Dog.bg Форуми : Повръщане в кола

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Повръщане в кола дори и 5 минтно возене и той повръща Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   kosara33 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 September 2011 - 08:24 AM

Помощ!!!!!!!!
Нашето куче направи колата/ мазало. Заредена съм с хартии и мокри кърпи,но е нетърпимо :ud_009: . Сега е на 6 м. винаги е повръщал и се надявах ,че ще мине,но уви.
Дори и кратко возене от 5 мин. и го прави :zz_020: . Не знам.....Купих специална постелка за задната седалка и добре че е тя.....и въпреки това е ужасно.
Въпроса ми е има ли някой подобен проблем? Как се справя? :dry: Това чудо дали ще премине или ще си остане така? :dh_188:
Ние сме много често с колата и не искам всеки път да бърша и чистя след негоо. Ужъс. :zz_020:

#2 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2011 - 08:42 AM

Споко, и при нас беше така на тази възраст. Даже и по-зле - на-дълъг път ми е правила моята хубостница на задната седалка номера "три в едно - неочаквано добра комбинация", като повръщането беше едно от трите. :ab_041:
Отмина си само с времето, като поотрасна. Чела съм, че и при други кученца се случва, надявам се стопани да ти дадат някой съвет как да се справите по-бързо с проблема. Мисля, че има и хапчета против повръщане - може да попитате вет-а.
Успех!
:ae_085:

#3 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 27 September 2011 - 08:59 AM

Не хранете кучето поне 8 часа преди пътуване. При нашия действаше.
В интерес на истината - като порасна (и не го храним преди път), вече от доста време нямаме проблеми.
Другото е да привиквате кучето да лежи по време на път - като си лежи и спи - не повръща.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#4 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 27 September 2011 - 09:06 AM

Здравей, Косара33, ние също имаме проблем с возенето. Моето куче е на 4 години и в началото нямаше проблеми т.е миналата година. При нас проблемът дойде от газовата бутилка вероятно, защото на него явно му мирише на гас. Освен че едвам издържаше в града да се вози, целия се изпенваше още преди да се качи в колата, а вътре гледаше сякаш ще умре с едни примижени очи и отворена уста. Имаме две коли и сега го возим с мойта, на безнин. Кучкари са ми препоръчвали хапчетата Деган, те са за хора, но аз се консултирах с док и той препоръча други. Давах му хапчетата "Calmivet". Не взимай без да се консултираш с него, защото те са според килограмите. При моето 40кг диване дозата беше 2 хапчета, но бяха мнг. Целта на тези хапчета е да подтиснат нервната система, за да не се предизвиква повръщане и трае към 2-3 часа. Да но при нас трая > 6 часа, като кучето беше доста замаяно и само лежеше. Вторият път му дадох само 1 хапче и беше добре. Но повече не сме ги ползвали тези хапчета.......Сега го возим с отворен прозорец и той си се показва навън, зимата също.......Чела съм че повращенето идва от вестибуларния апарат. Пробвайте с отворен прозорец все пак, ако не сте, така че кучето да може да си показва главата навън. А и сигурно знаете де, но преди да се качи в колата за по-дълго пътуване, не му давайте да яде.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 September 2011 - 03:57 PM

И ние имахме този проблем при пътуване. Мъжкото ми куче преди повръщаше на всеки метър, дето се казва, но намерихме решение и сега е добре. Не му давам храна преди път, а малко преди качването в колата му давам и 1/2 таблетка Calmivet. Освен това винаги се вози отпред, на пода в краката ми. Понякога и на седалката се качва и зяпа през прозореца. Не знам дали с времето организма привиква към возенето в кола, но от поне половин година не давам таблетка и нямаме повръщанки, но и храна не давам поне 6ч. преди път. С женското кученце нямам проблеми, то явно е и до организъм, също както и при хората.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2011 - 12:50 PM

И ние сме имали такъв проблем, за да не цапа му дайте да повърне в торба или някакъв съд и после само го изхвърляте, то си личи кога ще повърне, така че наблюдавайте! Иначе при нас също отмина с времето, но продължаваме да не го храним преди път!
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   mimi8376 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2011 - 06:11 PM

Не съм убедена до колко зависи това от храненето преди път. Понеже ние по принцип пътуваме или рано сутрин или късно вечер и все се случва да е след като е ял, никога, ама никога не е повръщал в колата, включително и днес, а говорим за пътувания поне 350-400км и обикновено без спиране. Негово приятелче съшата порода до колкото знам минават 2 завоя и повръща. Просто мисля, че е индивидуално. Вариант е да вземете от големите памперси и да постилате колкото да можете да слагате и хвърляте, а не да цапате колата.

#8 Потребителят е офлайн   maluk_bandit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2011 - 07:05 PM

Ооо и ние имаме такъв проблем - много е весело :ab_041: и сме горе-долу на същата възраст. Решихме го като заведохме дзвера до една вила на около 50 километра разстояние, като по-голямата част от пътя беше завои. Е скъса се да повръща на отиване, а на връщане спа през цялото време :md_064: през следващите дни на возене, даже лиги не пускаше. Но след около седмица почивка от колата, пак всичко започна от начало :eg_033:
User's Signature

Аджилити Клуб България
Do not judge other people, for you do not know their pain or sorrows, if you cannot speak a kind word, just shut up...

#9 Потребителят е офлайн   smeshno Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 04:20 PM

За съжаление и ние имаме такъв проблем :( и пиша тук по-скоро, за да споделя. Едва ли мога да дам полезен съвет. Кучето ми започва да се лигави на първата минута от влизането в колата. До повръщане рядко се стига, тъй като обикновено не я храним преди пътуване. Понякога, обаче, дори без да е яла, повръща по малко. Засега си решаваме проблема като си взехме специално покривало за колата, но ни е много мъчно да я гледаме толкова измъчена. Принципно много обичаме да пътуваме, но сега с нея се ограничаваме. Пробвахме с хапчета Beaphar Reisfit, но мисля, че изобщо не й подействаха - направи си прилична локвичка от лиги. Мислите ли, че Calmivet ще са по-полезни? Прозорците на колата са задължително отворени, но дори не мога да я накарам да погледне натам.
Предполагаме, че причината може да е и стрес и се опитваме да я забавляваме с любимите й играчки, но тя изобщо не им обръща внимание докато е в колата. Стои като вцепенена. Много рядко, когато наистина сме я изтощили, успява да заспи и е спокойна. Та това е. Все още таим надежда, че като порастне (сега е на 10 месеца) ще го преодолее. Завиждам на всички кучовци, които весело си веят езиците през прозорците на колите.

#10 Потребителят е офлайн   Yossarian Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 03:40 PM

Здрваейте,

Ще се опитам да помогна с това, което съм прочел без да претендирам за компетентност. Обикновено лигавенето в колата и свързано със стрес, причината за който може да бъде например:
- асоциация свързана с пътуване до нежелана дестинация - например ветеринар
- дискомфорт от пътуването - шум, нестабилност, липса на чист въздух и т.н.

Първо добрата новина - в повечето случаи кучетата преодоляват пролема с възрастта.
Какво се препоръчва:
1. Асоциация на пътуването с нещо положително - например когато имате възможност возете го до парка с колата.
2. Приспособяване - Играйте с кучето в колата при всяка възможност - първоначално при изгасен двигател и отворени две врати, използвайте лакомства, играчки и т.н. . Постепенно усложнявайте ситуацията като запалвате двигателя, затваряте вратите или извършвате кратки преходи с колата без да прекъсвате веселбата.
3. Задължително струя хладен въздух до която кучето да има достъп
Това е, което се препоръчва и както виждате това неса трикове, с които веднага да се постигне необходимия резултат, а постепенно прилагана тактика.

Надявам се, че съм помогнал, но така или иначе в нета има достатъчно инфо по проблема.

Поздрави

#11 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 03:55 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 27 September 2011 - 09:06 AM, написа:

Чела съм че повращенето идва от вестибуларния апарат.

Да, предимно в това е причината и за целта не се дава Деган или други противоповръщащи препарати, а препарати, влияещи върху баланса на течността във вестибуларната система.

Също така, както бе споменато, преди пътуване кучето да не се храни. Да му се даде възможност или да гледа навън, или да заспи (обикновено балансиращите вестибуларната система медикаменти имат и леко седативно действие.)

#12 Потребителят е офлайн   smeshno Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 04:14 PM

Благодаря за отговора. Явно четем едно и също, защото и ние така процедираме, но резултатите не са никак бързи :( Ще стискаме зъби :) Сега като спомена ветеринар и се сетих, че наистина първите й допири с колата бяха, когато я водихме на ветеринар. Беше малка, а нямаше трета ваксина и затова се придвижвахме с колата. От тогава до ветеринаря ходим пеш и още като завием по улицата, където е клиниката започва да се дърпа. Може би наистина това я е травмирало :( С колата я водим само на забавни места вече - планина, паркове, море, язовир. Дано промени асоциациите си и дано да е по-скоро :)

#13 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2011 - 10:47 PM

Моя е на 5 месеца и съм го возил поне 20 пъти в кола никога съм нямал проблеми с повръщане.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни