Английски булдог - говорилня
Публикувано: 28 February 2011 - 03:25 PM
направи снимка на окото и пусни. Но, най-вероятно, докторите са прави - третия клепач често излиза при булдоци, премахва се оперативно обикновено.
Публикувано: 28 February 2011 - 05:44 PM
Благодаря за отговора,проблема е че не винаги е възпалено,надувасе от време на време и незнам какво да правя,доста различни мнения чета за премахването на третият клепач и незнам дали е добра идея да го махна,капвам му капки и мисля че те му помагат
Публикувано: 01 March 2011 - 01:23 AM
Martincho какви са капките,които слагате? Ако ветеринара е потвърдил,че е възпален третия клепач,мога да ти
кажа аз с какви капки преборих този проблем!
Публикувано: 02 March 2011 - 09:07 PM
В рамките на една седмица проблема отшумя напълно.
Публикувано: 03 March 2011 - 06:40 PM
За първи път пиша във форума. Прочетох доста неща, разгледах снимки на чудни сладури. Имам въпрос и ще се радвам, ако някой може да ми отговори.
Имам английски булдог на една годинка. Казва се Бам Бам - много обичен и невероятно игрив. Но ме притеснява нещо, не знам дали е проблем или е нормално. Има почти непрекъснато зачервяване на муцунката и "брадичката", особено след като е играл с разни предмети или е излизал навън, и е душил къде ли не., а и след това мястото трудно се успокоява. Много доктори ми казват, че това е нормално заради мръсотията, с която е в постоянен допир, но аз гледам снимки на други булдоци и те нямат подобни симптоми. Мазах го с разни мехлеми, но без резултат. Освен това от време на време му излизат пипчици по брадичката. Ако някой знае нещо по въпроса, ще се радвам да прочета. Ще се опитам да прикача и снимки.
Благодаря!
Публикувано: 22 March 2011 - 03:50 PM
Тя е .... (вие ще кажете ) булдог без потекло и е купена от магазин , защото някаде от един два месеца минавахме и и се радвахме с дъщеря ми. Накрая ни дожаля и я взехме.
Оказа се в последствие , че е с проблем - дихателен. СТЕСНЕНА ТРАХЕЯ ( не си спомням лекарското наименование ) Имаме я от 4 месеца , беше на 4 като я взехме сега е на 8. Лекувахме я почти два месеца, тъй като се разболя , кашляше и отделяше храчки . С антибиотик я оправихме и сега е ОК., въпреки , че има моменти , през ноща се дави, ама тя милата си свикна и се справя. Много се привързахме към нея, тя е невероятно куче.....:) Сега обаче като чета насам , натам , че тези породи , които не са ИСТИНСКИ им се случват какви ли не неща и ме обзема паника, не за друго а наистина любовта ни към това същество е огромна . Та ако нещо знаете по въпроса ....пишете и ме успокойте !!! :)
Качвам и три снимки , да се запознаете с Лора
Публикувано: 23 March 2011 - 10:30 AM
какво имаш в предвид като казваш "неистински породи" ? Животни без родословие или породи получени чрез много селекции - като нашите красавци примерно ?
Иначе по въпроса ти... Доста е писано за проблемите, които се появяват когато се закупи животинче от магазин... Състрадението е лош съветник в такива моменти , но кой ли може да устои на тъжните очи, които те гледат през ветрината....
Бих те посъветвал да се свържеш / в случай, че не го направят тук / с някой от развъдчиците да ти препоръча добър ветеринар добре запознат с проблемите на тази порода. Да си каже мнението, препоръча подходящо лечение...
Пожелавам ти да ти е живо и здраво Лорчето и дълго да се радвате взаимно

Публикувано: 23 March 2011 - 04:08 PM
http://www.dobrohrumvane.hit.bg/
препоръчвам ги на всички !!!
Много е лудичка тези дни Лора , причината може би е, че се разгони. За първи път и е , на 8 месеца е :)
Публикувано: 23 March 2011 - 04:39 PM
Публикувано: 23 March 2011 - 04:44 PM
И нашият е пощурял. На последък разходката ни се състои в душене и маркиране на всеки храст и дърво. Какво да прави завалията, вън е пълно с хормони / или нещо подобно беше

И аз понякога се питам няма ли да порасва вече, че като се разбесней

Публикувано: 24 March 2011 - 10:21 AM