябва да изпълни всяка моя команда: ако не е научен - той просто не я знае; ако е инат, той просто не иска и тогава методите на обучение се сменят. И все пак преди да съм сигурна, че мога да се захващам да го дресирам, трябваше да питам какви са им нравите - не откъм интелигентност, а откъм инат, защото именно това определя типа обучение. искам да видя някой опитен кучкар как би се справил с куче, което не реагира на обичайните команди... другия вариант, върху който мислех е интонацията ми да е коренно различна от тази на предния собственик, но колко по-различна може да е на обичайните Седни, Пусни, Спри, Стой, Не ...

#2659 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 12:52 AM

Цитат(Biora @ Feb 2 2010, 12:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
с родословие е няколко поколения назад.
някъде прочетох странен завоалиран негативен коментар за унгарските развъдници, някой нещо по-конкретно като впечатления?

аз приемам сериозно всяка хипотеза, докато не бъде отхвърлена, вкл и бяс, колкото и да е очевидно невероятна.

а за възпитанието - имам впечатления, че кучето не е дресирано (ръководено от команда и жест), а по-скоро е било накарано да се приспособи към правила (ръководено от доминиране и от определяне на територия) и затова видя в мен възможност да си извоюва по-голяма територия от предишната още в началото.

streletz2009, извинЕТЕ (много формално ми звучи да си говорим на Вие из форума, но щом се налага), но бихТЕ ли пояснил/а точно какво ми е отношението към кучето и къде го съзряхте (с кристалната си топка)?
Може да не ме слуша, но определено се обичаме (в смисъла на въртим опашки, ближем ръце, лежим в краката и се мачкаме, целуваме се за лека нощ, пази ми тишина докато спя и идва само като чуе, че съм станала) - едно куче не би го правило, ако не ме харесва, но и това не означава, че той трябва да изпълни всяка моя команда: ако не е научен - той просто не я знае; ако е инат, той просто не иска и тогава методите на обучение се сменят. И все пак преди да съм сигурна, че мога да се захващам да го дресирам, трябваше да питам какви са им нравите - не откъм интелигентност, а откъм инат, защото именно това определя типа обучение. искам да видя някой опитен кучкар как би се справил с куче, което не реагира на обичайните команди... другия вариант, върху който мислех е интонацията ми да е коренно различна от тази на предния собственик, но колко по-различна може да е на обичайните Седни, Пусни, Спри, Стой, Не ...

Нямам кристална топка,но и не е необходимо да имам!Единствено начина, по който изброявате негативите на вашето куче/а те, виждам са доста/,говори за това,че не ви допада,правейки паралел с доберманите ви.
Съжалявам,но това се разбира от постовете ви!А формата ВИЕ използвам винаги към непознати хора!
Булдогът обича всички и всеки е готов да целува и да харесва.Той е слънчево и много социално куче,което разбира всичко,ако има добър контакт със стопанина си,без да е необходим служебен начин на обучение,характерен за служебните породи!Със съгурност най-голям успех ще имате, ако го обучавате с лакомства.Всичко дава от себе си за малко вкусотийки и голяма порция целувки! Ако решите да смените интонацията,можете да минете на шепот,така ще го накарате да се заслушва по-често в командите ви,защото на финала ще има лакомство!!! ab_041.gif
А когато го возите в колата си,спокойно можете да го слагате в кенал и по-вече проблеми от това естество няма да имате!

User's Signature

www.streletz.eu

#2660 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2010 - 01:36 AM

Да, лакомствата са наистина много важни в началото! Но аз в момента работя без тяз , единствената похвала е само браво!. Използвам ги, когато уча кучето на нещо ново, досена непозато, като научи -спирам с лакомствата. Освен положителното подкрепление, аз лично съм ЗА и наказателните моменти, когато кучето не изпълни командата от първи път. Трябва да се използва обаче след като те напълно убедени, че кучето ЗНАЕ командата, но просто се инати. При мен това е рязка корекция с повода. Да не си помислите, че наказание са някакви побои. ab_041.gif просто така куч разбира, че трябва да се подчини и да изпълни. Веднага. От първи път. А Вашата любов , похвала и одобрение е най- добра награда за едно куче!
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

• (147 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »