Dog.bg Форуми : Английски булдог - говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (147 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Английски булдог - говорилня

#2821 Потребителят е офлайн   Martincho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 January 2011 - 03:32 PM

Здравеите,
от скоро имам Английски Булдог и мнго му се радвам,много добро куче,ще ми кажете ли кога има изложби тази година.Мерси много предварително

#2822 Потребителят е офлайн   devabo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 10:39 PM

Здрасти!
Дати на изложбите можеш да намериш на сайта на БРФК.Клубната ни изложба мисля ,че е през ноември.Успех :ae_085:

#2823 Потребителят е офлайн   Martincho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2011 - 05:05 AM

Здравеи,
Мерси за отговора,няма да водя моят любимец,от скоро сам фен на тази порода кучета и ще ми буде интересно да се запозная с други почитатели на тези прекрасни кучета.

#2824 Потребителят е офлайн   Martincho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2011 - 07:19 AM

Здравеите,
имам проблем и ще съм благодарен ако някои ми помогне,от близо седмица имам проблем с окото,докторите казват че се е възпалил третият клепач,чета коментари и мнения и всички са различни.Някои може ли да ми каже какво да правя.

#2825 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2011 - 03:25 PM

Martincho
направи снимка на окото и пусни. Но, най-вероятно, докторите са прави - третия клепач често излиза при булдоци, премахва се оперативно обикновено.
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#2826 Потребителят е офлайн   Martincho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2011 - 05:44 PM

Здравеи,
Благодаря за отговора,проблема е че не винаги е възпалено,надувасе от време на време и незнам какво да правя,доста различни мнения чета за премахването на третият клепач и незнам дали е добра идея да го махна,капвам му капки и мисля че те му помагат

#2827 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 01:23 AM

Не е задължително да бъде премахнато оперативно!
Martincho какви са капките,които слагате? Ако ветеринара е потвърдил,че е възпален третия клепач,мога да ти
кажа аз с какви капки преборих този проблем!

#2828 Потребителят е офлайн   Martincho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2011 - 03:14 AM

Здравеи,
Капките които ползвам са Tobraculin -D.

#2829 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 09:07 PM

Същите са капките,те са Tobraculin и Tobraculin -D. Аз ползвах Tobraculin ,като първият ден слагах на всеки два часа,а след това на четири...
В рамките на една седмица проблема отшумя напълно.

#2830 Потребителят е офлайн   Pufarina Икона

Публикувано: 03 March 2011 - 06:40 PM

Здравейте :)
За първи път пиша във форума. Прочетох доста неща, разгледах снимки на чудни сладури. Имам въпрос и ще се радвам, ако някой може да ми отговори.
Имам английски булдог на една годинка. Казва се Бам Бам - много обичен и невероятно игрив. Но ме притеснява нещо, не знам дали е проблем или е нормално. Има почти непрекъснато зачервяване на муцунката и "брадичката", особено след като е играл с разни предмети или е излизал навън, и е душил къде ли не., а и след това мястото трудно се успокоява. Много доктори ми казват, че това е нормално заради мръсотията, с която е в постоянен допир, но аз гледам снимки на други булдоци и те нямат подобни симптоми. Мазах го с разни мехлеми, но без резултат. Освен това от време на време му излизат пипчици по брадичката. Ако някой знае нещо по въпроса, ще се радвам да прочета. Ще се опитам да прикача и снимки.
Благодаря!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2831 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2011 - 07:14 PM

Булдога лигави ли се лятно време... имам предвид, течът ли му лигите по земята?
User's Signature

Качена снимка

#2832 Потребителят е офлайн   Pufarina Икона

Публикувано: 04 March 2011 - 08:55 PM

Никога не са му текли лиги единствено, когато прекалено много тича и играе, тогава леко се лигави. Същото беше и лятото.

