с родословие е няколко поколения назад.
някъде прочетох странен завоалиран негативен коментар за унгарските развъдници, някой нещо по-конкретно като впечатления?
аз приемам сериозно всяка хипотеза, докато не бъде отхвърлена, вкл и бяс, колкото и да е очевидно невероятна.
а за възпитанието - имам впечатления, че кучето не е дресирано (ръководено от команда и жест), а по-скоро е било накарано да се приспособи към правила (ръководено от доминиране и от определяне на територия) и затова видя в мен възможност да си извоюва по-голяма територия от предишната още в началото.
streletz2009, извинЕТЕ (много формално ми звучи да си говорим на Вие из форума, но щом се налага), но бихТЕ ли пояснил/а точно какво ми е отношението към кучето и къде го съзряхте (с кристалната си топка)?
Може да не ме слуша, но определено се обичаме (в смисъла на въртим опашки, ближем ръце, лежим в краката и се мачкаме, целуваме се за лека нощ, пази ми тишина докато спя и идва само като чуе, че съм станала) - едно куче не би го правило, ако не ме харесва, но и това не означава, че той трябва да изпълни всяка моя команда: ако не е научен - той просто не я знае; ако е инат, той просто не иска и тогава методите на обучение се сменят. И все пак преди да съм сигурна, че мога да се захващам да го дресирам, трябваше да питам какви са им нравите - не откъм интелигентност, а откъм инат, защото именно това определя типа обучение. искам да видя някой опитен кучкар как би се справил с куче, което не реагира на обичайните команди... другия вариант, върху който мислех е интонацията ми да е коренно различна от тази на предния собственик, но колко по-различна може да е на обичайните Седни, Пусни, Спри, Стой, Не ...
Нямам кристална топка,но и не е необходимо да имам!Единствено начина, по който изброявате негативите на вашето куче/а те, виждам са доста/,говори за това,че не ви допада,правейки паралел с доберманите ви.
Съжалявам,но това се разбира от постовете ви!А формата ВИЕ използвам винаги към непознати хора!
Булдогът обича всички и всеки е готов да целува и да харесва.Той е слънчево и много социално куче,което разбира всичко,ако има добър контакт със стопанина си,без да е необходим служебен начин на обучение,характерен за служебните породи!Със съгурност най-голям успех ще имате, ако го обучавате с лакомства.Всичко дава от себе си за малко вкусотийки и голяма порция целувки! Ако решите да смените интонацията,можете да минете на шепот,така ще го накарате да се заслушва по-често в командите ви,защото на финала ще има лакомство!!!
А когато го возите в колата си,спокойно можете да го слагате в кенал и по-вече проблеми от това естество няма да имате!