#2833 Потребителят е офлайн   lori_4 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2011 - 03:50 PM

Здравейте, днес ви открих и веднага искам да ви разкажа за моята красива кучка Лора.
Тя е .... (вие ще кажете ) булдог без потекло и е купена от магазин , защото някаде от един два месеца минавахме и и се радвахме с дъщеря ми. Накрая ни дожаля и я взехме.
Оказа се в последствие , че е с проблем - дихателен. СТЕСНЕНА ТРАХЕЯ ( не си спомням лекарското наименование ) Имаме я от 4 месеца , беше на 4 като я взехме сега е на 8. Лекувахме я почти два месеца, тъй като се разболя , кашляше и отделяше храчки . С антибиотик я оправихме и сега е ОК., въпреки , че има моменти , през ноща се дави, ама тя милата си свикна и се справя. Много се привързахме към нея, тя е невероятно куче.....:) Сега обаче като чета насам , натам , че тези породи , които не са ИСТИНСКИ им се случват какви ли не неща и ме обзема паника, не за друго а наистина любовта ни към това същество е огромна . Та ако нещо знаете по въпроса ....пишете и ме успокойте !!! :)
Качвам и три снимки , да се запознаете с Лора

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2834 Потребителят е офлайн   kle500 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 10:30 AM

Здравей,
какво имаш в предвид като казваш "неистински породи" ? Животни без родословие или породи получени чрез много селекции - като нашите красавци примерно ?

Иначе по въпроса ти... Доста е писано за проблемите, които се появяват когато се закупи животинче от магазин... Състрадението е лош съветник в такива моменти , но кой ли може да устои на тъжните очи, които те гледат през ветрината....
Бих те посъветвал да се свържеш / в случай, че не го направят тук / с някой от развъдчиците да ти препоръча добър ветеринар добре запознат с проблемите на тази порода. Да си каже мнението, препоръча подходящо лечение...

Пожелавам ти да ти е живо и здраво Лорчето и дълго да се радвате взаимно Качена снимка Качена снимка . Липсата на потекло не го прави "втора категория" същество. За мен родословието не го прави по - специално , но донякъде е гаранция, че животинчето ще расте здраво без наследствени заболявания.

#2835 Потребителят е офлайн   lori_4 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 04:08 PM

ЕЕЕЕ много благодаря за това че ми отговаряш.... !!! Кучето ми е здравичко вече , но този проблем с дишането ще си го има . Но мойта докторка казва да си се радваме една на друга и да не я възприемам като инвалид в никакъв случай. А относно клиника, мисля че съм ги открила , невероятни специалисти и най - вече ХОРА !!!
http://www.dobrohrumvane.hit.bg/
препоръчвам ги на всички !!!
Много е лудичка тези дни Лора , причината може би е, че се разгони. За първи път и е , на 8 месеца е :)

#2836 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 04:39 PM

Много е лудичка тези дни Лора , причината може би е, че се разгони. За първи път и е , на 8 месеца е :) .....здравейте,да ви е жива и здрава...не сте ли мислели за кастрация...според мен няма смисъл да се “мъчи“ животинката....а относно чувствата ви към нея...как да не го обичаш такова същество!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#2837 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 04:40 PM

оооппсссс....обърках нещо с цитата...
User's Signature

Качена снимка

#2838 Потребителят е офлайн   kle500 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 04:44 PM

Аз моят го водих тук по препоръка. Верно бяхме с травма в крачето, но останах очарован от докторите и отношението.

И нашият е пощурял. На последък разходката ни се състои в душене и маркиране на всеки храст и дърво. Какво да прави завалията, вън е пълно с хормони / или нещо подобно беше Качена снимка /.
И аз понякога се питам няма ли да порасва вече, че като се разбеснейКачена снимка вечерно време / дори и след дълга разходка/ ни прави луди калинки в къщи... Качена снимка

#2839 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 04:53 PM

На година и половина сме,а беснеем като за световно!!!При положение,че излизаме за по час и половина и я оставям без повод...то е търчане и скачане на воля...като се върнем у дома,20 минути почивка да заредим батериите и.... :wub: :ab_041: :af_089: :dog: :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2840 Потребителят е офлайн   lori_4 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2011 - 10:21 AM

Да, ще има кастрация, задължително. Така казаха , че е най- добре и аз ще ги послушам. Трябваше да е преди първото разгонване , но...изпуснах момента. А вие как сте с хъркането , защото нашта добре го докарва на звук през ноща....:) А на всичкото отгоре се научи да ми спи в краката.

• (147 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни